سه هزار و سیصد و شصت و سومین بسته ویژه خبری «تابناک»

روایتی از نامه‌ای برجامی که «شمخانی بدون‌ اطلاع روحانی نوشت» / سوخت ناو «دنا» در سفر دور دنیا چگونه تأمین می‌شد؟/ پاسخ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به منتقدین لایحه حجاب / از تولید یک میلیون تن مرغ به واردات مرغ از ترکیه رسیدیم

در بسته خبری امروز «تابناک» تیتر‌هایی مانند :احتمال دیدار رئیسی و سیسی تا پایان ۲۰۲۳/ انتقاد کیهان از حامیان «برگزاری علنی» دادگاه الهه محمدی و نیلوفر حامدی/طالبان: بازدید هیات ایرانی از سدهای‌ افغانستان در معاهده دو کشور وجود ندارد؛ ممکن است اجازه بازدید ندهیم و... را می‌خوانید.
کد خبر: ۱۱۷۶۶۶۷
|
۰۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۷ 25 May 2023
|
25249 بازدید
|

«تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیتر‌هایی از حوزه‌های مهم خبری به خصوص سیاسی و اقتصادی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی و اوضاع اقتصادی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافت‌های مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.

روایتی از نامه‌ای برجامی که «شمخانی بدون‌ اطلاع روحانی نوشت»

انتخاب نوشت: احمدی دیپلمات سابق ایران در سازمان ملل گفت: گویا آقای شمخانی بدون اطلاع دولت و رئیس شورای امنیت ملی که رئیس‌جمهور بود، مذاکراتی با مجلس و شورای نگهبان داشته یا شاید نامه‌ای دال بر موافقت شورای عالی امنیت ملی به شورای نگهبان نوشته باشد که تصویب قانون راهبردی مجلس برای لغو تحریم‌ها توسط مجلس و تایید سریع آن توسط شورای نگهبان را ممکن کرد. وی درباره کنار رفتن شمخانی از دبیری شورای عالی امنیت ملی و تاثیر این اتفاق بر پرونده برجام افزود: من فکر نمی‌کنم، کنار رفتن ایشان تاثیر عمده‌ای در کار برجام داشته باشد؛ آقای شمخانی در ده سال اخیر که سمت دبیری شورای عالی امنیت ملی را داشت در بسیاری مقاطع با برجام همسو بود، بخصوص در سال ۹۴ که برجام مورد تایید نظام بود. منتهی در سال ۹۹ آنطور که از گزارش‌های خبری برمی آید با قانون راهبردی مجلس برای لغو تحریم‌ها که در آذر آن سال تصویب شد، همراهی‌هایی نشان داد و این در حالی بود که دولت روحانی و وزارت خارجه قویا با قانون مذکور مخالف بودند و به قول آقای واعظی آن مصوبه به گونه‌ای بود که می‌توانست پرونده هسته‌ای ایران را دوباره به شورای امنیت سازمان ملل بفرستد.

او افزود: در آن دوره در رسانه‌ها مطرح بود که گویا آقای شمخانی بدون اطلاع دولت و رئیس شورای امنیت ملی که رئیس‌جمهور بود، مذاکراتی با مجلس و شورای نگهبان داشته یا شاید نامه‌ای دال بر موافقت شورای عالی امنیت ملی به شورای نگهبان نوشته باشد که تصویب آن قانون توسط مجلس و تایید سریع آن توسط شورای نگهبان را ممکن کرد. این امر از آن جهت اهمیت داشت که اقدامات مرتبط با برجام توسط نهادهای دیگر، مسلتزم جلب موافقت دولت بود و دولت باید با اقدام مجلس موافقت می‌کرد تا شورا نگهبان آن را تصویب کند. در آن زمان صحبت از این بود با وجود اینکه روحانی رئیس شورای عالی امنیت ملی بود، دبیر شورا نظر موافق شوراعالی امنیت ملی را با آن مصوبه اعلام کرده بود. اگر این اخبار درست باشد ،به این معناست که آقای شمخانی در آن مقطع کمتر با دولت و بیشتر با مجلس که موضع تندی در مورد برجام داشت همسو بود.

احتمال دیدار رئیسی و سیسی تا پایان ۲۰۲۳

چند مقام مصری به یک رسانه اماراتی اعلام کردند، تهران و قاهره طی ماه‌های آتی سفیر تبادل خواهند کرد. مقامات مصری به روزنامه اماراتی «نشنال» گفتند، انتظار می‌رود ایران و مصر طی ماه‌های آتی به عنوان بخشی از روند میانجیگرانه عمان برای عادی سازی روابط میان تهران و قاهره، تبادل سفیر انجام دهند. دو مقام مصری همچنین از توافق برای برگزاری دیدار میان سیدابراهیم رئیسی و عبدالفتاح السیسی روسای جمهور ایران و مصر خبر دادند. به گفته آنها، احتمالا دیدار سران ایران و مصر تا پایان سال جاری میلادی صورت خواهد گرفت. بر اساس اظهارات مقامات فوق، این خبر پس از آن منتشر شده که سلطان هیثم بن طارق سلطان عمان، چند روز پیش طی سفر به قاهره در خصوص روابط ایران و مصر گفت‌وگو کرد.

ساختار قانونی پیگیری آزادی‌های اجتماعی تدوین شد

دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی در توئیتی از تدوین ساختار قانونی پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی خبر داد. سکینه سادات پاد چهارشنبه شب در این توئیت نوشت: حسب دستور رئیس جمهور محترم، ساختار قانونی پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی، به کمک متخصصین و به منظور نهادینه شدن این مهم، تدوین و تقدیم ایشان شد.

سوخت ناو «دنا» در سفر دور دنیا چگونه تأمین می‌شد؟

فرمانده ناو شکن دنا درباره نحوه تأمین سوخت و مواد غذایی برای سفر ۲۱۳ روزه ناوگروه ۸۶ توضیح داد. ناخدای عرشه مغانی فرمانده ناوشکن دنا صبح امروز در یگ گفت و گوی رسانه‌ای اظهار کرد: تأمین سوخت ناو دنا در سفر ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش در دور دنیا از طریق ناوبندر مکران تأمین می‌شد. وی افزود: سوخت مصرفی با ضریب بیشتری کامل در انبار‌های ناوبندر مکران تعیبیه و ذخیره شده بود و ناو مکران برای خودش و برای ناو دنا سوخت کامل سفر را به میزان مصرف ۹ تا ۱۰ ماه ذخیره کرده بود. به گفته فرمانده ناوشکن دنا، موادغذایی و سوخت در سفر‌های طولانی دریایی اهمیت زیادی دارد و ما از شرکت‌های دانش بنیان داخلی در زمینه ماندگاری مواد غذایی، ذخیره میوه جات و خشکبار و گوشت در انبار‌های بالای صفر و زیر صفر همکاری گرفتیم تا بتوانیم این مأموریت را به درستی به انجام برسانیم. ناخدای عرشه مغانی همچنین تصریح کرد: برخی مواد غذایی با ماندگاری بالای یک سال را نیز در ناو مکران ذخیره کرده بودیم و در این زمینه هیچ مشکلی در تغذیه نیرو‌ها و خدمه وجود نداشت.


انتقاد کیهان از حامیان «برگزاری علنی» دادگاه الهه محمدی و نیلوفر حامدی

کیهان نوشت: رسانه‌های مدعی اصلاحات به نوعی «دست پیش گرفته‌اند تا پس نیفتند» و علاوه‌ بر زیر سؤال بردن دستگاه قضایی کشور، به دنبال ایجاد بهانه‌ای جدید برای غوغاسالاری هستند.رسانه‌های مدعی اصلاحات که در اغتشاشات سال گذشته با ایجاد التهاب‌، تنش‌آفرینی و انتشار اخبار کذب یا ضعیف نقش موثری در تکمیل پازل جنگ ترکیبی دشمنان علیه ملت ایران ایفا کردند، در پی بازداشت دو خبرنگارشان نیز به دنبال جنجال‌آفرینی هستند. این رسانه‌ها تاکنون با لحنی تند و تیز مطالبه تسریع برگزاری دادگاه برای رسیدگی به اتهامات «نیلوفر حامدی» و «الهه محمدی» را داشتند، در حالی که قوه قضائیه به دنبال آن بود تا فرصت کافی برای مطالعه پرونده و تدارک دفاع را در اختیار وکلای این دو متهم قرار دهد.


اکنون نیز که زمان برگزاری دادگاه مشخص شده است، این رسانه‌ها با مطالبه تشکیل دادگاه علنی و اذعان به اینکه اگر دادگاه غیرعلنی باشد، احکام صادره قابل اعتماد نخواهند بود، به نوعی «دست پیش گرفته‌اند تا پس نیفتند» و علاوه‌ بر زیر سؤال بردن دستگاه قضایی کشور، به دنبال ایجاد بهانه‌ای جدید برای غوغاسالاری هستند.


بدیهی است، تشخیص علنی یا غیرعلنی بودن دادگاه افرادی که اتهام‌شان «همکاری با دولت متخاصم آمریکا، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام» است، برعهده مراجع ذی‌صلاح است. لکن با توجه به سابقه مدعیان اصلاحات در این‌گونه قضایا، به نظر می‌رسد اگر پس از فرآیند دادرسی، اتهامات ثابت و احکامی علیه آنها صادر شود، کاسبان التهاب و غوغا، آن را نخواهند پذیرفت و آن را مقدمه‌ای برای حمله به دستگاه قضا و مخدوش کردن اعتبار آن قرار خواهند داد.


طالبان: بازدید هیات ایرانی از سدهای‌ افغانستان در معاهده دو کشور وجود ندارد؛ ممکن است اجازه بازدید ندهیم

در حالی‌ که مقامات ایران تأکید دارند، باید هیأت فنی این کشور، میزان آب رود هلمند در سدهای افغانستان را ارزیابی کند، ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی طالبان گفت، در معاهده‌ ۱۳۵۱ در این باره چیزی گفته نشده است. وی در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی پشتو گفته با توجه به معاهده، ممکن است طالبان به هیأت ایرانی اجازه‌ بازدید از سدهای آب افغانستان را ندهند. مجاهد در پاسخ به این پرسش که ایران می‌گوید آب کافی وجود دارد و چگونه میزان آب هلمند مشخص شود، گفت که طالبان تیم‌های فنی دارند و در برخی جاها آب است.
وی گفت: «در جاهایی که آب است ما آن را قبول داریم، مگر مسیر آب بسیار خشک باشد و آبی که به طرف ایران آزاد می‌شود به ایران نمی‌رسد، جذب می‌شود.»
برخی رسانه‌های ایران تصاویر ماهواره‌ای از میزان آب در سدهای افغانستان را منتشر و اعلام کردند، این تصاویر مقادیر قابل توجهی آب در سدهای کجکی و کمال‌خان را نشان می‌دهد و ادعای اخیر مقام‌های طالبان را رد می‌کند.
مقام‌های ایرانی تأکید دارند که ادعای طالبان درباره‌ نبود آب توسط هیأت فنی مشترک راست‌‌آزمایی شود.


آذری جهرمی: اگر عرضه خودرو مثل بازار الاغ بود، قیمت‌ برخی خودروها این‌گونه نبود!

وزیر ارتباطات دولت روحانی در توییتی کنایه آمیز درباره بازار خودرو بیان کرد: احتمال می دهم اگر عرضه کالا آزادانه بود -مثل بازار الاغ- وضع قیمت برخی خودروها این گونه نبود. احمد جانجان، یکی از کاربران در توئیتی نوشت: خر شده ۴۶ میلیون بعد به ایران خودرو میگن باید ۲۰۶ رو بدی ۲۱۵ میلیون! یه طوری شده که دیگه نمیشه به کسی خر هم گفت! محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات دولت روحانی هم در پاسخ نوشت: صحت آمارها در خروجی تحلیل خیلی موثره، البته که احتمال می دهم اگر عرضه کالا آزادانه بود -مثل بازار الاغ- وضع قیمت برخی خودروها این گونه نبود.

نماینده مجلس: لایحه عفاف و حجاب را در شان نظام اسلامی اصلاح می کنیم

محمد تقی نقدعلی، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس درخصوص انتقاداتی که به این طرح وارد شده است، به دیده‌بان ایران گفت: «پیرامون بحث لایحه عفاف و حجاب ما شاهد قصور در اقدام هستیم؛ یعنی هم قوه قضاییه و هم دولت در ارسال لایحه تاخیر داشتند و باید زودتر اقدام می‌کردند، ولی درمورد نقدهای دغدغه‌مندان و دلسوازن عفاف و حجاب، من هم قبول دارم و انتقادات وارده را صحیح می‌دانم. باید کیفیت چینش قانون برای کسانی که از آن تخطی می‌کنند، در نظر گرفته و بازدارنده باشد.» وی خاطرنشان کرد: «اما باید این نکته را بگویم زمانی که طرح یا لایحه‌ای به مجلس می‌آید، تا به مرحله نهایی و تصویب برسد، پیشنهادها و اصلاحات متعددی در آن انجام می‌شود. قوه قضاییه تغییراتی داده که ما به ضعف برخورد نقد داریم؛ یعنی قوه قضاییه باید پایه‌گذاری محکمی می‌کرد. متاسفانه نمی‌دانم چرا قوه قضاییه آنقدر با نگاه حداقلی برخورد کرده است نه با نگاه بازدارندگی اساسی.»

نقدعلی ادامه داد: «با این تفاصیل، پایه این طرح قوی نیست و امیدواریم بتوانیم این ضعفی که درطراحی رخ داده است را در صحن علنی به قوتی برسانیم. هر چند گاهی آنقدر یک طرح یا لایحه ضعیف بسته می‌شود که هر چه قدر برای قوت آن تلاش می‌شود، باز هم به حد مطلوب نمی‌رسد، همچون ساختمانی است که فوندانسیون ضعیفی دارد و امکان اضافه طبقه به آن وجود ندارد. امیدواریم بتوانیم در صحن اصلاحات لازم را انجام دهیم و تراز مطلوبی که مردم از ما مطالبه دارند را به عمل برسانیم.»

این نماینده مجلس در پاسخ به این پرسش که برای بازدارندگی چه اصلاحاتی باید روی لایحه صورت گیرد، به دیده بان ایران گفت: «رفتارهایی که در بحث حجاب دارد در جامعه اتفاق می‌افتد، توطئه دشمن است و بحث برهنگی و رفتن به سمت خودنمایی را ترویج می‌کند، بنابراین باید یک ساز و کار بازدارنده تعریف شود. ساز و کارها هم متنوع و مختلف است؛ فعلا برخی از آن‌ها در این لایحه دیده شده ولی متاسفانه در برخی موارد، نه تنها آمر به معروف و ناهی از منکر تقویت نشده بلکه تضعیف شده است. در مواردی باید بازنگری شود تا یک لایحه‌ای در شان نظام دینی  و اسلامی تعریف شود.»

نقدعلی در پاسخ به اینکه آیا کلیات این لایحه در کمیسیون فرهنگی تصویب می‌شود، گفت: «خیلی قاطعانه نمی‌توانم بگویم، چون ممکن است کمیسیون اصلاحات لازم را انجام دهد و به صحن اعلام کند. چون کمیسیون دستش برای اصلاح باز است نیاز به رد ندارد، اصلاحات را انجام می‌دهد. در شرایط فعلی مجلس لایحه حجاب را قبول ندارد، لایحه را اصلاح و مجازات ها را بازدارنده می کنیم.»


پاسخ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به منتقدین لایحه حجاب

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه با مقدم دانستن گفتمان سازی بر اجرا در بیان مراحل تحقق حکمرانی، به لایحه عفاف و حجاب و انتقادات صورت گرفته از آن، اشاره کرد و بدان پاسخ داد.حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه عصر امروز در «مدرسه فصلی پژوهشگاه فقه نظام» که در مرکز فقهی ائمه اطهار( ع) برگزار شد، اظهار داشت: لایحه عفاف و حجاب در دستور کار بوده و افراد بسیاری روی آن کار می کنند، ولی متأسفانه برخی از افراد حزب اللهی با مواضع خود در زمین دشمن بازی می کنند. وی در ادامه تصریح کرد: طبق قانون موجود، فردی که کشف حجاب کرده است، مجرم بوده و ضابط قضایی باید آن را دستگیر کند و دادگاه تشکیل و خانم مکشفه برای خود وکیل بگیرد و در نهایت بر اساس قانون جریمه شود که با توجه به شمار مجرمین اجرای آن امکان پذیر نیست.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تکمیل نشدن و منتشر نشدن لایحه عفاف و حجاب اظهار داشت: در اصلاح قانون جدید به این نتیجه رسیده شده که جرم انگاری کشف حجاب فرایندی باشد؛ به این معنا که در گام های اول به عنوان تخلف معرفی شده و جریمه بازدارنده برای آن صورت گیرد تا شمار مجرمین و مختلفین کم شود و در پایان کسی که لجاجت دارد، مجرم شناخته شود.وی با اشاره به بدخی انتقادها نسبت به این لایحه تأکید کرد: کسانی در حال نقد هستند که لایحه را ندیدند؛ حتی در کنار نهاد ریاست جمهوری عده ای برای اعتراض تجمع کردند؛ اگر هر سه قوه با چیزی همراهی کنند اما گفتمان سازی صورت نگیرد و پیوست رسانه ای نداشته باشد در اجرا موفق نخواهد بود.وی با اشاره به نگاه لایحه عفاف و حجاب آن را کاربردی و موفق ارزیابی کرد و گفت: عده ای که ایراد می گیرند آن را کامل نخوانده و ندیده اند.


رفیق دوست: همه از حزب موتلفه می‌ترسند

یک عضو حزب موتلفه گفت: حزب موتلفه ثابت رای بوده و به همین دلیل همه از این حزب می ترسند.محسن رفیق دوست در مراسم سالگرد شصتمین سالگرد تاسیس حزب موتلفه اظهار کرد: امام خمینی در ابتدای حرکتش موتلفه را تاسیس کرد تا اسلام سیاسی را به مردم بشناساند. موتلفه معنی تقیه را در جامعه آشکار کرد که تقیه این نیست که در کنج خانه بنشینیم، بلکه یعنی مخفیانه مبارزه کنیم. افتخار موتلفه این است که توسط همه مراجع مورد تایید قرار گرفته است. وی ادامه داد: ما ۱۵ نفر از سران موتلفه بعد انقلاب دور هم جمع می شدیم و  اخبار جامعه را از طریق سید احمد به امام می رسانیدم. یک بار مرحوم سید احمد از طرف امام گفت که شما موتلفه‌ای‌ها تا آخر پای نهضت ایستاده‌اید. همین حرف را رهبر انقلاب و مراجع زده اند، چون موتلفه از عهد خود با امام دست برنداشته است.

رفیق دوست خاطرنشان کرد: همه از موتلفه می‌ترسیدند چون این حزب ثابت رای بوده و پای عهد خود است. خواهش می‌کنم جوانان به موتلفه بپیوندد تا این موتلفه باشد که انقلاب را تقدیم امام زمان کند.

واکنش رسانه‌های اسرائیلی به پرتاب موفق موشک بالستیک خرمشهر ۴

رسانه‌های صهیونیستی همزمان با رونمایی از موشک بالستیک خرمشهر ۴ در ایران، خبر این رویداد مهم و جزئیات مربوط به قابلیت‌های این موشک را منتشر کردند. روزنامه اورشلیم پست با تاکید بر اینکه تهران با موفقیت موشک بالستیک دوربرد جدیدی را پرتاب کرده است، نوشت: جمهوری اسلامی ایران امروز (پنج‌شنبه) از نسل چهارم موشک‌های خرمشهر با نام خیبر رونمایی کرد که برد ۲۰۰۰ کیلومتری و قابلیت حمل کلاهک ۱۵۰۰ کیلوگرمی دارد. اورشلیم پست افزود: تهران که تاکید دارد، موشک‌هایش کاملا دفاعی هستند و جنبه بازدارندگی دارند، برنامه موشکی خود را به‌ویژه در حوزه موشک‌های بالستیک توسعه داده است. روزنامه تایمز آو اسرائیل نیز در این باره نوشت: موشک بالستیک خیبر - جدیدترین نسخه از موشک‌های خرمشهر که دوربردترین موشک ایران تا به امروز به شمار می‌آید - در کنار یک ماکت از مسجد الاقصی در پخش زنده تلویزیون دولتی ایران رونمایی شد.


آذربایجان: اجازه حمله اسرائیل از خاکمان به ایران را نمی‌دهیم

معاون وزیر خارجه جمهوری آذربایجان ضمن بیان این که «در مناقشات دیگر کشورها مداخله نمی‌کنیم»، گفت باکو به رژیم صهیونیستی اجازه حمله از خاک خود به ایران را نخواهد داد. «فاریز رضایف» معاون وزیر خارجه جمهوری آذربایجان در مصاحبه با رسانه‌های صهیونیستی گفت «باکو در مناقشات دیگر کشورها مداخله نمی‌کند، بنابراین به اسرائیل اجازه حمله از خاکش به ایران را نخواهد داد». به گزارش رسانه ارمنستانی news.am، کانال ۹ تلویزیون رژیم صهیونیستی خبر داد، این مقام جمهوری آذربایجان برای شرکت در یک کنفرانس به فلسطین اشغالی سفر کرد. رضایف در ادامه سخنانش بدون اشاره به اتهام‌زنی‌های اخیر ضد ایرانی و تنش‌آفرینی باکو در روابط با تهران گفت: «متاسفانه روابط با ایران در سطح بسیار پایینی قرار دارد. ما به عنوان یک کشور سکولار قاطعانه با وارد کردن تعصب مذهبی به روابط بین‌الملل مخالف هستیم.» 


او همچنین گفت: باکو فعالانه در احیای روابط بین ترکیه و رژیم صهیونیستی مشارکت داشته است. وی گفت: این دو، دوستان قدیمی و خوب ما هستند و زمانی که اختلافات بین دوستان ما پیش آمد، هر کاری کردیم تا نقطه مشترک بیابند. 
جمهوری آذربایجان طی سه دهه گذشته روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی داشته و از این رژیم تسلیحات و تجهیزات نظامی خریداری می‌کند.

محسن رضایی: با حذف ارز ۴۲۰۰، برخی از دوستان ما دلشان لرزید

معاون اقتصادی رییس جمهور در هشتاد و پنجمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در کرمان گفت: اگر بخشنامه ها چارچوب محکمی داشته باشد، مجلس قانونی برخلاف آن نمی نویسد و وزرا نیز نمی توانند آن را تغییر دهند. رضایی افزود: تلاش داریم تحولات و اصلاحات اقتصادی عمیقی در کشور آغاز شود؛ اما مشکل فشارهای اجتماعی را داریم که باید گفت برای این تحولات، صبر و حوصله می خواهیم. وی عنوان کرد: با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی فضاسازی گسترده ای شد و برخی از دوستان ما دلشان لرزید و مقداری کار را متوقف کردند که به نظر من باید این تحولات را سریع ادامه دهیم و به گذشته برنگردیم. معاون اقتصادی رییس جمهور گفت: مسأله دیگر اقدامات نمایشی است که از یکصد سال پیش به کشور آمده و برای این اقدامات نمایشی کف و سوت و هورا می‌کشند؛ اما مقابل اقدامات تحول آمیزی که ممکن است مقداری درد داشته باشد، ولی گشایشی بزرگ دارد، همه فشار وارد می کنند.

فارس: خطر بیخ گوش اقتصاد آمریکا

فارس نوشت: موسسه فیچ اعلام کرده که با عدم تعیین سقف بدهی آمریکا به احتمال زیاد این کشور قادر به پرداخت بدهی خود نمی شود و به این دلیل رتبه اعتباری اش کاهش می یابد که خطر بزرگی برای اقتصاد این کشور است.

از تولید یک میلیون تن مرغ به واردات مرغ از ترکیه رسیدیم

حبیب اسدالله نژاد رئیس پیشین اتحادیه مرغ گوشتی در گفت‌وگو با ایلنا، با بیان اینکه بعد از اصلاح نظام یارانه‌ای، وزارت کشاورزی پشت در‌های بسته و بدون توجه به نیاز‌های تولیدکنندگان تصمیمات را می‌گرفت، گفت: بی‌توجهی به نیاز‌های تولیدکنندگان از سوی وزارت کشاورزی، انگیزه تولید را از مرغداران گرفت و باعث کمبود مرغ در کشور شد. وی با اشاره به از بین رفتن مزیت تولید، گفت: کشوری که توانایی تولید یک میلیون تن مرغ را داشت، هم اکنون اقدام به واردات مرغ گرم از ترکیه کرده است؛ در حالی  که ترکیه زیرساخت‌ها و ظرفیت تولید‌اتش قابل قیاس با ایران نیست. وزارت کشاورزی خبر واردات مرغ گرم از این کشور را رسانه‌ای کرد، اما به این نکته توجه نکرد که این کشور امکان تامین مرغ گرم مورد نیاز ایران به مدت طولانی را ندارد. بازار مرغ مبتنی بر ثبت سفارش است و اگر کشور متقاضی خرید مرغ از بازار دیگر است، باید حداقل از چند ماه پیش نیازش را ثبت کرده باشد تا بر اساس آن تولید انجام شود. رئیس پیشین اتحادیه مرغ گوشتی ادامه داد: شاید ترکیه بتواند در یک مقطع زمانی کوتاه ۲۰۰ تا ۴۰۰ تن مرغ مورد نیاز ما را تامین کند، اما اینکه امید داشته باشیم ۴ تا ۵ هزار تن نیاز را در یک پروسه زمانی ۲۰ روزه از این کشور وارد کنیم، نه ترکیه این ظرفیت را دارد و نه به لحاظ بهداشتی شدنی است.

انتقاد رئیس مجلس از ضعف مدیریتی به بدترین شکل ممکن

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: هرچند ۱۹.۵ درصد ذخایر نفت و گاز دنیا در ایران است و رتبه اول را در دنیا داریم، اما متاسفانه به دلیل قطعی برق در تابستان و گاز در زمستان مشکلات بسیاری برای صنایع به وجود می‌آید. قالیباف با اشاره به اینکه هرچند روزانه یک میلیارد متر مکعب گاز تولید می‌کنیم، اما در زمستان گاز نداریم، افزود: با وجود اینکه فولاد و پتروشیمی به دلیل نبود گاز قطع می‌شوند، اما از سویی چهار برابر استاندارد دنیا مصرف گاز داریم. وی اظهار کرد: نوع بهره‌مندی از این منابع به دلیل ضعف مدیریتی به بدترین شکل ممکن است، این امکانات باید به بهترین شکل ممکن صرف و خرج مردم شود. رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در برنامه هفتم، دولت و مجلس مصمم هستیم که در این مسیر گام برداریم و اگر در این مسیر گام برداریم که ان شاءالله خواهیم برداشت به شما قول می‌دهم که در یک برنامه پنج ساله - در همین برنامه هفتم - کشور به ثبات اقتصادی برسد. اگر نتوانیم بر گرانی و تورم غلبه پیدا کنیم و همین مسیر را ادامه دهیم نخواهیم توانست بر مشکلات غلبه کنیم، می‌طلبد به این موضوع توجه ویژه‌ای شود. قالیباف با تاکید بر اینکه به طور ویژه پیگیر مشکلات آب شرب و شرایط روستاهای منطقه خواهم بود، اظهار کرد: به دلیل کاهش بارندگی امسال شرق کشور محرومیت بیشتری در آب داشت که به طور ویژه به آن توجه خواهیم داشت. وی بیان کرد: تلاش می‌شود با پیشرانه‌هایی که در برنامه هفتم مدنظر است بتوانیم گره‌گشایی را انجام دهیم.

نرخ تورم سالانه به ۵۰ درصد نزدیک شد

مرکز آمار ایران در آخرین گزارش خود با عنوان شاخص قیمت مصرف کننده در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲، اعلام کرد که منظور از تورم نقطه به نقطه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل است. در اردیبهشت ماه ١٤٠٢ تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور، ٥٤,٦ درصد بوده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین، ٥٤.٦ درصد بیشتر از اردیبهشت ماه ١٤٠١ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده ­اند. تورم نقطه به نقطه اردیبهشت ماه ١٤٠٢ در مقایسه با ماه قبل، ٠,٩ واحد درصد کاهش یافته است. منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه قبل از آن بوده در اردیبهشت ماه ١٤٠٢ نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور به ٤٩,١ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ١,٥ واحد درصد افزایش یافته است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۳۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۴
شمخانی در صورتی که اینکار را کرده باشد باید به افکار عمومی پاسخ دهد
ایشان مسئول عدم احیای دوباره برجام در اسفند 1399 و درد و رنج مردم در این 2 سال است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
هم ایشان وهم سایر مدیران فقط به افکار خصوصی پاسخ میدهند خخخ اگر احترام به افکار عمومی محلی از اعرا ب داشت حال وروزمان بهتر از این بود برادر...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
هشتاد دور هم که با کشتی به دور دنیا بچرخید برای مردم معیشت و برای کشور اقتصاد نمیشود
لطفا دست آورد این یک دور را برای کشور و مردم تشریح کنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
پای روسیه در میان بود و هست . کمی تفکر لطفا .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
سوال اینجاست ، چرا به یکباره رفتارهای مختلف آقای شمخان یعد از برکناری اش افشا می‌شود؟؟
بیشتر توضیح بدم منتشر نمی شود
این دفاع از آقای شمخانی نیست قطعا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
برخی نماینده روسیه هستند که جلو احیای برجام را بگیرند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
پاسخگویی جز برنامه شان نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماع در توئیتر چی کار می کنه؟ مگر مردم توییتر می خونند مگر مردم اصلا اجازه دارند توییتر ببینند؟! واقعا عجب اوضاع غم باری است!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
این روس ها کم زمان جنگ به صدام کمک نکردند که حالا برخی اینقدر روس پرست هستند. مرگ بر روسیه مرگ بر پوتین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
عجب یعنی روسیه به آمریکا گفت از برجام که آن هم به غیر از ایران که کامل اجرا می کرد بقیه کامل اجرا نمی کردن خارج شود یا وقتی هم خارج شد به بهانه های متعدد و عدم تضمین درخواستی ایران تن به آن نمی‌داد؟!!
بیخیال غرب گداها
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۴
نرخ تورم سالانه به 50 درصد نزدیک شد.

مشکلی نیست. نرخ تورم به هر عددی برسد مقامات دولت مدعی می شوند که تورم را با بیست درصد بیشتر تحویل گرفته بودند و آن را کاهش داده اند. فعلاً این رقم هفتاد درصد است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
مهم اینه که دل دولتمردان نلرزد.
kamran
| Poland |
۱۰:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
ببین خیلی ها از جمله رئیس جمهور و پایداری ها و هم باید جوابگو باشند رئیس صدا و سیما اقای جبلی با اون افکار دوگم و رادیکال راستی هم باید جواب بدهند که هرچی دولتی ها خواستند تو بوق کردند اما امان از یک مقدار انصاف
خودشان که نه مشکل درامد دانرد نه مشکل
مسکن و نه بیکاری بچه هایشان و ..... بیمه تکمیلی هم که هستند و مداواویشان وی آی پی انجام می شود تازه ماشین هم اداره و دولت به شان می دهد مجبور نیستند برای یک پژو ساخت داخل 700 میلیون بدهند.
ما مردم بیچاره چه گناهی کردیم که این ها شدند رئیس ما
خدا به دادما برس
ناشناس
| Germany |
۲۲:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
به پنجاه درصد نزدیک نشد بلکه از پنجاه درصد عبور کرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۴
از مغرضان نترسید و اصلاح اقتصادی را تکمیل کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
اصلاح اقتصادی به سبک ۶ کلاسه ها ؛ حال و روز اقتصاد و معیشت و سفره مردم رو نابود کرده .
تورم ۶ کلاسه ها ۸۵ درصد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
پول و خرج خورد و خوراک من بده ماهیانه بقیه به ما چه. خط فقر 10 میلیونه باید ماهانه 15 میلیون بریزی حسابم سرررریع تنددددددددددددددددددد انقلابی ... ماهانه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
اره درسته فقط اگه من شرمنده زن و بچم بشم که دارم میشم دیگه دست رو دست نمیزارم تو و امثال تو ضرر مالی میدید جواب خدا رو هم خودم میدم
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۰۹:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
احسان تویی؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
میشه بفرمایید الان اقتصاد در حال چه اصلاحی است. اصلا این دولت اقتصاد می فهمه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۴
آن رئیس قبلی دولت منافع ملی را فدای دشمن می کرد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
این رییس دولت فعلی، منافع ملی را فدای منافع حزبی و بلوک شرق می کند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۴
برجام، خوب یا بد، قبل از این که امضاء شود مورد توافق و تایید تمامی مقامات بالای نظام قرار گرفت. با همه جزئیاتش.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
همشون تائید کردن برجام رو
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
اطلاعاتت را بالا تر ببر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۴
پس روحانی پر بیراه نمی‌گفت که می گفت خود منم فردا صبح جریان رو فهمیدم !!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
رئیس جمهور و وزیر و وکیل و نماینده و همه و همه توی این مملکت تدارکاتچی و بله قربانگو هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۴
مملکت ویرانه به هیج جا نمیرسیم مردم روز به روز ناامید تر و بدبختر
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
اقتصاد افلیج
مملکت و معیشت و سفره پوکیده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
ببخشید سیل جمعیت راهپیماییها و مردمی که با شور پای اتقلاب هستند مردم حساب نمیشند. لطفا لااقل بفرمایید بخشی از مردم
وحید
| United States of America |
۰۱:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
خلایق هر چه لایق
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۴
همش می گفتند مشکلات بخاطر زاویه داشتن روحانی و آقاست. رفتم به رییسی رای دادم. الان دوساله بیکارم. هر روز با همسرم سر پول جر و بحثه. تو این دو سال دو ماه سرکار رفتم انقدر از کارفرما و مدیر بابت به صرفه نبودن کارم توهین شنیدم که هر دوجا رو ول کردم. به خاطر اعتقادات مذهبی حقوق بالای ۱۰ هزار دلار المان رو قبول نکردم و دارم فقط به دو نفر لعن می فرستم. اولی خودم که نرفتم و دومی خودم که یکی از کسانی بودم که به رییسی به عنوان آخرین شانس رای دادم. هر چه کنم از ماست که بر ماست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
درایت چیزی بود که نداشتی برادر و حالا هم باید عواقبشششششششششششششششش ببینی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
عجب، ایشان به خود شما گفتند می روید سر کار؟!!!!!!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
آقای رئیسی تو رو خدا ، به طیف وسیعی که به شما رای دادن و امروز مثل این بابا، ‌‌پشیمانو ناراحت هستند توجه کن، در رده های معاونین و مدیران کل وزارتخانه ها اغلب افراد بی تجربه و ناتوان را صرفاً به اسم متدین و دست پاک ، به کار گرفته‌اند ، این هم نمونه ای از پشت سر از بام افتادن است....
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
مثل ریسس حراست ما که پس از مرگ مهسا هر روز برنامه حجاب می گذاره دریغ از کارهای اساسی و بنیادی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۴
دولت محرومان
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
مجلس انقلابی شاسی بگیر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۵
مررررررررررررررررررررررررررررررررررحومان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۴
اکنون نیز که زمان برگزاری دادگاه مشخص شده است، این رسانه‌ها با مطالبه تشکیل دادگاه علنی و اذعان به اینکه اگر دادگاه غیرعلنی باشد، احکام صادره قابل اعتماد نخواهند بود، به نوعی «دست پیش گرفته‌اند تا پس نیفتند» و علاوه‌بر زیرسؤال بردن دستگاه قضایی کشور، به دنبال ایجاد بهانه‌ای جدید برای غوغاسالاری هستند
باید در لغنتنامه دهخدا بیشتر کنکاش کنیم و معنی فرار له جلو را بفهمیم آیا درخواست دادگاه علنی به قول کیهان برای یار کشور متخاصم مفید است یا برای اقناع مردم ؟ راسنی فرار به جلو در کجای این خواسته می گنجد ؟
بسته ویژه خبری
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟