روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» از تنش بین وزارت خارجه رژیم صهیونیستی با وزارت خارجه روسیه درباره اظهارات یک دیپلمات این رژیم خبر داد.
براساس این گزارش، «میکائیل برودسکی» سفیر رژیم صهیونیستی در کییف در مصاحبه با کانال روسی تلویزیون رژیم اسرائیل موسوم به «ایتون» اعلام کرد: اوکراینی ها ملی گرایانی را که در جنگ جهانی دوم با نازی ها علیه اتحاد جماهیر شوروی متحد شدند، قهرمان می پندارند.
سفیر رژیم صهیونیستی در این مصاحبه به طور مشخص از «رومن شوخویچ» و «استپان باندرا» را "دو ملی گرای اوکراینی متحد نازی ها در جنگ جهانی دوم" خواند و آنها را مورد احترام مردم اوکراین دانست.
در مقابل، «ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه به اظهارات سفیر رژیم صهیونیستی در اوکراین واکنش نشان داد و گفت:«برودکسی در حالی از نازیسم تمجید می کند که اگر سربازان شوروی حاضر در جنگ جهانی دوم، همین طرز فکر را داشتند، الان نه برودکسی وجود داشت و نه هیچ خاطره ای از (مقوله موسوم به) هولوکاست باقی مانده بود.»
وی با اشاره به نام بردن سفیر رژیم صهیونیستی از شوخویچ و باندرا تصریح کرد: اینها قهرمان نبودند، بلکه شیاطینی بودند که مایه شرمساری مردم اوکراین هستند.
در همین حال، سخنگوی وزارت خارجه روسیه از وزارت خارجه رژیم صهیونیستی به خاطر انتصاب برودکسی به عنوان سفیر خود در اوکراین انتقاد کرد.
«لیور حیات» سخنگوی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی نیز در واکنش به اظهارات زاخاروا گفت: «اسرائیل تمجید از جنایتکارانی را که با نازی ها در کشتار یهودیان همکاری کرده اند،رد می کند، اما به کسی هم اجازه نمی دهد که به کابینه اسرائیل یا وزارت خارجه و دیپلمات های اسرائیلی، تاریخ (مقوله موسوم) هولوکاست را یاد دهد.»
نشستی متشکل از مشاوران سیاسی و مشاوران امنیت ملی کشورهای مختلف از جمله سه عضو گروه بریکس و ایالات متحده در کپنهاگ، پایتخت دانمارک برگزار شد و طی آن مقامات درباره اصول کلیدی رسیدن به صلح در اوکراین رایزنی کردند؛ هیئت اوکراینی در این نشست خواستار میزبانی یک نشست جهانی صلح شد.
به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری اوکراینسکا پراودا، نمایندگان برزیل، انگلیس، دانمارک، اتحادیه اروپا، ایتالیا، هند، کانادا، آلمان، آفریقای جنوبی، عربستان سعودی، آمریکا، ترکیه، فرانسه و ژاپن در این نشست کپنهاگ که روز شنبه به ابتکار و درخواست کییف برگزار شد، شرکت کردند.
آندری یرماک، رئیس دفتر ریاست جمهوری اوکراین با اشاره به این نشست گفت: هیئت اوکراینی درباره جزئیات طرح صلح پیشنهادی صحبت و تاکید کرد همزمان با اینکه جنگ در اوکراین ادامه دارد، این طرح باید براساس رسیدن به صلحی بادوام و منصفانه برای اوکراین باشد.
وی افزود: مشاوران امنیت ملی و مشاوران سیاسی توافق کردند که این فرمت رایزنی موفق بوده و همچنین بستر خوبی برای ادامه همکاریهای بیشتر در قالب برگزاری "نشست جهانی صلح" در آینده است. شرکتکنندگان در نشست کپنهاگ همچنین توافق کردند که این فرمت رایزنی را ادامه دهند.
طرف اوکراینی مکانهایی را برای برگزاری "نشست جهانی صلح " از جمله در خود این کشور و یا مجمع عمومی سازمان ملل پیشنهاد کرد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین در ماه مه ایده برگزاری "نشست جهانی صلح" را با حضور هرچه بیشتر کشورها جهت تضمین حمایتشان از طرح صلح اوکراین عنوان کرد.
دیپلماتهای غربی که درگیر آمادهسازی نشست جهانی صلح هستند، امیدوارند چنین نشستی پیش از اجلاس آتی سران ناتو در ۱۱ الی ۱۲ ژوئیه در ویلنیوس، پایتخت لیتوانی، برگزار شود.
طبق گزارش روزنامه وال استریت ژورنال، مکان برگزاری این نشست هنوز مشخص نیست اما سوئد و دانمارک نیت خود را برای میزبانی چنین نشستی علنا ابراز کردند. امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه هم از تمایلش برای سازماندهی این رویداد در پاریس خبر داد.
روز پنجشنبه روزنامه فایننشال تایمز گزارش داد، مشاور امنیت ملی آمریکا طی روزهای آینده به درخواست دولت اوکراین، به دانمارک سفر خواهد کرد تا با نماینده کشورهای در حال توسعهای که حمله روسیه به اوکراین را محکوم نکردهاند، دیداری داشته باشد؛ اقدامی که فایننشال تایمز آن را "حمله دیپلماتیک" کاخ سفید خواند.
هند، برزیل و آفریقای جنوبی – از جمله اعضای گروه بریکس – از اعمال تحریمهای غربی علیه مسکو خودداری کردهاند و برعکس، از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین، این کشورهای مذکور حمایتهای مختلفی از کرملین کردهاند.
در بحبوحه بحران واگنر در روسیه ارتش اوکراین در صدد بود تا با استفاده از تمرکز مسکو بر تحولات یکی دو روز گذشته حملات خود را علیه مواضع ارتش روسیه در مناطق مختلف تشدید کند و بتواند در این مناطق پیشروی کند.
با این حال، وزارت دفاع روسیه امروز یک شنبه اعلام کرد که موفق شده 10 حمله ارتش اوکراین در منطقه باخموت را طی شبانه روز گذشته دفع کند.
پیش از این رسانههای روسی گزارش دادند که نیروهای اوکراینی ضد حملاتی را نیز در زاپروژیا و خرسون ترتیب داده بودند که این عملیاتها نیز به شکست انجامیده است.
طبق گزارش رسانههای محلی، علیرغم اوضاع پرتنش در شماری از مناطق روسیه در پی شورش واگنر طی 48 ساعت گذشته، این اوضاع بر کارایی رزمی نظامیان روسیه در اوکراین تأثیری نگذاشت.
بر اساس این گزارشها، نیروهای مسلح روسیه با موفقیت تلاش ارتش اوکراین برای راهاندازی یک حمله در مناطق ژربیانک، پیاتیخاتک و رابوتینو در زاپروژیا را خنثی کردهاند.
در پی حمله ناکام روز گذشته ارتش اوکراین، تعدادی از نظامیان اوکراینی کشته و زخمی شدند و در حالیکه ارتش اوکراین سعی داشت زخمیها و اجساد را از میدان نبرد خارج کند، مورد حمله توپخانهای ارتش روسیه قرار گرفت و ناکام ماند.
در ناحیه رود آنتونوف منطقه خرسون، ارتش اوکراین نیروهای بیشتری را به سمت رود دنیپرو انتقال میدهند. این نیروها به طور فعال با توپخانه کار میکنند و از پهپادهای انتحاری کامیکازه در تعداد زیاد استفاده میکنند.
طبق این گزارش، علیرغم تلاشهای ارتش اوکراین، ارتش روسیه تمامی تلاشها برای حمله به مواضع روسیه را دفع کردند و تعداد زیادی از نظامیان اوکراین را کشتند.
مشاور رئیس جمهوری اوکراین، به محض اینکه جنگجویان "واگنر" شروع به ترک قلمرو مقر منطقه نظامی جنوبی و مناطق مجاور آن کردند، ناامیدی کییف را ابراز کرد.
به گزارش آر تی، میخائیل پودولیاک، مشاور ارشد ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در این باره نوشت: «انتخاب غیرعادی پریگوژین... شما در شرف حذف پوتین (رئیس جمهوری روسیه) بودید، قدرت مرکزی را به دست گرفتید، به حومه مسکو رسیدید و ناگهان... عقب نشینی کردید، این باعث شگفتی است!»
این واکنش دفتر زلنسکی در پی شورش مسلحانهای بود که برای ۲۴ ساعت جهان و روسیه را به خود مشغول کرد و نهایتا یوگنی پریگوژین، رئیس گروه نظامی خصوصی "واگنر" با میانجیگری لوکاشنکو از مقر اداره نظامی منطقه جنوبی در شهر روستوف-نا-دونو عقب نشینی کرد.
دفتر مطبوعاتی کرملین اشاره کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، صبح شنبه با همتای بلاروس خود الکساندر لوکاشنکو درباره وضعیت جنوب روسیه با واگنر صحبت کرد و دو رهبر توافق کردند که مشترک به این مساله پایان دهند.
با گذشت کمتر از یک روز از تنش خبرساز بین نیروهای گروه شبه نظامی «واگنر» و ارتش روسیه، رئیسجمهور این کشور درباره جنگ اوکراین صحبت کرد.
ولادیمیر پوتین روز یکشنبه (امروز) درباره جنگ روسیه و اوکراین که مقامهای مسکو آن را «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» میخوانند، حرف زد و به مردم روسیه اطمینان داد که همه اهداف این عملیات محقق خواهد شد.
به گزارش شبکه الجزیره، رئیسجمهور روسیه اعلام کرد که او بالاترین و بیشترین اولویت را برای عملیات ویژه نظامی در اوکراین قائل است. به گفته او، روسیه به دستیابی به همه اهداف خود درباره عملیات ویژه نظامی در اوکراین، اطمینان دارد.
ولادیمیر پوتین درباره ارتباط و تماسهای پیوسته خود با مقامهای ارشد وزارت دفاع روسیه هم صحبت کرد؛ موضوعی که کمتر از یک روز بعد از پایان تنشها بین گرون شبه نظامی «واگنر» و ارتش روسیه مطرح شده است.
رئیسجمهور روسیه در سخنان روز یکشنبه (امروز) خود اعلام کرد: من دائم با مقامهای وزارت دفاع روسیه در ارتباط هستم.
تاکید پوتین بر ارتباط همیشگی با مقامهای وزارت دفاع روسیه در شرایطی انجام شده که «یوگنی پریگوژین» مدیر گروه واگنر بارها علیه وزارت دفاع روسیه و «سرگئی شویگو» وزیر دفاع این کشور موضعگیری کرده بود.
رئیسجمهور روسیه در بخش دیگری از سخنان امروز خود اعلام کرد که او و دولت این کشور به توسعه اقتصادی روسیه به موازات تقویت توان دفاعی این کشور اهمیت میدهند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.