با تحولات منطقه و جهان

پیش بینی اطلاعات نظامی اسرائیل از جنگ سخت با حزب الله / انتقال گسترده تجهیزات نظامی آمریکا به مناطق نظامی سوریه / درخواست کشورهای عربی برای عضویت در سازمان شانگهای/ کشته شدن ۲۲ تن در حمله ارتش سودان به «ام درمان»

پیش بینی اطلاعات نظامی اسرائیل از جنگ سخت با حزب الله، انتقال گسترده تجهیزات نظامی آمریکا به مناطق نظامی سوریه، درخواست کشور‌های عربی برای عضویت در سازمان شانگهای، کشته شدن ۲۲ تن در حمله ارتش سودان به «ام درمان» و برگزاری نشست شورای همکاری خلیج فارس در روسیه، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه و جهان در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کد خبر: ۱۱۸۲۳۸۸
|
۱۸ تير ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۷ 09 July 2023
|
31273 بازدید
|

پیش بینی اطلاعات نظامی اسرائیل از جنگ سخت با حزب الله/ انتقال گسترده تجهیزات نظامی آمریکا به مناطق نظامی سوریه/درخواست کشورهای عربی برای عضویت در سازمان شانگهای/ کشته شدن ۲۲ نفر در حمله ارتش سودان به «ام درمان»

بین الملل تابناک: پیش بینی اطلاعات نظامی اسرائیل از جنگ سخت با حزب الله، انتقال گسترده تجهیزات نظامی آمریکا به مناطق نظامی سوریه، درخواست کشور‌های عربی برای عضویت در سازمان شانگهای، کشته شدن ۲۲ تن در حمله ارتش سودان به «ام درمان» و برگزاری نشست شورای همکاری خلیج فارس در روسیه، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه و جهان در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

پیش بینی اطلاعات نظامی اسرائیل از جنگ سخت با حزب الله

سرویس اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی به نام «امان»، امروز شنبه به از بین رفتن قدرت بازدارندگی این رژیم در برابر حزب الله لبنان و احتمال نبرد فراگیر در جبهه شمالی اذعان کرد.

منابع وابسته به سرویس اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی اعلام کردند: از بین رفتن قدرت بازدارندگی در برابر حزب الله لبنان در تداوم اقدامات حزب الله در مرز و بروز تنش، نمایانگر شده است.

این منابع اطلاعاتی رژیم صهیونیستی مدعی شدند: اسرائیل این برداشت را ایجاد کرده است که خواهان درگیری با حزب الله بر خلاف سیاست‌های اعمال شده خود در اراضی فلسطینی نیست و این انگیزه‌های حزب الله برای ادامه اقدامات تحریک آمیز را موجب شده است تا اجازه شلیک از جنوب لبنان به سمت شهرک‌های شمال و نیز حملات راکتی را بدهد. یکی از تحریک‌آمیزترین این اقدامات، نصب چادر از سوی عناصر حزب الله در منطقه متعلق به اسرائیل (مزارع شبعا) بوده که همزمان با تحولات امنیتی در کرانه باختری انجام شد.»

از سوی دیگر، «رونی ملنیس»، سخنگوی سابق ارتش رژیم صهیونیستی در گفت‌وگو با رسانه صهیونیستی کان به شدت از کابینه نتانیاهو انتقاد کرده که چرا اقدامات حزب الله را نادیده گرفته است.

وی گفت: کابینه مشغول رویارویی با دشمنان ضعیف در جنین و جهاد اسلامی در غزه است اما در قبال اقدام حزب الله در برپایی چادر در اراضی اسرائیل و پرتاب راکت علیه ما ساکت مانده است. دولت اسرائیل در تلاش برای ایجاد بازدارندگی در جنین است؛ اما در عین حال مرعوب حزب الله شده است. این گروه یک ماه است که چادری در داخل مرزهای ما برپا کرده، ولی ما ناتوان از برچیدن آن هستیم. این ننگی بر توان بازدارندگی اسرائیل است و در حالی که دولت مشغول اصلاحات قضایی بنا به انگیزه‌های شخصی است، این امر موجب بروز لطمه‌هایی در مقابله با ایران و طرف‌های دیگر خواهد شد، دولت نتانیاهو تاکنون حتی یک بار جلسه امنیتی برای بررسی اقدامات تحریک آمیز لبنان ترتیب نداده است.»

جنگ نزدیک است

در همین ارتباط، «یوسی یهشوع»، تحلیلگر نظامی روزنامه یدیعوت آحارانوت اعلام کرد: به زودی جنگی با حزب الله درخواهد گرفت. از دولت و اپوزیسیون می‌خواهیم تا اختلافات درباره اصلاحات قضایی را کنار گذاشته و برای رویارویی آتی آماده شوند.

وی ضمن درخواست از دولت برای متوقف کردن همه اقدامات مربوط به اصلاحات قضایی، در عین حال از مخالفان این اصلاحات هم خواست تا از برگزاری تظاهرات خودداری کنند.

انتقال گسترده تجهیزات نظامی آمریکا به مناطق نظامی سوریه

در نقاط تلاقی بین مناطق تحت تسلط ارتش سوریه و مناطق اشغالی آمریکا و شبه‌نظامیان کُرد وابسته به این کشور در استان دیرالزور، تحرکات مشکوکی صورت گرفته که بیشتر شبیه به آماده‌باش نظامی و امنیتی است.

منابع محلی حاضر در دیرالزور (شرق سوریه) به خبرگزاری اسپوتنیک گفتند: این آماده‌باش و تنش نظامی به خاطر تجهیزات نظامی سنگینی ارتش آمریکاست که به مناطق اطراف رود فرات انتقال داده است؛ مناطقی که در نقطه مقابله آن، ارتش سوریه و نیروهای وابسته به آن حضور دارند.

تروریست های آمریکایی طی روزهای گذشته هم تجهیزات نظامی و لجستیکی زیادی به پایگاه های غیر قانونی خود در ریف دیرالزور انتقال دادند که آخرین مورد آن، کاروان نظامی بود که امروز وارد منطقه کونیکو شد.

این منابع ادامه دادند: عناصر کُرد بیش از ۵۰۰ خودروی نظامی از جمله خودروهای زرهی ساخت آمریکا را از شهر قامشلی در استان الحسکه به شهرک های عکیدات، البصیرة، الشحیل، العزب و میدان نفتی منتقل کردند. در این میدان، پایگاه غیر قانونی آمریکا در شرق دیرالزور واقع شده است.

به گفته این منابع، جنگنده‌ها، بالگردها و پهپادهای آمریکا به شدت در حال پرواز در این منطقه هستند. نیروهای ائتلاف بین‌المللی موسوم به ضد داعش هم در حال دیدبانی در میدان گازی کونیکو هستند. این میدان که در شمال دیرالزور قرار دارد، یک پایگاه غیر قانونی دیگر آمریکا را در خود جای داده است.

آمریکایی ها با همکاری و هماهنگی مزدوران کُرد، طی روزهای گذشته، در پایگاه های خود در دیرالزور، مانورهای نظامی برگزار کردند. برخی از منابع محلی می‌گویند که عناصر کُرد نیروهای خود را آماده کرده‌اند که برای حمله به روستاهای تحت کنترل ارتش سوریه آماده شوند. این روستاها عبارت است از: حطلة، الجنینة، مراط، مظلوم، الحسینیة، الطابیة و خشام.

ارتش سوریه و منابع رسمی واکنشی به این اخبار نداشته‌اند. دمشق بارها تأکید کرده که حضور آمریکا و مزدوران تجزیه‌طلب کُرد در شرق و شمال شرق سوریه غیر قانونی و اشغالگرانه است و به این حضور پایان خواهد داد.

درخواست کشورهای عربی برای عضویت در سازمان شانگهای

همزمان با عضویت رسمی جمهوری اسلامی ایران به عنوان اولین کشور خاورمیانه در سازمان همکاری شانگهای، کشورهای عربی هم خواهان پیوستن به سازمان همکاری شانگهای شده‌اند.

با گسترش روابط بین چین با کشورهای عربی، سیاست این کشور به تدریج در حال تغییر است تا از فشار کشورهای غربی رهایی پیدا کنند و سازمان همکاری شانگهای که بستر جدیدی برای همکاری چندجانبه جهت بهبود حکمرانی جهانی فراهم کرده، مورد استقبال بسیاری از کشورهای عربی قرار گرفته است.

«شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان» وزیر امور خارجه امارات متحده عربی ضمن حمایت از همکاری در چارچوب چندجانبه گرایی سازمان همکاری شانگهای گفت: این سازمان در جهت رسیدن به اهداف مشترک میان کشورها پل های همکاری ایجاد می کند.

در اوایل سال ۲۰۱۷ سازمان همکاری شانگهای با سفیران کشورهای عضو اتحادیه عرب در پکن دیدار داشت و کشورهای عربستان سعودی، مصر و قطر تمایل به عضویت در این سازمان داشتند و سرانجام در سال ۲۰۲۳ در شهر سمرقند ازبکستان، این سه کشور به عنوان شرکای گفت و گو تایید شدند. سپس بحرین، امارات متحده عربی، کویت به عنوان شرکای گفت‌وگو در این سازمان حضور یافتند.

با میانجی گری پکن در برقراری روابط سیاسی بین تهران و ریاض در راستای اهداف این سازمان در برقراری صلح و ثبات جهان، بسیاری از کشورهای عربی تمایل دارند از طریق همکاری با سازمان همکاری شانگهای، ثبات سیاسی و امنیت را به منطقه بازگردانند و دریچه جدیدی را برای سرمایه گذاری جهانی باز کنند و انتظار دارند که سازمان همکاری شانگهای انگیزه جدیدی به توسعه اقتصادی کشورهای عربی بیفزاید.

«نورهان شیخ» کارشناس علوم سیاسی در دانشگاه قاهره در همین راستا گفت: در چارچوب قوانین امنیتی سازمان همکاری شانگهای، دامنه همکاری های ضد تروریسم بین کشورها افزایش یافته و تبادل اطلاعات رشد پیدا کرده است.

«هایله دیابات» کارشناس روابط بین‌الملل در دانشگاه قطر هم اظهار داشت: با عضویت کشورهای عربی به عنوان شرکای گفت و گوی سازمان همکاری شانگهای، این کشورها می توانند در راستای مبارزه با تروریسم، مقابله با جدایی طلبی و افراط گرایی و حفظ امنیت منطقه خاورمیانه با کشورهای عضو این سازمان همکاری کنند.

اعضای سازمان همکاری شانگهای نزدیک به نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند و این سازمان را به بزرگترین ائتلاف سیاسی منطقه‌ای در جهان تبدیل کرده اند. در غرب از سازمان همکاری شانگهای به عنوان «ائتلاف شرقی» نام برده می‌شود.

کشته شدن ۲۲ تن در حمله ارتش سودان به «ام درمان»

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در بیانیه ای نسبت به گزارش های منتشره درخصوص خشونت و قربانی شدن مردم در منطقه «دارفور» نیز ابراز نگرانی کرد.

پیش از این، وزارت بهداشت در شهر خارطوم اعلام کرد که طی یک حمله هوایی از سوی ارتش سودان در منطقه «دارالسلام» واقع در غرب «بازار لیبی»در شهر ام درمان ۲۲ تن کشته شدند.

در پی این حمله، نیروهای مسلح سودان در صفحه فیسبوک خود اعلام کردند که نیروهای ویژه، عملیاتی در ام درمان انجام دادند و در آن تعدادی از نیروهای سرکش و نافرمان کشته و تجهیزات نظامی آن ها تخریب شد.

در بیانیه نیروهای مسلح تعداد دقیق افراد کشته و زخمی مشخص نشده است.

درگیری‌های مسلحانه در سودان از صبح روز شنبه ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین ماه) میان ارتش به فرماندهی «عبدالفتاح البرهان» و نیروهای پشتیبانی سریع به فرماندهی «محمد حمدان دقلو» ملقب به (حمیدتی) بر سر قدرت آغاز و میانجیگری‌های بین‌المللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرف‌های درگیر بر سر میز گفت‌ وگوها تاکنون ثمری نداشته است.

طی این مدت، نبردهای گاه بسیار سنگین بین دو طرف جریان داشته که تاکنون موجب کشته شدن چند صد سودانی و آوارگی و ترک دیار حدود سه میلیون تن دیگر شده است.

ارتش سودان، مدعی یکپارچه کردن نیروهای نظامی این کشور برای رفتن به سمت تشکیل نهادهای دموکراتیک و واگذاری قدرت به دولتی غیرنظامی است، اما نیروهای پشتیبانی سریع مدعی است که ارتش سودان، مانع تشکیل دولت غیرنظامی شده و روند دموکراتیک در این کشور را به خطر انداخته است.

برگزاری نشست شورای همکاری خلیج فارس در روسیه

روز شنبه دبیرخانه شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه‌ای اعلام کرد، ششمین نشست وزیران شورای همکاری خلیج فارس در دهم ژوئن در مسکو برگزار خواهد شد.

در این بیانیه آمده است: «جاسم محمد البودایوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس تأیید کرده است که ششمین نشست وزیران گفت‌وگوهای راهبردی شورای همکاری خلیج فارس با فدراسیون روسیه روز دوشنبه دهم ژوئن در مسکو برگزار خواهد شد.»

به گفته البودایوی، این نشست با هدف تقویت و توسعه روابط بین روسیه و کشورهای حوزه خلیج فارس برگزار خواهد شد. در این نشست، طرفین در نظر دارند بر موضوعات همکاری‌های بین المللی و منطقه‌ای تمرکز کنند.

شورای همکاری خلیج فارس (GCC) که در سال ۱۹۸۱ تأسیس شد، یک سازمان منطقه‌ای متشکل از شش کشور بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی است. اهداف اصلی شورای همکاری خلیج فارس، هماهنگی سیاسی و یکپارچگی اقتصادی بین کشورهای عضو و همچنین همکاری برای تضمین امنیت و دفاع منطقه‌ای در خلیج فارس عنوان شده است.

نشست‌های مشترک روسیه و اعضای شورای همکاری خلیج فارس از سال‌ها پیش، منظم برگزار شده و در دوازده سال گذشته این نشست‌ها همواره ادامه داشته است. اولین نشست گفت‌وگوی راهبردی میان روسیه و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس نوامبر ۲۰۱۱ در ابوظبی امارات برگزار شده بود.

در دومین نشست اعراب شورای همکاری خلیج فارس و روسیه، «الکساندر لوکاشویچ»، سخنگوی وقت وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد، این نشست انگیزه مثبتی برای همکاری سیاسی در زمینه‌های اقتصادی میان کشورهای عضو شورای همکاری و روسیه است. در آن زمان اعلام شد که نشست‌های مشترک روسیه و شورای همکاری خلیج فارس به هماهنگی کامل در مواضع سیاسی دو طرف منجر خواهد شد. این هماهنگی‌ها به ویژه در خصوص مسائلی است که ضرورت بیشتری دارد تا در دستورکار بین المللی و منطقه‌ای قرار گیرد؛ از جمله مساله سوریه و تضمین امنیت جمعی در منطقه خلیج فارس که دغدغه مهم هر دو روسیه و کشورهای عربی در منطقه است.

روز گذشته نیز، روزنامه «ارم نیوز» امارات از نشست میان روسیه و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در مسکو خبر داده بود و آن را در چهارچوب «گفت‌وگوهای راهبردی» مسکو و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس توصیف کرد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
اگر کشورهای عربی عضو شانگهای بشوند چون تعدادشان زیاد است دوباره در رای گیری ها ایران را میندازند بیرون. عجب گیری افتادیم.
پاسخ ها
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
عزیز برای ورود به این سازمان باید حجم اقتصاد وسعت و جمعیت یک کشور دارای حداقل مشخصی باشد و در حال حاضر در منطقه فقط مصر ترکیه و عربستان چنین موقعیتی دارند نه کشورهای 500 هزار نفری
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
مهم نظر چینه
آزادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
امیدوارم بعد جنگ با حزب الله هزینه های بازسازی لبنان از ایران گرفته نشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
منبع درآمد حزب الله چیست؟ هزینه هایش را از کجا تامین می کند؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
یک روزی آرزوی ایران عضویت در سازمان تجارت جهانی WTO بود.

ببینید به کجا رسیده ایم که برای عضویت در سازمان تمام شرقی و بی خاصیت شانگهای، دوستان این قدر ذوق زده شده اند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
آمریکا در سوریه دقیقا چه کار می کنه، خدای ناکرده متجاوز که محسوب نمی شوند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
همون کاری که روسیه می کند
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
ايشان همانند پدري دلسوز لازم است گاهي فرزندان خطاكارش را تنبيه كنند . از طرف اصلاحطلب غربگداي بي خاصيت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
خطاب به تابناک و محمد
ظاهرا ساندیسیها همه جا سهمیه دارند. حتی تو توهین کردن. و جواب بهشون مشمول سانسور میشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
ممد ساندیسی میشه بگی الان خاصیت تو و امثال تو چیه؟
ناشناس
|
Canada
|
۱۲:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
درخواست کشورهای عربی برای عضویت در سازمان شانگهای
کشور های عربی ترسیدن که ایران با ابر قدرت آینده دوست شده و میخواهند عقب نمانند.
که ایران دوباره آقای منطقه نشود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
عضویت در پیمانهای مختلف مثل شانگهای و ناتو و غیره ، برای کشورهای جهان سوم ، مثل داشتن تاییدیه ISO 9000 است
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
آمریکا داعش را در سوریه درست می کند، بعد به بهانه سرکوب داعش بدون اجازه سوریه وارد کشورش می شود!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟