مرور روزنامه‌های چهارشنبه ۲۵ مرداد

معمای نوسانات دلار/ ریشه‌های بحران جمعیتی در ایران / تهران – واشنگتن؛ توافق بر سر چه؟

پنج دلیل برای شلوغی جایگاه‌های پمپ بنزین، فاجعه آموزشی؛ معدل ۱۰ دوازدهمی‌ها، ارزآوری ۲.۵ میلیارد دلاری توریسم سلامت، چالش بر سر بازگشت مخاطب‌پسند‌ها به تلویزیون، داستان پرحاشیه غربالگری جنین، نورافکن شورای شهر بر کمیسیون ماده ۵، حکم بازداشت ترامپ، ماجرای عجیب یک انتصاب و یک ابطال و راهبرد صداوسیما در تعامل با سلبریتی‌ها چگونه از افراط به تفریط افتاد؟ از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۱۸۸۰۳۲
|
۲۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۳:۳۰ 16 August 2023
|
10045 بازدید
|

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز چهارشنبه ۲۵ مردادماه در حالی چاپ و منتشر شد که شب‌های سرخ اسرائیل، وضعیت زندان‌ها و زندان‌های تعطیل شده، حکم بازداشت ترامپ، بهره برداری از ۱۵ میلیارد دلار طرح نفت و گاز و یک قدم تا آزادسازی قیمت خودرو در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

 


در ادامه تعدادی از یادداشت‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم؛

 

ریشه‌های بحران جمعیتی در ایران


محمدرضا یوسفی شیخ‌رباط طی یادداشتی در شماره امروز شرق نوشت: رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: طرح‌هایی در دو موضوع فرزندآوری و ازدواج آسان تعریف شده است. غیر از این دو مورد، بحران دیگری در ایران نداریم. او اشاره کرده که دشمن در ایجاد این بحران نقش داشته است. وی در ادامه، راه‌حل بحران کم‌آبی را نیز کار و مدیریت جهادی بیان کرده است. (آفتاب‌نیوز، ۲۲ مرداد ۱۴۰۲) براساس داده‌های آماری، نرخ رشد جمعیت در پنج سال ۹۰ تا ۹۵، ۱.۲۴ درصد بوده است. این نرخ در سال ۱۴۰۱، کمتر از ۷۷. درصد تخمین زده شده است (خبرگزاری فارس، ۲۱ دی ۱۴۰۰)؛ بنابراین رشد جمعیت ایران از مرز جایگزینی کمتر شده و پیش‌بینی شده است که باز این روند ادامه داشته باشد. نرخ جایگزینی جمعیت برای کشور‌های پیشرفته ۲.۱ و میانگین جهانی ۲.۳۳ است، اما در ایران با توجه به کاهش نرخ باروری، نرخ جایگزینی فرایندی نزولی و نگران‌کننده یافته است.

براساس داده‌های آماری، تعداد ازدواج در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل بیش از هشت درصد کاهش یافته است و البته آمار تعداد طلاق نیز افزایش داشته است. (ابتکار، ۲۸ خرداد ۱۴۰۲) همچنین تعداد متولدین سال ۱۴۰۱ نسبت به سال پیش، بیش از ۱۸ درصد کمتر شده است. (همشهری، ۲۳ مرداد ۱۴۰۲) بنابراین سیاست‌های تشویقی که در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تصویب و اجرا شده، کارساز نبوده است، زیرا تا زمانی که سیاست‌گذار با اتکا بر تحلیل‌های علمی، به متغیر‌های کلیدی مؤثر بر رشد جمعیت مانند رکود، تورم، بی‌کاری، بی‌ثباتی اقتصادی و فقدان آینده روشن که موجب گسترش فقر جامعه شده است، توجه نکند، برون‌رفت از بحران جمعیتی ممکن نخواهد بود. به واقع این بحران معلول سایر عوامل است و بدون توجه به ریشه‌های آن نمی‌توان بر این مشکل فائق آمد. برای مواجهه با این بحران نمی‌توان به خطابه و ابراز نگرانی و ذکر پیامد‌های منفی آن بسنده کرد و چنانچه تجربه قانون حمایت از خانواده نیز نشان داد، با سطحی‌نگری نمی‌توان بر این بحران غلبه کرد. دلایل متعددی موجب تغییر روند جمعیتی کشور شده است. برخلاف دنیای سنتی که فرزندان از کودکی در امور معیشتی نیز به یاری خانواده می‌آمدند و باری از دوش آنان برمی‌داشتند، در دنیای امروز و به‌ویژه در ایران، فرزند تا بزرگسالی باید مورد حمایت مالی خانواده باشد و هزینه‌ای را بر آنان تحمیل می‌کند. از سوی دیگر محدودیت‌های درآمدی به‌ویژه در دهه ازدست‌رفته ۹۰ ناشی از رشد نرخ بی‌کاری جوانان، تورم، بی‌ثباتی اقتصادی، نااطمینانی نسبت به آینده، افزایش وحشتناک اجاره‌خانه‌ها و مانند آن موجب افزایش هزینه‌های زندگی و شکل‌گیری تله فقر شده است. طبیعی است که انگیزه ازدواج و فرزندآوری کاهش یابد. از سوی دیگر نگرش فردگرایی در میان نسل جدید شدیدا رشد کرده است. گروه‌هایی از آنان به مقوله دینداری، ازدواج، تعهد و فرزندآوری به گونه دیگری نگاه می‌کنند. 

برخلاف دنیای سنتی که فرزندان از کودکی در امور معیشتی نیز به یاری خانواده می‌آمدند و باری از دوش آنان برمی‌داشتند، در دنیای امروز و به‌ویژه در ایران، فرزند تا بزرگسالی باید مورد حمایت مالی خانواده باشد و هزینه‌ای را بر آنان تحمیل می‌کند.


بر اثر ترکیب دو عامل فرهنگی و اقتصادی یادشده، گروه‌هایی از جوانان به سمت راه‌های جایگزین ازدواج مرسوم رفته‌اند؛ بنابراین بحران جمعیتی با نگاهی جامع به عوامل اقتصادی و فرهنگی آن قابل فهم است. بحران معیشت نیز خود معلول مجموعه رویکرد‌هایی است. ناکارآمدی، فساد سیستماتیک، نوع تعامل با جهان بیرون و نوع نگاه به اقتصاد موجب پیدایش مجموعه بحران‌های کنونی شده است. رویکردی که به اقتصاد اصالت نمی‌دهد و اهداف سیاسی را مقدم بر رفاه، معیشت و حقوق مردم می‌داند. رویکرد مدیریتی که هر روز تنگ‌تر از گذشته شده و حلقه بسته سیاست و اقتصادی رانتی را شکل داده است و حل مسائل فرهنگی را از طریق تحکم و وضع قانون‌های خلاف عرف جامعه دنبال می‌کند، بحران‌زاست. رویکردی که نتیجه آن دولت بی‌برنامه، ناکارآمد با اعضایی کم‌تجربه در شرایط خطیر کشور شده است.

 

 

معمای نوسانات دلار


پیمان مولوی طی یادداشتی در شماره امروز اعتماد با تیتر معمای نوسانات دلار نوشت: اقتصاد ایران به نوسانات مرتبط با نرخ دلار پیوند خورده است؛ برای درک این موضوع کافی است به واکنش بازار‌ها نسبت به خبر آزادسازی دارایی‌های مسدودی ایران در سایر کشور‌ها نگاه شود. با هر خبر مثبت درباره مذاکرات و مناسبات ارتباطی ایران با سایر کشورها، بازار‌ها واکنش مثبت نشان می‌دهند و هر خبر منفی درباره نوسانات بازار‌ها را وارد دوره‌ای از بحران و نوسان می‌کند. از پوشاکی که به تن داریم تا لپ‌تاپ و موبایلی که در دست داریم و... همه به بازار ارز و نوسانات مرتبط با آن مرتبط هستند. کافی است شاخص کالایی CRB INDEX را ببینید که متوجه شوید از انرژی تا کشاورزی و از فلزات اساسی تا فلزات گرانبها همه و همه مبتنی بر دلار جهانی usd index حرکت کرده و دچار تغییر می‌شوند.

آیا نقدینگی با همین شیب صعودی خواهد بود؟ آیا رشد اقتصادی ایران زیر ۳درصد خواهد بود؟ آیا تورم در همین سطح پایا خواهد شد؟

امروز در اقتصاد ایران تورم بالای ۴۰ درصد سالانه را از سر می‌گذراند، امریکا هم تورم ۹ درصدی خود را به ۳ درصد کاهش داده است. تورم در امریکا معادل ۳ درصد بوده و برای همه فعالان اقتصادی مشخص است که ریال می‌تواند در یک سال ۳۷ درصد کاهش ارزش داشته باشد. این روند در اقتصاد ایران رخ می‌دهد و خبر آزادسازی  ۶ میلیارد دلار دارایی‌های مسدودی ایران هم نمی‌تواند خدشه‌ای به آن وارد سازد. علت این مشکل هم در نظام تصمیم‌سازی‌های داخلی کشور نهفته است و نباید ریشه آن را در خارج جست‌وجو کرد. ازسوی دیگر نوسانات نرخ دلار سرنوشت همه ما را تحت‌الشعاع قرار داده است.

 

حفظ ارزش ریال دراختیار دولت‌ها و از وظایف بانک مرکزی است، ولی وقتی از مهم‌ترین ابزار‌ها در زمانی که باید بهره ببرد، نمی‌برد، شما نمی‌توانید انتظار معجزه داشته باشید. برای اینکه ببینیم ریال بیش از این ارزش از دست خواهد داد یا نه، به سه پرسش زیر باید فکر کرد: آیا نقدینگی با همین شیب صعودی خواهد بود؟ آیا رشد اقتصادی ایران زیر ۳درصد خواهد بود؟ آیا تورم در همین سطح پایا خواهد شد؟

 

تهران – واشنگتن؛ توافق بر سر چه؟ 


جلال خوش‌چهره طی یادداشتی در شماره امروز ابتکار با عنوان تهران – واشنگتن؛ توافق بر سر چه؟ نوشت: این روز‌ها کانون توجه تفسیری و تحلیلی محافل سیاسی و رسانه‌ای ایران و جهان، توافقی است که میان تهران و واشنگتن صورت گرفته است. توافقی که در فرایندی به نسبت پیدا و پنهان از مذاکرات، سرانجام به آزاد سازی بخش کوچکی از پول‌های بلوکه شده ایران و آزاد شدن پنج تن از زندانیان دو تابعیتی انجامیده است. البته نه پول آزاد شده، آن‌گونه که امریکاییان برایش سناریو تدارک دیده‌اند، هنوز در اختیار تهران قرار گرفته و نه زندانیان دو تابعیتی توانسته‌اند خاک ایران را ترک کنند. 


مخالفان و موافقان این توافق، هریک از منظر خود به موضوع می‌نگرند. نکته استثنایی در این میان، تفاوت رفتاری است که جریان‌های افراطی و مخالفان سنتی – چه داخلی و چه خارجی- هرگونه توافق میان تهران و واشنگتن تا پیش از این داشته‌اند. در حالی‌که افراطیون بیرونی بابت این توافق «جوبایدن» و دولت او را به چوب شماتت و انتقاد گرفته‌اند، اما تندرو‌های داخلی این توافق را دستاوردی چشم‌افسا تلقی کرده و آن را یک پیروزی بدون تن دادن به برجام تفسیر و تحلیل می‌کنند. نکته طعنه‌آمیز این‌که برای نخستین بار میان افراطیون و تندرو‌ها داخلی و خارجی انشعاب نظری رخ داده است. مهم‌تر این‌که تندرو‌های داخلی، برخلاف گذشته دیگر سخن از قبح مذاکره با امریکاییان نمی‌گویند و آن را به مثابه زهر هلاهل تعبیر نمی‌کنند. شاید بتوان این اتفاق را به فال نیک گرفت و چنین رویکردی را گامی به سوی «واقع‌گرایی ناگزیر» از سوی این طیف از کنشگران سیاسی تلقی کرد. 

 


تندرو‌های بیرونی اما، تلقی دیگری از توافق محدود کنونی دارند. آنان نگران انجام توافق‌های بزرگتری هستند که ممکن است ابتکار عمل تبلیغاتی – سیاسی را در خدمت به انزوای پر هیزینه ایران در جامعه جهانی دچار تهدید کند. از این رو، تندرو‌های بیرونی کارزار گسترده‌ای را در این باره به راه انداخته‌اند. این کارزار در آستانه دو رویداد مهم صورت می‌گیرد: سالگرد مرگ تأسف‌بار «مهسا امینی» و شروع ناآرامی‌های سیاسی – اجتماعی در ایران و نیز ۱۸ اکتبر (۲۶ مهرآینده) که موعد انقضای سه بخش اصلی قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد در چارچوب توافقنامه برجام است. 


این‌که مخالفان وموافقان در تفسیر و تحلیل توافق اخیر تهران – واشنگتن چه می‌گویند و چه برداشتی از آن دارند، بیرون از چارچوب مفهومی این سطور است. خاصه آن‌که غالب نظرات ابراز شده، توجه خود را بر «چگونگی» انجام این توافق متمرکز کرده و کمتر به آنچه ماهیت این توافق را معنا می‌بخشد، پرداخته‌اند. در واقع با وجود ابهام‌ها در توافق کنونی، پرسش اصلی آن بود که دو طرف به راستی «چه» توافقی را در دستور کار خود قرار داده و چه پیامد‌هایی را می‌توان بر آن متصور بود. این مهم، همانی است که تهران – واشنگتن به رغم همه فشار‌های پیش‌روی خود، ترجیح می‌دهند همچنان در پشت پرده و دور از جنجال‌های رسانه‌ای باقی بماند. از این رو کشف رمز از این توافق، کاری است که مفسران و تحلیل‌گران می‌بایست در دستور کار خود قرار دهند. کشف چگونگی توافق، حالا امری مربوط به گذشته است و تا همیشه می‌توان درباره‌اش گفت و نوشت. آنچه پیش‌رو است، وظیفه مفسران و تحلیگران برای پیش‌بینی رخداد‌های آینده خواهد بود.


اگر رخداد‌های داخلی ایران و پیش‌بینی‌ها در این‌باره را به مفسران و تحلیل‌گران داخلی واگذاریم، ۱۸اکتبر پیش‌رو به عنوان یک متغیر نمی‌تواند از کانون توجه تحلیل‌گران سیاست خارجی بیرون باشد. این متغیر همچنان سایه سنگین خود را بر این مهم خواهد داشت که تهران و واشنگتن بر سر «چه» توافق کرده‌اند؟ آیا این توافق، راهی برای برون رفت از چالش‌هایی خواهد بود که تهران را از بسیاری مشکلاتش در کسب دوباره جایگاه جهانی او خلاص کند؟ آیا توافق کنونی به ایجاد هم‌سویی بروکسل (مقر اتحادیه اروپا) با واشنگتن برای کاهش تنش‌هایش با تهران خواهد انجامید؟ در این صورت ۲۶ اکتبر به مثابه نقطه عطف در کاهش تنش‌ها با تهران می‌شود چنانچه به راستی، توافق کنونی ماهیتی راهگشا در این باره داشته باشد. در غیر این صورت، توافق بر سر «چه» همچنان پرسش و یک رمز باقی خواهد ماند. 


۱۸ اکتبر (۲۶ مهر۱۴۰۲) بخشی از تحریم‌های شکننده علیه ایران منقضی می‌شود. براساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد، در این تاریخ و در توالی اجرای توافقنامه برجام؛ ۱- فعالیت‌های مرتبط با موشک‌های بالستیک که برای حمل سلاح‌های هسته‌ای قابل طراحی باشند، رفع ممنوعیت می‌شود. ۲- ممنوعیت تجارت تسلیحاتی لغو و ۳- دارایی‌های ۲۳ فرد، شخصیت و نهاد مرتبط با برنامه هسته‌ای و موشکی ایران رفع انسداد خواهد شد.
این وضع برای تهران گشایش‌های تازه‌ای را در نه تنها تقویت مالی – اقتصادی، بلکه توسعه برنامه‌های دفاعی – نظامی آن فراهم خواهد کرد. علاوه براین، تهران نفس تازه‌ای در فضای جامعه جهانی خواهد کشید. اما آیا با توجه به اوضاع و شواهد موجود، چنین امری ممکن است؟ آیا سطح تنش‌ها میان تهران – واشنگتن به اندازه‌ای کاهش یافته که تأثیر خود را بر چگونگی غروب برجام بگذارد؟ 

این وضع برای تهران گشایش‌های تازه‌ای را در نه تنها تقویت مالی – اقتصادی، بلکه توسعه برنامه‌های دفاعی – نظامی آن فراهم خواهد کرد.


ممکن است توافق تهران – واشنگتن به آزاد سازی بخشی کوچک از پول‌های بلوکه شده ایران از یک‌سو و آزادی پنج زندانی دو تابعیتی ازسوی دیگر محدود باشد. در این صورت، نمی‌توان به تأثیر گذاری این توافق بر آنچه ۱۸ اکتبر آبستن آن است، امید گره گشا داشت. ولی اگر این توافق دامنه گستره‌ای داشته باشد، شاید بتوان «غروب برجام» را نوید طلوع تازه‌ای از روابط ایران با نه تنها غرب، بلکه جامعه جهانی دانست.


شواهد نگران کننده است؛ غربی‌ها هنوز به عدم تعهد رسمی ایران به پروتکل الحاقی (پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای) معترضند. اروپاییان؛ به ویژه بریتانیا و اتحادیه اروپا همچنان تهدید به استفاده از مکانیسم JCPOA می‌کنند این مکانیسم چنین است که یکی از طرف‌های توافقنامه برجام می‌تواند درباره عدم اجرا و انجام تعهدات از سوی طرف مقابل (ایران) معترض بوده و به این ترتیب مانع پایان تحریم‌ها و محدودیت‌های اعلام شده در برجام باشد. علاوه براین، بوروکراسی‌های جاری در اروپا برای لغو تحریم‌ها زمان بر خواهد بود. همچنین تفکیک تحریم‌ها در دو شکل موضوعی و اشخاص با لحاظ اهداف آن در بخش‌های هسته‌ای، حقوق بشر، تروریسم و گره زدن اختلافات جاری با نقش تهران در ماهیت جنگ اوکراین، موانعی است که ۱۸ اکتبر را از درجه اهمیت ویژه برخوردار می‌کند. هنوز هیچ شاهدی بر اختلاف یا دوری واشنگتن از نگاه اروپاییان به موضوع برجام و اختلاف‌های دامنه دار آن‌ها با تهران در دست نیست. در واقع هم‌سویی امریکا – اروپا در این باره به قوت خود باقی است؛ بنابراین ممکن است در موعد غروب برجام، شاهد اعمال مقررات صادراتی جدید و تحمیل فشار‌های بیشتر علیه ایران باشیم اگر توافق تهران – واشنگتن محدود باشد در همان دو موردی که در بالا اشاره شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۳۰
سید اسماعیل سبحانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۵
این آقای رییس بسیج مستضعفین چگونه با کار و مدیریت جهادی مشکل آب را حل خواهد کرد شاید مثل کاشتن و درو کردن نخود در فیلم شب‌های برره مهران مدیری
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۵
داداش تو هنوز بربره رو یادته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۵
می پرسند چرا وقتی در دولت قبل توافقی و یا حتی دیدار دیپلماتیکی انجام می‌شد تاثیر قابل توجه ای بر بازار و حتی جو اجتماعی می گذاشت اما در دولت فعلی این تاثیر کم است دولت قبل هر توافقی را با این پیوست ادراکی ارائه می داد که قرار است چیزی تغییر کند ولی دولت فعلی اصرار دارد در پس هر توافقی تاکید کند که قرار نیست چیزی تغییر کند و این تله ای است که مخالفت پیشین آنها با برجام باعث شده است و باید روزی خود را از این تله آزاد نمایند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۵
صبح وشب از دستاوردها ریسی میگن دیپلماسی عزتمندانه و ازاد شدن منابع و پول بلوکه شده و دستاوردهلی دولت انقلابی والا ما که هیچ تعقیری در زندگی نمیبینم هر روز سایت دیوار چک میکنم ببینم کرایه خونه ارزان شده میبینم از قبل هم بدتر هست این چه اوضاعی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۵
عدم ورود کیت های غربالگری جنین یکی از بزرگترین اشتباهات در حد خیانت است

که بخاطر افزایش زاد و ولد ، امکان آزمایش تولد فرزندان سالم را از والدین گرفته و سیلی از فرزندان معلول و ناتوان را نیز بر روی دوش و روح و روان خانواده ها و جامعه سرازیر میکنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۵
درست میگوئی ولی تنها مشکل عیب جسمانی وسربارجامعه شدن این کودکان بیگناه نیست مشکل بیشترآن جائیست که نخبگان کشورمها جرت کرده وآنانکه هستند هم بسرعت درحال رفتنند واینها ژن خودراهم باخودمیبرند وبهمین دلیل است که ضریب بهره هوشی جامعه بسیارپائین امده ومدت زمان زیادیست که کارهای بررگ روی زمین مانده‌وتصمیمات غلط مرتب گرفته میشود وهرچه میگوئی فلان تصمیم اشتباه است جون متوجه نمیشود بحرف وانتقاد شما اعتنائی نمیکند این بدترازمعلول جسمانی است که جامعه راخر اب میکند آن یکی اول خانوده رامشکل دار‌میکند‌ومشکلش برای جا معه کمتر هرچند سربارجامعه میشود ولی دومی همه راگرفتار با تصمیمات تکراری وغلط گرفتارمیکند
ناشناس
| Germany |
۱۳:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۵
نمونه ان همكلاسي فرزند يكي دوستان من در المان بود. در هنگام گرفتن ديپلم در مدرسه از طرف استان ،شهر ،مدرسه و كل استان مدل گرفت. طبق گفته مادرش از امريكا ١٨ دانشگاه بهش بورسيه پيشنهاد كردند ولي دوست نداشت دور از خانواده باشد. دو سال پيش اين نابغه ايراني با يك الماني ازدواج كرد. و ژن خودش را در المان گذاشت .حيف
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۵
مدتی است تصمیم سازان جمعیتی اصرار دارند بگویند بهبود اوضاع اقتصادی تاثیری بر آمار ازدواج و فرزند آوری ندارد و برای این گزاره به جوامع مرفه غربی استناد می کنند باید گفت شما همیشه بر تفاوت‌های جامعه ایرانی و غربی تاکید میکنید اما چرا به این موضوع که می رسید جامعه ما و غرب را یکسان ارزیابی می کنید بله در جوامع غربی که چندین نسل طعم رفاه را چشیده اند افزایش جمعیت با میزان افزایش ثروت رابطه معناداری ندارد ولی در ایران اینچنین نیست افزودن رفاه در خانواده های فقیر و متوسط رابطه فوری با ازدواج و فرزندآوری دارد . مقامات تصمیم گیر تجدید نظر کنند
ناشناس
|
Germany
|
۰۷:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۵
مهمترین مشکل در ماجرای نوسانات دلار، عدم همراهی بخش ذی اثرِ جامعه با رفتارهای استکبار ستیزی ِ اندیشه انقلاب اسلامی است.

قشر مرفه جامعه حفاظت از ارزش سرمایه ی شخصی (و ثروتمند ماندن) را به از خودگذشتگی در پیگیری این اهداف ترجیح میدهد و علاوه بر این همبستگی اجتماعی و احساس همدردی با اقشار ضعیف جامعه، به پایینترین سطح رسیده و این رفتار به سرمایه های کوچک در دست تمام اقشار جامعه تسری یافته. (تبدیل ریال به دلار خانگی و طلا و سوداگری ملک از یکسو و انواع و اقسام رفتارهای سوء اقتصادی، فرار مالیاتی، سندسازی و غیره در سوی دیگر)

از سوی دیگر فرایندهای خالص سازی در سطوح مختلف (معیارهای عجیب و غریب در گزینش و ارتقاء و تحصیل و غیره) هم نتوانسته نیروی انسانی لازم برای پیگیری اهداف و کنترل اوضاع را ایجاد کند و اکثر قریب به اتفاق کسانی که از این مسیر به تمول مالی رسیده اند به گروه صدرالذکر پیوسته اند و شیفته وار ، ذوب در ارزشهای گروه بالا شده اند.

اگر باور این ادعا برایتان سخت است ایجاد شرکت صوری توسط مدیران مجلس انقلابی برای واگذاری خودروهای شاسی بلند به نمایندگان، نمونه ای واضح از این ادعاست. اصل بر منفعت شخصی نماینده است
حق تعدیل و سانسور برای تابناک محفوظ است.
ناشناس
|
Luxembourg
|
۰۷:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۵
مدیریت جهادی ؟!!!! اقتصاد مقاومتی ، جنگ ترکیبی ......
کلماتی که با شنیدن آنها ، متوجه سرپوش گذاری بر تمام ناتوانی ها در همه عرصه ها میشوی
یکی نیست از این مدیر به اصطلاح جهادی بپرسه ، در عرصه آب تا به حال جز فروشش به عراق چه کاری کرده اید ؟ خوزستان و سیستان و بلوچستان برای نوشیدن هم آب ندارند ، هیرمند و ارس و ارومیه را نابود کردید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۵
به بقیه حرفات که درسته کاری ندارم فقط من موندم اونهایی که میگن ایران به عراق آب می فروشه می پرسم یعنی چه ؟ آب رو چه جوری می فروشن با تانکر با لوله چه
جوری از کجا واز چه طریقی میشه به ما هم نشون بدی
میدونی که بین خوزستان و استان بصره عراق رودخونه هست به من بگو اب رو از چه طریق می فروشه از بالای رودخونه یا از زیر رودخونه ؟؟؟
واقعا آدم یه کمی از عقلش هم استفاده کنه وهرچیزی که توی نت ببینه باور نکنه وروی آن استناد و نقل قول و
....
آب می فروشه !
واقعا که عقل چیز خوبیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۵
به عراق نمی دونم اما به کویت آب می فروشیم
ناشناس
|
Russian Federation
|
۰۷:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۵
توافقی با واشینگتن صورت نگرفته ، اصلا قراری بر توافق نیست . وظیفه ما همین است که تا به حال بوده است . اخیرا با احساس نارضایتی مردم از اوضاع و نگرانی ارباب از بهم خوردن شرایط و از دست دادن کنترل ، مانند همه موارد قبل اقدام به شارژ قطره چکانی کرده است . درست مثل رساندن سلاح در زمان جنگ
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۵
منظورت از ارباب جناب پوتین آدمکشه دیگه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۵
رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: طرح‌هایی در دو موضوع فرزندآوری و ازدواج آسان تعریف شده است. غیر از این دو مورد، بحران دیگری در ایران نداریم. او اشاره کرده که دشمن در ایجاد این بحران نقش داشته است.(((((((((((((((( خوشم میاد !!!!!!!!!!!!!! مسئولان نتها چیزی که بلدن بگن همین هست !!!!!!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۵
تهران - واشنگتن؛ توافق بر سر چه؟
توافق اخیر بر سر آزاد سازی پول های به ناحق بلوکه شده ما در بانک های کره و عراق توسط آمریکایی ها با زندانیان آمریکایی ای بوده است که شواهد و قرائن نشان می دهد یا جاسوس بوده اند یا بر علیه منافع ملی ما در آمریکا انجام وظیفه می کرده اند ولی چون آمریکا در قضیه برجام بدعهدی خود را به تاریخ ثابت کرده ابتدا باید قدم اول را آنها بردارند یعنی تا ریال آخر منابع ارزی ما از بانک های قطری به بانک های ایرانی واریز شود یا اگر بنا باشد این تبادل سریع تر صورت بگیرد، بانک های قطری به سیستم بین المللی تضمین دهند که در آینده تحت فشارهای غیر قانونی آمریکا قرار نگیرند و سود سپرده به منابع ارزی ما را بپردازند و بعد زندانی های آمریکایی آزاد شوند و این طور نباشد که زندانیانشان را تحویل گرفته و پول های به گروگان گرفته شده ما را دوباره در قطر بلوکه کنند بالاخره از این آمریکایی که تاریخ ثابت کرده به هیچ قانونی پایبند نیست هیچ چیز بعید نیست و در مورد ۲۶ مهر که تحریم های ظالمانه ایران برداشته می شود خب دست ایران در مبادلات تجاری - مالی بازتر می شود که خوب است ولی بهتر است که یک دعوی غرامت به خاطر خروج یکجانبه آمریکا از برجام به بخش حقوقی سازمان ملل انجام دهیم و اگرچه آمریکایی ها این غرامت را نپردازند ولی خوبی آن این است که در آینده کمتر به اقدامات غیر قانونی در برابر کشورمان می پردازند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۵
پول این تفاهم نامهای که بسیج با وزارت بهداشت و غیره انجام میدهد کجا می رود . مگه بسیج بودجه ندارد و جناب سردار سرلشکر دکتر حقوق نمی گیرد
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟