بین الملل تابناک: دیدار امیرعبداللهیان به رهبران حماس و جهاد اسلامی در لبنان، پاسخ دیپلمات ارشد ایرانی به اظهارات وزیر خارجه طالبان، حمله به سفارت جمهوری آذربایجان در لبنان، آغاز رزمایش «ستاره درخشان» در مصر با حضور ۳۴ کشور و شرط بشار اسد برای عادی سازی روابط با ترکیه از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.
دیدار امیرعبداللهیان به رهبران حماس و جهاد اسلامی در لبنان
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پس از سفری دو روزه به دمشق و دیدار با مسئولان سوری به ویژه بشار اسد رئیس جمهور این کشور، بعدازظهر روز (پنجشنبه) نهم شهریور ماه وارد بیروت شد.
شبکه خبری المیادین گزارش داد که امیرعبداللهیان در بیروت، نشست مفصلی با رهبران گروههای حماس و جهاد اسلامی فلسطینی حاضر در لبنان برگزار کرده است. رهبران مقاومت فلسطین تأکید کردند که گزینه مقاومت را برای ملت فلسطین، یک گزینه راهبردی میدانند.
جهاد اسلامی و حماس خاطر نشان کردند: هیچ عقبنشینی در خصوص عملیاتهای مقاومت در کرانه باختری وجود ندارد و این مسئله، در مرحله کنونی، یک اولویت است.
امیرعبداللهیان هم به رهبران گروههای مقاومت گفته است که تهران همچنان به راهبرد حمایت از ملت و مقاومت فلسطین و آزادسازی این سرزمین پایبند است. وی همچنین به فرمایشات مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنهای درباره لزوم حمایت از کرانه باختری اشاره کرد.
وی در پایان تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران با قدرت، به حمایت از مقاومت ادامه خواهد داد.
تهران خرداد ماه گذشته میزبان گروههای مختلف محور مقاومت فلسطین همچون جنبش جهاد اسلامی و جنبش حماس بود. یک هیأت از رهبران حماس به ریاست اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس به تهران سفر کرده بوند. این هیأت دیدارهای متفاوتی با مقامات کشورمان انجام دادند و گفتوگو و تبادل نظر پیرامون آخرین تحولات سیاسی و میدانی مربوط به فلسطین داشتند.
رهبران جنبش جهاد اسلامی هم دیدار و گفتوگویی با رهبر انقلاب داشتند. حضرت آیتالله خامنهای، در دیدار زیاد النَخاله، دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین و هیأت همراه، ضمن تبریک پیروزی جهاد اسلامی در نبرد اخیر غزه، شرایط امروز رژیم صهیونیستی را در مقایسه با هفتاد سال قبل، بسیار متفاوت دانستند و تأکید کردند: «دشمن صهیونیستی امروز در موضع انفعال و عکسالعمل است و این شرایط نشان میدهد گروههای مقاومت و جهاد اسلامی فلسطین، مسیر را به درستی شناختهاند و با تدبیر در این مسیر پیش میروند.»
در این دیدار همچنین النَخاله، ضمن قدردانی از حمایتهای دائمی جمهوری اسلامی از مردم فلسطین و مبارزات آنها، گزارشی از تحولات اخیر فلسطین اشغالی به ویژه شکست رژیم صهیونیستی در جنگ پنج روزه غزه، شرایط کرانه باختری و دست برتر گروههای مقاومت در این منطقه ارائه کرد و گفت: «جهاد اسلامی از جنگ غزه سربلند خارج شد و امیدواریم به زودی شاهد پیروزی نهایی و آزادی قدس شریف باشیم.»
پاسخ دیپلمات ارشد ایرانی به اظهارات وزیر خارجه طالبان
یک دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران به سخنان امیر خان متقی سرپرست وزارت امور خارجه حکومت طالبان علیه تهران واکنش نشان داد .
سید رسول موسوی در پاسخ به اظهارات سرپرست وزارت امور خارجه طالبان که از اظهارات مقامات ایران در مورد لزوم تشکیل دولت فراگیر در افغانستان با طرح اتهاماتی انتقاد کرده بود، نوشت: « با دوجانبهسازی و شخصیسازی موضوع نمیتوان از مسئولیتهای بین المللی گریخت
صلح ، ثبات، امنیت و توسعه پایدار در استقرار حکومتی فراگیر در افغانستان است.
حکومت فراگیر موضوع قطعنامه های ۲۵۱۳ و ۲۵۹۳ شورای امنیت و اجماع نشستهای وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان در پاکستان، ایران ، چین و ازبکستان است.»
روز گذشته برخی از رسانههای خبری به نقل از امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور طالبان در واکنش به ایران که خواستار حکومت همه شمول در افغانستان شده بود، انتقاداتی را منتشر کرده بودند.
حمله به سفارت جمهوری آذربایجان در لبنان
وزارت خارجه جمهوری آذربایجان از حمله گروهی ارمنی الاصل به ساختمان سفارت این کشور در بیروت پایتخت لبنان خبر داد.
این وزارتخانه در بیانیهای توضیح داد: «گروهی حدودا ۵۰ نفره حصار ساختمان اداری سفارت در بیروت را شکستند و بطریهای حاوی رنگ و مواد منفجره را به سمت ساختمان پرتاب کردند.»
این وزارتخانه تاکید کرد که این حمله منجر به زخمی شدن هیچ یک از کارمندان سفارت نشد.
وزارت خارجه جمهوری آذربایجان اشاره کرد، نیروهای امنیتی پس از اطلاع رسانی مقامات مسؤول حفاظت از نمایندگیهای دیپلماتیک از این حمله به محل رسیدند؛ اما عاملان این حملات موفق به فرار از محل شدند.»
این وزارتخانه بیان کرد که یادداشتی به وزارت امور خارجه لبنان برای تعیین هویت عاملان این حمله و دستگیری آنها ارسال شده است.
در این بیانیه بر افزایش تدابیر امنیتی در سفارت و ادامه تحقیقات در مورد این حمله تاکید شد.
آغاز رزمایش «ستاره درخشان» در مصر با حضور ۳۴ کشور
منابع خبری پنجشنبه شب از آغاز رزمایش «ستاره درخشان» در مصر با حضور نیروهای نظامی ۳۴ کشور خبر دادند.
رزمایش «ستاره درخشان» روز پنجشنبه با حضور ۳۴ کشور از جمله عربستان سعودی در یک پایگاه نظامی در غرب مصر آغاز شد.
بر اساس این گزارش، شبکه ۱ تلویزیون دولتی مصر گزارش داد که این رزمایش نظامی از روز پنجشنبه آغاز شده و تا ۱۴ سپتامبر (۲۳ شهریور) ادامه خواهد داشت.
در همین راستا، وزارت دفاع عربستان سعودی از تکمیل ورود یگانهای نظامی این کشور به مصر برای شرکت در رزمایش ستاره درخشان ۲۰۲۳ خبر داد.
عادل البلاوی رئیس بخش آموزش ارتش عربستان سعودی، گفت: این رزمایش با هدف برنامه ریزی و اجرای عملیات ضد تروریسم و جنگهای نامنظم، برنامه ریزی پشتیبانی لجستیکی و عملیات تخلیه پزشکی، توسعه روش عملیات، آموزش مبارزه با تروریسم و ... برگزار میشود. افزایش امنیت دریایی
رزمایش ستاره درخشان در پایگاه نظامی «محمد نجیب» در غرب مصر برگزار میشود.
ارتش مصر روز شنبه از شرکت ۳۴ کشور و ۸ هزار نظامی در همین رزمایش نظامی خبر داده بود.
رزمایش ستاره درخشان برای اولین بار در اکتبر ۱۹۸۰ پس از امضای معاهده صلح بین مصر و رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۷۹ آغاز شد و در سال ۱۹۸۱ از سر گرفته شد.
شرط بشار اسد برای عادی سازی روابط با ترکیه
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در رأس هیأتی به منظور دیدار و گفتوگو با مقامات عالیرتبه سوریه در دمشق حضور دارد، نهم شهریور ماه با بشار اسد رئیس جمهور سوریه دیدار و گفتوگو کرد.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) به نقل از اسد گزارش داد، آنچه امروز جهان شاهد آن است، ثابت میکند که مسائل که ما از آن دفاع کردیم و به خاطرش هزینه دادیم، درست بود و سیاست صحیحی در این زمینه در پیش گرفته بودیم.
وی با بیان اینکه به خاطر تغییراتی که در سطح جهان رخ داده است، تصویر بینالمللی واضحتر شده است، تصریح کرد: اتفاقاتی که امروز رخ داده است، اطمینان ما را نسبت به مسیری که طی کردیم، بیشتر میکند.
دفتر بشار اسد خبر داد که طرفین در این دیدار، روابط دوجانبه، اوضاع منطقه، اقدامات مربوط به بازگشت آوارگان سوری، خروج نیروهای ترکیه از خاک سوریه را بررسی کردند. رئیس جمهور سوریه تأکید کرد که خروج نظامیان ترکیه، شرط اجتنابناپذیر دمشق برای بازگشت روابط با آنکارا به حالت عادی است.
وی روابط سالم بین ایران و کشورهای عربی را باعث ثبات و شکوفایی منطقه توصیف کرد و پیوستن ایران به گروه بریکس را به دولت و ملت ایران تبریک گفت.
امیرعبداللهیان هم با اشاره به گفتوگوهای روز گذشتهاش با نخستوزیر و وزیر خارجه سوریه اظهار داشت: در این گفتوگوها، روند اجرای توافقات دو کشور در سفر رئیس جمهور به دمشق را مورد بررسی و تبادل نظر قرار داده و تأکید کردیم که توافقات انجام شده بین دو کشور از جمله اسناد امضا شده در سفر دکتر رئیسی به دمشق با دقت مورد اهتمام، پیگیری و اجرا قرار گیرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران که ظهر دیروز در رأس هیأتی به دمشق سفر کرد عصر روز گذشته با نخستوزیر و وزیر خارجه سوریه دیدار و ابعاد مختلف مناسبات دوجانبه و تحولات منطقهای و بینالمللی را مورد بحث و تبادل نظر قرار داد.
امیرعبداللهیان با ذکر این نکته که دولت، ملت و ارتش سوریه یک جنگ جهانی تروریستی علیه خود را با پیروزی پشت سر گذاشتند، یادآور شد: اکنون سوریه در بهترین شرایط خود قرار دارد و خوشحالیم که امروز منطقه و جهان متوجه واقعیت و قدرت سوریه شدند، هر چند دشمنان سوریه در تلاش هستند با توسل به تحریم و فشار اقتصادی بر دولت و ملت سوریه، اهداف سیاسی خود در قبال این کشور را دنبال کنند.
این دیپلمات عالیرتبه ایرانی روند روابط ایران و عربستان را در حال پیشرفت خواند و آن را به نفع دو کشور و کل منطقه دانست و نسبت به از سرگیری حضور و فعالیت سوریه در اتحادیه عرب و تقویت روابط سوری - عربی ابراز خرسندی کرد.