پانصد و چهل و هشتمین روز از حمله روسیه به اوکراین

پشت پرده برکناری وزیر دفاع اوکراین چیست؟ / «پلن سی» درباره جنگ اوکراین در راه است؟ / حمله جنگنده‌های روسیه به اوکراین با موشک‌های هایپرسونیک

پانصد و چهل و هشت روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۹۱۴۰۲
|
۱۳ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۵ 04 September 2023
|
12445 بازدید
|

پشت پرده برکناری وزیر دفاع اوکراین چیست؟

بین الملل تابناک: پانصد و چهل و هشت روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

آمار معلولیت در اوکراین از جنگ جهانی اول بی‌سابقه است
۱۴۰۲/۰۶/۱۳ - ۲۱:۰۷

تعداد افراد اوکراینی که در حمله روسیه به این کشور معلول شده‌اند آنقدر افزایش یافته که از زمان جنگ جهانی اول در اروپا تا امروز بی‌سابقه بوده است. این در حالی است که اوکراین از کمبود متخصصان اندام‌های مصنوعی رنج می‌برد.

به گزارش شبکه خبری ای‌بی‌سی، اوکراین با ۲۰ هزار معلول جنگی مواجه است که بسیاری از آن‌ها از نظر روانی هم آسیب دیده‌اند.

برخی از این معلولان خاطره انفجار مین‌های ضدتانک، بمب‌های هوایی، موشک‌ها و گلوله‌های توپخانه را هنوز در برابر چشم می‌بینند.

این حجم از معلولان جنگی در اروپا از زمان جنگ جهانی اول بی‌سابقه است.

اوکراین از کمبود متخصصان اندام‌های مصنوعی رنج می‌برد و متخصصان حاضر در این کشور به‌هیچ‌وجه پاسخگوی نیاز معلولان این جنگ نیستند. به گفته مدیر یک مرکز بازپروری برای معلولان جنگی اوکراین، پیش از آغاز جنگ تنها پنج متخصص در اوکراین مرکز بازپروری رسمی برای معلولیت‌های دست و بازو داشتند.

مدیر این مرکز تخمین زد که ۲۰ هزار اوکراینی از آغاز جنگ تا امروز به‌نوعی دچار معلولیت شده‌اند. دولت این کشور اعلام نکرده که چند تن از این ۲۰ هزار تن سرباز هستند، اما در جنگ‌هایی که خطوط مقدم آن‌ها طولانی است، صدمات ناشی از انفجار بسیار شایع است.

دکتر امیلی میهو، مورخ پزشکی در کالج امپریال که متخصص جراحات ناشی از انفجار است، گفت که سخت‌ترین بخش ماجرا برای بسیاری از معلولان کنارآمدن با درد است، درد ناشی از اندام مصنوعی، درد جراحت‌ها و درد تأثیر ماندگار امواج انفجار. ظاهر بسیاری از این معلولان تغییر کرده و آن‌ها به جراحی زیبایی نیاز دارند.

برای برخی از افرادی که معلولیت شدیدی دارند، بازپروری دوباره ممکن است تا بعد از پایان جنگ همچنان ادامه داشته باشد.

همچنین جراحی زیبایی هم برای اینکه سربازان در آینده در جامعه احساس راحتی داشته باشند، ضروری است.

شرط پوتین برای احیای قرارداد غلات
۱۴۰۲/۰۶/۱۳ - ۲۱:۰۷

به گزارش منابع خبری روس،‌ رئیس‌جمهوری روسیه دوشنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۲ در این کنفرانس مطبوعاتی مشترک اعلام کرد که در مذاکرات با اردوغان تمرکز زیادی درباره وضعیت اوکراین و توافق غلات صورت گرفته است.

در حالی که یکی از دستورکارهای این مذاکرات، احیای قرارداد غلات عنوان شده بود،‌ پوتین به بیان موضع این کشور در این باره پرداخت و گفت:‌ روسیه زمانی که تمام مفاد توافقنامه به اجرا دربیایید، آماده خواهد بود تا توافق غلات را دوباره احیا کند.

وی با اشاره به عدم تمدید قرارداد غلات از سوی روسیه گفت: غرب روسیه را در مورد ماهیت بشردوستانه معامله غلات فریب داد و بدین ترتیب ما را مجبور کردند از این توافق خارج شویم.

رئیس جمهور روسیه به بیان دلایل مسکو برای عدم تمدید قرارداد غلات پرداخت و در این زمینه اظهار داشت: در حالی که روسیه امنیت را در امتداد کریدور غلات تامین می کرد، طرف مقابل از کریدورهای بشردوستانه برای حملات تروریستی استفاده می کرد.
وی خاطرنشان کرد: قرار نبود مسیرهای تعیین شده برای حمل غلات برای مقاصد نظامی مورد استفاده قرار گیرند، اما «طرف مقابل» از آنها استفاده می کند.

روسیه پیشنهاد میانجیگری برای حل و فصل بحران اوکراین را رد نکرده است

پوتین در ادامه تأکید کرد:‌ روسیه قصد دارد به صادرات مواد غذایی و کود خود ادامه دهد و در آستانه تکمیل مذاکرات با ۶ کشور آفریقایی برای تحویل غلات است.

وی همچنین اظهار داشت:  روسیه هرگز پیشنهاد میانجیگری برای حل و فصل اوضاع اوکراین را رد نکرده است، اما کی یف تمام توافقات را به زباله دانی فرستاد.

وی در بخش دیگری از این کنفرانس مطبوعاتی درباره ضد حمله اوکراین به روسیه نیز گفت: این ضد حمله نتیجه ای جز شکست برای  کی‌یف نداشته است. 

پوتین در ادامه با اشاره به بررسی موضوع هاب گازی در ترکیه در این مذاکرات اظهار داشت:‌ روسیه تامین کننده قابل اعتماد گاز بوده و خواهد بود و قصد دارد به صادرات گاز خود به ترکیه و کشورهای ثالث ادامه دهد.

رئیس جمهوری روسیه همچنین با اشاره به مذاکرات روسای بانک‌های مرکزی روسیه و ترکیه در شهر سوچی همزمان با مذاکرات سران دو کشور گفت:‌ شاهد استفاده از ارزهای ملی در مبادلات مالی میان دو کشور هستیم و استفاده از دلار و یورو رو به کاهش است. 

وی خاطرنشان کرد:‌ روابط روسیه و ترکیه در همه زمینه ها با موفقیت در حال توسعه است و در مجموع، دیدارمان موفقیت آمیز بود. 

حمله جنگنده های روسیه به اوکراین با موشک های هایپرسونیک
۱۴۰۲/۰۶/۱۳ - ۲۱:۰۶

 رسانه‌ها روز دوشنبه گزارش کردند که نیروی هوایی روسیه برای نخستین بار از زمان جنگ با اوکراین یک موشک هایپرسونیک با جنگنده بمب افکن «سوخو-۳۴» علیه مواضع ارتش اوکراین شلیک کرده است.

هفته نامه «نیوزویک» به نقل از رسانه‌های دولتی روسیه نوشت که نیروهای روسیه برای اولین با با استفاده از جنگنده بمب افکن  «سوخو-۳۴» موشک هایپرسونیک «کینژال»  به سمت اوکراین شلیک کردند. این رویداد می‌تواند نشان دهنده تغییر تاکتیکی در نحوه استفاده روسیه از نیروی هوایی خود در جنگ باشد.

خبرگزاری روسی «تاس» روز دوشنبه گزارش داد که هواپیمای سوخو-۳۴ از موشک هاپیرسونیک کینژال در جریان حمله هوایی استفاده کرد.این موشک پیشتر از جنگنده‌های پیشرفته «میگ-۳۱» شلیک می‌شدند.

«سیدارث کاوشال» تحلیلگر اندیشکده انگلیسی «روسی»  بر این بارور است که استفاده کینژال توسط سوخو-۳۴ برای ارتش روسیه یک گام منطقی است.

کاوشال به نیوزویک گفت، این باعث می‌شود جنگنده‌های میگ-۳۱ آزادانه به عنوان رهگیر در خط مقدم عمل کنند. رادارهای دوربرد این جنگنده  برای روس‌ها به عنوان ابزاری برای دور نگه داشتن هواپیماهای اوکراینی مفید بوده است و سامانه راداری میگ-۳۱ می‌تواند موشک‌های کروز را شناسایی کند.

سوخو-۳۴ برای حملات تاکتیکی علیه اهداف زمینی و دریایی دشمن در روز و شب، انواع شرایط آب و هوایی طراحی شده و مجهز به سامانه جنگال است.

وبگاه شبکه خبری «الجزیره» نیز اخیرا نوشت که  روسیه از انبار گسترده موشک دوربرد خود استفاده کرده و چندین فرودگاه را در پشت خط مقدم هدف قرار داده تا هواپیماهای نیروی هوایی اوکراین مستقر در آنجا را نابود کند.نیروی هوایی روسیه از برتری خود در دفاع ضد هوایی استفاده کرده و در توقف حملات هوایی اوکراین کارآمدتر شده است. به ازای هر ۱۵ جنگنده  اوکراینی، ۱۰۰ هواپیمای روسی وجود دارد.

در حال حاضر، شمار کمی از خلبانان اوکراینی به زبان انگلیسی تسلط دارند تا برنامه آموزشی فشرده مورد نیاز برای بهره برداری مؤثر از اف-۱۶ را با موفقیت پشت سر بگذارند.

گزارش جدید وزارت دفاع روسیه از جنگ در اوکراین
۱۴۰۲/۰۶/۱۳ - ۲۱:۰۴

در ادامه آماردهی وزارت دفاع روسیه درباره تلفات و خسارات ارتش اوکراین در جریان عملیات‌های روزانه نیروهای روس، مسکو از کشته‌شدن حداقل ۶۵۵ نظامی رژیم کی‌یف خبر داد.

این وزارتخانه امروز (دوشنبه) در بیانیه‌ای گفت: «شب گذشته، هواپیماهای ناوگان دریای سیاه روسیه، ۴ قایق نظامی تندرو ویلارد ساخت آمریکا را به همراه یگان‌های نیروهای عملیات ویژه اوکراین در شمال غربی این آب‌ها منهدم کردند».

به نوشته پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت دفاع روسیه، ۳ حمله در محور دونتسک دفع و حدود ۲۸۵ نظامی اوکراینی، ۵ خودروی زرهی، ۷ وسیله نقلیه نظامی، ۲ توپخانه خودکششی پالادین و گِوازدیکا، و همچنین دو توپخانه هوویتزر اِم-۱۰۵ ساخت آمریکا در این محور نابود شدند.

در ادامه این بیانیه آمده است: «یک عملیات تهاجمی دشمن به محور زاپروژیا با ۱۱۵ تلفات انسانی دفع شد. در این حمله، ۲ خودروی زرهی، ۴ وسیله نقلیه نظامی، ۲ توپخانه اِی‌ام-۷۷۷، دو توپخانه هوویتزر خودکششی پالادین، ۲ هویتزر ام-۱۱۹ و همچنین ۳ توپخانه دی-۲۰ و دی-۳۰ ارتش اوکراین از بین رفتند».

طبق این گزارش، وزارت دفاع روسیه ضمن اشاره به دفع ۴ حمله در محور کوپیانسک، اضافه کرد: «تلفات دشمن حدود ۶۰ نظامی و خسارات مادی آن شامل ۳ وسیله نقلیه نظامی و یک سیستم توپخانه خودکششی کراب ساخت لهستان بود».

به نوشته اسپوتنیک، این وزارتخانه درباره محور کراسنی‌لیمان توضیح داد: «یگان‌های گروه سِنتر در همکاری با نیروهای توپخانه‌ای و هوایی، به مناطق تجمع گردان‌های مکانیزه ۶۴ و ۶۷ ارتش اوکراین و همچنین گردان ۱۲ یگان‌های ویژه این کشور حمله کردند که ۴۰ نظامی کشته و ۳ خودروی جنگی پیکاپ به همراه ۱ قبضه توپخانه دی-۳۰ نابود شد».

وزارت دفاع روسیه گفت که در محور دونتسک جنوبی نیز یگان‌های گروه وُستوک به پایگاه‌های نظامیان اوکراینی حمله کردند که در پی آن ۱۲۰ سرباز، ۲ خودروی زرهی و ۹ وسیله نقلیه نظامی منهدم شدند.

در این بیانیه همچنین آمده است که در محور خِرسون، تلفات دشمن تا ۳۵ نظامی، ۸ وسیله نقلیه جنگی، یک سیستم توپخانه ام-۷۷۷ ساخت آمریکا و یک قبضه هویتزر گزارش می‌شود.

این وزارتخانه اضافه کرد که یک فروند بالگرد می-۸ نیروی هوایی اوکراین در منطقه بروسوفکا و ۲۴ پهپاد توسط نیروی هوافضای روسیه ساقط شدند.

ارتش روسیه همچنین اعلام کرد که از زمان آغاز عملیات نظامی ویژه در منطقه دونباس (۲۴ فوریه ۲۰۲۲) تاکنون ۴۶۷ فروند هواپیمای جنگی، ۲۴۸ بالگرد رزمی، ۶ هزار ۳۷۶ فروند پهپاد، ۴۳۵ سامانه پدافند موشکی، ۱۱ هزار ۶۴۳ دستگاه تانک و خودروهای زرهی، ۱ هزار و ۱۴۷ دستگاه موشک‌انداز چندگانه، ۶ هزار ۲۱۴ قبضه توپخانه و خمپاره‌انداز، و همچنین ۱۲ هزار ۶۹۴ دستگاه خودروی نظامی نیروهای مسلح رژیم کی‌یف منهدم شده‌اند.

 

رومانی ادعای اوکراین درباره سقوط پهپادهای روسیه را رد کرد
۱۴۰۲/۰۶/۱۳ - ۲۱:۰۳

 وزارت دفاع رومانی در بیانیه‌ای که بر روی وب‌سایت خود قرار داده بود، اظهارات سخنگوی وزارت خارجه اوکراین مبنی بر سقوط پهپادهای روسیه در قلمرو رومانی را رد کرد.

«اولگ نیکولنکو» سخنگوی وزارت امور خارجه اوکراین امروز (دوشنبه) مدعی شد که پهپادهای روسیه در نیمه‌شب گذشته (یکشنبه) در قلمرو رومانی سقوط کردند و منفجر شدند. 

بنا بر گزارش خبرگزاری روسی «ریانووستی»، وزارت دفاع رومانی اطمینان داد که با هوشیاری بالاف بر اوضاع نظارت دارد و تصریح کرد: «وزارت دفاع ملی، به طور قطعی، اطلاعات فضای مجازی درباره رخدادی که در شب سوم و چهارم سپتامبر رخ داد و گفته شد که پهپادهای روسیه در قلمرو رومانی سقوط کرده را تکذیب می‌کند».

وزارت دفاع رومانی همچنین تصریح کرد که تسلیحات روسیه هرگز «تهدید مستقیمی برای قلمرو یا آب‌های قلمرو رومانی ایجاد نکرده است».

سخنگوی وزارت خارجه اوکراین امروز با استناد به سرویس گارد مرزی دولتی اوکراین مدعی شد که پهپادهای روسیه نیمه‌شب گذشته در جریان حمله گسترده پهپادهای روسیه در نزدیکی شهر بندر «ازمائیل»، در قلمرو رومانی سقوط کردند و منفجر شدند.

نیکولنکو همچنین مدعی شده است که پهپادهای ارتش روسیه از نوع پهپادهای ایرانی «شاهد» بوده است اما سند و مدرکی برای این ادعا ارائه نکرد.

«پلن سی» درباره جنگ اوکراین در راه است؟
۱۴۰۲/۰۶/۱۳ - ۲۰:۵۷

نشریه پولیتیکو در گزارشی شرایط فعلی در جنگ اوکراین را توصیف کرده و اعتقاد دارد که هم‌اکنون هیچکدام از طرف‌های جنگ قابلیت پیروزی کامل را ندارد و «پلن سی» به غیر مذاکره و جنگ منجمد برای پایان دادن به این درگیری نیاز است.

به گزارش نشریه پولیتیکو، نوامبر (آبان/ آذر) سال گذشته مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا مناقشه روسیه و اوکراین را با جنگ جهانی اول مقایسه کرد و اظهار داشت که این جنگ به بن بست رسیده است، مانند کریسمس ۱۹۱۴ که دیگر به لحاظ نظامی قابلیت پیروزی در جنگ جهانی وجود نداشت.

وی بعدها گفت: زمانیکه یک فرصت برای مذاکره وجود دارد و زمانیکه می‌توان به صلح دست یافت، آن (جنگ) را متوقف کنید.

میلی در مورد جنگ جهانی اول اشتباه گفته بود، این جنگ به لحاظ نظامی قابلیت پیروزی داشت و به لطف عوامل اقتصادی و برتری سطح توسعه متفقین غربی، این پیروزی شکل گرفت.

پیش از آنکه همه چیز در جبهه غربی آرام شود، مجموع تلفات به ۳۷ میلیون نفر رسید و جنگ جهانی اول را به مرگبارترین مناقشه در تاریخ بشر تبدیل کرده بود.

پولیتیکو در ادامه به توصیف شرایط جنگ در اوکراین می‌پردازد: اکنون نوامبر دیگری در راه است و به زودی باران‌های پاییزی می‌آید که مانور نظامی را دشوارتر می‌سازد. نشانه‌هایی وجود دارد که اگر اوکراین یک موفقیت در جبهه جنوبی‌ به دست نیاورد و تا آن زمان به سه لایه خطوط دفاعی روسیه نفوذ نکند، درخواست‌ها برای انجام مذاکرات افزایش خواهد یافت چرا که انتخابات در اروپا و آمریکا نزدیک می‌شود و پویایی‌های سیاسی داخلی را تغییر می‌دهد.

بنابراین همه نگاه‌ها به زاپوریژیا است که امیدهای غرب و اوکراین به آنجا دوخته شده درحالیکه خط اول دفاع روسیه با مین‌گذاری شدید در حوالی روستای روبوتین به دست اوکراین افتاد. امید آن می‌رود که از آنجا اوکراین بتواند به تشکیلات اصلی روسیه دسترسی داشته باشد. در همین حال برخی باور دارند که روسیه نیروهای ذخیره لازم را برای حفظ خطوط دفاعی اعزام خواهد کرد.

مطمئنا اگر اوکراین تا ماه نوامبر پیشرفت بیشتری در زمین جنگ نداشته باشد، همانند مارک میلی افراد بیشتری در مورد اینکه آیا این جنگ قابلیت پیروز شدن را دارد یا خیر، گمانه زنی‌هایی را مطرح می‌کنند. غرب با این مشکل روبرو است که از ابتدا آنها را درگیر خود کرده است. آنها هرگز به طور جمعی اهداف جنگ اوکراین را مشخص نکرده‌اند به این دلیل که تلاش برای انجام این کار احتمالا اتحاد آنها را به خطر می‌انداخت. از همین رو معنی «پیروزی» در این جنگ هرگز در میان غربی‌ها تعریف نشد. در عوض، آنها بر حفظ دموکراسی و نیاز به دفاع از حقوق حاکمیت و استقلال تاکید کردند.

چرا متحدان غربی سخنان خود را با عمل تطبیق نمی‌دهند و از قدرت اقتصادی خود نهایت استفاده را نمی‌کنند و کارخانه‌ها را در شرایط جنگی قرار نمی‌دهند همانطور که در دوران به اصطلاح جنگ بزرگ این اقدام‌ها را انجام دادند؟

یک دلیل، تلاش برای تضمین توافق متفق القول در میان متحدان بوده و دلیل دیگر نگرانی از تنش هسته‌ای است. جیمز نیکسی از چتم هاوس اشاره کرد که آمریکا به اندازه کافی برای جلوگیری از پیروزی روسیه (سلاح به اوکراین) تحویل داده اما به قدری نبوده که روسیه را شکست دهد.

یک عامل کلیدی دیگر این است که متحدان اوکراین هیچگاه احساس نکردند که دموکراسی‌های خودشان در خط مقدم جبهه حضور دارند و با پیشروی جنگ احساس خطر آنها نیز کاهش پیدا کرد. پس اگر روسیه بزرگ نمی‌تواند همسایه کوچکتر خود را منکوب کند چطور کشورهای ناتو را مغلوب خواهد کرد؟

اما اوضاع برای اوکراینی‌ها متفاوت است. آنها به صراحت هدفشان را در جنگ اعلام کردند که بازپس گیری اراضی از دست رفته از جمله کریمه است.

عجیب آنکه بزرگترین متحدان آنها در تلاش برای پیروزی کامل در حال حاضر مخالفان روسیه هستند، حتی اگر در بیشتر موارد، کی‌یف آنها را به طرز ناپسندی در فاصله دور نگه دارد. اپوزیسیون لیبرال ولادیمیر پوتین منفعت مستقیمی در «پیروزی کامل» دارد - هیچ مکانیسم واقع بینانه دیگری برای سرنگونی رهبر روسیه و سرنگونی رژیمی که او رهبری می کند، وجود ندارد.

اگر هیچ موفقیت نظامی بزرگی با عملیات ضد حمله اوکراین به دست نیاید، درخواست برای مذاکرات افزایش پیدا خواهد کرد. روسیه و اوکراین یک مساله مشترک دارند، متحدان آنها باور دارند که هیچ کدام از طرفین جنگ به پیروزی کامل دست پیدا نمی‌کند.

برای پکن ممکن است به خودی خود این دو مساله مطلوب باشد؛ غرب از هم گسیخته برای چین مفید است و روسیه ضعیف جایگاه شریک کوچک‌تر را در روابط دوجانبه خواهد داشت. با این حال، برای سایرین از جمله اوکراین جنگ زده، جنگ طولانی مدت مطلوب نیست و با گذشت زمان، احتمالا شاهد شناور شدن بالن‌های مذاکره بیشتری خواهیم بود.

هرچند سه مشکل عمده با این «پلن بی» وجود دارد. نیکسی با برجسته کردن یکی از آنها خاطرنشان کرد که تضعیف حمایت فقط اوکراین را آسیب‌پذیرتر و دستاوردهای به‌دست‌آمده تا کنون را تهدید می‌کند و به پوتین اهرمی می‌دهد که در حال حاضر در اختیار ندارد (به ویژه با توجه به شرایط ناآرامی‌ها در هفته های اخیر در روسیه).

یک مساله دیگر این است که حتی اگر زلنسکی با مذاکرات موافقت کند، مردم عادی اوکراین که تحت تاثیر بمباران روسیه قرار گرفتند تمایلی به این اقدام دولت کی‌یف ندارند.

علاوه بر این، پوتین ممکن است با شروع گفتگوها موافقت کند اما شیوه مذاکره با او را پیشتر شاهد بودیم. برای رهبر روسیه، مذاکرات یک سلاح جنگی دیگر است که برای حواس پرتی و دادن زمان به مانور نظامی و اهداف دیپلماتیک استفاده می‌شود؛ مساله‌ای که بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ در جریان مذاکرات سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه و جان کری، وزیر خارجه وقت ایالات متحده درباره سوریه برجسته شد.

جنگ‌های منجمد نقطه قوت پوتین است: آنها به رئیس جمهور روسیه اجازه می‌دهند تا ضعف بین‌المللی را به قوت تبدیل کند و با تحریک میهن پرستی (روس‌ها را متقاعد کند که دشمنان خارجی آن بیرون هستند تا مادر مقدس روسیه را نابود کنند) قدرت را در داخل حفظ کند.

پولیتیکو در انتهای گزارش خود پیش‌بینی یک «پلن سی» را برای پایان دادن به جنگ اوکراین خواستار است.

پشت پرده برکناری وزیر دفاع اوکراین چیست؟

همزمان با روند آهسته و کُند ضدحملات اوکراین، تصمیم برکناری وزیر دفاع این کشور گرفته شد و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین شامگاه یکشنبه با اشاره به «نیاز برای رویکردهای جدید» این خبر را اعلام کرد؛ اقدامی که از زمان حمله روسیه به اوکراین، «بزرگترین تحول و دگرگونی» برای دولت کی‌یف تلقی می‌شود.

 «اندرو ای. کرامر» رئیس دفتر روزنامه نیویورک تایمز در کی‌یف در گزارشی برای این روزنامه نوشت: همزمان با افشای رسوایی‌های مالی در وزارت دفاع اوکراین و تحقیقات دولت این کشور پیرامون این فسادها، زمزمه‌های برکناری «اولکسی رزنیکوف» وزیر دفاع سابق اوکراین به گوش می‌خورد.

رئیس‌جمهوری اوکراین طی سخنرانی شبانه خود عنوان کرد: «اولکسی رزنیکوف بیش از ۵۵۰ روز از این جنگ تمام‌عیار را پشت سر گذاشته است. من معتقدم که وزارت دفاع اوکراین به رویکردهای جدید و سایر فرمت‌های ارتباطی، هم با ارتش و هم با جامعه نیاز دارد.»

رئیس دفتر روزنامه نیویورک تایمز در کی‌یف می‌گوید: همزمان با ضدحملات آهسته اوکراین، که دستاورد چندانی بجز چند قلمرو کوچک در جنوب و شرق برای این کشور نداشته، تصمیم برای جایگزینی رزنیکوف گرفته شده است. چند روز پیش، مقامات اوکراینی گفتند که روستایی به‌ نام «روبوتین» را واقع در جنوب اوکراین تصرف کرده‌اند و در ادامه مدعی شدند که چنین اتفاقی نشان می‌دهد، به نخستین لایه از میدان‌های مین، تله‌های تانک و سنگرهایی که مسکو میان نیروهای اوکراینی و کریمه مستقر نموده، نفوذ پیدا کرده‌اند.

یک مقام اوکراینی در دفتر ریاست‌جمهوری این کشور بدون افشای نام خود گفت، همزمان با تداوم جنگ، این تحول و دگرگونی در اوکراین از درخواست رزنیکوف برای استعفا گرفته تا انتقادات تند و تیز گروه‌های جامعه مدنی اوکراینی و گزارش رسانه‌ها از رسوایی‌های مالی در قراردادها، بیانگر این هستند که اوکراین به «رهبری جدید» نیاز دارد.

«اندرو ای. کرامر» خاطرنشان کرد: همزمان با افزایش بودجه وزارت دفاع اوکراین در حین جنگ، این وزارتخانه در سال جاری میلادی با یکسری اتهاماتی درخصوص قراردادهای نظامی و فساد مالی مواجه شده‌ است؛ برای نمونه، طبق آمار دولتی، ۹۸۶ میلیون دلار تسلیحاتی که وزارت دفاع اوکراین برای آن قرارداد بسته بود، براساس تاریخ‌های مشخص در قرارداد تحویل داده نشدند و برخی از آن‌ها هم با چندین ماه تاخیر ارسال شدند. جدای این موارد، روزنامه‌نگاران تحقیقی اوکراین از مشکلات دیگری در خرید کالاهایی مثل تخم‌مرغ، کنسرو لوبیا و کاپشن ارتشی با مبالغ هنگفت و چندین برابر قیمت بازار پرده برداشتند.

همزمان با انتشار چنین گزارش‌هایی، برخی منتقدان جنگ در ایالات متحده خواستار محدود شدن کمک‌های نظامی به اوکراین شدند و در نتیجه جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید دیداری را با سه تن از مقامات بلندپایه اوکراینی ترتیب داد تا پیرامون فسادهای مالی در حین جنگ گفت‌وگو کنند.

کرامر در پایان گزارشش برای نیویورک تایمز می‌گوید: هرچند گاهی گزارش‌هایی پیرامون احتمال برکناری وزیر دفاع اوکراین منتشر می‌شد، تصمیم برای برکناری و یا تغییر اولکسی رزنیکوف غیرمنتظره بود. او تا همین جمعه قرار بود به آمریکا سفر کند و طی بازدیدی از پنتاگون با لوید آستین، همتای آمریکایی خود دیداری داشته باشد. البته طبق گفته یک مقام آمریکایی، این دو وزیر دفاع مرتب با یکدیگر تماس‌هایی داشته و گفت‌وگو می‌کردند و آخرین دیدار حضوری آن‌ها به نشست ناتو در ماه ژوئیه در ویلنیوس، پایتخت لیتوانی برمی‌گردد.

وزیر خارجه فرانسه: اروپا به توافق امنیتی با روسیه نیاز دارد

وزیر امور خارجه فرانسه انعقاد یک توافق امنیتی از سوی غرب با روسیه بعد از پایان جنگ در اوکراین را ضروری خواند.

کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه گفت، زمانی که جنگ در اوکراین پایان یابد، ضروری خواهد بود که رهبران غرب، یک معماری امنیتی را که به منافع روسیه احترام بگذارد، ایجاد کنند.

به نوشته راشا تودی، این موضوع ممکن است با وعده دولت فرانسه در خصوص حمایت کردن به هر قیمت از کی‌یف مغایرت داشته باشد.

کولونا در مصاحبه‌ای با نشریه لوموند اظهار کرد: "ما دیدگاهی منفی نسبت به رفتار روسیه داریم. اما به هر حال روسیه موجودیت دارد و به موجودیت خود نیز ادامه خواهد داد."

او خاطر نشان کرد: "واقعیت، تاریخ و جغرافی همگی به این معنی هستند که این کشور عمدتا در قاره اروپا قرار دارد. ما باید راهی بیابیم تا دوباره یک معماری امنیتی محکم را که منافع و ثبات همه را در نظر بگیرد، ایجاد کنیم."

این موضع کولونا نشان داد، پاریس از آغاز جنگ در اوکراین تاکنون سیاست خود را نسبت به روسیه دستخوش تغییری اساسی نکرده است. امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه از سال گذشته میلادی تاکنون تاکید داشته که اروپا باید درباره "چگونگی دادن ضمانت‌هایی به روسیه در روزی که به پای میز مذاکره برگردد" بحث و مذاکره کند.

از سوی دیگر، هم ماکرون و هم کولونا از اینکه اوکراین در نهایت به ائتلاف ناتو بپیوندد حمایت می‌کنند، در حالی که از نظر مسکو چنین اتفاقی، تهدید امنیتی غیر قابل قبول خواهد بود. کولونا در مصاحبه با لوموند بیان داشت، پاریس به حمایت از حفظ "تمامیت ارضی، استقلال و حاکمیت کامل" اوکراین ادامه می‌دهد و ادعای کی‌یف نسبت به مناطق سابق خود شامل دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپوریژیا و همچنین کریمه را به رسمیت می‌شناسد.

این در حالی است که از دید مسکو، مساله بازگشت این مناطق به اوکراین مورد مذاکره قرار نخواهد گرفت. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین بعد از رای ساکنان دونتسک، لوهانسک، خرسون، و زاپوریژیا به پیوستن به فدراسیون روسیه در همه‌پرسی سال گذشته میلادی، مکررا به خبرنگاران گفته است، برای انعقاد هرگونه توافق صلح بالقوه با اوکراین و متحدان غربی آن، لازم است این "واقعیت ارضی جدید" به رسمیت شناخته شود.

کولونا دومین مقام رده بالای اروپایی است که در روزهای اخیر از ضرورت تعهدات امنیتی غرب به روسیه حرف می‌زند. اخیرا جرجیلی گولیاس، وزیر امور دفتر نخست وزیر مجارستان در یک سخنرانی در روز شنبه به جمعی از دانشجویان کشورش گفت، مذاکرات صلح بین مسکو و کی‌یف بدون مشارکت آمریکا غیرممکن است و واشنگتن "باید به روسیه تضمین‌های امنیتی داده و قطعا اوکراین را عضو ناتو نکند."

گولیاس ادعا کرد، روسیه فاقد قدرت نظامی کافی برای تهدید کشورهای متحد با ناتو در مرکز اروپاست؛ اما به گفته او، اوکراین نیز توانمندی بازپس‌گیری اراضی سابق خود را ندارد. او پیشنهاد کرد در چنین وضعیتی باید صلح بین مسکو و کی‌یف از طریق استقرار صلحبان‌ها حفظ شود.

مسکو چهار قایق نظامی اوکراین را منهدم کرد

وزارت دفاع روسیه امروز (دوشنبه) در کانال تلگرامی خود اعلام کرد که ارتش روسیه چهار قایق نظامی اوکراین را که حامل نظامیان این کشور بود، در دریای سیاه منهدم کرد.

بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد، قایق‌های تندرو اوکراینی ـ که یکشنبه شب هدف قرار گرفتند ـ به سمت غرب شبه جزیره کریمه در حال حرکت بودند.

در اطلاعیه وزارت دفاع روسیه در این خصوص آمده است: «هواپیمای نیروی دریایی ناوگان دریای سیاه، چهار قایق نظامی تندروی آمریکای "نیروی دریایی ویلارد" که حامل گروه‌هایی از نیرو‌های مسلح اوکراین بود، منهدم کرد.»


وزارت دفاع روسیه بدون آن‌که جزئیاتی ارائه دهد، گفت که این قایق‌های تندرو «در حال حارکت به سمت ساحل کریمه بودند.»


در حمله‌ای مشابه در تاریخ ۳۰ آگوست (هشتم شهریور ماه) روسیه اعلام کرد که نیرو‌های این کشور چهار قایق نظامی حامل ۵۰ نظامی اوکراینی را در دریای سیاه منهدم کرد.

اوایل صبح امروز، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که یک حمله اوکراین را بر فراز دریای سیاه، دفع کرده است.

وزیر دفاع روسیه در کانال تلگرامی خود نوشت: «پهپاد‌های اوکراینی در هوا بر فراز دریای سیاه در نزدیکی شبه جزیره کریمه منهدم شد.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۹
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۳۹
فرشاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۳
وزیردفاع اوکراین بدلیلی برکنارشدکه درسایر کشورهای دموکراتیک هم رایج است.استفاده ولو در حد کم از امکانات مالی دراختیارش برای مصارف شخصی. در فنلاند یک وزیر را بصرف استفاده از تلفن اداری برای مصارف شخصی عزل کردند. اونجا مثل بعضی کشورهانیست که مقامی درحد شهردارشهری کوچک نیز موقعیت شغلی اش را غنیمتی برای مال اندوزی هرچه بیشتر بداند
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۱:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۳
ماست ها رو بیار الان وقته ماست مالیه
فرشاد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۳
نصف پیام سانسورشده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۳
آقا فرشاد از خود اوکراینی ها هم اوکراینی تر و غربزده تر است.
چقدر ماله کشی
عباس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۳
دلقک های اوکراینی افتادند به جون هم شما نمیخواد طرفداری کنی و با کشور عزیزمان مقایسه کنید. همین مسئولان که شما بد میگی با جان و مالشون از کشور ما دفاع کردند و هزینه دادند و اجازه ندادند کشور‌ ناامن بشود. درود بر کشور جمهوری اسلامی ایران و روسیه و چین و ننگ بر غرب
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۳
بله کاملا مشخصه غرب با فلاکت داره دسته و پنجه میزنم فقر و بیکاری کل آمریکا رو نابود کرده شما دفاع می‌کنی هنوز. بهترین الگو برای ما چین بزرگ اسن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۳
ماله کش کی بودی ؟
ناشناس
| Canada |
۰۵:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۴
درود بر شهدای روسیه
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۴
روسیه یه سری نگرانی هایی امنیتی داشت و مطابق
قراردادهای قبلی هم حق داشت مانند عدم گسترش ناتو به سمت روسیه و همچنین آزمایشهای بیولوزیک آمریکا روی پرندگان مهاجر و ... که خیلی راحت با گفتمان میشد حل نمود ولی آمریکا خواهان تضعیف قدرت روسیه با جنگ و تحریم بود و این خدمت را زلنسکی بعنوان دلقک غرب اجرا نمود و بجای گفتمان دربست در اختیار سیاست غرب قرار گرفت و کشور را درگیر جنگ کرد که لطمات زیادی به دنیا و مخصوصا خود اوکراین وارد کرد که غیر قابل جبران هست واقعا زلنسکی حافظ منافع کشورش نبود و بازیچه دست غرب شد کاری که دارد تایوان هم انجام میده و این خواسته غرب هست برای تضعیف چین
امیدواریم تایوان حداقل از سرنوشت اوکراین درس عبرت بگیره و مردمش را از تاثیرات منفی جنگ برای کودکان معصوم و زنان آن کشور مصون نگه داره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۴
چرا باصطلاح حزب اللهی ها موقعه دادن نظر از کلمات توهین آمیز و فحش و ناسزا استفاده می کنند اگه توانایی مراقبت از افکار و اعتقاداتان را ندارید حداقل مودب که می توانید باشد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۴
آمار مجروهان اوکراین از کل آمار معلولان جنگ جهانی اول بیشتر شده
یک سوم خانواده های اوکراین یکی از نزدیکان خود را از دست داده اند
شهرهای اوکریان نابود و به ویرانه تبدیل شده
سر امریکا و انگلیس به سلامت بادا!!!1
اوکراین کیلویی چند!!؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۴
مرگ و لعنت بر روسیه و چین و پوتین خونخوار
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۴
حاج حسین 44 سال پیش امریکا نابود شده ولش کن حرف جدید بزن خدایشان بیامرزد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۳
جنگ اوکراین دقیقا تبدیل شده به همون ضرب المثل دیوانه ای سنگی درچاه میاندازد.....البته تزارروسیه بیش از آنکه دیوانه باشد لاتی بی سروپا است والبته فاقد قدرت درک درحد پیش بینی یک موضوع ساده که چنین درباتلاق اوکراین گیرکرده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۴
تصرف کم دردسر کریمه تزار را به اشتباه انداخت
یاورحسنی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۴
شما که تاریخ خوندی بگو ببینم کدام کشور مرقدامام رضا را به توپ بست. مجلس ملی رو کی به توپ بست. 17 شهر قفقاز را کی از ایران جدا کرد . چه کشوری جنگ جهانی اول علیرغم اعلان بی طرفی از سمت ایران ،کشورمان را اشغال کرد وهزاران مورد دیگر...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۴
پوتین بدبخت بد لقمه ای را به دهن گرفته زیادی بزرگ بوده داره خفه اش می کنه
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۳
اوکراین خاک روسیه هست بی چون و چرا باید کل خاک تحویل پوتین بشه، مردم اوکراین هم پوتین رو رئیس جمهور میدونند نه دلقک ام یکایی که به زور خاک روسیه رو گرفته. تاریخ بخوانید یه جای شبکه های قلابی
پاسخ ها
ولی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۴
مردم 80 درصدمناطق روسیه سرزمینشونو اشغال شده توسط روسها میدونند اونوقت اوکراینیها خودشونو مال روسیه میدونند. امان ازدست ساندیس تاریخ گذشته که اتانولش میره بالا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۴
حتمکا برخی از مناطقی که قبلا به روس و آذربایجان و ... داده شده ( البته از خاک ایران) جمهوری اسلامی که خود را ابرقدرت معنوی و نظامی میدانه باید از اونها پس بگیره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۴
خواهش م ی کنم منتشر کن بدی این بچه دست خالی بره خونشون
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۳
روسیه زمین گیر شده و امیدی به پیروزی ندارد بدنبال فرار از این مهلکه است . این حاصل حماقت پوتین است .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۳
اللَّهُمَّ اشغل الظالِمينَ بالظالِمينَ واجعلنا بینهم سالمین و غانمین.
درگیری شرق با زیاده خواهی های غرب به نفع ایران و ملل مسلمان است
و موجب چند جانبه گرائی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۳
طرفدار روسیه هستید بی برو برگرد
پوتین شکست خورده چون حیثیت ندارد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۴
چی به تو میرسه جز تحریم بیشتر؟
ناشناس
|
France
|
۲۲:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۳
مدرسه مناطق آزاد شده و اوکراین باز کرده ، وضعیتش باید دید ، همه لباس فرم ، همه تغذیه یه نوع که خود مدرسه داده بود بهشون ، همه ام پرچم اوکراین دستمال گردنشون!!
اوکراین گام بلندی به سوی جامعه دموکراتیک برداشته و دلیل برکناری وزیر دفاعش ام همین بوده !! البته جاهایی هستند که بزرگترین اختلاس ها هم داخلش انجام میشه و مقام برکنار که نمیشه هیچ ارتقاء پیدا میکنه !
محمد فقیه نوری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۳
زلنسکی تا کی رییس جمهور است
محمد فقیه نوری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۳
قابل توجه دوستان محترم بخشی از کریمه به اسم سوستوپل اگر درست نوشته باشم مال روسیه است و تاتار نشین است ببخشید قزاق نشین
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۴
تو هم مثل احمدی نژاد هاله نور دیدی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۳
جنگ روسیه و ناتو ، برنده ندارد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۴
امیرکا و اروپا با جنگ دشمنان را تضعیف می کنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۴
جنگ روسیه و ناتو که قطعا برنده دارد و در عرض چند روز هم ناتو کمر روسیه رو خواهد شکست

ولی جنگ روسیه و اوکراین برنده ای نداره
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیت دلار
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات