بین الملل تابناک: بیانیه آمریکا و سه کشور اروپایی درباره لغو فعالیت بازرسان آژانس در ایران، حمله شدیداللحن ترامپ به بایدن درباره آزادی زندانیان ایرانی، حمله پهپادی ترکیه به فرودگاه سلیمانیه عراق، نشست پنجاه کشور اروپایی و عربی درباره صلح در خاورمیانه و استقرار موشکهای بالستیک هند در مرز پاکستان و چین، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
بیانیه آمریکا و سه کشور اروپایی درباره لغو فعالیت بازرسان آژانس در ایران
روز دوشنبه، ایالات متحده آمریکا و سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان با صدور بیانیهای مشترک و تکرار ادعاهای سیاسی درباره مسائل پادمانی علیه برنامه صلحآمیز هستهای کشورمان، خواستار تجدیدنظر ایران در لغو انتصاب بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی شدند.
در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای وزارت امور خارجه انگلیس منتشر شد، سفرا و نمایندگان دائم آمریکا و تروئیکای اروپایی نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین ادعا کردند: تصمیم ایران توانایی آژانس بینالمللی انرژی اتمی را برای اجرای مؤثر مأموریتهای پادمانی خود تضعیف خواهد کرد. همانطور که مدیرکل آژانس در بیانیه خود تصریح کرده، تصمیم ایران گام دیگری در جهت اشتباه است و ضربهای غیرضروری به "روابط از قبل تیره شده بین آژانس بین المللی انرژی اتمی و ایران" وارد میکند.
در بیانیه یادشده با اشاره به پیشرفتهای صنعت هستهای کشورمان ادعا شده است که ایران «عمداً مانع برنامهریزی و اجرای عادی فعالیتهای راستیآزمایی و نظارت آژانس شده و این در شرایطی است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی، پرسشهای جدی، طولانیمدت و حلنشدهای در رابطه با مواد و فعالیتهای هستهای اعلامنشده در ایران دارد که بیش از چهار سال است، نتوانسته به آنها رسیدگی کند.»
نمایندگان آمریکا و تروئیکای اروپایی با تکرار ادعاهای سیاسی پادمانی، تصمیم اخیر ایران را محکوم کرده و خواستار بازنگری در این زمینه شدند. آنها در بیانیه خود با ادبیاتی خلاف عرف دیپلماتیک ادعا کردند: ایران باید فوری این تصمیم را لغو و کامل با آژانس همکاری کند تا این سازمان بتواند تضمینهایی بدهد که برنامه هستهای ایران منحصراً صلح آمیز است.
نویسندگان این بیانیه مدعی شدند که توانایی آژانس را برای انجام مأموریتهای راستیآزمایی در ایران پیگیری و بر اساس گزارشهای بیشتری که از سوی مدیرکل آژانس منتشر خواهد شد، پاسخ میدهند.
حمله شدیداللحن ترامپ به بایدن درباره آزادی زندانیان ایرانی
بامداد سهشنبه، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا در واکنشی دوباره به توافق مبادله زندانیان بین واشنگتن و تهران، بار دیگر خواستار استیضاح «جو بایدن» رئیس جمهور کنونی این کشور شد.
ترامپ طی پستی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی «تروث سوشال»، از قانونگذاران جمهوریخواه کنگره آمریکا خواست که هرچه سریعتر با توسل به متمم ۲۵ قانون اساسی این کشور، بایدن را به دلیل بیکفایتی استیضاح کنند.
وی در این باره نوشت: «بعد از اینکه دیدیم در این مدت کوتاه چه بر سر آمریکای زیبای ما آمده است؛ مانند فرار از افغانستان، تورم خود تحمیلی، استقلال انرژی، وحشت مرزهای باز و اکنون پرداخت ۶ میلیارد دلار برای آزادی ۵ گروگان از ایران... .»
این تاجر و سیاستمدار آمریکایی ادامه داد: «...من این پرسش را میپرسم، چرا حزب جمهوریخواه فرآیند استناد به متمم ۲۵ قانون اساسی آمریکا را علیه بدترین و نالایقترین رئیس جمهور تاریخ ایالات متحده، جو بایدن فریبکار، آغاز نکرده است؟ اگر این واقعیتها در زمان ریاست جمهوری من بود، دموکراتها خیلیوقت پیش با من این کار را میکردند!»
ترامپ همچنین در پست دیگری مدعی شد: «این معامله کاملا مضحک ۶ میلیارد دلاری آزادی گروگانها از ایران، سابقهای وحشتناک برای آینده ایجاد کرده است. آماده شوید، شما شاهد آن خواهید بود که چیزهای وحشتناکی شروع به رخ دادن میکند. سه سال پیش آمریکا بسیار مورد احترام در سراسر جهان بود اما اکنون به یک مایه خنده تبدیل شده است.»
حمله پهپادی ترکیه به فرودگاه سلیمانیه عراق
سرلشگر «یحیی رسول» سخنگوی نیروهای مسلح عراق در بیانیهای اعلام کرد: روز گذشته در ساعت ۱۷:۰۰ (به وقت محلی) یک پهپاد نظامی از مرز ترکیه وارد حریم هوایی عراق شد و فرودگاه (عربت) در استان سلیمانیه در اقلیم کردستان عراق را بمباران کرد که در اثر آن سه نفر از نیروهای سرویس ضدتروریسم عراق کشته و سه نفر دیگر نیز زخمی شدند.
سخنگوی نیروهای مسلح عراق در بیانیه خود، این حمله را نقض حاکمیت ملی، امنیت و تمامیت ارضی عراق و نقض و تهدیدی برای صلح و امنیت منطقه و جهان و همچنین نقض مفاد حقوق بینالملل و نقض اصول و اهداف منشور سازمان ملل متحد دانست و افزود: این حملات پی در پی، مغایر با اصل روابط حسن همجواری بین کشورها و تهدیدی برای تضعیف تلاشهای عراق جهت ایجاد روابط خوب و متوازن سیاسی، اقتصادی و امنیتی با همسایگان خود است.
ستاد مبارزه با تروریسم در استان سلیمانیه عراق دیروز اعلام کرد، در حمله هوایی به فرودگاه عربت در این استان، سه نیروی این ستاد کشته و سه تن دیگر زخمی شدند.
این ستاد در بیانیهای اعلام کرده بود که فرودگاه عربت سلیمانیه از طریق حمله پهپادی، هدف حمله نیروهای اشغالگر (ترکیه) و دشمنان امنیت و ثبات در اقلیم کردستان عراق قرار گرفت.
این بیانیه با اشاره به اینکه تحقیقات دقیق در خصوص این جنایت تروریستی که توسط نیروهای خارجی با کمک عوامل و جاسوسان محلی آنها انجام گردیده، آغاز شده است، تاکید کرد: این حمله بدون مجازات نخواهد ماند و عاملان حمله و حامیان آنها مورد پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.
بنا بر اعلام ستاد مبارزه با تروریسم در استان سلیمانیه عراق، اطلاعات این پرونده به منظور حفظ صحت روند تحقیقات محرمانه خواهد ماند و نتیجه تحقیقات در آینده به اطلاع مردم کردستان عراق خواهد رسید.
فرودگاه عربت در استان سلیمانیه در اقلیم کردستان عراق است و پیشتر مستعمل بود؛ اما نیروهای ائتلاف بین المللی چند ماه پیش آن را بازسازی کردند و به محل تمرین نیروهای وابسته به اتحادیه میهنی کردستان تبدیل شد.
نشست پنجاه کشور اروپایی و عربی درباره صلح در خاورمیانه
پنجاه کشور در نشست عربی اروپایی در نیویورک، راههای احیای روند صلح در خاورمیانه را در میان هشدارهای عربستان درباره ناامیدی از اجرای راهکار تشکیل دو دولت میان فلسطین و رژیم صهیونیستی بررسی کردند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، دو منبع عربی رسمی گفتند، در سایه توقف روند صلح میان رژیم صهیونیستی و فلسطین از سال ۲۰۱۴، نشستی در سطح وزیران پیرامون احیای تلاشها برای حمایت از روند صلح میان فلسطین و رژیم صهیونیستی در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک به دعوت اتحادیه اروپا، اتحادیه عرب و عربستان با مشارکت مصر و اردن و نزدیک به ۵۰ کشور عضو سازمان ملل برگزار شد.
در این نشست نمایندهای از فلسطین و رژیم صهیونیستی حضور نداشت.
سامح شکری، وزیر خارجه مصر در این نشست گفت، امیدوار است که همه راهها و تلاشها برای احیای مجدد روند صلح در خاورمیانه بررسی شود. مصر همواره به ادامه همکاری با شرکای منطقهای و بینالمللی برای دستیابی به تفاهماتی که مسیر را برای ازسرگیری مذاکرات مستقیم میان فلسطین و رژیم صهیونیستی برای حل نهایی مسائل هموار میکند، پایبند است.
وی در این نشست از طرف صهیونیستی خواست، اقدامات یکجانبه را کنار بگذارد که مانعی پیش روی روند صلح است.
فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان هم در اظهاراتی تلویزیونی پس از این نشست گفت: با مشارکت با اتحادیه اروپا، مصر و اردن و با هماهنگی با فلسطین، میزبان یک رویداد مهم در نیویورک بودیم.
استقرار موشکهای بالستیک هند در مرز پاکستان و چین
روز دوشنبه، دولت هند استقرار موشکهای بالستیک «پرالی» در مرز این کشور با چین و پاکستان را تایید کرد.
به گزارش وبگاه «دیفنس پست» به نقل از منابع هندی گزارش داد که این موشک با کلاهک متعارف در مرزهای این کشور با پاکستان و چین مستقر خواهد شد.
بر اساس این گزارش، پرالی به اهدافی در فاصله ۱۵۰ تا ۵۰۰ کیلومتری حمله میکند. وزارت دفاع هند مدعی است که رهگیری این موشک دشوار است. منابع هندی گفتند که دهلی نو در حال توسعه برد این موشک است.
تنش بین نظامیان هند و چین در سال ۲۰۲۰ در پی درگیری شدید در مناطق دریاچه «پانگونگ» شروع شد و هر دو طرف با هجوم دهها هزار نظامی و سلاحهای سنگین به تدریج استقرار خود را افزایش دادند. چین و هند حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار نظامی در طول خط کنترل مرزی دارند.
هند به تازگی موشک کروز فناوری بومی را در سواحل اودیشا با موفقیت آزمایش کرد. این یک سامانه دفاع موشکی سطح به هواست که از اودیشا پرتاب شد. گفته میشود، این موشک اهدافی را در فاصله ۶۰ کیلومتری هدف قرار میدهد.
پاکستان نیز به تازگی در گامی رو به جلو در جریان نمایشگاه دفاعی ترکیه در شهر «استانبول» از موشکهای جدید و یک پهپاد رونمایی کرد. یک شرکت وابسته به وزارت دفاع پاکستان در نمایشگاه صنایع دفاعی ترکیه ـ که به تازگی برگزار شد ـ موشکهای هوا به هوای میان برد یک پهپاد رزمی را به نمایش گذاشت.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.