به گزارش تابناک، محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی، در حاشیه نشست خبری امروز (۲۸ شهریور ۱۴۰۲) درباره طولانی شدن روند تدوین و بررسی برنامه هفتم توسعه به تابناک گفت: تعامل مجلس و دولت با هدف عملیاتی شدن این برنامه تا حدودی زمانبر بود.
وی ادامه داد: ضمن آنکه به عقیده من تدوین و بررسی برنامه هفتم توسعه فرایندی طبیعی داشت و نمیتوان گفت طولانی شد، چون به صورت کلی بررسی این برنامه شش هفته طول کشید و ده روز هم برای اعمال نظر نمایندگان فرصت داده شد؛ بنابراین تقریبا حدود هشت تا ۹ هفته زمان برای آن صرف شد که چندان طولانی نیست.
زنگنه در پاسخ به این که آیا برنامه هفتم توسعه ضمانت اجرایی دارد یا خیر، توضیح داد: انشاءالله که دارد. سعی بر این است که برنامه اجرایی شود، اما باید منتظر ماند و دید با آمدن آن به صحن علنی مجلس چه تغییراتی در آن اعمال خواهد شد.
وی تصریح کرد: در حالی که بر اساس گزارش رئیس سازمان برنامه و بودجه مواردی توسط مجلس حذف شد که به جهت راهبردی درست بود؛ برای نمونه، میزان درآمد مالیاتی از دست رفته دولت از محل ارزش افزوده یعنی بند پ ماده ۲۷ که دولت مکلف شده بود، هر سال یک درصد مالیات بر ارزش افزوده را افزایش دهد تا به میزان ۴ درصد برسد؛ به این معنا که ۱۳ درصد مالیات بر ارزش افزوده گرفته شود. اما مجلس این بند را حذف کرد، چون معتقد است این امر منجر به تورمزایی میشود و کشور را دچار چالش میکند. در حالی که اصلیترین هدف برنامه ایجاد ثبات اقتصادی است، لذا ما این موضوع را در لایحه برنامه حذف کردیم و از حذف آن دفاع میشود.
وی همچنین درباره تغییراتی که گفته میشود در مفاد برنامه اتفاق افتاده است، توضیح داد: در مجلس نماینده محور است. پس اگر نماینده با یک ماده یا مصوبه مخالف باشد، از همه اهرمها برای ابراز نظر خود استفاده میکند. فرق مجلس با نظامات اجرایی همین است و نباید به معنای اختلاف در کمیسیون یا مجلس قلمداد شود.