بین الملل تابناک: هشدار آلمان درباره وقوع جنگ جدید در اروپا، بیانیه پنتاگون درباره ساخت یک بمب هستهای هولناک، سفر محرمانه رئیس موساد به قطر، استقرار سامانه «اس-۴۰۰» هند در مرز پاکستان و چین و حمله پهپادی به پایگاه عین الاسد عراق از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
هشدار آلمان درباره وقوع جنگ جدید در اروپا
وزیر دفاع آلمان ضمن هشدار درباره «خطر جنگ در اروپا» اظهار داشت: جامعه و نیروهای مسلح آلمان باید برای جنگی احتمالی آماده باشند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، بوریس پیستوریوس گفت: جنگ روسیه و اوکراین یک نقطه عطف تاریخی برای آلمان است که باید «تغییر ذهنیتی» در سیاست و جامعه [مردم آلمان] ایجاد کند.
وزیر دفاع آلمان به شبکه زد.دی.اف (ZDF) آلمان اظهار داشت: باید با این موضوع کنار بیاییم که خطر وقوع جنگ در اروپا ممکن است وجود داشته باشد و این بدان معناست که باید برای جنگ آماده شویم.
پیستوریوس با تاکید بر اینکه «باید برای دفاع از خود آمادگی پیدا کنیم»، گفت: نیروهای مسلح آلمان و مردم را باید برای آن جنگ احتمالی آماده کنیم.
این سیاستمدار حزب سوسیال دموکرات گفت: آلمان باید هزینههای دفاعی خود را افزایش دهد و نیروهای مسلح خود را نوسازی کند تا بتواند چالشهای امنیتی جدید را برطرف سازد.
بیانیه پنتاگون درباره ساخت یک بمب هسته ای هولناک
وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده قصد دارد نسخه جدیدی از بمب هستهای B61 را که قدرت تخریبی آن ۲۴ برابر بمب پرتابشده در هیروشیما است بسازد.
طبق گزارش راشاتودی، وزارت دفاع آمریکا در یک بیانیه مطبوعاتی روز جمعه گفت که به دنبال دریافت مجوز و بودجه از کنگره برای ساخت این بمب است.
در گزارهبرگی که به همراه این بیانیه منتشر شده آمده است این بمب که B-61-13 نام دارد، قدرت انفجاری معادل بمب B61-7 خواهد داشت و قرار است جایگزین این بمب شود.
بمب B61-7 دارای قدرت انفجاری حداکثر معادل ۳۶۰ کیلوتن است که باعث میشود این بمب ۲۴ برابر قدرتمندتر از بمب «پسر کوچک» باشد؛ پسر کوچک بمب ۱۵ کیلوتنی بود که هیروشیما را با خاک یکسان کرد.
بمب B61-7 قدرتمندترین بمب هستهای در زرادخانه هستهای آمریکا نیست. قدرتمندترین بمب آمریکا B83 است که قدرت انفجار آن ۱.۲ مگاتن تیانتی است.
با وجود این، قدرتمندترین بمب هستهای که تا به حال آزمایش شده توسط اتحاد جماهیر شوروی ساخته شده است. این بمب که در سال ۱۹۶۱ منفجر شد، قدرت انفجاری معادل ۵۸ مگاتن داشت که معادل ۱۵۰۰ بمب هیروشیماست.
جان پلامپ، دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور سیاستهای فضایی گفت: «اعلانیه امروز نشاندهنده تغییر در فضای امنیتی و افزایش تهدیدها از دشمنان بالقوه است.»
بیانیه وزارت دفاع آمریکا کمتر از دو هفته بعد از انجام یک انفجار زیرزمینی در سایت آزمایش هستهای آمریکا در نوادا صادر شده است. این آزمایش اولین انفجار اتمی آمریکا از اوایل دهه ۱۹۹۰ بود.
سفر محرمانه رئیس موساد به قطر
در پی انتشار اخباری مبنی بر تلاش دوحه برای دستیابی به توافقی در راستای تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی، رسانههای صهیونیستی از سفر رئیس سازمان اطلاعات خارجی این رژیم (موساد) به قطر پرده برداشتند.
شبکه المیادین به نقل از رسانههای صهیونیستی در این باره فاش کرد که «دیوید بارنیا» رئیس موساد شنبه گذشته در سفری محرمانه به دوحه رفته بود.
رسانههای رژیم صهیونیستی در این باره اعلام کردند که رئیس موساد برای گفت وگو درباره اسرای صهیونیست در نوار غزه به دوحه سفر کرده بود.
رسانههای صهیونیستی به جزئیات بیشتری از این سفر محرمانه اشارهای نکردهاند.
به تازگی اخباری مبنی بر تلاش مشترک قطر و آمریکا برای دستیابی به توافقی به منظور آزادی اسرای صهیونیستی در نوار غزه منتشر شده است.
استقرار سامانه «اس-۴۰۰» هند در مرز پاکستان و چین
منابع رسانهای روز دوشنبه گزارش کردند که نیروی هوایی هند سه یگان پدافند موشکی «اس-۴۰۰» خود را در امتداد مرزهای چین و پاکستان عملیاتی کرده است.
به گزارش خبرگزاری «ایانای» مقامهای دفاعی هند گفتند: «این سه یگان در بخشهای مهم مرز با چین و پاکستان عملیاتی شده اند.»
این سامانه دفاع موشکی دوربرد میتواند هواپیماها و موشکهای دشمن را در برد ۴۰۰ کیلومتری سرنگون کند.
روابط هند و چین از زمان درگیری بین نظامیان آنها در هیمالیا در ژوئن ۲۰۲۰ که منجر به کشته شدن حداقل ۲۰ نظامی هندی و چهار نظامی چینی شد، تیره شد. تنشها اخیرا بر سر ساخت پلی توسط چین بر روی دریاچه «پانگونگ تسو» که در امتداد مرز قرار دارد، افزایش یافته است.
این دو کشور در نشستی در سطح فرماندهان نظامی بر حفظ امنیت و ثبات در بخش غربی مرز بین هند و چین توافق کردند.
مقامات هند و روسیه قرار است به زودی برای گفتوگو در مورد برنامه تحویل نهایی دو یگان باقی مانده از این سامانه موشکی قدرتمند با یکدیگر دیدار کنند.
هند در سال ۲۰۱۸ قراردادی با روسیه برای دریافت پنج یگان از موشکهای اس-۴۰۰ امضا کرد که سه فروند از آنها قبلا وارد این کشور شدند، اما تحویل دو یگان باقی مانده به دلیل جنگ روسیه و اوکراین با مشکل مواجه شد.
از سال ۱۹۴۷ و پس از استقلال هند و پاکستان از استعمار انگلیس، هند و پاکستان سه بار با هم جنگیدهاند. در آخرین رویارویی، ۹ هزار نظامی پاکستانی کشته و بیش از ۲۵ هزار تن از آنها مجروح شدند. دولت پاکستان اخیرا اظهار داشت که این کشور به دنبال جنگ با هند نیست و سعی دارد اختلافات باقی مانده با این کشور همسایه را حل کنند.
دولت پاکستان با بیان اینکه جنگ یک گزینه نیست، گفت که اسلام آباد آماده مذاکره با هند برای رسیدگی به همه مسائل باقی مانده است.
حمله پهپادی به پایگاه عین الاسد عراق
نیروهای آمریکایی مستقر در پایگاه عین الاسد هدف حمله دو فروند پهپاد قرار گرفتند.
در همین رابطه گروه مقاومت اسلامی عراق با صدور بیانیهای اعلام کرد که مجاهدان این گروه محل استقرار اشغالگران آمریکایی در عینالاسد را با دو پهپاد هدف قرار دادهاند.
پیشتر شبکه خبری فاکس نیوز به نقل از مقامات وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرده بود، نیروهای آمریکایی مستقر در غرب آسیا (خاورمیانه) ۱۴ بار در هفته گذشته مورد حمله قرار گرفتند و ۲۴ تن مجروح شدند.
در روزهای گذشته پایگاههای نظامی ایالات متحده در عراق و سوریه در چندین نوبت هدف حملات پهپادی و راکتی قرار گرفت.