با تحولات منطقه و جهان

اعلام آماده باش نظامی کامل چین در تنگه تایوان/ حمله پهپادی به پایگاه‌های آمریکا در عراق و سوریه/ تصویب دو مصوبه در کنگره آمریکا علیه ایران و مقاومت فلسطین

اعلام آماده باش نظامی کامل چین در تنگه تایوان، حمله پهپادی به پایگاه‌های آمریکا در عراق و سوریه، تصویب دو مصوبه در کنگره آمریکا علیه ایران و مقاومت فلسطین، خروج روسیه از فهرست تصویب کنندگان معاهده منع آزمایش هسته‌ای و برگزاری مذاکرات باقری و مورا در ژنو، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کد خبر: ۱۲۰۲۳۱۴
|
۱۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۵ 03 November 2023
|
9904 بازدید
|

اعلام آماده باش نظامی کامل چین در تنگه تایوان/ حمله پهپادی به پایگاه های آمریکا در عراق و سوریه/ تصویب دو مصوبه در کنگره آمریکا علیه ایران و مقاومت فلسطین

بین الملل تابناک: اعلام آماده باش نظامی کامل چین در تنگه تایوان، حمله پهپادی به پایگاه‌های آمریکا در عراق و سوریه، تصویب دو مصوبه در کنگره آمریکا علیه ایران و مقاومت فلسطین، خروج روسیه از فهرست تصویب کنندگان معاهده منع آزمایش هسته‌ای و برگزاری مذاکرات باقری و مورا در ژنو، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

اعلام آماده باش نظامی کامل چین در تنگه تایوان

روز پنجشنبه، چین اعلام کرد که نیرو‌های این کشور پس از عبور کشتی‌های جنگی ایالات متحده و کانادا از تنگه تایوان، دومین گذر مشترک آن‌ها در دو ماه گذشته، «در حالت آماده باش دائمی» قرار دارند.

به گزارش فرانس پرس، نیروی دریایی ایالات متحده اعلام کرد که ناوشکن یو اس اس رافائل پرالتا، ناوشکن کلاس آرلی بورک و ناوچه کلاس هالیفاکس نیروی دریایی سلطنتی کانادا، روز چهارشنبه از این تنگه عبور کرده اند.

بر اساس این گزارش، «شی یی» سرهنگ ارشد و سخنگوی فرماندهی در شرق چین در بیانیه‌ای گفت: نیرو‌های حاضر در این مقر در حالت آماده باش دائمی هستند و قاطعانه از حاکمیت و امنیت ملی و همچنین صلح و ثبات منطقه‌ای محافظت خواهند کرد.

عبور کشتی‌ها پس از آن صورت می‌گیرد که دو کشتی جنگی متعلق به ایالات متحده و کانادا از طریق آبراه باریکی که جزیره را از سرزمین اصلی چین جدا می‌کند عبور کردند.

بر اساس این گزارش، آمریکا تصمیم دارد، برنامه جاسوسی زیردریایی جنگ سرد را برای مقابله با چین احیا کند.

 

حمله پهپادی به پایگاه های آمریکا در عراق و سوریه

 رسانه‌های بین‌المللی گزارش داده‌اند پایگاه آمریکا در عراق و سوریه، هدف حمله پهپادی قرار گرفته است. 

خبرنگار المیادین ابتدا از حمله پهپادی گروه‌های مقاومت در عراق به پایگاه آمریکایی‌ها در اربیل خبر داد. اندکی بعد منابع خبری گزارش دادند، پایگاه نظامی آمریکا در شهر «الشدادی» سوریه توسط یک پهپاد انتحاری هدف قرار گرفت.

اندکی بعدتر رویترز گزارش داد یک پهپاد پایگاه هوایی الحریر در نزدیکی فرودگاه اربیل ـ که میزبان نیروهای آمریکایی در شمال عراق است ـ هدف قرار داد. این خبرگزاری مدعی شده سامانه‌های دفاعی این پهپاد را رهگیری کردند. 

مقاومت اسلامی عراق با صدور بیانیه‌ای، مسئولیت حمله پهپادی به پایگاه هوایی الحریر را بر عهده گرفت. مقاومت اسلامی عراق تاکید کرد، این حمله را در راستای یاری رساندن به مردم غزه و در پاسخ به جنایات‌ رژیم اشغالگر صهیونیستی انجام داده است. 

تصویب دو مصوبه در کنگره آمریکا علیه ایران و مقاومت فلسطین

مجلس نمایندگان آمریکا ضمن تکرار ادعاهای این کشور درباره برنامه هسته‌ای ایران با تصویب یک مصوبه غیرالزام‌آور، در مصوبه جداگانه‌ای، خواستار جلوگیری از حمایت مالی بین‌المللی از جنبش مقاومت فلسطین شد.

با وجود این که مقامات ایران تاکید کرده‌اند، تولید و به‌کارگیری تسلیحات اتمی جایی در برنامه دفاعی ایران ندارد و برنامه هسته‌ای ایران ماهیتی، صرفا صلح‌‎آمیز دارد، مجلس نمایندگان آمریکا با تکرار ادعای وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران، قطعنامه غیرالزام‌آوری را با معرفی و حمایت «مایکل مک‌کال» نماینده جمهوری‌خواه و رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رساند که در آن گفته شده، سیاست آمریکا این است که «ایران هسته‌ای» قابل قبول نیست و در صورتی که ایران یک سلاح هسته‌ای داشته باشد، «تهدیدی غیرقابل قبول برای امنیت منطقه و جهان خواهد بود.»

در این قطعنامه که در وبگاه مجلس نمایندگان آمریکا منتشر گشته، ادعا شده است که ایران همچنان به غنی‌سازی و انباشت اورانیوم در سطحی فراتر از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل ادامه می‌دهد که سند قانونی توافق هسته‌ای است. ایران در سال ۲۰۱۵، طی توافقی با قدرت‌های جهانی، از جمله آمریکا در ازای لغو تمامی تحریم‌های اعمال‌ شده بر آن، برنامه هسته‌ای خود را محدود کرد. آمریکا در سال ۲۰۱۸ و در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ با تشویق رژیم صهیونیستی و سیاست‌مداران تندرو داخلی، با ادعای ناقص بودن این توافق و وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران از آن خارج شد.

در ادامه این قطعنامه با اشاره به سطح غنی‌سازی اورانیوم در ایران و ادعای نزدیک بودن آن به «سطح تسلیحاتی»، مطرح شد: «ایران دانش هسته‌ای بازگشت‌ناپذیر و خطرناکی دارد.»

در این قطعنامه آمده است: «گسترش برنامه هسته‌ای ایران تهدیدی جدی علیه آمریکا و شرکا و متحدان آن، از جمله اسراییل ایجاد و بی‌توجهی بین‌المللی به برنامه هسته‌ای غیرمجاز ایران، مقررات جهانی منع اشاعه تسلیحات اتمی را تهدید می‌کند.»

در این قطعنامه با اشاره به این که «ایران هیچ گاه نباید تحت هیچ شرایطی به یک سلاح اتمی دست پیدا کند»، آمده است: «سیاست آمریکا این است که از همه راه های لازم برای جلوگیری از دست‌یابی ایران به این سلاح جلوگیری شود و آزادی عمل شرکا و متحدان آمریکا، از جمله اسراییل برای جلوگیری از دست‌یابی به یک سلاح اتمی به رسمیت شناخته شده و از آن حمایت شود.»

مجلس نمایندگان آمریکا در حالی ادعای وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران را تکرار و از «آزادی عمل» شرکا و متحدان این کشور برای جلوگیری از «دستیابی ایران به یک سلاح اتمی‌» حمایت می‌کند که رژیم صهیونیستی، از متحدان نام‌برده این کشور در این قطعنامه با داشتن بزرگ‌ترین زرادخانه اتمی در خاورمیانه بدون عضویت در معاهده بین‌المللی ان‌پی‌‎تی (معاهده منع اشاعه تسلیحات اتمی) امنیت و ثبات آن را تهدید می‌کند.

مجلس نمایندگان آمریکا همچنین در ادامه حمایت‌های این کشور از جنایات رژیم صهیونیستی در جنگ غزه، در مصوبه دیگری موسوم به «جلوگیری از تامین مالی بین‌المللی حماس» اعلام کرد که تحریم‌هایی را علیه حماس، جهاد اسلامی فلسطین و دیگر گروه‌های وابسته به آن‌ها اعمال می‌کند؛ این مصوبه با معرفی و حمایت «ماست برایان» نماینده جمهوری‌خواه به تصویب رسید.

با تصویب این طرح، رییس جمهور آمریکا موظف است، دوره‌ای، فهرست افراد یا نهادهایی را که عامدانه به این گروه‌های اعلام شده خدماتی ارائه یا از آن‌ها حمایت می‌کند یا داد و ستدی با اعضای این گروه‌ها دارد، به کنگره گزارش کند.

بنا بر این مصوبه، رییس جمهور آمریکا باید دو یا تعداد بیشتری تحریم علیه افراد نام‌برده اعمال کند. این تحریم‌ها محدودیت‌های مالی گسترده‌ای علیه افرادی که مشمول می‌شوند، ایجاد خواهد کرد.

رییس جمهور آمریکا همچنین به موجب این مصوبه موظف خواهد بود، دوره‌ای فهرستی از دولت‌های خارجی را به کنگره ارائه کند که بارها از گروه‌های نام‌ برده با ارائه کالا و خدمات حمایت کرده‌اند. این دولت‌ها، یک‌ سال از دریافت کمک‌های آمریکا و صادرات مهمات منع خواهند شد؛ هرچند این مصوبه شامل معافیت‌ها و استثناهایی، به طور مثال در زمینه دادوستدهایی می‌شود که در راستای منافع ملی آمریکاست.

خروج روسیه از فهرست تصویب کنندگان معاهده منع آزمایش‌ هسته‌ای

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، قانون لغو تصویب معاهده منع جامع آزمایش‌های هسته ای (CTBT) را امضا کرد.

به گزارش رسانه‌های روسیه، ۲۴ سپتامبر ۱۹۹۶ معاهده منع جامع آزمایش‌های هسته ای در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد؛ بنا بر این معاهده، انفجارهای هسته‌ای برای اهداف نظامی و غیرنظامی و در هر فضایی، ممنوع است.

روسیه در سال ۲۰۰۰ میلادی این پیمان را تصویب کرده بود. برخی کشورها از جمله آمریکا، این معاهده را امضا اما تصویب نکرده‌اند.

این سند قرار بود به ابزار حقوقی بین المللی برای توقف هر نوع آزمایش هسته ای تبدیل شود. با این حال، تا به امروز، این معاهده لازم‌الاجرا نشده است.

قانون لغو تصویب معاهده منع جامع آزمایش‌های هسته ای پیش از این در دومای دولتی و شورای فدراسیون روسیه به تصویب رسیده بود و رئیس‌جمهوری روسیه، این قانون را امضا و تایید کرد.

طبق قوانین روسیه، طرح یا لایحه ای که در دوما (مجلس سفلی ) به تصویب نهایی برسد، باید در شورای فدراسیون ( مجلس سنا) نیز تایید شود و پس از امضای رئیس‌جمهور اعتبار قانونی پیدا می کند.

بر اساس سند منتشره در پورتال رسمی قانونی روسیه، این قانون برای بازگرداندن برابری در تعهدات کنترل تسلیحات هسته ای طراحی شده است. این سند یک مبنای قانونی برای روسیه ایجاد می کند تا سند تصویب خود را پس بگیرد، اما به معنای خروج این کشور از معاهده منع جامع آزمایش‌های هسته ای نیست.

سخنگوی کرملین پیشتر گفته بود که خروج از تصویب این معاهده، وضعیت را در زمینه آزمایش های هسته ای برای مسکو و واشنگتن که هرگز این سند را تصویب نکردند، برابر می کند.

وی همچنین خاطرنشان کرد که خروج از تصویب CTBT به این معنا نیست که روسیه قصد انجام آزمایش های هسته ای را دارد.

برگزاری مذاکرات باقری و مورا در ژنو

 «انریکه مورا» معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا، مذاکرات با «علی باقری کنی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان در ژنو را اقدامی بموقع در برهه‌ای حساس خواند.

 مورا روز پنجشنبه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس افزود: «دیپلماسی و تعامل، بهترین راه برای جلوگیری از تشدید تنش است.»

باقری نیز ساعاتی پیش با اشاره به این دیدار نوشت: در ملاقات با انریکه مورا در ژنو، در خصوص تحولات مهم منطقه‌ای و بین‌المللی، به‌ویژه شرایط وخیم بشری در غزه تبادل نظر کردیم.

وی افزود: آخرین وضعیت مذاکرات رفع تحریم‌ها نیز مورد بحث قرار گرفت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۲۷
متخصص مغز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
مغز براندازان هم اکنون
درسته اسراییل و آمریکا تو غزه ۹ هزار غیر نظامی که ۳ هزارتاشون کودکان هستن رو کشتار کردن، اما مرگ بر چین و روسیه و کره شمالی

تشخیص
درمان مشخصی ندارد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
جنگ بین حماس و اسراییل به ایران مربوط نیست.
نه ایران مورد تهدید نظامی قرار گرفته، نه خاکش اشغال شده و نه چیز دیگری.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
طوفان الاقصی فقط هزاران نفر را به کشتن داد.
خالقان این طوفان باید به مردم خودشان پاسخگو باشند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
مرگ بر کره شمالی
مرگ بر چین
مرگ بر روسیه
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
در جواب ناشناس 12:09 اگه یکی بیاد همسایه شما رو از خونش بیرون کنه بعد زن و بچه طرف رو بکشه فقط نگاه میکنی ؟ اگه اره پس از حیوان هم پست تر هستی و هیچ بویی از انسانیت نبردی.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
به ما ربطی ندارد .
ما فارس هستیم
عرب نیستیم
بفهم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
ما به چین مرگ میگوئبم چون مسلمانان ابغور را به بند
کشیده
به روسیه مرگ میگوئیم چون دیکتاتور اشغالگر است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
بنابراین بعد از این جنایت هولناک نباید آتش بس پذیرفته بشه ... چون از بین رفتن 9000 انسان بی گناه و 3 هزار کودک و این همه خسارات در غزه و فقط بگیم
شکست اطلاعاتی رژیم صهیونیستی و غافلگیری
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
یه نیگا به اقدامات حماس در روز اول شبیخون بینداز در فضای مجازی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
غزه به من چه.
من خودم تو سیر کردن شکم خودم و خانواده ام مانده ام.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
شبه گروهک حماس ؛ گرد و خاک کاست و سونامی درو کرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
حیف که ایران بمب اتم نمی سازه والا تحریم که هستیم، نساختن چه فایده داره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
پدران و اجداد فلسطینی های فعلی در 75 سال پیش زمین ها را فروختند و
شاورما زدن به بدن و کیف کردند
حالا این ها دوباره ادعا می کنند
البته اسرائیل هم از فرصت استفاده نمود و بعد از جنگ های متعدد زمین های بیشتری را گرفت.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
کامنت ها بعضا بوداره
دقیقا مشخصه از طرف خارجیها و در جهت متافع و اهداف غربیهاست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
مادامیکه کدخدای عالم هست روسیه و چین هبچ نمیتوانند بکنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
چه نظر حقیرانه ای!!
بهتره بگی بت بزرگ و کدخدای خود باختگان عالم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
چین به خوبی میداند که اگر نگاه چپ به تایوان بیندازد توسط ایالات متحده شخم خواهد خورد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
چین با 1.2 میلیارد نفر جمعیت فقط سیاه لشکر دارد. تسلیحاتش هم مانند کالاهای تولیدیش بی کیفیت و قراضه هستند.
متخصص مغز
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
این مورد در حال شیوع در مغز براندازان هست. اطرافیان ماسک بزنن.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
والله ما که مثل چین ابرقدرت نیستیم و سلاح اتمی نداریم و حق وتو مثل چین در شورای امنیت نداریم، پایگاه آمریکا در عراق رو شخم زدیم و آمریکا حتی جرات شلیک یک تیر به سمت ما رو نداشت! یک چرندی می نویسی و تابناک هم که خوراکش انتشار این جور نظرهای غیر علمی و بی اساسه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
آرزویت ممکن نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
باز از این نظرات بچه گانه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
آمریکابیشترازکوپنش داردحرف میزندهرجای دنیاراخاست اشغال کردهرکیوخاست ضعیف کردهمه جادخالت وفوزولی میکنه.هیچکسیم نیست باهاش برخوردکنه.تایوان کجا آمریکا کجا.جای چین بودم امشب تایوانومیگرفتم همین امشب.ولی دمه روسهاگرم باکله غرب وناتو واردجنگ شدهرکشوری جای روسیه بودفشنگی درنمیکردازترس ناتو..ولی گفت ناتو بیادمیزنم
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
اگر امروز نتونیم جلو اسرائیل و آمریکا رو بگیریم نه ساز مان مللی میمونه نه آزادی باید برای آب خوردن هم مثل قدیم از آمریکا اجازه بگیریم اسرائیل در همسایگی نه در خونمون تحمل کنیم
reza
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
خیلی وقت بود توی کشور جنگ نداشتیم. باید یه جنگی راه بیفته دیگه...
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
بدتر از این نمیشه که دو دستگی در گرایش به شرق و غرب در کشور ما ایجاد بشه! یعنی بعضی روسیه و چین را بر حق بدانند و بعضی آمریکا و اروپا را. به خدا ما باید فقط به فکر ملت خود باشیم و هیچ کشور دیگر به فکر منافع ایران نیست. نه فلسطین، نه اسراییل، و نه هیچ کشور دیگری به فکر منافع کشور نیست. البته ما موافق ظلم و ستمی در هیچ جای دنیا نیستیم. اولویت باید منافع و خدمت به مردم ایران باشد.
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۲
ببینید اگد
ر حماس آخرین گدوه تندروی سنی حذف شود عربستان به آرزوی خودش می رسد
دیدیم که با حذف تندروهای سنی حجاز توسط ایران و عراق فقط عربستان به اهدافش رسید
اقتصاد با بدون مزاحم ...
پس وارد این بازی عربستان نشویم
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟