خط و نشان کشیدن‌های جناح‌های سیاسی در ۱۱۳ روز مانده به انتخابات

به دلیل انتخابات مهمی که در پایان سال برگزار می‌شود، شاهد هستیم که جناح‌های سیاسی در امر رایزنی و تشکیل گروه‌ها و گعده‌های همگرا بسیار فعال بوده و به دنبال این هستند که با افزایش حوزه نفوذ خود در میان افراد سرشناس و افکار عمومی با دست پر از انتخابات ۱۱ اسفند عبور نمایند.
کد خبر: ۱۲۰۳۲۳۷
|
۱۷ آبان ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۷ 08 November 2023
|
8040 بازدید
|

خط و نشان کشیدن های جناح های سیاسی در ۱۱۳ روز مانده به انتخابات

تابناک _ در ۱۱۳ روز مانده به انتخابات ۱۱ اسفند ماه سال جاری، هرچند موضوع مهمی به نام حملات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به مردم مظلوم غزه به صدر توجه افکار عمومی داخلی و خارجی تبدیل شده است، به دلیل انتخابات مهمی که در پایان سال برگزار می‌شود، شاهد هستیم که جناح‌های سیاسی در امر رایزنی و تشکیل گروه‌ها و گعده‌های همگرا بسیار فعال بوده و به دنبال این هستند که با افزایش حوزه نفوذ خود در بین افراد سرشناس و افکار عمومی با دست پر از انتخابات ۱۱ اسفند عبور کنند.

در حال حاضر باید آرایش جناح‌های سیاسی فعال در کشور را به چند دسته عمده و زیرشاخه‌های آن تقسیم نمود. در میان جناح «اصوگرا» شاهدیم که فعالیت‌های عیان بیشتری در حال رخ دادن است و چهره‌های سرشناس این جریان با اعلام آخرین مواضع خود سعی دارند تا فضای سیاسی و انتخاباتی کشور را روز به روز گرمتر نمایند. در این جناح، چند گروه و جریان فعال هستند که آن‌ها را می‌توان به چند زیر شاخه کلی تقسیم کرد.

یکی از گروه های فعال در جناح اصولگرا «شورای ائتلاف اصولگرایان» است که در آخرین گردهم‌آیی بزرگ خود که با سخنرانی آقایان محسن رضایی و محمد باقر قالیباف و غلامعلی حداد عادل در حرم مطهر امام خمینی برگزار شد، نام «مبنا» (مجمع بیداری نیرو‌های انقلاب) را برای خود برگزید.

به اعتقاد ابراهیم رسولی، سخنگوی شورای ائلاف اصولگرایان تجمع مبنا به معنای افتراق بین اصولگرایان نبوده و همچنین وقتی آقای قالیباف به عنوان رئیس مجلس شورای اسلامی، آقای حدادعادل به عنوان رئیس شورای ائتلاف، آقای محسن رضایی به عنوان دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا و آقای حسینی به عنوان معاون پارلمانی رئیس‌جمهور در این اجتماع حضور یافتند یا سخنرانی کردند، این موضوع در نوع پیام وحدت‌بخش دارد و نشان می‌دهد که همه نیرو‌های انقلابی دارند، تلاش می‌کنند تا تنور انتخابات، گرم شود.

در جناح اصولگرایان گروه دیگری که به طور شاخص در حال فعالیت بوده «جبهه پایداری» است که بر اساس گفته‌های چهره‌های شاخص این جریان در انتخابات گذشته و سوابق آن می‌توان گفت در هر دوره‌ای کمترین تمایل را به ائتلاف با دیگر گروه‌های سیاسی داشته، اما به دلایل مختلف در آخرین لحظات و بر اساس آخرین رایزنی‌ها به پیوستن به گروه‌های دیگر اصولگرا متمایل شده است.

متقی فر سخنگوی این جبهه در آخرین گفت‌وگوی تفصیلی خود هم بر این نکته تاکید داشت که  عملکرد گروه‌ها در ماجرای برجام و فتنه ۸۸ برای این جبهه مهم است. وی در ادامه افزود: ممکن است فردی توبه کرده باشد؛ حرفی نیست و امیدواریم خداوند توبه او را قبول کند، لیکن توبه‌ کردن، ملاک احراز شایستگی فرد یا افراد نیست. چه کسی گفته می‌توان آدم توبه‌کار را در رأس یک کار قرار داد؟ کوچک‌ترین مسأله این است که چنین فردی در قوه تشخیص خود، ضعف دارد.

سخنگوی این جبهه پایداری با بیان اینکه انتخاب گزینه اصلح، صفر و صدی نیست گفته است: ما نمی‌توانیم برای مجلس، دویست و نود سلمان فارسی پیدا کنیم و در این زمینه فقط شاخص‌های اعلامی از سوی امامین انقلاب ملاک ماست، ولو اینکه از پایداری نباشد.

بر اساس برخی شنیده ها این گروه برای ائتلاف با دیگر گروه های اصولگرا شرط های سختی به مانند انتخاب سرلیست و حضور حداکثری در لیست ها را تعیین نموده است که همین امر می تواند ائتلاف آن با برخی گروه ها را دچار چالش نماید.

گروه دیگری که در جریان اصولگرایان در حاضر بسیار فعال بوده و اتفاقا تشکل نوپا و نوپدیدی هم هست تشکل شبکه راهبردی یاران انقلاب اسلامی با نام اختصاری «شریان» است که  بنا به گفته موسسان آن، بعد از خرداد ۱۴۰۰ نطفه آن بسته شده و حالا تولد خود را در سپهر سیاسی ایران جشن می‌گیرد. در این تشکل، چهره‌های سرشناسی چون حمید رسایی و سید مهدی هاشمی هستند که البته بر اساس شنیده‌ها و سخنان اعلام شده مهرداد بذرپاش که در حال حاضر در دولت حضور دارد، در امر راهبری این تشکل نقش بسیار پررنگ و موثری دارد. بذرپاش در کنگره این حزب در لباس یک رهبر کاریزماتیک، خطاب به اعضای آن با تاکید بر اینکه فرزندان انقلاب نباید کنار بکشند و فقط منتظر پاسخگویی مسئولان باشند، گفته بود: «اگر می‌خواهید مجموعه متمایزی به نسبت سایر مجموعه‌های سیاسی که در سالیان اخیر آمدند و رفتند باشید، باید از تجربه گذشته درس بگیرید و بر نقاط مثبت متمرکز شوید و از اشتباهات و تجربیات غلط گذشته هم درس بگیرید و آن‌ها را جبران کنید.»

شورای وحدت اصولگرایان دیگر گروه سیاسی فعال در جناح اصولگرایان بوده که چهره‌های سنتی و سرشناسی چون مصطفی پورمحمدی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز، منوچهر متکی و سید شهاب الدین صدر و حسن بیادی و ابوالقاسم رئوفیان را به عنوان چهره‌های تاثیرگذار خود می‌بیند و در ایام اخیر هم با برگزاری چند مراسم فعالیت خود را پررنگ تر کردند. پورمحمدی و متکی در مصاحبه هایی با تاکید بر حضور گسترده مردم در انتخابات نسبت به کاهش شدید مشارکت در شهر تهران و همچنان نگاه سلیقه ای در امر تایید صلاحیت ها هشدار داده بودند.

در کنار این جریان جبهه پیروان خط امام و رهبری به راهبری محمد رضا باهنر قرار دارد. جبهه پیروان خط امام و رهبری یک ائتلاف از تعدادی از احزاب اصول‌گرا تشکیل شده‌ است. این جبهه، قدیمی‌ترین ائتلاف اصول‌گرایی است و طیف سنتی‌تر این جناح را نمایندگی می‌کند. ائتلاف پیروان خط امام و رهبری پیش از انتخابات مجلس ششم تأسیس شد. حبیب‌الله عسگراولادی رئیس این جبهه بود. پس از درگذشت وی، نایب‌رئیس این جبهه یعنی محمدرضا باهنر، ریاست این تشکل سیاسی را بر عهده گرفت.

همچنین سید کمال‌الدین سجادی سخنگوی این تشکل سیاسی است.چهره شاخص این جبهه اخیرا ثبت نام خود را علنی کرد و گفت قصد دارد وارد رقابت های انتخاباتی شود.باهنر همچنین خبر داد که برای تشویق لاریجانی نسبت به ثبت نام تلاش های متعددی داشته که البته منجر به نتیجه نشده است. او همچنین گفته است هرچند لاریجانی شخصا ثبت نام نکرده، در امر تشویق نمایندگان ادوار برای ثبت نام بسیار فعال بوده و در حال حاضر هم در حال سازماندهی برخی از این لیست ها و چهره هاست.

اما بر خلاف اصولگرایان در جناح اصلاح طلبان چندان تحرک و فعالیتی دیده نمی شود؛ البته اخیرا کارگزاران سازندگی با برگزاری مجمع انتخاباتی تحرکاتی داشت و گویا اعضای این حزب به طور گسترده در تهران و شهرستانها ثبت نام نموده و احتمالا فعالترین حزب اصلاح طلب در انتخابات باشند.همچنین حزب اعتدال و توسعه که از حامیان و همراهان فکری حسن روحانی بوده هم مجمع انتخاباتی داشت و چهره های مشهور این جریان مانند محمد باقر نوبخت در انتخابات ثبت نام کرده اند.البته حزب های دیگری مانند مردمسالاری و برخی از گروه های نزدیک به آن هم ائتلافی تشکیل داده و مصطفی کواکبیان در حال برنامه ریزی برای انتخابات آخر سال است.

در جمع بندی می توان گفت که اگر در پایان سال شاهد شور و شوق انتخاباتی باشیم احتمالا مجددا دو جریان عمده اصولگرا و اصلاح طلب با تشکیل ائتلاف های بزرگ و عمده به رقابت با یکدیگر خواهند پرداخت اما اگر این مهم رخ ندهد، جریان ها و گروه هایی که نسبت به سازماندهی آرای پای کار و ثابت خود بیشتر اهتمام داشته اند می توانند صندلی های بیشتری از بهارستان را به خود اختصاص دهند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳۲
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۱۳۴
ناشناس
|
Germany
|
۱۰:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
تا جایی که از اطرافیانم اطلاع دارم هیچ کس قصد شرکت در انتخابات را نداره، حتی افرادی که همیشه در انتخابات شرکت می‌کردن.
تنها راه برگزاریرفراندوم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
بود و نبود مجلس در این مملکت هیچ فرقی ندارد.
بودن مجلس حتی به ضرر مردم است. چون اولاً چند هزار میلیارد تومان در سال به مردم ضرر وارد می کند. ثانیاً این مجلس قوانینی را وضع می کند که در تضاد با منافع مردم هستند. از جمله قانون صیانت از اینترنت، حجاب ، رصد فرهنگی مردم........
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
140 نفر از نمایندگان فعلی مجلس برای رفتن به غزه ثبت نام کرده اند!
آیا برای این کار چیزی جز ریا و تظاهر و خود شیرینی می توان نام دیگری نهاد؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
بشین تا بیام رای بدم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
وقتی نماینده ساده زیست مجلس، کفش Reebok آمریکایی به پا کرده و ساعت چند میلیاردی به دست کرده و در مجلس رژه می رود و از طرفی 70% مردم زیر خط فقر و 30% زیر خط مطلق هستند، بهتر است مجلس تعطیل شود.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
انتخابات در این مملکت تنها یک دکور است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
سلام
بنده بازنشسته که قادر نیستیم مایحتاج زندگی را تامین کنم وحتی بعضی از داروهایم را نمیتوانم تهیه کنم برای چه باید رای بدهم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
از این روزهای بی امید از این تکرار بیهوده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
رای بی رای
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
دوست عزیز اشتباه ما اینجا هست که اینها نمایندگان مردم نیستند بلکه نمایندگان مجلس هستند لذا نباید بیشتر انتظار از آنها داشته باشیم.
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
میخواید رای بدید، میخواید رای ندید
دو ماه دیگه 20:30
مجری: و اما بشنوید از حال و هوای انتخاباتی مردم ایران
راوی: مردم در هر نقطه شهر ، در ایستگاه اتوبوس، در مترو در مساجد و در دانشگاهها دسته دسته در حال صحبت کردن در مورد کاندیدای مورد نظر خودشون هستن و هر کسی سعی داره کاندیدای مورد نظر خودش رو معرفی کن حسابی تنور انتخاب داغه داغه
گزارشگر جلوی خانم رهگذر کمی کم حجاب رو به صورت خیلی اتفاقی میگره و میپرسه شما در انتخابات شرکت میکنید؟
خانم کم حجاب: بله حتما، معلومه که شرکت میکنم این وظیفه هر ایرانیه که در انتخابات شرکت کنه، درسته ما تو بعضی مسائل
اختلاف نظر داریم ولی نمیزارم خون شهدا پایمال بشه

انتخابات برگزار میشه، چنتا اتوبوس مردم همیشه در صحنه میریزن جلوی حسینه ارشاد و تامام
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
بشکند دستم اگر دیگر رای بدهم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
مملکت که متعلق به حزب الهی ها است!؟ و خودشان

شرکت کنند و انتخابات میلیونی برگزار کنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
چه پر هيجان! من كه از ترس سكته ديگه رقابت تنگاتنگ احزاب و گروه ها را دنبال نمي كنم! اطرافيان خيلي با احتياط و تدريجي اخبار را بهم مي گن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
احتمالاً از طرفیت 11 میلیونی افغانها در ایران برای پر و پیمان نشان دادن انتخابات استفاده می شود.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
سعید خدا نکشدت ! دمت گرم با این کامنتی که نوشتی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
تو رای نده، افغانی زیاده که رای بده
آرش
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
هر نماینده ای یک ماشین بده به من هدیه من سه تا رای سفیید بهش میدم خخخخخ
آرش
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
سعید 12:21 بی نظیر بود اخبار 20:30 کلی خندیم روز مزخرفم رو شاد کردی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
ازمن غربگدا،بی بصیرت،واداده در برابرغرب،آلبانی نشین،غیرحزب اللهی و... انتظار رأی نداشته باشید!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
افراد تکراری با افکار تکراری که فقط به فکر منافع خودشون هستند و بس، الان به کی و برای چی باید رای داد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
انتخابات ازاد و جدی و واقعی فقط از بستر احزاب ازاد بر میخیزد
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
اگر یک نکنته مثبت و تنها یک کار مثبت از مجلس فعلی نام ببرید من قانع میشم که رای بدم:
اما از دست گل های مجلس بگیم:
1- تو گوشی به سرباز وظیفه راهور
2- دریافت دناپلاس رانتی
3- سیسمونی گیت
4- درخواست اعددام برای معترضین
5- دریافت شاسی بلند رانتی جهت توصیب رانت بیشتر برای خودروسازان
7- توهین به معلمین با رفتار زشت و زننده نماینده مجلس
8- حمایت از تابوت سازان داخلی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
اول میگه ملاک برجام و سال 88 و بعدش میگه فقط شاخص‌های اعلامی از سوی امامین انقلاب ملاک ماست!! با خودشون هم صادق نیستند!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
رشیدی کوچی ادامه داد: در حوزه انتخاباتی خودم دو مدرسه برای اتباع خارجی قانونی احداث کردیم. شهرستان پاسارگاد اگر ۴۰ هزار یا ۳۵ هزار جمعیت داشته باشد، یک سوم آنها افغانی هستند و این یک عدد خطرناکی است.

این نماینده مجلس تصریح کرد: تصور کنید که یک ایرانی که هیچ هویتی ندارد، چقدر می تواند خطرناک و نگران کننده باشد. اما حدود ۵ یا ۶ میلیون نه ایرانی بلکه از افغانستان به این کشور آمده و هیچ هویتی ندارند و هر کاری انجام دهند،قابلیت رصد و پیگیری ندارد. این نگران کننده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
چه انتخاباتی، کدام انتخابات؟

رقابت انتخاباتی برای ورود به مجلس، فقط و فقط برای رسیدن به قدرت و برخوردار شدن از رانت است.
شاسی بلند، دنا پلاس، حقوق نجومی بالای 100 میلیون تومان در ماه، تنها گوشه های کوچکی از رانت نمایندگان است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
نه رای می دهم
نه به خانواده ام اجازه رای دادن می دهم
نه به کسی توسیه می کنم رای بدهد
پاسخ ها
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
آفرین، چون تاثیری نداره و فشار هر روز بیشتر خواهد شد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
توصیه صحیح است
منم رای بی رای
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
افتخار می کنم که شناسنامه ام تا به حال ممهور به مهر هیچ انتخاباتی نشده است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
من آخرین بار فریب خوردم و در انتخابات 96 شرکت کردم. دیگر هرگز چنین اشتباهی نمیکنم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
آخه ایران نیستی. داخل کمپ هم رای نمیگیرند.یا هنوز به سن تکلیف نرسیدی. یاصندوقدار هستی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
ناشناس ۱۲:۴۰
نمیفهمی یا خودتو زدی به اون راه؟ ایران نباشه طرف آی پی ایران از کجا میاد؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
اره من هم یک برادر دارم تا حالا مهر هیچ انتخاباتی تو شناسنامه اش نخوره تعجب نمی کنم . برخی انگار اینا را از اون اول می شناختند ما متوجه نبودیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
ای نمک به حروم
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
آن قدر عرصه را بر مردم تنگ کردید و همگان در حسرت یک زندگی بدون استرس اضافی مانده اند که دیگر این نقش بازی کردن ها جواب نمی دهد. مردم اعتمادی به حرف مسئولان ندارند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
راه حل خیلی سادس دولت یک روز رو دولت بطور رسمی اعلام کنه که هرکی هرکار دلش خواست بکنه!بعد ببینید چه اتفاقی میفته؟
هموطن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
این حنا فقط برای بعضیها رنگ دارد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
آنها هم یا ساده احوالند یا نانشان در گرو حمایت از بعضی افراد است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
کسانی که دارای منافع آنچنانی هستند. کسانی که به خاطر بی عرضگی مسئولین یکشبه ره صد ساله را رفته اند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
خیلی تلاش میکنید داغش کنید و جو بدید ولی خودتون رو خسته نکنید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
رای بی راااااااااااااااااااااااااااااااااااای
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
با شور و شوق برای اصلاح امور بدون هزینه و تشویق دیگران به رای دادن تا سال 96 در انتخابات شرکت فعال داشتم

اکنون احساس یازیچه بودن برای استمرار منافع عده ای محدود را دارم

در مقابل دوستان و فامیل و همکاران سرافکنده و شرمنده هستم

فقط خوشحالی من عدم شرکت در انتخابات ریاست جمهوری 1400 می باشد که در افزایش سرعت قطار آقای

رئیسی نقشی نداشته ام
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
باز خوبه دوزاري بالخره افتاد. البته من هم مثل خودت بودم ولي بالخره به اين نتيجه رسيدم كه شركت در انتخابات اب در هاون كوبيدن است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
افتخار من رای ندادن تا به امروز است. بصیرت رو فقط خودم داشته و دارم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
کدوم جناح های سیاسی؟؟؟؟!!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۶:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
همین جناح هایی که ۴۴ ساله پست و مقام دارند و فقط چرخشی جا به جا می شوند بعضی هاشونم که مادام العمرند
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟