رویترز گزارش داد که هیات اجرایی سازمان جهانی بهداشت در دهم دسامبر (۱۹ آذر)، نشستی اضطراری درباره بحران بهداشتی در غزه و کرانه باختری برگزار میکند.
به گزارش «تابناک»؛ سازمان جهانی بهداشت (WHO) خبر داد که از سوی ۱۵ کشور درخواستی برای برگزاری این نشست دریافت کرده است؛ نشستی که با رایزنی قطر و توسط تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت و با حضور فرستاده فلسطین برگزار خواهد شد.
ابراهیم خریشه، سفیر فلسطین در دفتر سازمان ملل در ژنو اعلام کرد، موضوع بحث این نشست، بیشتر بر غزه متمرکز خواهد بود، اما حملات به بخش بهداشتی در کرانه باختری که تحت اشغال رژیم صهیونیستی است را نیز پوشش میدهد.
وی در مصاحبه با رویترز اظهار داشت: قصد داریم به سازمان جهانی بهداشت قدرت بخشیم و از طرف اسرائیلی میخواهیم که بخش پزشکی را هدف حملات خود قرار ندهد.
سفیر فلسطین در ادامه با بیان اینکه «قصد داریم تامین تجهیزات پزشکی جدید را میسر کنیم»، افزود: هیات دیپلماتیک ما در حال تهیه پیشنویس پیشنهادی است تا توسط هیات اجرایی سازمان جهانی بهداشت مورد بررسی قرار گیرد. یکی از ایدهها این است که پزشکان بیشتری از سراسر جهان به غزه و کرانه باختری اعزام شوند؛ این موضوع را بسیاری از کشورها پیشنهاد دادهاند.
در ادامه این گزارش تصریح شده به دلیل بمباران اسرائیل و کمبود سوخت در پی محاصره غزه، تنها بخشی کوچکی از بیمارستانهای غزه فعال هستند و بیمارستانهایی که هنوز فعالیت دارند، به طور فزایندهای با موج جدیدی از مجروحان مواجه میشوند.
بانک اطلاعاتی سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد که از هفتم اکتبر (۱۵ مهر)، ۴۲۷ حمله به مراکز بهداشتی و درمانی در سرزمینهای فلسطینی صورت گرفته است.
سازمان جهانی بهداشت همچنین نسبت به کمبود مراقبتهای بهداشتی و شیوع بیماریها که ممکن است به جان باختن بیشتر مردم نسبت به بمباران غزه منجر شود، هشدار داده است.