بین الملل تابناک: عملیات گسترده ارتش یمن در دریای سرخ، اعزام ناو جنگی انگلیس برای مقابله با انصارالله یمن، اعلام توافق نظامی عربستان، پاکستان و ترکیه، تهدید کیم جونگ اون به نابود کردن کره جنوبی و نشست فوقالعاده در عراق درباره خروج نیروهای آمریکایی، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
عملیات گسترده ارتش یمن در دریای سرخ
فرماندهی مرکزی نیروهای تروریستی آمریکا (سنتکام) صبح امروز (چهارشنبه) اعلام کرد که ارتش یمن عملیات گسترده ای را با موشک های کروز و بالستیک و پهپاد در جنوب دریای سرخ انجام دادند.
تروریست های سنتکام اطلاعات بیشتری در این زمینه منتشر نکردند، ولی اقدام رزمندگان یمنی به نحوی بوده که آمریکایی ها را دستپاچه و نگران کرده است.
سازمان تجارت دریایی انگلیس (UKMTO) نیز بامداد امروز اعلام کرد که گزارشهایی درباره وقوع یک حادثه در دریای سرخ دریافت کرده است.
این نهاد انگلیسی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: گزارشهایی درباره وقوع یک حادثه در فاصله حدود ۵۰ مایل دریایی غرب بندر الحدیده (یمن) دریافت کردهایم و گزارشها حاکی از فعالیت پهپادها و پاسخ نیروهای ائتلاف به آنهاست.
سازمان تجارت دریایی انگلیس به کشتیها توصیه کرد، هنگام تردد در منطقه «احتیاط» کرده و «هرگونه فعالیت مشکوکی» را به این نهاد گزارش کنند. این در حالی است که یک منبع نظامی یمنی سهشنبه شب به شبکه الجزیره گفت که ارتش این کشور یک کشتی را در دریای سرخ هدف قرار داده است.
اعزام ناو جنگی انگلیس برای مقابله با انصارالله یمن
وزیر دفاع انگلیس شامگاه سه شنبه، از اعزام یک ناو جنگی به دریای سرخ خبر داد و ماموریت آن را مقابله با جنبش انصارالله یمن عنوان کرد.
«گرنت شپس»، وزیر دفاع انگلیس اعلام کرد: «کشتی اچ ام اس ریچموند» به عنوان بخشی از تلاشها برای مقابله با حملات انصارالله به سمت دریای سرخ در حال حرکت است.
وی پیش از این تاکید کرده بود، نیروهای انگلیسی آماده هستند تا علیه انصارالله یمن که کشتیهای باری عبوری از دریای سرخ را هدف قرار میدهند، اقدام کنند.
شپس در مقالهای در روزنامه «دیلی تلگراف» گفت انگلیس آماده انجام اقدامات مستقیم برای محافظت از کریدور اصلی کشتیرانی است که از سواحل یمن میگذرد.
اعلام توافق نظامی عربستان، پاکستان و ترکیه
پاکستان، ترکیه و عربستان سعودی روز سه شنبه در خصوص افزایش همکاری های دفاعی و نظامی توافق کردند.
به گزارش خبرگزاری «آناتولی» نشست سه جانبه همکاری نظامی با حضور مقامهای ارشد نظامی پاکستان، ترکیه و عربستان در مقر فرماندهی ارتش پاکستان در شهر «راولپندی» برگزار شد.
وزارت دفاع پاکستان اعلام کرد که مقامهای ارشد نظامی سه کشور در مورد همکاری در حوزه فناوری تجهیزات دفاعی بحث کردند. در این نشست بر لزوم افزایش سرعت همکاری در دستیابی به اهداف مشترک نظامی و دفاعی بین سه کشور تاکید شد.
سومین نشست پاکستان، ترکیه و عربستان ماه آینده در نمایشگاه بین المللی دفاعی در «ریاض» برگزار خواهد شد.
پاکستان اعلام کرده که قصد پیوستن به برنامه ساخت جنگنده نسل پنجم با ترکیه را دارد. «جلال سامی توفکچی» معاون وزارت دفاع جمهوری ترکیه در باره این موضوع گفت: «به زودی با همتایان پاکستانی خود برای گنجاندن رسمی این کشور در برنامه جنگنده بومی "کان" گفتوگو خواهیم کرد.»
ترکیه برنامه بلندپروازانه ای برای این جنگنده دارد؛ هرچند کارشناسان می گویند، ممکن است یک دهه یا بیشتر تا عملیاتی شدن این هواپیما طول بکشد.
منابع خبری گزارش کردند که دولت آلمان نیز درصدد فروش جنگندههای پیشرفته «یورو فایتر» به عربستان سعودی است.
بدنه نیروی هوایی عربستان را جنگندههای «اف-۱۵» ساخت آمریکا شکل میدهند، اما خلبانان عربستانی از نظر کیفیت در حد متوسط قرار دارند. عربستان سعودی به جنگنده رافال ساخت فرانسه نیز چشم دوخته است.
تهدید کیم جونگ اون به نابود کردن کره جنوبی
کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی اعلام کرد، پیونگیانگ از تمام زرادخانه خود برای نابودی کامل کره جنوبی در صورت هرگونه «تحریک نظامی» از سوی سئول استفاده خواهد کرد.
خبرگزاری مرکزی کره شمالی به نقل از کیم جونگ اون روز سهشنبه در جریان بازدید از تأسیسات صنایع نظامی گزارش داد: «اگر جمهوری کره سعی کند از نیروهای مسلح علیه کشورمان استفاده کند یا حاکمیت و امنیت ما را تهدید کند، در استفاده از تمام زرادخانه خود و تمام نیروها و وسایلی که داریم، در نابودی کل جمهوری کره تردید نخواهیم کرد.»
وی ادامه داد: «تا زمانی که جنایتکاران حاکم بر کره به خطای سیاست انتحاری خود با هدف مقابله با جمهوری دموکراتیک خلق کره پی نبرند، جمهوری ما بر اساس اصول مبارزه عادلانه به اقدامات خود ادامه خواهد داد.»
این تهدیدات در حالی است که کره شمالی در ۵ ژانویه تمرینات توپخانهای نظامی را در نزدیکی دو جزیره متعلق به کره جنوبی انجام داد. نیروهای مسلح کره جنوبی نیز تمرینات مشابهی را در نزدیکی خط تقسیم بین دو کشور کره انجام دادند.
بر اساس گزارش کیسیانای، کیم جونگ اون، رهبر کرهشمالی در شرایطی از کارخانههای تسلیحاتسازی بازدید کرد که ایالات متحده و شرکای آن انتقال تسلیحات این کشور به روسیه را محکوم کردند.
این رسانه گزارش داد که کیم همچنین بر «کاستیهای» اخیر در تولید مهمات تاکید کرد و ضمن تاکید بر «اهمیت استراتژیک تولید تسلیحات مهم»، خواستار تعدیل مجدد شد. تصاویر کیسیانای از بازدید کیم از یک کارخانه مهمات، او را در حال بازرسی خودروهای پرتاب موشک کوتاهبرد متحرک نشان میدهد.
رهبر کرهشمالی همچنین گفت زمان آن فرا رسیده که کرهجنوبی بهعنوان «متخاصمترین دولت» نسبت به کشورش تعریف شود.
او سئول را به تحریک رویارویی و تقویت تسلیحاتی متهم کرد و در عین حال از کشورش خواست تا تواناییهای نظامی خود را برای دفاع از خود و بازدارندگی جنگ هستهای خود افزایش دهد. کیم بدتر شدن روابط بین دو کره را «مرحله جدیدی از تغییر» و «واقعیت اجتنابناپذیر» توصیف کرد. رهبر کرهشمالی گفت: «ما به هیچ وجه یکجانبه با قدرت بسیار زیاد در شبهجزیره کره رویداد بزرگی را رقم نمیزنیم، اما قصد نداریم از جنگ هم اجتناب کنیم.»
نشست فوقالعاده در عراق درباره خروج نیروهای آمریکایی
منابع سیاسی عراق از نشست مهم «محمد شیاع السودانی» با گروههای سیاسی عضو ائتلاف «چارچوب هماهنگی شیعیان» در روز چهارشنبه (فردا) برای بحث در خصوص حضور نیروهای آمریکایی در عراق خبر دادند.
به نوشته وبگاه العربی الجدید، این نشست پس از آن برگزار میشود که آمریکا طی ماه های اخیر، چندین بار مواضع نیروهای الحشدالشعبی را هدف قرار داده و موجب خشم محافل عراقی شده است.
به گفته منابع سیاسی عراقی، السودانی قرار است در این نشست سران چارچوب هماهنگی را در جریان آخرین تحولات از جمله کمیته نظامی و دیپلماتیکی که برای پایان حضور نیروهای آمریکایی تشکیل شده است قرار دهد و در خصوص اثرات و تبعات اقدام برای اخراج آمریکاییها با آنها گفتوگو کند.
یک منبع عراقی نیز به العربی الجدید گفت که السودانی از زمان ترور «ابو تقوی السعیدی»، از فرماندهان جنبش النجباء توسط آمریکا، دیگر به گروه های عراقی برای عدم حمله به مواضع آمریکا در عراق و سوریه فشار نمیآورد.
ترور ابوتقوی باعث شد تا محمد شیاع السودانی آن را «پایان توجیهات حضور ائتلاف بین المللی تحت هدایت آمریکا در عراق» اعلام کند و از آغاز ترتیبات پایان حضور نیروهای این ائتلاف سخن بگوید و آن را «تعهدی برگشتناپذیر» برای دولتش بداند.
در این میان «رسول راضی» از اعضای چارچوب هماهنگی در یک گفتوگوی تلویزیونی گفت که عراق میتواند با مراجعه به شورای امنیت سازمان ملل، رسما خواستار خروج نیروهای آمریکایی شود.
در حالی که گروههای مسلح عراق به اقدامات و فشار برای اخراج نیروهای آمریکایی ادامه میدهند، حملات به پایگاههای محل حضور نیروهای آمریکایی در عراق از جمله عین الاسد و حریر همچنان ادامه دارد.
پیش از این و در روز گذشته «پاتریک رایدر»، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) گفت که اطلاعی از تصمیم وزارت دفاع عراق درخصوص خروج نیروهای امریکایی از عراق ندارد. وی افزود که آمریکا، همچنان همکاری مستحکمی با عراق خواهد داشت.