به گزارش تابناک به نقل از همشهری آنلاین، نتایج تحقیق جهانی جدید ادعا کرد که هر چه سطح تحصیلات افراد بالاتر باشد، خطر مرگ زودرس کمتر خواهد شد.
این نتایج مشخص کرد که خطر مرگ در افرادی که ۶ سال تحصیلی ابتدایی را به پایان میرسانند، بهطور متوسط ۱۳ درصد کمتر است. تحصیلات دبیرستانی خطر مرگ افراد را تا حدود ۲۵ درصد کاهش میدهد و دریافت مدرک کارشناسی ارشد این خطر را تا ۳۴ درصد نزولی خواهد کرد.
محقق این تحقیق از دانشگاه علم و صنعت نروژ گفت: «تحصیلات بیشتر منجر به اشتغال بهتر و درآمد بالاتر همچنین دسترسی بهتر به مراقبتهای بهداشتی خواهد شد و کمک میکند تا از سلامت خود مراقبت کنیم.»
وی افزود: «افراد با تحصیلات عالی همچنین تمایل دارند مجموعه بزرگتری از منابع اجتماعی و روانی را ایجاد کنند که به سلامت و طول عمر آنان کمک میکند».
محققان دادههای ۵۹ کشور را که در بیش از ۶۰۰ مطالعه منتشر شده بود گردآوری کردند.
این گروه همچنین اثرات آموزش را با سایر عوامل موثر بر طول عمر مانند تغذیه سالم، سیگار کشیدن یا نوشیدن زیاد الکل مقایسه کردند.
مزیت ۱۸ سال تحصیل (مقدار مورد نیاز برای مدرک کارشناسی ارشد) را میتوان با مصرف همیشه مقدار ایدهآل سبزیجات در مقایسه با نخوردن سبزیجات سنجش کرد.
در همین حال، آنان افزودند بیسوادی یک فرد به اندازه نوشیدن پنج بار یا بیشتر نوشیدنی الکلی در روز یا کشیدن ۱۰ نخ سیگار در روز به میزان ۱۰ سال مضر است.
فواید آموزش برای جوانان بیشتر است، اما محققان حتی در بین افراد بالای ۵۰ و حتی ۷۰ سال نیز اثر محافظتی پیدا کردند.
آنان همچنین دریافتند که سالهای بیشتر آموزش در کشورهای ثروتمند به همان اندازه در کشورهای فقیر موثر است.
محققان گفتند که این یافتهها نیاز به ترویج آموزش در همه جا، به ویژه در کشورهای در حال توسعه را برجسته میکند.
یکی دیگر از محققان این تحقیق، پژوهشگر موسسه سنجش و ارزیابی سلامت از دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن اظهار کرد کاهش شکاف تحصیلی به معنای پر کردن شکاف مرگ و میر است و ما باید چرخه فقر و مرگهای قابل پیشگیری را با کمک تعهد بینالمللی قطع کنیم.
وی میگوید: «به منظور کاهش نابرابری در مرگ و میر، سرمایهگذاری در زمینههایی که فرصتهای تحصیلی مردم را ارتقا میدهد، مهم است. این مورد میتواند تاثیر مثبتی بر سلامت جمعیت در همه کشورها داشته باشد.»