بین الملل تابناک: کشته شدن ۳ آمریکایی و مجروح شدن ۱۴۳ تن در حملات نیروهای مقاومت، نامه ایران به شورای امنیت درباره اتهامات آمریکا، درخواست عراق برای ازسرگیری مذاکرات برای خروج نیروهای آمریکایی، رزمایش هوایی و دریایی آمریکا و ژاپن و برگزاری انتخابات زودهنگام در جمهوری آذربایجان، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کشته شدن ۳ آمریکایی و مجروح شدن ۱۴۳ تن در حملات نیروهای مقاومت
بامداد چهارشنبه، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد، در حملاتی که پس از ۱۸ اکتبر (۲۶ مهر ماه) علیه نیروهای آمریکایی در عراق، سوریه و اردن انجام شده است، سه تن کشته و ۱۴۳ تن دیگر زخمی شدهاند.
به گزارش سی.ان.ان، «پت انگوین» سخنگوی پنتاگون اظهار کرد: سه تن در حین خدمت کشته شدند، ۲ تن جراحات بسیار جدی متحمل شدند، ۹ تن جراحات جدی دارند و ۱۳۲ تن نیز دچار جراحات غیرجدی شدهاند.
بر اساس این گزارش، از ۱۷ اکتبر (۲۵ مهر ماه) تا روز سهشنبه دست کم ۱۶۸ حمله علیه نیروهای آمریکا و ائتلاف رخ داده که اکثر آنها در عراق و سوریه بوده است.
هشتم بهمن ماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۸ ژانویه ۲۰۲۴ در یک حمله پهپادی شبانه به یک پایگاه کوچک آمریکایی در اردن (برج ۲۲)، سه سرباز ارتش آمریکا کشته و دهها تن زخمی شدند.
نامه ایران به شورای امنیت درباره اتهامات آمریکا
در پی اتهامات بی اساس آمریکا علیه ایران، امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامهای به شورای امنیت این اتهامات بیاساس را رد کرد.
در این نامه آمده است: در ادامه مکاتبات پیشین، از جمله نامه های مورخ ۴ دسامبر ۲۰۲۳، ۲ ژانویه، و ۳۰ ژانویه ۲۰۲۴ (S/۲۰۲۳/۹۵۳، S/۲۰۲۴/۹، S/۲۰۲۴/۱۱۰)، مکاتبه حاضر در پاسخ به نامه مورخ فوریه ۲۰۲۴ (S/۲۰۲۴/۱۳۵) نماینده دائم ایالات متحده نزد سازمان ملل متحد، تهیه شده است.
در این نامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران ضمن رد قاطعانه اتهامات بی اساس مندرج در نامه مربوط علیه نیروهای مسلح ایران، عملیات نظامی انجام شده توسط ایالات متحده آمریکا در خاک عراق و سوریه در تاریخ ۲ فوریه ۲۰۲۴ را به شدت محکوم میکند، عنوان شده است: این عملیات غیرقانونی تعمدی، غیرنظامیان و زیرساختهای ضروری را آماج قرار داده و منجر به تلفات و جراحات متعدد بین غیرنظامیان شده است.
ایروانی در این نامه خاطرنشان کرد: چنین اقدامات غیرقانونی نه تنها ناقض قوانین بینالمللی و منشور ملل متحد، به ویژه ماده ۲ (۴) بوده، بلکه صلح و ثبات منطقه را به خطر میاندازد و تهدیدی جدی برای صلح و امنیت بینالمللی به شمار میرود.
در این نامه آمده است: جمهوری عراق و جمهوری عربی سوریه، اقدامات نظامی آمریکا را که آشکارا تمامیت ارضی، حاکمیت و استقلال این دو کشور را نقض میکند، به شدت محکوم میکنند. بنابراین، ابلاغیهای که ایالات متحده به موجب ماده ۵۱ منشور سازمان ملل به شورای امنیت ارائه میکند، فاقد توجیه قانونی است و چنین اقداماتی را مشروعیت نمیبخشد.
درخواست عراق برای ازسرگیری مذاکرات برای خروج نیروهای آمریکایی
وزیر خارجه عراق در تماس تلفنی با همتای آمریکایی خود بر لزوم بازگشت به میز مذاکرات برای بررسی آینده ائتلاف آمریکا در عراق تأکید کرد.
وزارت خارجه عراق سهشنبه در بیانیهای اعلام کرد: فؤاد حسین، وزیر خارجه این کشور در تماس تلفنی با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا بر لزوم بازگشت به میز مذاکرات برای بررسی آینده ائتلاف نظامی آمریکا در عراق تأکید کرد.
مذاکرات میان دو کشور ژانویه آغاز شد؛ اما پس از ۲۴ ساعت سه سرباز آمریکایی در حمله گروههای مقاومت عراق کشته شدند و مذاکرات از آن زمان متوقف شد.
آمریکا حملات هوایی را علیه ۸۵ هدف در واکنش به کشته شدن سربازانش در عراق و سوریه انجام داد.
فؤاد حسین در تماس تلفنی خود با بلینکن تاکید کرد: دولت عراق با چنین حملاتی مخالف است و نمیخواهد به عرصهای برای تسویه حساب بین کشورهای متخاصم تبدیل شود.
آمریکا ۲۵۰۰ سرباز در عراق دارد که مأموریت آنها مشاوره نظامی و کمک به نیروهای محلی برای جلوگیری از بازگشت داعش است. صدها سرباز از کشورهای اروپایی و کشورهای دیگر نیز عضو ائتلاف بینالمللی آمریکا هستند.
دولت عراق تأکید دارد که داعش شکست خورده و مأموریت ائتلاف آمریکا به پایان رسیده است. عراق مایل است با اعضای ائتلاف بینالمللی آمریکا روابط دوجانبه از جمله در زمینه همکاری نظامی داشته باشد.
فؤاد حسین همچنین رسما از وزارت خزانه داری آمریکا خواسته که در تحریمهای این کشور علیه بانکهای عراقی بازنگری کند.
رزمایش هوایی و دریایی آمریکا و ژاپن
رسانهها روز سه شنبه از برگزاری رزمایش ژاپن و آمریکا برای مقابله با حمله احتمالی چین به تایوان خبر دادند.
به گزارش وبگاه «تایپه تایمز»، نیروهای ژاپن و ایالات متحده حمله چین به تایوان را به عنوان سناریوی اصلی برای برگزاری این رزمایش در نظر گرفتند. این رزمایش از روز دوشنبه شروع شده و پنجشنبه به پایان میرسد.
ناوهای هواپیمابر «یو اس اس کارل وینسون» و «یو اس اس تئودور روزولت» از آمریکا و ناوشکن بالگرد نشین نیروی دریایی ژاپن کلاس «هیوگا» و شماری از جنگندههای دو کشور در این رزمایش حاضرند.
ژنرال «یوشیهیده یوشیدا» فرمانده ارتش ژاپن در نشست خبری گفت که ژاپن و ایالات متحده کشور، منطقه خاصی را برای این رزمایش متصور نیستند. با این حال، مقامهای آگاه ژاپن گفتند که چین دشمن فرضی حین برگزاری این رزمایش است.
در بحبوحه نگرانیهای فزاینده مبنی بر اینکه چین در آینده به تایوان حمله خواهد کرد، نام بردن از دشمن فرضی نشاندهنده نگرانی مشترک ژاپن و ایالات متحده است، در حالی که با ادامه تشدید تنش بین پکن و واشنگتن، همه نگاهها به موشکهای «قاتل ناو» چین است. موشک دانگ فنگ-۲۶ چین میتواند یک ناو هواپیمابر نیروی دریایی آمریکا را در جنگ غرق کند.
دانگ فنگ-۲۶ یک موشک بالستیک میان برد در خدمت ارتش چین است. از آنجایی که این کشور در مقایسه با ۱۱ کشتی اتمی نیروی دریایی آمریکا تنها 2 ناو در خدمت دارد، امیدوار است از دانگ فنگ-۲۶ خود علیه ناوهای آمریکا استفاده کند.
این موشک در دهه نود میلادی پس از اینکه چین هیچ راهی برای هدف قرار دادن یا ضربه زدن به ناو هواپیمابر نیروی دریایی ایالات متحده نداشت، مفهومی شد.
منابع خبری گزارش کردند، تایوان از ترس حملات پهپادی چین در حال برنامه ریزی برای خرید اخلالگرهای ضد پهپاد برای محافظت از تاسیسات خود است.
به گفته مقامهای تایوانی، نظارت دقیق بر جنگ روسیه با اوکراین و استفاده گسترده از پهپادها در درگیری، پشت این اقدام برای تقویت دفاع از مراکز حساس است.
برگزاری انتخابات زودهنگام در جمهوری آذربایجان
امروز (چهارشنبه) جمهوری آذربایجان، انتخابات زودهنگام ریاستجمهوری خود را برگزار کرده و طبق آخرین گزارشها، محلهای اخذ رای ساعت ۸ صبح به وقت محلی باز شدهاند.
به گزارش ایسنا، مرکز اطلاع رسانی دبیرخانه کمیسیون مرکزی انتخابات جمهوری آذربایجان در ساعات ۱۰:۰۰، ۱۲:۰۰، ۱۵:۰۰، ۱۷:۰۰ و ۱۹:۰۰ به روزرسانیهای اولیه را از پیشرفت و نتایج رایگیری ارائه خواهند کرد.
طبق گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «الهام علیاف» رئیسجمهور آذربایجان در ماه دسامبر، خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شد و او خودش در کنار شش نامزد دیگر برای پنجمین دوره هفتساله ریاستجمهوری رقابت میکند.
هرچند این رایگیری در ابتدا قرار بود در سال ۲۰۲۵ برگزار شود، اما رئیسجمهور آذربایجان به دلیل آنکه «چشمانداز سیاست داخلی کشور را برای سالهای آتی به ثبات برساند و در انتخابات پارلمانی ۲۰۲۵ مداخلهای صورت نگیرد»، خواستار انتخابات زودهنگام شد.
با مجموع ۶ میلیون و ۴۷۸ هزار و ۶۲۳ نفر در فهرست رایدهندگان، رایگیری در ۶ هزار و ۵۳۷ مرکز رایگیری در سراسر کشور انجام خواهد شد. همچنین بیش از ۹۰ هزار ناظر برای نظارت بر انتخابات نام نویسی کردهاند.
این انتخابات در سراسر خاک جمهوری آذربایجان از جمله مناطق آزاد شده اخیر برگزار میشود. در این مناطق آزاد شده، ۲۶ مرکز اخذ رای تاسیس شده است.