واکنش‌ها به سخنان تازه رئیسی: از «چای دبش» چه خبر؟

سید‌ابراهیم رئیسی که روز جمعه در راستای سفرهای استانی خود این بار به ایذه رفته بود، در جمع مردم ایذه طی سخنانی خطاب به استانداران، فرمانداران، مدیران و مجموعه کارکنان دستگاه‌های اجرائی کشور دستور داد: «مبادا بشنوم که روابط ناسالم در سیستم اداری کشور نفوذ کرده و جای روابط سالم را گرفته است».
کد خبر: ۱۲۲۶۴۲۶
|
۲۰ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۲ 10 March 2024
|
74236 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه شرق، او همچنین متذکر شد: «دستگاه‌های دولتی باید نماد کارآمدی و گره‌گشایی از کار مردم باشد و مبادا بشنوم خدای ناکرده رشوه و فساد در یک مجموعه اداری رخنه کرده است». سخنرانی‌ای که واکنش‌های زیادی را در فضای مجازی و رسانه‌ای کشور به دنبال داشت و باعث شد برخی چهره‌های شناخته‌شده‌ای چون جلال رشیدی‌کوچی نماینده فعلی مجلس، محمد فاضلی جامعه‌شناس، محمدجواد آذری‌جهرمی وزیر ارتباطات دولت دوازدهم و همچنین برخی چهره‌ها و فعالان سیاسی و فضای مجازی، فساد چای دبش که به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین فسادهاست را به او یادآور شوند و خواستار اعلام نتیجه بررسی این فساد به جامعه شدند.

در فساد چای دبش نصفش رئیس قوه قضائیه بودی و نصفش رئیس قوه مجریه!

جلال رشیدی‌کوچی، نماینده مرودشت در مجلس یازدهم در واکنشی تند شخص رئیسی را هدف قرار داد و خطاب به رئیسی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «آقای رئیسی فساد و رشوه در ادارات رخنه نکرده، جزء لاینفک مراحل اداری برخی‌ها شده است. هم شما خوب می‌دانی هم من، هم مردم. از فساد ‎چای دبش چه خبر؟ نصفش در زمانی که رئیس قوه قضائیه بودید و نصف دیگرش زمانی که رئیس قوه مجریه بودید، اتفاق افتاد. شاه‌دزد‌ها را بگیرید نوچه‌ها غلاف می‌کنند».

آقای رئیسی فساد چای دبش بغل گوش شما رخ داد

محمد فاضلی، جامعه‌شناس نیز در توییتی در «شبکه ایکس» با خطاب قراردادن رئیسی نوشت: «آقای رئیسی چای دبش بیخ گوش شما رخ داد. ۳۶ هزار نفر کارزار گزارش دقیق تخلف چای را امضا کرده‌اند. شما که این‌قدر حساسید، دستور دهید این گزارش تدوین شود. مردم ایذه هم خوشحال‌تر می‌شوند. این سخنرانی شما هم باورپذیرتر می‌شود. آقای رئیسی در جمع مردم ایذه درخصوص رخنه رشوه و فساد هشدار داده بودند، گفتم شاید به دادن گزارش دقیق‌ تخلف چای هم علاقه‌مند باشند».

کنایه آذری‌جهرمی: در مورد میزان حرمت فساد چای دبش نظری ندارید؟!

محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات دولت دوازدهم هم نسبت به جریمه سه میلیون تومانی بی‌حجابی که از سوی یکی از نمایندگان تندرو مجلس مطرح شده بود واکنش نشان داد و آن را با بی‌توجهی نمایندگان و مسئولان دولتی نسبت به فساد بزرگ و بی‌سابقه چای دبش مقایسه کرد.

جعفرزاده ایمن‌آبادی: آقای اژه‌ای؛ چرا ‫به فساد نهاده‌های کشاورزی‬ و ‫چای دبش‬ ورود نمی‌کنید؟

علاوه بر کنایه چهره‌های شناخته‌شده فوق به رئیسی که نسبت به مواجهه با فساد اداری تذکر داده بود، غلامعلی جعفرزاده‌ایمن‌آبادی، نماینده پیشین مجلس اما از رئیس قوه قضائیه درخواست بررسی و اطلاع‌رسانی درباره فساد چای دبش را مطرح کرد.

جعفرزاده‌ایمن‌آبادی، نماینده مجلس دهم خطاب به رئیس قوه قضائیه در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «جناب آقای‫ اژه‌ای برگزاری جلسه دادگاه اتهامات فرزندان معاون اول قوه قضائیه به‌صورت علنی، نشان از سلامت، شجاعت و روحیه عدالت‌محوری شماست. چرا ‫فساد نهاده‌های کشاورزی و ‫فساد چای دبش دولت رئیسی‬ را ورود نمی‌کنید؟ و اگر اقداماتی انجام داده‌اید، چرا به مردم اطلاع‌رسانی نمی‌شود؟».

فساد چای دبش، یک فساد بی‌سابقه

شاید بد نباشد که به‌صورت کوتاه و کلی بیان کنیم که فساد چای دبش چه بود که تا این حد واکنش‌های شدیدی را به دنبال داشته است؟ فساد چای دبش نام یک پرونده فساد اقتصادی است که در دولت دوازدهم و سیزدهم رخ داده است. رقم این اختلاس حدود ۳٫۴ میلیارد دلار (نزدیک به ۱۴۰ هزار میلیارد تومان در زمان انجام فساد) است که به نوعی شاید یک فساد بی‌سابقه محسوب شود. اما اهمیت ماجرا که باعث شد چهره‌های شناخته‌شده سیاسی نسبت به آن واکنش نشان دهند، بحث‌های مرتبط با فسادستیزی است که از سوی برخی مدیران اجرایی مطرح می‌شود.

در همین رابطه رئیس‌جمهوری در سخنان روز جمعه خود در ایذه نیز همچنان بر آن تأکید کرد. در‌حالی‌که بعد از گذشت چند ماه هنوز از سرنوشت این پرونده فساد بزرگ خبری نیست.

در‌حالی‌که ۱۹ دی، سیداحسان خاندوزی در نشستی با حضور اعضای جبهه ایران اسلامی فساد چای دبش را تأیید کرده و گفته بود: «حتما فساد اتفاق افتاده و کسی دنبال لاپوشانی این مسئله نیست. به محض اطلاع از وقوع فساد در بخش مربوطه واکنش و برخورد صورت گرفته است. پرونده به قوه قضائیه ارجاع شده و ان‌شاءالله قوه قضائیه رأی محکم و قطعی صادر خواهد کرد». وزیر اقتصاد دولت رئیسی همچنین با اشاره به موضوع فساد شرکت چای دبش گفت: «در این دولت کسی نمی‌گوید «آقای فلانی خط قرمز ما است با او برخورد نکنید». جامعه بداند دولت این‌بار بنا نیست خاکروبه‌ها را زیر فرش‌ها پنهان کند، نمی‌خواهد روی فساد‌ها سرپوش بگذارد و قرار نیست عده‌ای در حاشیه امن باشند. شرکت چای دبش هم بابت ارزی که برای واردات دریافت کرده بود، پولش را پرداخته و اموال مردم جایی نرفته است».

فساد چای دبش چقدر بود؟

نخستین بار به‌صورت رسمی، سازمان بازرسی کل کشور ۱۱ آذر ۱۴۰۲ این اختلاس را تأیید کرد. گفته می‌شود، گروه کشت و صنعت دبش بین سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲، نزدیک به ۳.۴ میلیارد دلار ارز برای واردات چای و ماشین‌آلات دریافت کرده است که این میزان ارز، برای تأمین نیاز یک‌ساله ایران به چای کافی بوده است. ۸۰ درصد این ارز در دولت سیزدهم به شرکت چای دبش اختصاص داده شده است. البته بخشی از این فساد نیز به دولت قبل برمی‌گردد. هرچند که محسنی‌اژه‌ای در سخنرانی روز ۱۶ آذر ۱۴۰۲ گفت که دولت هنوز هیچ مدیر دولتی متخلفی را درباره این پرونده به قوه قضائیه معرفی نکرده است. اما سؤال افکار عمومی این است که آیا تاکنون مدیری مرتبط با فساد و اختلاس چای دبش به دستگاه قضا معرفی شده و پرونده قضائی در‌این‌باره در جریان رسیدگی است یا خیر؟

فساد چای دبش

یکی از تلخ‌ترین بخش‌های این پرونده که فراتر از فساد مالی آن است و مستقیما اقدامی ضد سلامت عمومی است در دولت قبل نیز رخ داده است. ماجرا از این قرار است که در سال ۱۳۹۹ نیروی انتظامی به یک تریلی متعلق به این شرکت مشکوک می‌شود. بعد از آزمایش چای موجود در این تریلی، مشخص می‌شود که این محصول مربوط به ۲۰ سال قبل بوده است و به دلیل فاسدشدن، دارای سم خطرناک آفلاتوکسین است که می‌تواند نکروز بافتی، سیروز، سرطان کبد و سرطان معده ایجاد کند. اما متأسفانه حتی بعد از این ماجرا نیز ارز میلیاردی تخصیصی به شرکت چای دبش ادامه داشته است. علاوه بر آن اخیرا رئیس سازمان تعزیرات ابعاد دیگری از پرونده را افشا کرده که نشان می‌دهد آن‌ها چای‌های فاسد را که نه‌تنها مصرف انسانی و حیوانی نداشته و حتی به عنوان کود گیاهی هم کاربرد نداشته، به دوبی می‌بردند، رنگ و اسانس می‌زدند و به‌عنوان چای خارجی به کشور وارد می‌کردند؛ بنابراین افکار عمومی به طور جدی خواستار معرفی و محاکمه ذی‌نفعان این فساد مالی هستند.  

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۰۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵۸
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۰
متاسفانه فساد و رشوه و….. در تمام ادارات عادی شده و با حرف زدن که اگر باشه چها می کنیم فقط حرفه گرانی همه را خصوصا قشر کارمند را رشوه بگیر و پول چایی بگیر و…..بگیر می شود حرف خیلی ولی گفتنش فایده ای نداره و هرسال بدتر از پارسال متاسفانه
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۰۲:۵۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۱
دقیقا حسن درست گفت ولی چرابزرگترین دزدی ها در بیست سال اخیر اتفاق افتاد ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۰
رئیسی دستور داد فساد نباشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۰
نگید اختلاسی رخ داده،بگید تخلف صورت گرفته!!!
فرزاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۰
تمام عوامل دخیل در این ابر فساد باید محاکمه و به اشد مجازات محکوم بشن!
سلامت و جان مردم هم واسه این کفتارها اهمیتی نداشته که از یه طرف منابع ارزی رو غارت کردن و از یه طرف چای ۲۰سال مونده رو به خورد مردم میدن که جیبشون پرتر بشه!
فقط اعدام همه عوامل این جنایت میتونه درد مردم رو کمتر کنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۱
عزیز دل برادر نمیشه که کشور بی مسئول بمونه
شعبان خواجه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۱
این همه دزدی می شوداصلامهم نیست طورم ایجادنمی کندامااگر۱۰۰۰تومان له حقوق کارگراضافه شودوامصیبتا کشورازبین می رودوطرو بوجودمی ایدو
پاسخ ها
کارگر
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۱
تا خودشون هستن چرا باید برای ما کارگرا اضافه کنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۱
آقای رییسی دور بعد ریاست جمهوری نزدیکه الان که سکوت کردی راجع به آن همه شعار انتخاباتی.. انشالله که جواب داشته باشی براي مناظره ها.. اونجا دیگه جای فرارنیست. جواب آماده کن برای فساد ها
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۴ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۱
بابا توهم دلت خوشه دور ب. هم رئیس جمهوره تازه نباشه فکر میکنی چه کسی میاد یکی از خودشون
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۰۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۱
دلار 5 هزارتومانی ، 4 میلیون مسکن و۰۰۰
پاسخ ها
محمود
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۳ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۱
داداش توی مناظرات بعدی که کسی کاندید نیست.این فقط خودش هست نیاز به جواب هم ندارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۱
مگر کار مردم را در ادارت انجام می دهند ؟ صدبار سلام بدی ، تعطیم کنی ، خواهش وتمنا کنی بجز توهین و عدم انجام کار چیزی عاید ارباب و رجوع نمی شود اغلب ادارات و سازمان‌ها از پاسخگویی به تلفن‌های ثابت ادارات امتناع می کنند و یا زنگ تلفنها بسته است قرار نیست چیزی شنیده شود بازرسی از ادارات ، نهادها، شرکتها، بیمارستانهادولتی نشانگر نبود روحیه کار مردم است مسئولین و مدیران ناکارآمد و ضعیفی که قدرت دستور دادن ندارند و با التماس و خواهش از زیر دستان و کارمندان طلب انجام کار می کنند وای برما !
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۱
درستی مسیر دولت در رفتار و نامهای مخالفین مشهد است!! آذری جهرمی کسی که چند سال صنعت فضایی را فدای خوش رقصی خود کرد،، کوجی نماینده ای که در مدت حضورش در مجلس نوعی از اعتراض موقعیتی را برای حضور دوباره در مجلس را باب کرد که البته به در میخ کوب برخورد کرد.
کشاورز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۱
درود برنماینده مردمی.جناب رشیدی عزیز.خداوندپشت وپناهت
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟