مرور روزنامه‌های شنبه ۲۵ فروردین

دریغ از یک استعفا! /مصونیت مجرمانه!/ چگونگی پاسخ به رژیم صهیونیستی

در آستانه پاسخ تهران؟ کابوس اسراییل از مجازاتی‌که در راه است، آزادسازی یا خصوصی سازی؟ نماز جمعه پرحاشیه با حضور صدیقی، تأمین مطلوب ارز واردات به روایت چهار وزیر دولت، آیا نفت ۱۰۰ دلاری در راه است؟ حنای واگذاری سرخابی‌ها دیگر رنگی ندارد، رشد گردشگری خروجی رکود گردشگری ورودی و ارز غیرواقعی؛ تورم و گرانی واقعی از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۲۳۱۵۴۳
|
۲۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۲:۴۳ 13 April 2024
|
10770 بازدید
|

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز شنبه ۲۵ فروردین در حالی چاپ و منتشر شد که رهبر انقلاب در خطبه نماز عید فطر: رژیم خبیث صهیونیستی تنبیه خواهد شد، افزایش مبلغ جریمه بازدارنده است؟ در آستانه پاسخ تهران؟ و اجرای دور تازه طرح «عفاف و حجاب» در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم: 


مصونیت مجرمانه


حسین فصیحی طی یادداشتی در شماره امروز روزنامه جوان نوشت: دزدی در کشور به شغل مجرمانه برخی تبدیل شده است؛ این موضوع را فرمانده انتظامی کشور دوم فروردین‌ماه در حاشیه رزمایش نوروزی که در میدان آزادی برگزار شد، مطرح کرد، همانجایی که اظهار امیدواری کرد بتوان مجرمان را با پابند الکترونیک کنترل و تأکید کرد تا اردیبهشت‌ماه، ۵ هزار نفر از سارقان سابقه‌دار با پابند الکترونیک کنترل خواهند شد. رها شدن ۵ هزار دزد با پابند الکترونیک در جامعه نمی‌تواند مانعی برای ارتکاب جرم باشد، چراکه این دسته از مجرمان قادرند تا زمانی که بازداشت نشده‌اند در همان منطقه ممنوعه‌ای که قرار دارند دست به ارتکاب جرم بزنند.

یکی از نگرانی‌هایی که در بستر اجتماعی جریان داشته و در حال حاضر هم با شدت بیشتری ادامه دارد نگرانی بابت از دست رفتن احساس امنیت است که با جری‌تر شدن مجرمان بر شدت این نگرانی‌ها افزوده می‌شود. روشن است وضعیت موجود در سایه بی‌تفاوتی به پیوست‌هایی صورت گرفته که منجر به شکل‌گیری چرخه سرقت شده است. این روز‌ها هر فردی که قربانی سرقت می‌شود به این امید راهی کلانتری می‌شود که پلیس آماده است به درخواست وی رسیدگی کند و همانطور که در فیلم‌ها نشان داده می‌شود، سارق را در کمترین زمان بازداشت و به دست عدالت بسپارد. این امید بیشتر از اینکه جنبه عملی داشته باشد، جنبه ماورایی یا رؤیایی دارد، چراکه مالباخته علاوه بر رنجی که بابت از دست رفتن اموالش دارد باید رنجی مضاعف را هم در چرخه مستهلکی که پیش‌روی وی قرار گرفته است، تحمل کند. روی میز هر مأمور پلیس یا قاضی انبوهی از پرونده تلنبار شده که نشان می‌دهد سارقان حسابی مشغول کار هستند و از هر فرصتی که پیش‌روی‌شان قرار گیرد برای دزدیدن اموال مردم بهره می‌برند. روشن است در چنین وضعیتی توان پلیس هم دچار فرسودگی شود و رفتار ناشی از این فرسودگی را با کج‌خلقی خودش روی مالباخته‌ای که به او مراجعه کرده بالا بیاورد. بدیهی است مالباخته‌هایی که در چنین چرخه‌ای قرار دارند نه از برخورد پلیس رضایت دارند و نه از نحوه دادرسی که قرار است آن‌ها را به حق از دست رفته‌شان برساند. با این حال کسی که می‌خواهد به حق از دست رفته‌اش برسد چاره‌ای ندارد جز اینکه مدام پله‌های اداره‌های پلیس یا دادسرا و دادگاه‌ها را بالا و پایین کند. 
در شرایطی که همه خیابان‌ها و بسیاری از کوچه‌ها به هر نحو به دوربین‌های مداربسته مجهز شده‌اند، انتظار بی‌جایی نیست که مجرمان به جای اینکه با فناوری‌های روز شناسایی و بازداشت شوند باید آزادانه در کوچه و خیابان مردم را خفت کنند. 
اینکه پلیس اذعان دارد که دزدی به عنوان شغلی برای عمده مجرمان درآمده است، ضعف اقتدار قانون مقابل تفکری است که به جامعه جوان کشور القا کرده به جای اینکه با حقوق حداقلی در کارگاه یا کارخانه مشغول کار شود یا برای امرارمعاش مسافرکشی کند، می‌تواند با دستبرد به چند خانه در کمترین زمان به ثروتی هنگفت برسد و از مجرای کمک به مستمدان گناه دزدی خود را هم به ثواب تبدیل کند. انتشار فیلم یا خبر‌هایی که منجر به مخدوش شدن چهره امنیت کشور شده، حکایت از این دارد که پلیس هم مقابل مخلان امنیت آسیب‌پذیر شده، از همین‌رو در ساختاری که پلیس هم احساس امنیت نکند تکلیف بقیه معلوم است.
 

چگونگی پاسخ به رژیم صهیونیستی


صباح زنگنه کارشناس مسائل بین‌الملل طی یادداشتی در شماره امروز آرمان ملی با عنوان چگونگی پاسخ به رژیم صهیونیستی نوشت: پس از حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به کنسولگری کشورمان در دمشق تحلیل‌های متفاوتی از نحوه و چگونگی برخورد و مواجهه با رژیم صهیونیستی مطرح شد که برخی بر این باور بودند که باید پاسخ دفعتی و ضربه‌ای محکم به رژیم صهیونیستی وارد آوریم. اما کسر قابل توجه دیگری معتقد بوده و هستند که پاسخ به رژیم صهیونیستی باید حساب شده و بر مبنای صبر استراتژیک باشد و نباید عجولانه و شتاب‌زده تصمیم گرفت.

چرا که تصمیم عجولانه همیشه پاسخگو نیست و حتی در دعوا‌های خیابانی نیز معلوم نیست افرادی که بلافاصله عکس‌العمل نشان می‌دهند بتوانند موفق شوند در اینکه طرف مقابل را مجاب کنند و آن هم بپذیرد که اشتباه کرده یا معادل ضرری که زده متضرر شود. اما در سطح ملت‌ها و دولت‌ها قطعا اقدام عجولانه و فوری معلوم نیست که جواب می‌دهد یا خیر. اما در سطح دولت‌ها و نظام‌ها علل، چگونگی و روند تقابل را باید بررسی کرد و زمان پاسخگویی را به اهداف مناسب‌تر و والاتری انتخاب کرد. بدین عنوان‌که اگر در برابر یک ضربه‌ای ایران هم بخواهد ضربه وارد کند ممکن است که خیلی از اهداف بزرگ را از دست بدهد و باید کاری کند که دشمن را پشیمان کند. اما اگر روند به عمل و عکس‌العمل تبدیل شود معلوم نیست که این روند تا چه زمانی ادامه خواهد داشت. بررسی علل و اسباب حمله به کنسولگری ایران در دمشق و بررسی شرایط درون رژیم صهیونیستی و بررسی شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی مهم‌ترین ابزاری است که می‌تواند برای ایران بهترین پاسخ را فراهم کند. اظهارات زیاده‌خواهانه صهیونیست‌ها به ویژه نتانیاهو که در واکنش به احتمال پاسخ ایران وقیحانه از عکس‌العمل سخن می‌گویند را باید از منظر یک دولتمردی که خیلی از برگه‌های موفقیت خود را از دست داده دید. نتانیاهو در سطح لات‌های چاقوکش خیابانی تنزل کرده است. بحث اینکه پاسخ ایران اگر مطرح شود و انجام بگیرد به همان سبکی که نتانیاهو انجام داده آن زمان تحرک جامعه درون رژیم صهیونیستی و احزاب مخالف رژیم صهیونیستی از دست خواهد رفت؛ لذا می‌توان با فراهم کردن زمینه‌ای نتانیاهو و دولت افراط‌گرا و دولت حامی او را به وسیله خود شهروندان اسرائیلی پایین کشید و به تعبیر قرآن خانه‌های خودشان را با دست خودشان خراب خواهند کرد و قطعا این کار شدنی خواهد بود.


دریغ از یک استعفا!


روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با تیتر دریغ از یک استعفا! نوشت: در اولین سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی که تهدید‌ها و آفت‌ها زیاد بود و نگران آینده بودیم، از آیت‌الله بهشتی پرسیدم برای انقلاب اسلامی چه چیزی را آفت می‌دانید؟ ایشان گفتند اینکه مسئولیت‌های کلیدی به افراد کوچک سپرده شوند.


با شنیدن این سخن بسیار عمیق به یاد حدیثی افتادم که در کتاب غررالحکم از امیرالمومنین علیه‌السلام اینگونه نقل شده است: «یُستدَلُّ على ادبارِ الدُّوَلِ باربَعٍ، تَضییعِ الاُصولِ و التمسُّکِ بالفروعِ و تَقدیمِ الاراذلِ و تاخیرِ الافاضِلِ - چهار عامل باعث شکست دولت‌ها می‌شوند، کنار گذاشتن امور مهم و اصلی، سرگرم شدن به امور فرعی، بکار گماردن افراد کوچک و کنار گذاشتن افراد بزرگ و کاردان.»


بر مبنای این فرمایش امیرالمومنین علیه‌السلام، در نظام اسلامی باید به چند اصل پای‌بندی عملی نشان داده شود که بعضی از آن‌ها را در اینجا مرور می‌کنیم.
۱- تا وقتی که جامعه دچار امور مهمی از قبیل بحران اقتصادی، مشکل بی‌کاری، تفرقه، اقتدار گروه‌های افراطی، فاصله طبقاتی، آفت بزرگ بی‌اعتمادی، تندباد بی‌اعتقادی و... است، پرداختن مسئولان نظام و دولت به امور فرعی، ورود به مسیر انحرافی است. برای چنین مسیری، نمی‌توان پایانی متصور شد. تنها راه نجات اینست که مسئولان، تغییر مسیر بدهند و به جای امور فرعی به سراغ امور اصلی بروند. قطعاً با اصلاح امور اصلی، امور فرعی هم اصلاح خواهند شد. متاسفانه متولیان امور بشدت سرگرم امور فرعی هستند.


۲- در شرایط برخورداری جامعه از افراد باتجربه، کاردان، باسواد، باتدبیر، باصداقت، باتخصص و باتقوا، سپردن مسئولیت‌ها در زمینه‌های مختلف علمی، اقتصادی، فرهنگی، تبلیغی، مدیریتی و... به افراد فاقد این ویژگی‌ها، هیچ توجیه حاکمیتی ندارد. با ادامه چنین روشی نظام نه‌تن‌ها به سوی قدرتمند شدن به پیش نخواهد رفت، بلکه دچار عقبگرد خواهد شد و شکست خواهد خورد. متولیان امور، موظف به حفاظت از نظام هستند و حق ندارند به روش‌هائی متوسل شوند و بر آن روش‌ها اصرار بورزند که منجر به شکست نظام خواهد شد. این نظام، ثمره مجاهدت‌های مردان خدا و خون شهداست.


۳- احترام به افکار عمومی، از اصول مهم مدیریتی در یک حکمرانی سالم و مردمی است. اصرار بر اموری که با خواست عموم در تضادند به سُست شدن پایه‌های حکمرانی و بی‌اعتمادی مردم منجر خواهد شد. حتی در مواردی که حاکمان تصور می‌کنند افکار عمومی اشتباه می‌کند نیز باید راهی را انتخاب کنند که با بی‌اعتنائی به مردم همراه نباشد. اصرار بر تشخیص خود و بی‌اعتنائی به افکار عمومی، سم مهلکی برای حکمرانی است. همه چیز را به گردن دشمن انداختن نیز مشکلی را حل نخواهد کرد.


۴- اصل «تغییر» بر مبنای مصالح عمومی، یکی از اصول استحکام‌بخش حکمرانی است. حاکمان باید با ایجاد تحول در شیوه‌ها و افراد کارگزار، سلامت حکمرانی را تضمین کنند. ما متاسفانه بر «عدم تغییر» اصرار داریم بطوری که حتی مسئولیت‌های موقت هم در شیوه حکمرانی کنونی «مادام‌العمر» شده‌اند! چنین شیوه‌ای قابل دوام نیست.


۵- علاوه بر متولیان امور، خود افرادی که به مسئولیت‌ها گمارده می‌شوند نیز باید برای شایستگی پذیرش مسئولیت و ادامه آن، با خود صادق باشند. افراد فاقد ویژگی‌های لازم حق ندارند با وجود شایستگان، مسئولیتی را بپذیرند. در ادامه کار نیز با بررسی صادقانه کارنامه خود وقتی خودشان یا جامعه عملکردشان را مثبت و مفید نمی‌دانند داوطلبانه استعفا بدهند و جای خود را به افراد شایسته بسپارند. تصمیم بسیار سختی است، ولی افراد باتقوا و صادق به راحتی می‌توانند به چنین تصمیمی برسند. شهید مظلوم آیت‌الله بهشتی در برابر پیشنهاد امام خمینی برای پذیرش مسئولیت قوه قضائیه مقاومت کرد و از امام خواست این مسئولیت را به شخص دیگری بدهند، ولی چون امام فرمودند شایسته‌ترین فرد برای این مسئولیت شما هستید و پذیرش آن بر شما واجب عینی است، آن را پذیرفت. ما امروز به جائی رسیده‌ایم که برای تصاحب مسئولیت‌ها مسابقه گذاشته‌ایم و چنان به جایگاهمان چسبیده‌ایم که اگر تمام مردم به هزار زبان از ما بخواهند کنار برویم با هزاران توجیه، ماندن در آن جایگاه را از اوجب واجبات می‌دانیم. با اینکه کشور در بسیاری موارد نیاز به استعفا دارد، دریغ از یک استعفا!

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۵
ماشاالله ماشاالله بیچاره کردین اسرائیل را وانتقام سختی ازش گرفتین دیگه بسه براش وهمینقدرکافیه دیگه بیفتین دنبال درست کردن اقتصاد کشور که این خودش بزرگترین انتقام و تنبیه دشمنان علی الخصوص صهیونیستها هست مرحبا به شما که اینقدر خوبین
پاسخ ها
عاشق ایران
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۵
کیهان یک عکس آرشیوی از نماز جمعه میلیونی !!!!؟

دیروز صدیقی نداشت ؟؟؟

تا نشان بدهد که هنوز مردم هواخواه و مدافع او هستند !؟
ناشناس
| Romania |
۱۰:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۵
بعد میگن کار کیهان سخت نیست. شما چند روز میتونی برای انتقام سخت و بدبختی اسرائیل و پیروزی غزه و غیره تیتر و داستان درست کنی؟
ناشناس
|
New Zealand
|
۰۴:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۵
روزنامه جوان:
آیا منظورت از مصونیت مجرمانه، شامل زمین خواری مؤمنانه، و از سر غفلت من دراوردی هم می شود؟
پاسخ ها
تفکرنقاد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۵
درود بر شما.
آیا منظور از مصونیت مجرمانه، شامل "جرم فلانی برایم محرز نشده بود" هم میشود؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۵
استعفا برای کسی است که به قصد خدمت می‌آید و چون موفق به برآورده کردن خواسته های مردم نمیشود جایش را به شخصی لایق تر میدهد . برای کسانی که آمده اند جیب پر کنند و بخورند و ملت برایشان مهم نباشد استعفا معنی ندارد .
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands (Kingdom of the) |
۰۸:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۵
نظر شما کاملا درسته در تکمیل نظر شما در نظام های مبتنی بر دموکراسی و وجود نهاد قضایی مستقل حتی اگر کسی به قصد خدمت هم نیامده باشد پس از رسواییش دیگر نمی تواند ادامه دهد چون اگر استعفا ندهد برکنار خواهد شد پس از آن هم باید به دادگاه برود و پاسخ گو باشد و اگر محکوم شود راهی زندان می شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۵
حتی اگر روزی ملت فلسطین به این نتیجه برسد که بخش کوچکی از فلسطین را در اختیار صهیونیست‌ها قرار دهد تا آنها در آن دولتی کوچک برای خود داشته باشند ما به هیچ وجه قبول نخواهیم کرد ، ما بهتر می دانیم که چه کسی باید در کجا باشد و چه کسی در کجا زندگی نکند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۵
تو یاد بگیر سرت تو کار خودت باشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۵
حق مردم فلسطین است که تصمیم بگیرند تا سرزمین خود را به دیگر ببخشند یا نه. شما در این مورد چه حقی دارید؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۵
احساس کردم به کنایه نوشتی واسه همین مثبت دادم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۵
دوستان منفی ندهید شاید کنایه بوده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۵
چه کنایه چه واقعی حرف بیخود رو منفی میدم
ناشناس
|
United States of America
|
۰۵:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۵
بهترین روش پاسخ به اسراییل، نگه داشتن در حالت انتظار برای طولانی مدت هست تا بتوان امتیاز مناسب گرفت. هر راه دیگر فقط بن بست بزرگ‌تر ایجاد خواهد کرد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۵
اسرائیل که 6 ماه در حال جنگ است. هیچ وحشتی هم ندارد. اما اگر یک نگاه به بورس خودمون الان بکنی. می فهمی کی وحشت کرده!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۵
از هشت سال پیش به این سو پيداست که نیروهای مقاومت ضربه پذیر شده‌اند و امکان انتقام مؤثر هم ندارند ادامه این وضع تبعات فکری و نگرشی بر جوانان ایران و منطقه دارد حداقل می توان از شعار ها کم نمود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۵
اونا منتظر نميمونم عزيزم ميزنن ميفهمي ميزنن
ناشناس
|
Canada
|
۰۶:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۵
اگر زمان امام و شهید بهشتی بود، امثال صدیقی ها الان خلع لباس و در زندان بودند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۵
«مصونیت مجرمانه»

ضعف ها و قصور یا تقصیر پلیس به جای خود، ولی علت اصلی این مصونیت عملکرد دادگاه ها است.در مواردی هم که سارقان دستگیر می شوند، حتی سارقان خشن، روال کار طوری است که میزان حداقل مجازات قانونی شان را هم سپری نمی کنند و اغلب بعد از سه چهار ماه به بهانه ای آزاد می شوند تا کار خودشان را از سر بگیرند.
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۶:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۵
ایران باید با هوشیاری در تله صهیونیستی که تقابل تمام عیار با آمریکا است نیفتد. واقعیت این است که ظرف سالیان گذشته و با بهایی سنگین ایران یک هلال شیعی درست کرده که اگر نبود تا همین الانش صهیونیست غزه را بلعیده و یک لیوان آب هم روش خورده بود.ایران بایستی لبه این هلال شیعی رو تیز تر و تحدب آن را عمیق تر بر گردن و سر شیطان نگه دارد. نه اینکه با حرکتی احساسی تمام آن دستاورد ها را دچار بحران کند.
به واقع تکمیل پروژه هسته‌ای و ساختن بمب اتمی در معادله قوای موجود از نان شب واجب تر است.
البته همزمان به تحبیب قلوب مردم خودش و در راستای ریشه کنی فساد اقتصادی و رانت پایداری کشور و ملت را درمصاف با دشمن قدار افزایش دهد.
به نظر من تکمیل سلاح اتمی بدون اعلام رسمی آن ولی به شکلی که دشمن هم از آن با خبر باشد
پاسخ اساسی و استراتژیک به حیله گری های شیاطین امپریالیستی و صهیونیستی است و انتقام خون شهدای تقدیم شده بدینوسیله به شکلی پایه‌ای گرفته می‌شود.
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands (Kingdom of the) |
۰۸:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۵
چرا می گی ایران؟؟؟؟؟ ایران و مردم هیچ نقشی در مناقشه بین شما و اسراییل ندارند و به ما هم هیچ ربطی ندارد خیلی عاض نابودی اسراییل هستید مرد باشید برید با اسراییل بجنگید چرا ایندقر از فیض شهادت فراری هستید؟!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۵
۰۸:۳۴
احسنت به شما عالی گفتی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۵
جرات حمله ندارید
پاسخ ها
آزاده
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۵
حمله؟؟؟؟!!!!1! با این اقتصاد داغون و ... خیلی کم بدبختی داریم
بچه جان این دیگه عراق نیست هاااا
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟