اعضای تیم ملی وزنهبرداری ایران، در اعتراض به ناچیز بودن حقوق اردونشینان این رشته سنگین، دستمزد واریزی از سوی کمیته ملی المپیک را پس دادند.
به گزارش تابناک ورزشی؛ ندادن بعضی پولها و دستمزدها، بهتر از دادنشان است. واریز ۱۵ میلیون تومان به عنوان حقوق ماهانه ملیپوشهای وزنهبرداری، خون آنها را به جوش آورده و اعلام کردند، بهتر است همین مبلغ ناچیز را هم دریافت نکنند!
در همین حال، انتشار خبری مبنی بر دریافتی بیش از ۷۰ میلیون تومانی یک شمشیرباز ایرانی راه یافته به المپیک، باعث ایجاد حس تبعیض بین ورزشکاران رشتههای مختلف شده است و برخی میگویند، شاید مسئولان ستاد بازیهای المپیک از حالا میدانند که در وزنهبرداری قرار نیست مدالی گرفته شود.
در حالی که تیمهای باشگاهی ایران در فوتبال، ارقام چشمگیری تا ۱۰۰ میلیون تومان برای پاداش هر برد در لیگ برتر پرداخت می کنند، یک وزنهبردار نخبه ـ که باید در سالن های نه چندان جالب اردو، روزانه ده ها تن وزنه بلند کند ـ ماهی ۱۵ میلیون میگیرد که زیر ۳۰۰دلار است! با این اعداد و ارقام، پولادمردان کشورمان باید با کدام دلگرمی و پشتوانهای خانواده و زندگی را رها کنند و شبانهروز بر رکوردها و افزایش کیلوی وزنهها متمرکز شوند؟
نگاهی به وضع رقبا، مشخص میکند چرا قهرمانان ایرانی گاهی زیر بار مشکلات و فشارها شانی خالی کرده و دست به مهاجرت و حتی پناهندگی میزنند؟!
ملی پوش وزنه برداری ایران در واکنش به رقم واریزی در آستانه المپیک پاریس گفت: حقوقهایی که کمیته ملی المپیک داده بود، برگرداندیم، چون کف حقوق بود و گویا مدیران هیچ حسابی روی مدال آوری ما باز نکردهاند.
نشست خبری نواب نصیرشلال سرمربی تیم ملی وزنهبرداری امروز (چهارشنبه) در محل فدراسیون برگزار شد. در این نشست، علی داودی و میرمصطفی جوادی، المپینهای این رشته هم حضور داشتند و سوژه اصلی این کنفرانس، پول بود! چیزی که مسئولان کمیته ملی المپیک هم نگرانش هستند و در ابتدای سال هم اعتراض خود را به گوش دولت و مسئولان سازمان برنامه و بودجه رساندند. قول های جسته و گریخته نیز تا این لحظه فایده ای نداشته و گرانی باعث شده تا ورزشکاران نخبه ایران در آستانه مهمترین رویداد ورزشی جهان در هر چهارسال، تمرکز چندانی روی تمرینات نداشته باشند.
میر مصطفی جوادی ملیپوش دسته ۸۹ کیلوگرم تیم ملی ایران در المپیک پاریس در مورد اینکه شرایط بدنی و اینکه چه رکوردهایی را ثبت کرده اید، اظهار داشت: نمیتوان از رکورد صحبت کرد، چون در شرایط ۱۰۰ درصد بدنی نیستیم و باید تا المپیک به اوج برسیم و بهترین وزنهها را بزنیم.
وی در مورد مدالهای وزنه برداری و اینکه پیش بینی خوبی نمیشود، گفت: همیشه هم چنین پیش بینی هایی شده، ولی مسابقات هیچ گاه قابل پیش بینی نیست. درست است که وزنه برداری رشته دارای رکورد است، ولی نمی توان در مورد رکوردها صحبت کرد.
جوادی با اشاره به اینکه حقوق هایی که تا کنون از سوی کمیته ملی المپیک دادند را پس دادهایم، گفت: این کارشان اصلا جالب نبود و همه را پس دادیم. فکر می کنم اصلا روی ما حساب نکردند و تفکر دیگری دارند. کف حقوق (۱۵ میلیون) را به ما میدادند و عملا مستقيم گفتند که هیچ مدالی نمیگیرید.
قهرمان ۲۰۲۳ جهان ادامه داد: داودی امسال نقره جهانی گرفت، در حالی که همه بزرگان آنجا در تایلند وزنه زدند و حضور داشتند. من جهانی دوره قبل طلا گرفتم و اینکه این صحبتها می شود، جالب نیست. اگر در المپیک طلا بگیرم، اصلا به این حقوق ها نیازی ندارم و صحبت ما روی تفکری است که روی ما داشتند. من طلای جهانی گرفتم و اختلاف رکوردی زیر سوال می رود. این چیز طبیعی شده که کسی روی وزنه برداری حساب نمیکند، چون از بودجه هایی که دادهاند، مشخص است.
جوادی در مورد اینکه رکوردهای ایده آل خودت چیست، گفت: هیچ گاه به این قضیه فکر نمیکنم. شرایط تمرینی ما الان طوری نیست که بخواهیم به رکورد فکر کنیم و ماه های آینده میتوان بهتر صحبت کرد. هدفم این است که از رکوردهای قبلی بهتر وزنه بزنم.
وی در مورد حمایت های فدراسیون گفت: هم اکنون فدراسیون، تنها ارگانی است که به نفع ما کار میکند و شرایط خوبی را فراهم کرده است. سالن تمرین شرایط خیلی بهتری نسبت به قبل دارد و خوابگاه هم در حال آماده شدن است.
جوادی در خصوص گرفتن تست دوپینگ عنوان کرد: از سال ۲۰۲۱ که نقره گرفتم از همان موقع تا الان تست می گیرند و این یک روال عادی است.
مصطفی جوادی که در قهرمانی جهان ۲۰۲۳ عربستان با رکورد ۳۸۴ کیلوگرم قهرمان شد، جزو ۱۰ نفر اول رنکینگ ۸۹ کیلوگرم قرار دارد و سهمیه المپیک را گرفته است. جوادی در قهرمانی جهان عربستان نشان داد وزنه بردار جنگندهای است؛ اما در پاریس برای اینکه با خیال راحت به رقابت بپردازد، باید افزایش رکورد چشمگیر داشته باشد. رکوردهایی که وزنهبرداران کشورهای دیگر در مسیر انتخابی المپیک ثبت کردهاند، نشان میدهد، باید انتظار ثبت رکورد مجموع بیش از ۳۹۲ کیلوگرم را در المپیک پاریس داشته باشیم.
ملیپوش ایران برای رفتن روی سکوی المپیک چارهای جز افزایش رکورد چشمگیر ندارد. از این روی، روزهای حساسی را در پیش دارد و باید هر چه در توان دارد، بگذارد تا از کورس رقابت با این مدعیان قوی جا نماند.
نصیرشلال سرمربی تیم ملی در این نشست گفت: چند ماهی است که اردوها را شروع کردیم و طبق برنامه پیش میرویم و امیدوارم مشکل خاصی نباشد تا با بهترین شرایط به پاریس برویم. زمانی که پاداش در نظر میگیریم، اگر به درستی انجام نشود، نتیجه عکس دارد و ممکن است که ورزشکار را از پیش باخته کند. با بعضی کارها به ورزشکاران ما القا میکنند که شانس مدال ندارند.
نصیرشلال گفت: این مسائل سد راه ما نخواهد شد و ما یک راه را آغاز کردیم و تا کسب نتیجه نهایی ادامه خواهیم داد. ما تلاش کردیم میانگین سنی را پایین آورده و جو روانی را نیز کنترل کردیم؛ اما از بیرون اتفاقاتی رخ میدهد که دست ما نیست. بچههای المپیکی شرایط خوبی دارند و در جام جهانی تایلند نیز عالی درخشیدند. از اوایل خرداد اردوی کیش برگزار خواهد شد و تا المپیک به اوج میرسیم.
وی تصریح کرد: شاید نتایج بازیهای آسیایی این ذهنیت را ایجاد کرده، اما من میگویم شرایط با بازیهای آسیایی بسیار تفاوت دارد و بچهها افزایش رکورد خوبی دارند. ورزش ایران حدود ۴۰ سهمیه گرفته که نباید برای آنان این موشکافیها شود. نباید با ورزشکار نخبه این برخوردها شود، چون به امید کسب مدال به پاریس میروند.
دارنده مدال طلای بازیهای المپیک ۲۰۱۲ لندن گفت: ما دوست داریم علی داودی، ۲۰۵ تا ۲۱۰ یکضرب بزند و در دوضرب نیز ۲۶۰ کیلوگرم مهار کند؛ اما این بستگی به شرایط دارد. میرمصطفی جوادی قبل از جهانی عربستان آمادگی خوبی داشت و اگر رکوردها را ارتقا دهد به مدال خواهد رسید.
وی در مورد انتقادهایی که بعد از ناکامی رضا دهدار در کسب سهمیه مطرح شد، گفت: ما سهمیه قطعی نداشتیم و رنکینگ ۸ و ۹ از نظر من سهمیه نیست. برای دهدار همه کار کردیم و آماده بود. او سی ساله است و شرایط یک جوان ۲۲ ساله را ندارد که زیاد روی او فشار بیاوریم. بدنش خوب بود و در دوضرب خیلی نرمال برای او شروع کردیم. در ادامه دو فرصت هم داشت. او گفت اگر سهمیه نگیرد، آخرین مسابقه است.