به گزارش تابناک ورزشی، هر کشتیگیری که در بازیهای المپیک تابستانی ۲۰۲۴ پاریس کشتی گرفته باشد، اجازه حضور در آلبانی را نخواهد داشت. این قانونی است که اتحادیه جهانی کشتی (UWW) برای مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی وضع کرده است؛ در حالیکه عدهای فکر میکردند تبصره مهم مسابقات انتخابی تیم ملی کشتی آمریکا برای رقابتهای تیراناست.
آمریکاییها پیش از آغاز ثبتنام کشتیگیرانی که قصد شرکت در چلنج تورنمنت –انتخابی تیم ملیشان برای شرکت در مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی- دارند، اعلام کردند این رقابتها بدون محدودیت ورود نفرات طی روزهای ۱۴ و ۱۵ سپتامبر برگزار میشود و تنها نفراتی که نمیتوانند در این پیکارها کشتی بگیرند، ملیپوشانشان در مسابقات المپیک هستند.
بنابراین در وزن ۷۰ کیلوگرم، پرونده حضور کشتیگیری چون رترفورد در آلبانی بسته شد. کشتیگیری که سال گذشته با شکست امیرمحمد یزدانی در فینال وزن ۷۰ کیلوگرم مسابقات جهانی ۲۰۲۳ بلگراد، قهرمانی جهان را از آن خود کرد و پس از آن، تصمیم گرفت در وزن ۶۵ کیلوگرم در انتخابی آمریکا برای المپیک شرکت کند و بعد از قهرمانی در این رقابتها، در مسابقات گزینشی استانبول هم سهمیه المپیک را گرفت.
او در دور اول المپیک، مغلوب رحمان عموزاد شد و بعد از آن، باوجودی که به دلیل فینالیست شدن رحمان، شانس حضور در رپهشارژ را به دست آورده بود، اما در این گروه کشتی نگرفت چون به گفته آمریکاییها، از ناحیه سر آسیب جدی دیده بود.
اگر اتحادیه جهانی کشتیگیران حاضر در المپیک را از کشتی گرفتن در مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی که هفتم تا دهم آبان ماه در آلبانی برگزار میشود، منع نمیکرد، شاید زین رترفورد بدش نمیآمد ناکامی در پاریس را با حضور در مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی و کسب مدال در وزن تخصصی خودش، به دست فراموشی بسپارد.
با توجه به این قانون حالا احتمالاً خوششانسترین کشتیگیر از اتفاقات عجیب و غریب رقم خورده در آستانه المپیک ۲۰۲۴ پاریس علی ارسلان است. فرنگیکار وزن ۷۲ کیلوگرم تیم ملی صربستان که در سال المپیک شانس خود را در وزن ۷۷ کیلوگرم امتحان کرد، اما ناکامی در دو تورنمنت و مسابقات قهرمانی اروپا، باعث ناامیدی صربها از او در وزن المپیکی شده و به نِمِس صاحب وزن بار دیگر اعتماد کنند که او هم در نهایت نتوانست سهمیه المپیک را بگیرد.
ارسلان اما چند ماه مانده به المپیک، بعد از آنکه تست دوپینگ ختیگ تسابولوف کشتیگیر 74 کیلوگرم این کشور مثبت شد، با پیشنهاد جدیدی از سوی صربها مواجه شد. فدراسیون کشتی این کشور از او خواست که در کشتی آزاد برای آنها مبارزه کند و ارسلان هم که درخواست آنها را به فال نیک گرفت و به این امید که شاید بتواند کاری غافلگیر کننده در پاریس انجام دهد، به ایران برگشته و تمریناتش برای حضور در المپیک را از سر گرفت؛ برای حضور در رشته آزاد.
کار از همان ابتدا بسیار بسیار سخت به نظر میرسید. به باور کارشناسان، زیر گرفتن و دفاع آن شیوه عادتی کشتیگیران آزادکار است و وقتی در سطح بالایی چون المپیک کشتیگیری روی تشک میرود، شاید بیش از ۱۵ یا ۲۰ سال به این شیوه تمرین کرده و آموزش دیده است. به همین دلیل برای یک فرنگیکار خصوصاً با قوانین جدید، کشتی گرفتن در المپیک در کشتی آزاد سختتر از چیزی که تصور میشد، به نظر میرسید. هرچند که ارسلان امیدوار بود بتواند با فنون پرتابی بالا، حریفانش را به زانو درآورد و قطعاً در این فنون و کار کردن دستها، او میتوانست نسبت به حریف آزادکار خود سرآمد باشد.
ارسلان در دو سه ماهی که به نیت المپیک تمریناتش را انجام داد، در یک تورنمنت بینالمللی هم شرکت کرد که مقابل حریفی بینام و نشان، علاوه بر باخت، دچار آسیبدیدگی هم شد و چند روز مانده به المپیک، به او خبر رسید که تسابولوف از دادگاه مجوز حضور در مسابقات المپیک را دریافت کرده و خودش به پاریس خواهد رفت.
این هرچند آن زمان یک اتفاق بد و تلخ برای ارسلانی بود که چند ماهی در کشتی آزاد تمرین کرده و هدفش به گفته خودش، «انجام عملیات غیرممکن» در پاریس بود، اما باتوجه به قانون اتحادیه جهانی در مورد اوزان غیرالمپیکی، حالا باید آن را یک خوششانسی برای کشتیگیری دانست که در دو سال گذشته عنواندار جهان در وزن ۷۲ کیلوگرم بوده است.
ارسلان که آن زمان تصورش بر این بود که بعد از المپیک هم شانس حضور در مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی را دارد، اگر در پاریس به جای تسابولوف کشتی میگرفت که احتمالاً کار او با یک دور کشتی گرفتن و شاید با آسیب جدید بدنی تمام میشد، دیگر مسابقات جهانی تیرانا را از دست میداد، اما با بازگشت تسابولوف به میدان، ارسلان حالا میتواند سومین مدال متوالی جهانی خود را برای صربستان بگیرد. او این روزها برای شرکت در مسابقات جهانی تیرانا خود را آماده میکند.