اگرچه فناوری هوش مصنوعی با سرعت در حال توسعه است و تا همینجا هم توانسته راهش را به اشکال مختلف به دنیای بسیاریمان باز کند، اما در برخی مسیرها آنچنان پیشرفت داشته که به زندگی روزمره برخی گره خورده و توانسته موانع پیش روی ایشان را رفع کند.
به گزارش «فناور.تک»، با ارزانتر شدن و به دنبال آن، دسترسی بیشتر به هوش مصنوعی (یا همان AI)، توسعه اپلیکیشنهای موبایلی که از این فناوری بهره میگیرند و آن را بروی گوشیهای هوشمند در دسترس همگان قرار میدهند، سرعت گرفته و ابزارهایی خلق شده که به کار بسیاری از کاربران میآید و مشکلاتشان را رفع میکند.
از جمله این اپلیکیشها، اپی با نام Whispp است که نامش، صورت کوتاه شده و مخفف کلمه Whisper به معنای نجوا یا زمزمه کردن است و از یکی از محصولات اوپنایآی (Open AI که با نسخه مشهور هوش مصنوعی آن، یعنی چت جی پی دی معرف حضور همگان است!) قدرت گرفته است که یک مدل یادگیری ماشینی برای تشخیص و ترانویسی گفتار است.
در حقیقت «ویسپ»، اپلیکیشنی است که با مدل یادگیری ماشین ویسپر کار میکند، با این هدف که افراد دارای یک نوع معلولیت و محدودیت، زندگی بهتری داشته باشند؛ آن دسته از افراد که به دلایلی مانند سرطان حنجره، صدایشان را کاملا از دست دادهاند و یا فقط قادر به نجوای آهسته هستند و حالا با کمک این اپلیکیشن میتوانند دوباره حرف بزنند.
ویسپ به کار افزادی میآید که یا ماهیچههای تکلم را از دست داده اند یا تارهای صوتی و ماهیچههای مرتبط با تکلم در ایشان به شدت ضعیف شده است. با این اپلیکیشن موبایلی، این افراد میتوانند با صدای خودشان یا صدای پیش فرض داخل اپ که انتخاب میکنند، با دیگران حرف بزنند و تکلم داشته باشند و بر این اساس است که ویسپ صدای بی صدایان نامیده میشود.
برنامهای رایگان که توسط شرکتی در هند تهیه و تولید شده و صدای از دست رفته افراد را به ایشان برمیگرداند و البته در حال حاضر تنها با انگلیسی و هلندی، کاربری خوبی دارد و با دیگر زبانها، چندان ایدهآل نیست. برنامهای که به گفته سازندگانش، اضافه کردن زبانهای دیگر از جمله آلمانی، فرانسوی، ژاپنی و کرهای به آن در دستور کار قرار دارد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.