به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، شرکت هیوندای موتور و شرکت کیا برای ایجاد یک ربات پوشیدنی به نام «X-ble Shoulder» که به منظور افزایش کارایی صنعتی و کاهش آسیبهای اسکلتی عضلانی و خستگی کارگران طراحی شده است، با یکدیگر همکاری کردند.
ربات پوشیدنی X-ble Shoulder برای کمک به کارگرانی طراحی شده است که کارهایی مانند نصب پیچهای زیر خودرو را انجام میدهند که برای انجام آنها دستها باید به مدت طولانی بالای سر قرار بگیرند و این ربات با افزایش قدرت و استقامت بازو، انجام این کارها را آسان میکند.
این ربات پوشیدنی میتواند بار تحمیل شده روی بازو و شانهها را تا ۶۰ درصد و کشیدگی عضلات را تا ۳۰ درصد کاهش دهد.
بهترین بخش ماجرا این است که این یک سیستم برقی نیست و در واقع از یک ساختار تولید گشتاور بدون نیرو با کامپوزیت کربنی سبک وزن استفاده میکند که تنها حدود ۱.۹ کیلوگرم وزن دارد.
این ربات از طریق ماژول جبران عضلانی چند پیوندی خود نیروی کمکی تولید میکند، بنابراین نیازی به شارژ ندارد. همچنین با انتظار انجام ۷۰۰ هزار حرکت تکراری در سال، دوام بالایی دارد.
این جلیقه رباتیک به راحتی از اجزای مکانیکی خود جدا میشود که مدیریت و تمیز کردن آن را آسان میکند و همچنین با لباس کارگران در بسیاری از صنایع مختلف سازگار است.
دو نسخه از X-ble Shoulder وجود دارد. یک مدل پایه و یک نسخه قابل تنظیم. اولی برای انعطافپذیری طراحی شده است و تا ۲.۹ کیلوگرم نیروی کمکی ارائه میکند، در حالی که دومی برای کارهای تکراری طراحی شده است.
این ربات پوشیدنی قابل تنظیم را میتوان روی حداکثر گشتاور تنظیم کرد تا کاربر بتواند باری معادل ۳.۷ کیلوگرم را با حداقل تلاش بلند کند.
بنا به گفته هیوندای و کیا، ربات پوشیدنی X-ble Shoulder میتواند در صنایع مختلفی از ساخت و ساز، خودروسازی و هوانوردی گرفته تا کشتیسازی و کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد و هر کاری که از قدرت و استقامت دستها و بازوهای شما استفاده میکند، مفید خواهد بود.
این شراکت میان هیوندای و کیا نشان دهنده این است که بازار رباتهای پوشیدنی امروزه حدود ۲.۵ میلیارد دلار آمریکا ارزش دارد و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۹ به ۱۰.۲۵ میلیارد دلار برسد.
ربات پوشیدنی X-ble Shoulder در نیمه اول سال ۲۰۲۵ قبل از اینکه تا سال ۲۰۲۶ وارد بازارهای خارج از کشور شود، در خطوط تولید کیا و هیوندای استفاده خواهد شد.
این دو شرکت همچنین روی رباتهای پوشیدنی دیگری به نام X-ble Waist کار میکنند تا به بلند کردن بارهای سنگین کمک کند و احتمال آسیبهای کمر و ستون فقرات را کاهش دهد. همچنین رباتی به نام X-ble MEX که یک ربات پزشکی برای توانبخشی به افرادی است که در راه رفتن با مشکل مواجه هستند، در حال توسعه است.
شرکتهای هیوندای و کیا اولین شرکتهای خودروسازی نیستند که این نوع فناوری را معرفی کردهاند. شرکت آئودی نیز با کمک دو شرکت Ottobock و Skelex، پنج سال پیش رباتهای پوشیدنی مشابهی را آزمایش کرد، اما هنوز این فناوری در عمل مورد استفاده قرار نگرفته است.
در واقع شرکت هیوندای پنج سال پیش از نسخه قبلی ربات پوشیدنی خود به نام VEX رونمایی کرد که از چند فنر برای کمک به کاربر استفاده میکرد و اکنون به نظر میرسد X-ble Shoulder یک نسخه به روز شده از همان ربات باشد.
هیوندای تقریباً ۳۴ درصد از سهام کیا را در اختیار دارد و این شراکت به آنها اجازه میدهد تا این فناوری را به اشتراک بگذارند، در حالی که دو شرکت جدا باقی میمانند.
هنوز قیمتی برای این ربات پوشیدنی اعلام نشده است.