تابناک بررسی می کند؛

سفره بانک مرکزی برای دلالان سکه/حراج سکه یا دلال بازی؟

هفتاد و نهمین حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران امروز در حالی رقم می خورد که بررسی ها نشان می دهد این اقدام تاثیر چندانی بر بازار نداشته است.
کد خبر: ۱۲۸۰۵۷۵
|
۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۸ 31 December 2024
|
2824 بازدید
|
۴

هفتاد و نهمین حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران روز سه‌شنبه ۱۱ دی درحالی است که قیمت سکه و طلا دریک هفته‌ای که گذشت سیر صعودی زیادی را طی کرد. به نظر می‌رسد حراج سکه و حراج شمش طلا شاید در نگاه اول ابزاری برای کنترل قیمت طلا توسط بازارساز در نظر گرفته شده، اما در عمل باعث منتفع شدن رانت خواران و حاشیه سود بالایی درجیب عده‌ای خاص شده است!


به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، با وجود اینکه بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر این باروند که عرضه منظم شمش و سکه در بازار از سوی بانک مرکزی علاوه بر اینکه نیاز خریداران را تامین می‌کند، موجب می‌شود تا قیمت‌ها نوسان کمتری داشته و متعادل تر شوند این درحالی است که واقعیت چیز دیگری است.

 
براساس رصد قیمت‌ها از بازار طلا و سکه ، قیمت سکه تمام بهارآزادی در ۱۷ آذرماه سالجاری ۴۹۵/۲۵۰/۰۰۰ ریال بوده است و در ۲۱ آذر به ۵۱۳/۱۵۰/۰۰۰ ریال رسید. همچنین در تاریخ ۲۶ آذر و به فاصله ۵ روز بعد به قیمت سکه تمام بهارآزادی به ۵۲۶/۷۵۰/۰۰۰ می‌رسد و درروز‌های پایانی آذر با ورود به کانال بالاترروی قیمت ۵۳۰/۲۰۰/۰۰۰ ریال قرارگرفت. 

سکه تمام بهارآزادی همچنین با ورود به دی ماه مجددا در مسیرافزایش قیمت حرکت کرد ؛ به طوری که در ۸ دی ماه با نرخ ۵۵۲/۲۰۰/۰۰۰ ریال هفته اول دی ماه را شروع کرد. 

سفره بانک مرکزی برای دلالان سکه/حراج سکه یا دلال بازی؟


با استناد به روند قیمتی سکه در یک ماه اخیر، به نظر می رسد حراج‌های متعدد سکه و شمش طلا از سوی بانک مرکزی، کمکی به مهار قیمت‌ها و متعادل کردن این بازار نکرده است و تنها دست عده‌ای سودجو را بازتر کرده است. چرا که دلالان با قیمت‌های پایین‌تر سکه و شمش‌ها را از حراجی ها خریداری کرده و با قیمت آزاد آن را روانه بازار می کنند. به این ترتیب دلالان نیز در بازار ثانویه خود به به کنترل قیمت‌ها و نرخ دهی به بازار دست به کار می‌شوند. 

با وجودی که دست کم ۱۰ روز فاصله زمانی بین  زمان سفارش تا تحویل سکه‌ها وجود  دارد، اما روند بازار نشان داده است که قیمت‌ها افزایش پیدا کرده و حاشیه سود حقیقی برای خریداران  به همراه دارد. 

به نظر می‌رسد بانک مرکزی با اجرای سیاست‌های نادرست بار دیگر اصرار بر قیمت گذاری دستوری دارد و به جای ابزار‌های دیگری که قیمت‌ها را به تعادل نزدیک کند دست سوداگران را در بازار طلا بازتر کرده است. 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
چرا بانک مرکزی سکه رو برای پولدارها که پول مازاد زیادی دارند به حراج می زاره . بابا اینها می یاند با پولهاشون سکه رو می خرند به امید گرانتر شدن می فروشند . این افراد خون ملت رو دارند می خورند . این جماعت دارند از اب گل الود ماهی می گیرند . بهترین حالت ممکن برای این افراد این است که قیمتها روز به روز به بالا باشد تا حسابی اینها چاق و چله شوند
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۱:۲۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
دولت دارد به خاطر کسری بودجه اش طلا میفروشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
حراج سکه یا دلال بازی ؟
بهتره بگیم حباب فروشی سکه .اونم نه سکه تمام . ربع سکه
دفعه پیش ، بانک مرکزی با فروش ربع سکه ، طلاهای خودش رو به چندین برابر قیمت بازار آزاد فروخت .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
این روش جواب نمیده. تعدادی از بانک های کشور را منحل کنید و بی حساب و کتاب طلاها را حراج نکنید
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟