تابناک گزارش می‌دهد

نامه ترامپ به آیت الله خامنه‌ای در راه ایران؛ چرا واشنگتن نوشتن نامه را رسانه‌ای کرد؟

ایران اعلام کرده نامه ترامپ به آیت الله خامنه‌ای نوشته شده و به زودی از طریق یکی از کشور‌های عربی به دست تهران خواهد رسید.
کد خبر: ۱۲۹۳۸۳۳
|
۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۲ 12 March 2025
|
27487 بازدید
|

رسانه‌ای شدن خبر نوشتن نامه توسط ترامپ به حضرت آیت الله خامنه‌ای گمانه‌های مختلفی را به وجود آورد بود. برخی معتقد بودند اعلام این خبر برای سنجش واکنش ایران بوده است.

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه با فاکس بیزینس گفته بود روز چهارشنبه (هفته قبل) به آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، نامه‌ای نوشته و او را به مذاکره دعوت کرده است. 

وی در این گفت‌و‌گو اعلام کرده بود: «ترجیح می‌دهم مذاکره کنم و به توافقی با ایران برسم. گزینه دیگر این است که شما کاری بکنید. چون نمی‌شود که ایران سلاح هسته‌ای داشته باشد.»

پس از انتشار این خبر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد به رسانه‌ها اعلام کرد که تاکنون نامه‌ای از سوی دونالد ترامپ دریافت نکرده است.

بعد از آن نیز عباس عراقچی وزیر خارجه ایران عنوان کرده بود که نامه‌ای به دست ما نرسیده است.

با وجود این سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه امروز چهارشنبه (۲۲ اسفندماه) در حاشیه جلسه هیأت دولت گفت: نامه ترامپ نوشته شده، اما هنوز به دست ما نرسیده است. مقرر شده است که فرستاده‌ای از یکی از کشور‌های عربی به زودی آن را در تهران تحویل دهد.

یک روز پس از اعلام خبر ارسال نامه توسط ترامپ به آیت الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب تصریح کردند: «اینکه بعضی از دولت‌های قلدر اصرار به مذاکره می‌کنند، مذاکره آنها برای حل مسائل نیست، برای تحکم است. مذاکره شود تا آنچه می‌خواهند بر طرف مذاکره تحمیل شود.»

ایشان تاکید کردند: «مذاکره مورد نظر آمریکا به برنامه هسته‌ای ایران محدود نخواهد بود. علاقه این دولت‌ها به مذاکره برای حل مسائل نیست و آنها می‌خواهند تحکم و تحمیل کنند.»

آیت الله خامنه‌ای تصریح کردند: «توقعات جدیدی را مطرح می‌کنند که این توقعات جدید قطعا از طرف ایران تامین نخواهد شد؛ راجع به امکانات دفاعی کشور و توانایی‌های بین‌المللی کشور، فلان کار را نکنید. فلان کس را نبینید. موشکتان بردش از فلان قدر بیشتر نباشد.»

رسانه‌ای شدن خبر نوشتن نامه توسط ترامپ به حضرت آیت الله خامنه‌ای گمانه‌های مختلفی را به وجود آورد بود. باید توجه داشت این برای چندمین‌باری است که یک رئیس جمهور آمریکا برای رهبر انقلاب نامه مکتوب (و نه پیام) ارسال می‌کند. نامه ترامپ به آیت‌الله خامنه‌ای برخلاف نامه‌های شفاهی و مکتوب قبلی سران آمریکا به رهبر انقلاب، به صورت محرمانه یا بدون اعلام عمومی انجام نشد بلکه برای اولین‌بار خود ترامپ این موضوع را اعلام و علنی کرد.

برخی معتقد بودند اعلام خبر نوشتن نامه توسط ترامپ به آیت الله خامنه ای برای سنجیدن واکنش ایران بوده است. بر این اساس واشنگتن با سنجش واکنش تهران، نسبت به ارسال یا عدم ارسال آن تصمیم گیری کند

برخی معتقد بودند اعلام این خبر برای سنجیدن واکنش ایران بوده است. بر این اساس واشنگتن با سنجش واکنش تهران، نسبت به ارسال یا عدم ارسال آن تصمیم گیری کند.

در هر صورت اعلام نوشتن نامه از سوی ترامپ با رهبر انقلاب با هدف این صورت می‌گیرد که واشنگتن خود را مدافع دیپلماسی نشان دهد و توپ مذاکره را به زمین ایران بیندازد. ترامپ در مذاکره برای آتش بس در جنگ اوکراین و اعلام اینکه حامی هیچ جنگی نیست درصدد است خود را به عنوان نامزد صلح نوبل نیز مطرح کرد.

با وجود این ترامپ با اتخاذ استراتژی «صلح از طریق قدرت» درصدد دیکته کردن شروط خود به ایران است. موضوعی که توسط ایران رد شده و در مصاحبه اخیر لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز مورد تاکید قرار گرفته است.

لاوروف در مصاحبه با «ریانووستی» گفته است «آمریکایی‌ها دوست دارند این توافق جدید (توافق احتمالی با ایران) با شرط و شروط سیاسی همراه باشد و اصرار دارند که باید ترتیبی قابل راستی‌آزمایی برای ایران وجود داشته باشد که از گروه‌هایی در عراق، لبنان، سوریه و هر جایی حمایت نکند، که فکر نمی‌کنم راه به جایی ببرد.»

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
آخرش نامه اومد وگفتگو هم میشه میگید نه صبر کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
بله ممکنه گفتگو هم باشه اما تا همین جا فقط بعدش توافق معلوم نیست و توافق هم بشه اجراش حتما نیست، مثل گذشته زور دارند میزنند زیرش
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
گفتگو میشه و توافق میشه ولی بعد توافق باز آمریکا میزنه زیرش و هوا میشه!!! مشکل دوران پس از توافق و عدم پایبندی طرف است
یکی از میان شما
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
نامه رسانه ای شده
پاسخش هم قاعدتاً باید رسانه ای بشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
شايد مصلحت نباشد
ناشناس
|
Romania
|
۱۴:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
روس ها نمی گذارند این خط و این نشون
پاسخ ها
اکبر
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
روس‌ها کین خود امریکائیها موذی و نامرد هستند مگه اون دفعه همین شغال زرد توافق نامه رو پاره نکرد . . اینها هنوز فکر میکنند کدخدای دنیا هستند و این چرت و پرت ها تو خم ایران نمیره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
منتظریم
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۵۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
وقتی از متن نامه همه خبر دارند جالبه عراقچی میگوید این نامه در راه رسیدن به تهران است
ناشناس
|
Germany
|
۱۶:۲۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
ترامپ‌ آدم شجاع و پوست کنده ای است و از نامه و جلسه محرنامه اصلا خوشش نمیاد و لذا رسما ارسال نامه رو اعلام کرده بود
جمیل سواری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
خوب سیاست های کلی نظام مبنای خودش داره ولی بنظرم میشه بعضی نقاط را به نفع ملت ایران رقم زد ، همیشه سیستم برد برد امکان پذیر نیست ? متاسفانه بد اوضاع عوض شده امیدوارم شرایط محیا بشه که درد و رنج مردم کمتر بشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
تعهد کافی ازش بخواهیم و مذاکره کنیم
رسول شاهملکی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
تاریخ ثابت کرده آمریکای ها برای ایران بهتر از روس‌ها هستند
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # ترامپ # ایران و آمریکا # قیمت طلا # تعطیلی مدارس # کالابرگ # مهدی تاج # سید حسن نصرالله
الی گشت
نظرسنجی
کدام دولت عملکرد بهتری داشته است؟