پنجشنبه در شبی که امیرحسین اسفندیار و علی حاجیپور، ستارههای درخشان فولاد سیرجان بودند، تماشاگران شهداب دو بار با پرتاب شیشههای آب و یکبار با پرتاب مهتابی به زمین، مسابقه را متوقف کردند.
به گزارش سرویس ورزشی تابناک، هرچند مسابقه اول فینال را یکشنبه شهداب برد و بازی دوم هم بسیار نزدیک به ست پنجم و برد فولاد ختم شد، اما در بازی سوم بهروز عطایی سرمربی فولاد نشان داد در رهبری تیم فاصله زیادی با مهدی مهدوی پاسور سابق تیم ملی و کادر پر تعداد شهداب دارد.
سرمربی سابق تیم ملی والیبال با تغییراتی که در ارنج فولاد داده بود، هم امیر غفور قطر پاسور با تجربه و کمنظیر شهداب را از کار انداخت و هم با سرویسهای منطقهای هدفمند بازیکنانش، علی عثمان فریاد قدرتی زن پاکستانی شهداب را از مسابقه خارج کرد.
با وجود آنکه در مسابقه نهایی سید محمد موسوی کاپیتان فولاد شب درخشانی را سپری نکرد، اما ارنج تیم طوری بود که او مقابل خاویر کنسپسیون مدافع وسط کوبایی شهداب قرار نمیگرفت و این باعث شد روند دفاع و حمله سرعتی به سود فولاد پیش برود.
قدرت فولاد از سرویسهای سنگین و پر ریسک بازیکنانش به اندازهای بود که در ست اول شهداب به امتیاز ۱۶ و در ست سوم به امتیاز ۱۷ نرسید و تنها در ست دوم بود که بازیکنان فولاد در سرویس پر خطا بودند و شهداب ۲۵ بر ۲۲ پیروز شد.
فدراسیون والیبال عاجر از برگزاری فینال
در شرایطی که بیشتر از نیمی از بازی دوم فینال در روز سهشنبه به دلیل مشکلات فنی از تلویزیون پخش نشد، در بازی سوم حاشیه پرتاب بطریهای آب از ست سوم شروع شد تا در تصویری عجیب تمام بازیکنان و کادر فنی فولاد با حولههای بزرگ مشغول تمیز کردن زمین مسابقه شوند. کادر پرتعداد برگزاری مسابقه در حالی نتوانست جلوی پرتاب شیشههای آب به زمین مسابقه را بگیرد که در ادامه تماشاگران شهداب با پرتاب مهتابی به زمینه مسابقه باعث توقف طولانی مسابقه شدند.
برگزاری مسابقه در سالن کوچک و نسبتاً غیر استاندارد فدراسیون والیبال مصداق ضرب المثل قدیمی «آفتابه لگن هفت دست شام و ناهار هیچی» بود طوری که فدراسیون والیبال با صرف قراردادها و هزینههای عجیب به دی جیهای حرفهای برای پخش موسیقی در سالن پول میدهد و یا با دوربینهای پر تعداد به ساختن کلیپهایی برای شبکههای اجتماعی میپردازد، اما اصول ابتدایی برگزاری یک مسابقه استاندارد را رعایت نمیکند. نکتهای که انگار برای میلاد تقوی، رئیس جوان این فدراسیون اهمیت بیشتری نسبت به کیفیت زیرساختی برگزاری فینال داشته!
عمق فاجعه به اندازهای بود که جبار قوچاننژاد، رئیس سازمان لیگ در گفتوگو پایان بازی عنوان کرد «به فولاد سیرجان اجازه دادیم اگر میخواهد، بازی را ادامه ندهد چراکه توقفهای طولانی ممکن بود روند پیروزی این تیم را به هم بزند، اما آنها ترجیح دادند بازی را ادامه دهند.»
اما اکنون این پرسش قابل طرح است که واقعاً پیشبینی وقوع چنین اتفاقاتی سخت و دشوار بود؟ فدراسیون با تمام هشدارها به جای فراهم کردن سالنی بزرگ مثل ۱۲ هزار نفری آزادی یا سالنی استاندارد مثل سلیمانی اردکان و سالن ارومیه، بازی را با شرایطی بسیار بد در سالن فدراسیون برگزار میکند تا احتمالاً رئیس فدراسیون و کارکنانش احساس راحتی کنند یا هزینههای این چنینی در حساب فدراسیون باقی بماند تا صرف امور دیگری شود که احتمالاً با اهمیتتر است!
با وجود تمام حواشی این مسابقه، نوع رابطه ویژه مدیران شهداب و گزارشگران پخش زنده بازی و کارکنان مربوطه، باعث شده بود حتی گزارشگر تلویزیون بدون نام بردن از مسببان شرایط، عنوان کند طرفداران «یکی از تیمها» با پرتاب بطری آب و مهتابی بازی را متوقف کردند.
فدراسیون والیبال در حالی از ایجاد امنیت برای برگزاری مسابقات فینال عاجر بود که دو مسابقه اول و دوم فینال را بدون بلیت فروشی برگزار کرد و در بازی سوم به یکباره تصمیم به بلیت فروشی گرفت. با این وجود همانطور که در تصاویر تلویزیونی هم مشخص بود، تعداد زیادی از صندلیها خالی ماند و برای ایجاد نظم بیشتر اجازه ورود تماشاگر پر تعداد به سالن مسابقه داده نشده بود. در واقع فدراسیون والیبال میدانست در سالن کوچک فدراسیون با چه مشکلاتی روبهرو خواهد شد.
چه بسا دو تیم شهرداری ارومیه و چادرملو اردکان با علم به چنین وضعیتی با ارسال نامه رسمی فدراسیون اعلام کردند مسابقه رده بندی لیگ برگزار نشود، چراکه شرایط مناسب برای برگزاری فراهم نیست و در مقابل میلادی تقوی، رئيس فدراسیون والیبال نه تنها درخواست این دو تیم برای دادن مقام سوم مشترک را قبول نکرد که در حرکتی عجیب دو تیم برای تنبیه، چهارم مشترک شدند.
حمله شهداب به کمیته داوران
حمیدرضا شرافت، رئیس هيئت مدیره شهداب در پایان مسابقه با حمله شدید به محسن ترابی، رئیس کمیته داوران به چند امتیاز حساس و جابهجا شده در بازی قبل این تیم با فولاد اشاره و عنوان کرد بازی باید در همان مسابقه دوم با برتری شهداب تمام میشد و این اشتباه داور مسابقه بود که ست پنجم را به فولاد داد تا فینال به بازی سوم کشیده شود.
شرافت با نام بردن از محسن ترابی خشم خود و تیمش از وضعیت داوری را عنوان کرد، اما هیچ اشاره به حاشیههای بازی سوم نکرد و نگفت چطور هیچ تلاشی برای کنترل تماشاگران شهداب نکرده است تا این شائبه قوت بگیرد که تماشاگران شهداب با هماهنگی دست به ایجاد وقفه در مسابقه زدهاند.
بهروز عطایی سرمربی فولاد و سابق تیم ملی به درستی در مصاحبه پایان بازی اعلام کرد که اکنون زمان تصمیمگیری فدراسیون والیبال است تا مشخص کند این وضعیت ادامه مییابد یا شرایط تغییر میکند.
اما آنچه ممکن است نوع رابطه تیمهایی، چون شهداب با فدراسیون والیبال است. ادعا شده فدراسیون والیبال در مقاطعی میلیاردها تومان پول از شهداب قرض گرفته تا امورات جاری فدراسیون را بگذراند. اگر این ادعا درست باشد آیا امکان برخورد مستقل و قانونی با شهداب وجود خواهد داشت؟ آیا شخص میلاد تقوی که در فدراسیون تصمیمساز است و برخی تصمیماتش در چهارچوب نقد قرار دارد، آماده سروسامان دادن به وضعیت وجود است؟
فراز الوند
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.