سرویس اقتصادی ـ این روزها چین کمونیست، چنان سیاستهای آزادی اقتصادی را اجرا میکند که به جذب سرمایههای خارجی حتی از کشور مدعی لیبرالترین اقتصاد دنیا یعنی آمریکا پرداخته است.
به گزارش «تابناک»، در این میان اقلیت پرشمار و تعیین کننده چینی ـ آمریکاییهای مقیم ایالات متحده از دیگران انگیزه بیشتری برای انتقال سرمایههای خود به چین دارند.
چینی ـ آمریکاییها که همواره یک اقلیت فعال اقتصادی در کشور آمریکا بودهاند، از حجم سرمایه چشمگیری برخوردارند و مهمتر از آن، روحیه بالای کارآفرینی این قشر است که میتواند همچون موتور رشدی ـ هرچند کوچک ـ در اقتصاد عمل کند.
وال استریت ژورنال در گزارشی به مطالعه موردی چند تن از این چینیهای متولد آمریکا پرداخته که هرچند از بحران هویت رنج میبرند، راههای موفقیت اقتصادی را به خوبی بلدند و هرچند با انتقال سرمایه و زمینه فعالیت خود از آمریکا به شرق آسیا در آغاز با شکستهایی روبهرو شده اند، اکنون همگی افراد اقتصادی موفقی به شمار میروند.
ناگفته نماند که چندی پیش، مقامات چین از منفی شدن فرآنید فرار مغزها از کشورشان خبر دادند که به معنای آغاز روند بازگشت نخبگان چینی از دیگر کشورها به موطن اصلی بود. این گزارش وال استریت ژورنال، تأییدی بود بر ادعای چینیها، ولی از یک نگاه ریز جامعه شناختی و اقتصادی.
آقای هو در شهر راسین در ایالت ویسکانزین آمریکا به دنیا آمده و در استرالیا، تایوان و ژاپن بزرگ شده و اکنون در شانگهای است. او خود را سرگردان میبیند و میگوید: من یک چینی ـ آمریکایی هستم؛ اما دارای یک سرزمین اصلی نیستم.
به هر حال من به اینجا (چین) احترام میگذارم، چرا که اینجا جایی است که شما میتوانید کاری انجام دهید بدون در نظر گرفتن اینکه از کجا آمدهاید؛ این رؤیای یک آمریکایی غیر آمریکایی است.
چین با استفاده درست از ضوابط مناطق آزاد، بدون برهم زدن دیگر وجوه اقتصادی کشور خود، چنان فضایی را فراهم کرده که یک دوملیتی آمریکایی، رؤیای آمریکایی فعالیت آزاد اقتصادی را در چین جستجو میکند. ما نیز نزدیک به دو دهه از تصویب و تأسیس قانون مناطق آزاد در کشورمان میگذرد و باز هم در سال جاری، چهار پله در شاخص سهولت فضای کسب و کار سقوط کردیم.
نکته جالت توجه در این گزارش، دیدگاههای خوانندگان انگلیسی زبان وال استریت ژورنال است:
یک بیننده کرهای ـ آمریکایی با تأیید اقدامات دوملیتیهای چینی تبار، خود را در جستجوی این رؤیای آمریکایی در کشور کره میداند و موفقیت بهتر در کره نسبت به آمریکا را جالب توصیف میکند.
البته فرد دیگری این ترک کردن را برای بازگشتی بهتر خوانده و خواننده دیگر نیز میگوید مردم به جایی میروند که آینده در آنجاست.
برای خواندن متن کامل این یادداشت خواندنی به صفحه اقتصادی «تابناک» مراجعه کرده یا
اینجا را کلیک کنید.لینک منبع اصلی در متن کامل یادداشت موجود است.