جمعی از نمایندگان مردم در قالب دو هیأت به همراه رئیس قوه مقننه در مناطق زلزلهزده حضور پیدا کردهاند؛ بنابراین، به گفتوگو با چند تن از آنان پرداختیم که در زیر مشروح آنها به آگاهی میرسد:
به گزارش «تابناک»، مهدی دواتگری، نماینده مردم مراغه که در مناطق زلزلهزده حضور دارد، گفت: زلزله نزدیک ساعت ۱۶:۳۰ دقیقه روز شنبه رخ داد، ولی متأسفانه هلال احمر ساعت ۱:۳۰ بامداد وارد عمل شده است که این کار توجیهی ندارد.
وی اظهار کرد: همه کشته شدگان از زیر آوار بیرون آورده شدهاند و مصدومین در مراکز درمانی تحت مراقبتهای پزشکی قرار گرفتند، ولی مسأله مهمی که اکنون با آن روبهرو هستیم، بحث احشام در روستاهاست که به صورت زنده و مرده در زیر آوار ماندهاند و اگر سریع رسیدگی نشود، یک فاجعه انسانی روی خواهد داد.
دواتگری با تأکید بر لزوم تخلیه سریع احشام محصور در زیر آوار گفت: با توجه به گرمی هوا، اجساد حیوانات که در زلزله تلف شدهاند، در حال فاسد شدن است و بوی تعفن در همه نقاط احساس میشود و اگر سریع کاری صورت نگیرد، عفونت در همه جا انتشار خواهد یافت.
این نماینده ضمن تشکر از مشارکت مردمی در کمکرسانی به آسیب دیدگان گفت: شبهای کوهستان بسیار سرد است و نیاز به وسایل گرمایشی و لباس گرم و پتو به شدت احساس میشود.
دهقانی نماینده مردم ورزقان در تشریح کاری که اکنون برای کمک به آسیب زدگان در حال انجام است گفت: هماکنون کمکرسانی در حال انجام است و ارگانهایی اعم از هلال احمر و بسیج و سپاه و نیروی انتظامی، مشغول کمک به آسیب دیدگان هستند.
وی افزود: دو تیم از طرف مجلس شورای اسلامی در منطقه حضور دارند که یک تیم پیش از ظهر امروز وارد منطقه شده و از نحوه کمکرسانی در مناطق آسیب دیده بازدید کردند و قرار است، گزارشی تهیه کنند و در نشست روز چهارشنبه در صحن علنی خوانده شود.
این نماینده در ادامه یادآور شد: آمار تلفات متأسفانه متناقض است و آمار دقیقی در دست نیست، ولی آنچه شواهد نشان میدهد، شمار کشته شدگان در ورزقان ۱۲۰ تن و شمار مجروحین نزدیک هشتصد تن است.
وی با اشاره به گفته وزیر بهداشت و درمان در نشست دیروز مجلس گفت: اینجا هیچ اثری از پزشکان و روانپزشکان اعزامی که خانم وزیر وعده داده بود، نیست و روند مداوا به سختی پیش میرود و آسیب دیدگان از این نظر دچار مشکل شدهاند.
نماینده مردم ورزقان گفت: وضعیت احشام بسیار خطرناک است و اگر مسئولین دامپزشکی سریع وارد عمل نشوند و سم پاشی صورت نپذیرد، با فاجعه انسانی بسیار بزرگتر از زلزله روبهرو خواهیم شد.
وی افزود: هماکنون لوازم گرمایشی و آذوقه و پتو از مهمترین ملزومات هستند و درخواست ارسال بیشتر را داریم.
عباس فلاح باباجان، نماینده مردم اهر و هریس ضمن تشکر از همکار فرمانداری گفت: هیچ مشکلی در منطقه نیست و به رغم نیاز وسایل اولیه در سه روز گذشته، امکانات بسیاری وارد منطقه شده و نیاز به اسکان و مواد غذایی در حال حل شدن است.
وی گفت: نیاز اساسی به لوازم گرمایشی مانند لباس گرم، حمام صحرایی و سرویس بهداشتی وجود دارد و درخواست فرستادن سریع این اقلام را داریم.
نماینده مردم اهر و هریس افزود: خسارات و تلفات در حدود همان آمار اولیه است، تنها بر خلاف گفته خانم وزیر، شمار کشته شدگان به سیصد تن هم نمیرسد.
فرهنگی با اعلام اینکه سفر بعد از ظهر امروز آقای لاریجانی به مناطق زلزلهزده و برنامه اصلی سفر هیأت اعزامی مجلس، ارزیابی خسارتهای وارده است، گفت: هدف از این سفر، برآورد خسارات وارده به زیرساختهایی مانند جاده، پل و شبکههای آب و فاضلاب و خانههای اشخاص است.
وی ادامه داد: ما در این سفر تلاش خواهیم کرد تا راههایی برای جبران خسارات وارده پیدا کنیم و اینکه این راهکارها تا چه اندازه قابلیت اجرایی خواهد داشت.
جوابیه برای «گزارش نمايندگان از روند امور در مناطق زلزله زده»
سردبير محترم سايت خبري تحليلي تابناك
سلام عليكم
احترامابا
توجه به درج خبر به شماره 265486 در روز سه شنبه مورخ 24 /05/ 1391، تحت
عنوان «گزارش نمايندگان از روند امور در مناطق زلزله زده» خواهشمند است
دستور فرماييد مطابق با ماده 11 قانون اصلاح قانون مطبوعات مصوب 1379 و در
جهت تنوير افكار عمومي نسبت به چاپ جوابيه ذيل در آن سايت اقدام لازم را به
عمل آورند.
1. برخلاف ادعاي اين سايت به نقل از نماينده محترم مردم
مراغه در مجلس شوراي اسلامي و بر اساس اعلام مركز لرزه نگاري، زلزله اي در
ساعت 16:53 مورخ 21 /5/ 91 به بزرگی 2/ 6 ریشتر در شهرستان اهر و 6 ریشتر
در شهرستان ورزقان استان آذربایجان شرقی به وقوع پيوسته است و نه در ساعت
30 :16 دقيقه.
2. همچنين براساس اين مصاحبه نماينده محترم مردم
مراغه در مجلس اظهار داشته اند تا ساعت 1:30 دقيقه بامداد جمعيت هلال احمر
هيچ گونه اقدامي در جهت امدادرساني به زلزلهزدگان انجام نداده است و اين
در حالي است كه با توجه به فعال بودن شعب جمعيت هلال احمر در شهرستان هاي
ورزقان، اهر ، هريس و تبريز و وجود انبارهاي امدادي و نيروهاي عملياتي در
استان مربوطه از همان دقايق اوليه عمليات جستجو و نجات و امداد رساني آغاز
شد و در ادامه عمليات و امدادرساني نيز استان هاي معين آذربايجان شرقي و
ديگر استان ها به ويژه اردبيل، آذربايجان غربي، زنجان و... در مناطق زلزله
زده حاضر شدند
3. اين نكته نيز قابل تاكيد است كه دكتر محمود مظفر،
رئيس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر بعد از اطلاع از وقوع زمين لرزه
در استان آذربايجان شرقي در كمترين زمان ممكن از تهران عازم مناطق زلزله
زده شدند و بر اين اساس وي در ساعت 19:30 دقيقه همان روز شخصاً در مناطق
زلزله زده حاضر شده و فرماندهي عمليات امداد و نجات را برعهده گرفتند.
پويا حاجيان
مدير كل روابط عمومي و ارتباطات مردمي