هشدار «نیویورک تایمز»:

مسابقه تسلیحاتی سایبری در راه است!

هرچند سال‌هاست که دولت آمریکا از ابزار سایبری برای ضربه زدن به دشمنان خود و به ویژه، آسیب رساندن به برنامه هسته‌ای ایران بهره می‌گیرد، مقامات این کشور از اظهارنظر آشکار در این زمینه خودداری کرده‌اند. با این حال، روزنامه «نیویورک تایمز» بر این باور است با توجه به رویدادهای یک سال اخیر، دغدغه‌ها در این باره به حوزه عمومی آمریکا نیز منتقل شده است.
کد خبر: ۲۷۵۱۳۶
|
۰۶ مهر ۱۳۹۱ - ۱۶:۵۰ 27 September 2012
|
9495 بازدید
|
۳
هرچند سال‌هاست که دولت آمریکا از ابزار سایبری برای ضربه زدن به دشمنان خود و به ویژه، آسیب رساندن به برنامه هسته‌ای ایران بهره می‌گیرد، مقامات این کشور از اظهارنظر آشکار در این زمینه خودداری کرده‌اند. با این حال، روزنامه «نیویورک تایمز» بر این باور است با توجه به رویدادهای یک سال اخیر، دغدغه‌ها در این باره به حوزه عمومی آمریکا نیز منتقل شده است.

به گزارش «تابناک»، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» در گزارشی با اشاره به موضوع جنگ سایبری و استفاده آمریکا از این ابزار به منظور پیشبرد سیاست‌های خود، از تشکیل یک فرماندهی سایبری در وزارت دفاع آمریکا خبر می‌دهد.

به نوشته این روزنامه، با وجود سکوت پیشین دولت در این زمینه، کم کم بحث‌ها از سوی کار‌شناسان درباره این موضوع شدت می‌گیرد.

به نوشته این روزنامه، همواره شمار کسانی که آشکارا درباره راهبرد حملات سایبری و توانایی‌های آمریکا در این زمینه سخن می‌گویند، رو به افزایش است و برخی کار‌شناسان بر این باورند، شفافیت بیشتر در این زمینه، به ایالات متحده اجازه خواهد داد، مقرراتی قانونی و اخلاقی را در حوزه نامکشوف جنگ سایبری وضع کنند.

با این حال، دیگر کار‌شناسان با جدیت فراوانی درباره این مسأله سخن می‌گویند که برنامه‌های آمریکا می‌تواند منجر به وقوع یک مسابقه تسلیحاتی رایانه‌ای شود.

گفتنی است، ماه آینده، بخش تحقیقاتی پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) میزبان مقاطعه‌کارانی خواهد بود که می‌خواهند «فناوری‌های انقلابی به منظور فهم، برنامه‌ریزی و مدیریت میدان جنگ سایبری» ارائه دهند. این برنامه‌ای بلندپروازانه است که «مؤسسه پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی» (دالپا) از آن به «برنامه X» یاد می‌کند.


به باور نیویورک تایمز، موضوع ابزارهای حملات سایبری آمریکا نیز همانند موضوع هواپیماهای بدون سرنشین ـ که می‌توانند هم برای جاسوسی و هم نبرد به کار روند ـ در حال گذر از یک مرحله نیمه محرمانه است که طی آن، وجود چنین ابزارهایی نه انکار و نه کاملا درباره آنها سخن گفته می‌شود.

این در حالی است که تا کنون اوباما دو بار آشکارا درباره هواپیماهای بدون سرنشین سخن گفته، ولی درباره حملات سایبری اظهارنظری نکرده است.

به نوشته این روزنامه، برخی از مشاوران حقوقی دولت آمریکا، حملات سایبری را از این جنبه که کمترین آسیب را به شهروندان عادی بزنند، بحث و بررسی کرده و توجیه می‌کنند.

این گزارش در ادامه می‌افزاید، موضوع حملات سایبری در دهه ۱۹۹۰ کم و بیش علنی مورد بحث قرار می‌گرفت؛ هرچند، قابلیت‌های تکنولوژیک و اهداف مورد نظر، با آنچه امروز دیده می‌شود، فاصله بسیاری داشت.

به باور کار‌شناسان، سکوت درباره این موضوع، به هشت تا ده سال گذشته بازمی‌گردد و دلیل اصلی آن نیز «آژانس امنیت ملی» آمریکاست.

آژانس امنیت ملی آمریکا که نقشی محوری در فرماندهی سایبری دارد، از جمله سری‌ترین نهادهای دولتی این کشور به شمار می‌رود. سال‌ها پیش، این سازمان در امر جاسوسی سایبری پیشگام شد و اکنون از‌‌ همان توانایی‌ها و اقدامات محرمانه برای انجام حملات سایبری بهره می‌گیرد.

با این حال، نیویورک تایمز می‌نویسد،‌‌ همان گونه که هیچ گاه موشک‌های شلیک شده از هواپیماهای بدون سرنشین، از چشم کسی پنهان نمی‌ماند، حملات سایبری نیز دارای پیامدهایی است که پنهان کردنی نیست؛ برای نمونه، ویروس «استاکس نت» که از سوی آمریکا و اسرائیل علیه ایران طراحی شده بود، به سرعت از سوی متخصصان رایانه‌ای  شناسایی شد.

این روزنامه در ادامه به بیان دیدگاه‌های افرادی می‌پردازد که سخن گفتن آشاکارا از جنگ سایبری را در ابعاد حقوقی و اخلاقی این نوع جنگ و در عمل سودمند می‌دانند؛ اما می‌نویسد، این کار در عین حال می‌تواند سبب برانگیخته شدن دیگر کشور‌ها برای بالا بردن برنامه‌های جنگ سایبری خود و وارد شدن جهان به نوعی مسابقه تسلیحاتی سایبری شود.

در پایان، نیویورک تایمز نتیجه می‌گیرد که ادامه این روند، ممکن است اثرات منفی برای آمریکا به بار آورده و گریبان خود این کشور را بگیرد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۲
انتشار یافته: ۳
جواد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۶
به نظر من در واردات تکنولوژی های جدید همواره باید محتاط بود و قبل از استفاده از آنها دقیق انها را موشکافی کرد جون همانطور که صدا و سیما هم نشان داد اینان با خرابکاری در تجهیزات سفارشی هسته ای علنا جنگ سایبری را استارت زدند.
ابوالفضل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۶
دشمنان این ملت با روی آوردن به جنگ سایبری قصد ضربه زدن به مراکز علمی و تاسیساتی هستند به حول القوه الهی در این زمینه نیز خودکفاخواهیم شد.
mohsen
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۷
ایران توان سایبری بالایی داره و میتونه پیشرفت های خوبی داشته باشه ولی طبق معمول بازدارنده هست و بعیده علیه کشوری استفاده(حمله کنه)
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟