اردوغان این روزها مشغول چه کاری است؟

رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه تاکنون بارها ثابت کرده که استراتژی حکومتداری‌اش بیش از تمرکز بر امور داخلی، بر مسائل سیاست خارجی استوار است و محق دانستن خود به مداخله در امور همسایگان، یکی از پایه‌های اصلی این استراتژی به شمار می‌رود. در این راستا، هرچند موضع‌گیری‌های وی علیه سوریه این روز‌ها کم شدت‌تر از گذشته شده، گویا وی در جای دیگری مشغول برنامه‌ریزی و اقدام است!
کد خبر: ۲۸۶۸۴۵
|
۰۲ آذر ۱۳۹۱ - ۱۷:۳۳ 22 November 2012
|
25714 بازدید
|
رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه تاکنون بارها ثابت کرده که استراتژی حکومتداری‌اش بیش از تمرکز بر امور داخلی، بر مسائل سیاست خارجی استوار است و محق دانستن خود به مداخله در امور همسایگان، یکی از پایه‌های اصلی این استراتژی به شمار می‌رود. در این راستا، هرچند موضع‌گیری‌های وی علیه سوریه این روز‌ها کم شدت‌تر از گذشته شده، گویا وی در جای دیگری مشغول برنامه‌ریزی و اقدام است!

به گزارش «تابناک»، با مرور بر اخبار هفته‌های اخیر مربوط به اوضاع سوریه، این گونه به نظر می‌رسد که از شدت و یا دست‌کم شمار موضع‌گیری‌های خصمانه دولت ترکیه علیه دولت بشار اسد کاسته شده و هم‌اکنون هدایت جبهه خارجی ضد اسد، بیشتر در اختیار کشورهای عربی، به ویژه قطر است.

اما با اندکی توجه، می‌توان دریافت که این موضوع به منزله انصراف حتی موقت دولت اردوغان از سیاست‌های منطقه‌ای مداخله‌جویانه خود نیست و روند اخیر، تنها از این حقیقت ناشی می‌شود که اردوغان هم‌اکنون مشغول فعالیت در جبهه‌ای دیگر است؛ جبهه‌ای که هرچند برای دولت ترکیه جدید نیست، کارها و سخنان اخیر اردوغان، نشان‌دهنده راهبردی جدید از سوی دولت وی در این زمینه است.

در این راستا، اردوغان به تازگی اظهارات خود علیه دولت «نوری مالکی» در عراق را شدت بخشیده و لحنی به شدت تهاجمی علیه این دولت در پیش گرفته است، به گونه‌ای که روز گذشته، دولت عراق را به تلاش برای کشاندن کشور به یک جنگ داخلی متهم کرد.

به نوشته روزنامه «تودی زمان»، اردوغان با اشاره به تنش‌های اخیر در روابط دولت مرکزی عراق و اقلیم خودمختار کردستان در این کشور، گفته است: «ما همیشه نگرانیم که شاید بغداد بخواهد این تنش را به سوی یک جنگ بکشاند و این احتمال ترسناک، شروع به واقعیت یافتن کرده است».

وی در ادامه گفته‌های خود ـ در سخنانی که کاملاً به منزله زیر سؤال بردن حق حاکمیت سرزمینی عراق است ـ اظهار داشت: «این جنگ می‌تواند به یک جنگ نفتی تبدیل شود. چرا؟ به دلیل اینکه دولت مرکزی می‌خواهد ناخشنودی خود را از اینکه اقلیم خودمختار کردستان بدون آگاهی دولت عراق، اقدام به استخراج نفت می‌کند، نشان دهد».

تودی زمان اشاره می‌کند: به جز موضع‌گیری دولت ترکیه به سود کردستان عراق و اتهام‌زنی به دولت مالکی در این زمینه، این ادعا که دولت شیعی مالکی تلاش دارد بر سر راه دیگر گروه‌های مذهبی و قومی در عراق سنگ‌اندازی کند، یکی دیگر از محورهای تنش میان آنکار و بغداد را تشکیل می‌دهد.

در همین باره، یادآوری این مهم لازم است که موضوع برنامه‌ریزی دولت ترکیه برای مداخله در عراق و تغییر آرایش نیروهای سیاسی در این کشور به نفع خود، به هیچ وجه مسأله جدیدی نیست و در سال‌های اخیر همواره با درجاتی از شدت و ضعف، جریان داشته است؛ اما در ماه‌های اخیر و با بالا رفتن چشمگیر سطح روابط آنکارا با اقلیم خودمختار کردستان عراق، رویکرد ترکیه خصلتی تهاجمی‌تر به خود گرفته است.

جالب اینجاست که خود ترکیه در روابطش با اقلیت‌های کرد و علوی در درون سرزمین‌هایش با مشکلات و چالش‌های جدی روبه‌روست و تاکنون نتوانسته در حل این مسائل پیشرفتی داشته باشد؛ اما درباره کشورهای همسایه، دولت اردوغان نقش حامی حقوق اقلیت‌ها را برای خود تعریف کرده است!

به هر حال، به نظر می‌رسد همچنان نمی‌توان برای بلندپروازی‌های خارجی دولت اردوغان پایانی متصور شد و آنچه در این میان تغییر می‌کند، تنها خط مقدم این مجموعه نبردهای مداخله‌جویانه است؛ هرچه باشد، سودای «نوعثمانی‌گری» اردوغان، وی را به این دیدگاه رسانده که از سوریه تا عراق و حتی فرا‌تر از این کشور‌ها را به عنوان قلمرو بلامنازع کارهای خودسرانه خود در نظر بگیرد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۸۸
انتشار یافته: ۲۰
فرهاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۲
تا كي ما بايد بشينيم و ببنيم كه به متحدانمون گير ميدن؟
من فكر ميكنم تا وقتي كه ما با امريكا مشكل داريم اين كشورها(تركيه،عربستان،قطر و...) به خودشون اين اجازه رو ميدن،به نوعي از اب گل الود ماهي ميگيرن!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۲
غربیها هميشه به چنين مهره هايي نياز دارند تا کشورها را به جان هم بيندازند و حکومت کنند. اردوغان هم مترسک شده. خودش خبر ندارد که دارد چه بلايي به سر مردم مسلمان ترکيه مي آورد؟! اشتباه اردوغان تکيه به صهيونيستها و آمريکا و انگليس است. اردوغان به اسبي سوار شده همه را به زمين زد. حسني مبارک را؛ بن علي را، صدام را. اينها همه علامت آينده ناگوار ترکيه است که مي خواهد مجري سياستهاي صهيونيستها ي غربي باشد.
بهروز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۲
در اینجا باید عرض کنم ترکیه راه خود را در مناسبات بین الملل ابتدا با میانجیری باز کرد در چند مورد این کار هر چند ضعیف یا قوی انجام داد همچنین از جانب ایران و عراق و عربستان و جدیدا مصر احساس خطر میکند که این کشورها رقبای سیاسی و اقتصادی ترکیه در منطقه میباشند پس به یک نحوی با یارگیری از کشورهای منطقه و خارج از اینجا قصد قدرتمند شدن را دارد پس هر کشوری باید به فکر منافع خود باشد ما هم باید از موقعیت هایی که پیش می اید به نحو احسن در راستای منافع مردم و کشورمان استفاده کنیم
ساغر
|
United States of America
|
۱۸:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۲
چرا اینها هی بحث شیعه و سنی رو پیش می کشن؟ هرجا که حکومتش شیعی باشه باید یه جوری باهاش مخالفت کنن...سوریه، عراق،... احتمالا با حزب الله هم مشکل دارند و با ایران هم تو خیال باطلشون همین مشکل رو دارن...اینجوری نیست؟ بگین من اشتباه می کنم...
محمد خسروي
|
Germany
|
۱۹:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۲
مطمئنا بينش سياسي مردم تركيه نخواهد گذاشت اردوغان بيش ازين در راستاي اهداف اسراييل حركت كنند بالاخره نوبت انقلاب تركيه هم خواهد رسيد
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۲
متاسفانه برخلاف اسمش طیب تنها چیزی که در وجودش وجود ندارد پاکی است در صورتی که اگر عملکرد درستی در پی میگرفت می توانست در جهان اسلام جایگاهی خاص و ویژه بدست اورد و برای همیشه دست قدرتهای استعماری رااز منطقه کوتاه گرداند
حمید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۲
اردوغان یاد خاطرات دوران عثمانی افتاده با کارهای احمقانه خود به حاکمیت کشورها ی دیگر دخالت میکند می خواهد با افکار پلید خود منطقه را درگیر جنگ کند ولی باید بداند دیگر دوران حکومت عثمانی گری گذشت آخر کشور خودرا به باد فنا می دهد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۲
دولت عثمانی بخاطر عقب افتادگی و عدم آگاهی سلاطین عثمانی از شرایط سیاسی دنیا تجزیه شد و این جهالت را پایانی نیست. اینها روزی دنباله رو اروپا و زمانی نوکر اسرائیل و حالا هم دستشان در دست امریکاست!!!
rasoul
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۲
donya donyaye be dast avardane del ensanhast ne memlakat anha farhang va andishe ve tehlil siyasi ensanha be haddi roshd kerdeh ast ke sisat nopaye ardogan ! ! !az haman rouzhaye avval mesle rouze roshan boud (no osmanigari(
عادل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۲
ترکیه را اینگونه نامگذاری میکنم سرزمین هزار چهرگان از زمان کشتار ارامنه تا کنون
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟