از نمرات «صفر» مصاحبه و تغییرات کنکور تا تبدیل غیر قانونی بورسیه؛

دانشگاه تهران: ظرفیت دکترا را جور دیگری پر کردیم!

۱۰ درصد ظرفیت پذیرش دانشجو در مقطع دکترای کشور، متعلق به دانشگاهی است که در آزمون دکترای اخیر، برخی داوطلبان ممتاز کنکور سراسری را به بهانه نداشتن کیفیت علمی، با نمره‌های عجیب و غریب و‌ گاه «صفر» مردود کرد؛ اما به جای ایشان، به سراغ داوطلبانی رفت که نه از سنجشی مشابه آزمون سراسری گذشته‌اند و نه هیچ ملاک قابل نقل دیگری برای پذیرش آنان در نخستین دانشگاه کشور در دست هست!
کد خبر: ۲۸۷۱۰۶
|
۰۴ آذر ۱۳۹۱ - ۲۲:۲۹ 24 November 2012
|
37168 بازدید
|
به ظاهر گلستانِ آزمون دکترای امسال، هنوز کامل شکوفا نشده؛ پس از آنکه برخی رتبه‌های ممتاز کنکور به دلیل دریافت نمرات بسیار پایین و حتی صفر در مصاحبه و ارزیابی علمی دانشگاه تهران مردود شده (!) و از راهیابی به جمع پذیرفته‌شدگان مقطع دکترا بازماندند، تکمیل ظرفیت بر ابهامات ماجرا افزود و شگفت آن که هم‌اکنون دانشگاه تهران مدعی است معرفی شدگان برای مصاحبه، کیفیت علمی لازم را نداشته‌اند و کنکور باید ارتقا یافته و تخصصی‌تر شود!

به گزارش «تابناک»، در شرایطی که اعتراض گسترده داوطلبان ورود به دوره دکترا در سالهای اخیر، هر بار با تأیید مسئولان سازمان سنجش روبه‌رو شده و هر ساله تغییراتی در نحوه گزینش داوطلبان پدیده آورده، آزمون دکترای نیمه متمرکز سال ۹۱ بیشترین انتقاد‌ها را داشته و به رغم اینکه ماه‌ها از اعلام نتایج آن گذشته، حاشیه‌های آن هنوز ادامه دارد.

به عبارت بهتر، در حالی که نخستین و مهمترین دلیل تغییر در نحوه پذیرش داوطلبان متقاضی آزمون دکترا به زعم رییس سازمان سنجش آموزش کشور، بحث اجرای عدالت آموزشی و ایجاد فضای یکسان رقابتی و پرهیز از اعمال سلیقه دانشگاه‌ها خوانده می‌شود، آزمون دکترای سال جاری به اندازه‌ای به سلیقه دانشگاه‌ها مرتبط می‌شود که اعلام نتایج نهایی آزمون دکترای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور با یک هفته تأخیر انجام می‌گیرد، زیرا برخی دانشگاه‌ها و گروه‌های آموزشی، نمرات پایین و‌ گاه صفر را برای مصاحبه شوندگانشان به سازمان سنجش فرستاده و چنان بلبشویی راه می‌‌اندازند که صدای وزیر نیز درمی‌آید!

تأثیر مرود شدن استعدادهای برتر در آزمون سال بعد

این نمرات پایین سبب می‌شود، از یک سو برخی دانشجویان ممتاز، به رغم به دست ‌آوردن رتبه‌های بر‌تر کنکور، از ورود به دانشگاه بازمانند و از سوی دیگر، مسئولان سازمان سنجش ـ که دیگر نیک دریافته‌اند که نتیجه خروجی تأثیر اندک آزمون کتبی و وزن زیاد مصاحبه علمی داوطلبان بیش از هر چیز به سلیقه دانشگاه‌ها وابسته شده ـ به فکر جبران مافات در سال آتی افتاده و از برابر شدن وزن مرحله مصاحبه با مرحله آزمون کتبی سخن بگویند.

رییس سازمان سنجش، توجیه این تصمیم را نتایج برآمده از یک نظرسنجی می‌داند که البته نه شمار شرکت کنندگان آن آمده و نه از سرنوشت آنان در کنکور گذشته خبری داریم، بلکه تنها می‌دانیم که در میان داوطلبان آزمون دکترا صورت گرفته است.

دکتر خدایی در این باره می‌گوید: «از داوطلبان سؤالی مطرح شد، مبنی بر اینکه تأثیر مصاحبه در آزمون دکترا به چه میزان باید باشد؟ بر این اساس ۴.‌۵ درصد داوطلبان این میزان را بیش از ۷۵ درصد، ۱۵.‌۳ درصد داوطلبان بین ۵۰ تا ۷۵ درصد، ۵۶.‌۵ درصد داوطلبان سهم آزمون مصاحبه را بین ۲۵ تا ۵۰ درصد عنوان کردند و در ‌‌نهایت ۲۳.‌۸ درصد داوطلبان نیز موافق حذف مرحله مصاحبه آزمون دکترا بودند».

البته روشن است که اگر داوطلبان شرکت کننده در آزمون از جمله افرادی باشند که از نحوه پذیرش سال گذشته بیشترین ضربه را خورده اند، تنها می‌توانند بسوزند و بسازند، چرا که اعتراضشان هیچ تأثیری در سرنوشت تحصیلی‌شان نخواهد داشت؛ منظور آن دسته از داوطلبانی است که گاه با رتبه برتر در گرایش خود، به دلیل نمرات بسیار پایین و گاه صفر از راهیابی به مقطع دکترا در برخی دانشگاه‌ها بازمانده‌اند! (نمونه عینی این ماجرا را اینجا بخوانید).

تغییر نحوه پذیرش در سال آتی؛ نوشدارویی که دیر ساخته شد!

به این ترتیب در شرایطی که نبود شفافیت در مصاحبه علمی داوطلبان از سوی دانشگاه‌ها، اعتراض نمایندگان کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی را به دنبال داشته و تحقیقات ایشان در رابطه با آزمون دکترای سال جاری را رقم زده است، رئیس سازمان سنجش انتقادات این دسته از داوطلبان را وارد و بجا دانسته و به ایسنا می‌گوید: «اینکه در جواب عدم پذیرش داوطلبی که خود جزو استعدادهای برتر کشور است، رد شدن در مرحله مصاحبه را بهانه کنیم برای وی قابل پذیرش نیست، بلکه داوطلب باید قانع شود که داوطلبان پذیرفته شده در سطح علمی بالاتر از وی قرار دارند که این مسأله نیز تنها از طریق برگزاری مصاحبه‌ای شفاف امکان‌پذیر است».

اعتراف تلخ دکتر خدایی در مظلوم واقع شدن برخی داوطلبان در آزمون پیشین و لزوم تغییر در تأثیرگذاری سهم مصاحبه و آزمون کتبی در حالی مطرح می‌شود که به گواه مصاحبه دکتر حسین توکلی، مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور، پیش از اعلام نتایج قطعی آزمون، هم سازمانی که ایشان در رأس آن هستند و هم وزارت علوم و حتی شخص وزیر از اعمال سلیقه برخی دانشگاه‌ها و نتایج نظر سنجی صورت گرفته از داوطلبان آگاه بودند اما معلوم نیست، چرا جز به تعویق انداختن یک هفته‌ای در اعلام نتایج، هیچ کاری برای تأثیر دادن نتایج متقن در نتیجه نهایی آزمون و یا حتی اعمال آن‌ها در مرحله تکمیل ظرفیت انجام ندادند!

تکمیل ظرفیت هم به داد کسی نرسید

با این تفاسیر، سکوت سازمان سنجش، حکم تأیید کارهای انجام گرفته را پیدا می‌کند، چراکه تأثیر بسیار مصاحبه دانشگاه در پذیرش داوطلبان، حدی قانونی است که دست بر قضا توسط همین سازمان تعیین شده و به لحاظ حقوقی احتمالا نه مجلس قادر به دخل و تصرف در آن خواهد بود و نه هیچ نهاد نظارتی دیگری می‌تواند به نتایج رقم خورده از آن خلل برساند؛ یعنی دانشگاهی که نمره مصاحبه صفر را برای یک داوطلب در نظر گرفته، به رغم غیر معقولانه بودن کارش، بنا بر قانون هیچ تخلفی مرتکب نشده است.

اینجاست که برخی از ظرفیت پذیرش دانشجوی دکترا در برخی رشته‌ها تکمیل نشده و تکمیل ظرفیت به عنوان فرصتی بی‌نظیر برای اصلاح خطای صورت گرفته از راه می‌رسد؛ اما عجیب اینجاست که برخی دانشگاه‌ها مانند دانشگاه تهران برای برخی از ظرفیت‌های خالی مانده، درخواست تکمیل ظرفیت نمی‌دهند و البته این کار شگفت‌انگیز ایشان دوباره با سکوت مسئولان سازمان سنجش روبه‌رو می‌شود!

بدین ترتیب، گویا باید شمار پذیرفته شدگان، کمتر از ظرفیت اعلام شده از سوی دانشگاه باشند، ولی دست کم درباره دانشگاه تهران این گونه نیست؛ نام‌نویسی ۱۱۵۰ نفر در مقطع دکترای این دانشگاه، در حالی که ظرفیت اعلام شده از سوی ایشان به سازمان سنجش ـ در مجموع دو دسته روزانه و نوبت دوم ـ ۱۰۸۸ نفر بوده، شبهات بسیاری پدید می‌آورد؛ به ویژه زمانی که از یک سو بدانیم در برخی رشته‌های دانشگاه تهران به رغم پذیرش بسیار اندک در مرحله نخست، هیچ گونه تکمیل ظرفیتی اعلام نشده است و از سوی دیگر سخن آن رئیس دانشگاهی را به یاد بیاوریم که می‌گفت: «برای پذیرش دانشجوی دکترا در همه دانشگاه‌های کشور سه روش وجود دارد؛ بورسیه وزارت علوم، آزمون دکترا و استعداد درخشان»!

دانشگاه تهران: داوطلبان کیفیت علمی نداشتند

ظاهرا شیوه غیرقانونی قبولی در دکترای بهترین دانشگاه‌های ایران بدون کنکور و آزمون، اینقدر شایع رایج شده که می‌تواند همه ظرفیت‌های موجود را پر کند، به گونه‌ای که هم رد کردن داوطلبان با نمره صفر توجیه خواهد داشت و هم اعلام نشدن تکمیل ظرفیت در رشته‌هایی که به اندازه ظرفیتشان پذیرش نشده منجر به خالی ماندن کلاس‌ها نخواهد شد!

اثبات این امر را می‌توان در لابلای سخنان معاون آموزشی دانشگاه تهران یافت؛ جایی که دکتر مهدی قمصری به مهر می‌گوید: «پس از برگزاری کنکور داوطلبانی که به دانشگاه تهران معرفی شدند، کیفیت علمی لازم را نداشتند و از سوی دیگر، ظرفیت‌ها خالی مانده بود که این خلأ را با روش‌هایی که وزارت علوم مثل تبدیل [بورس] خارج به داخل، پذیرش مربیان، عده‌ای از دانشجویان خارجی، برخی دانشجویان جانباز و روشندل همچنین استعدادهای درخشان پر کردیم».

بدین ترتیب معاون آموزشی دانشگاه تهران در حالی با زیر سوال بردن کیفیت علمی دانشجویان معرفی شده از طرف سازمان سنجش، از کارکرد این دانشگاه در کنکور دکترای سال ۹۱ دفاع می‌کند که ظاهرا فراموش کرده، بخشی از متقاضیان ورود به دوره دکترای این دانشگاه، از فارغ‌التحصیلان مقطع کار‌شناسی ارشد همین دانشگاه هستند و دست بر قضا، برخی از نفرات ممتاز پذیرفته نشده توسط ایشان، از همین جمله هستند!

البته این سخن معاون دانشگاه تهران، هنگامی طنزآمیز‌تر به نظر می‌رسد که به پر شدن ظرفیت‌های خالی مانده با دانشجویان تبدیل بورس خارج به داخل گره می‌خورد، چرا که نیم نگاهی به دستورالعمل گزینش دانشجویان بورسیه، دست‌کم برتری علمی این دانشجویان به نسبت برگزیدگان آزمون کتبی را ثابت نخواهد کرد، هرچند شاید عکس آن درست باشد!

اما ماجرا هنگامی جالب‌تر می‌شود که بدانیم مرجع انتخاب دانشجویان بورسیه،‌‌ همان وزارت خانه‌ای است که سازمان سنجش به عنوان بازوی برگزاری آزمون‌های سراسری آن کار می‌کند، ولی از دید مسئولان دانشگاه تهران، کارکرد این سازمان تخصصی به اندازه‌ای جای ایراد دارد که قادر به شناسایی افرادی با کیفیت علمی قابل قبول نیست، تا جایی که گزینش شدگان اعزام به خارج از کشور، حتی با این وجود که نه آزمونی داده‌اند و نه علمشان به طور جدی و تخصصی مورد سنجش قرار گرفته، بر ایشان رجحت دارند.

با کمبود داوطلب روبه‌رو هستیم؛ آزمون را تخصصی‌تر کنید

البته این همه سخن قمصری نیست، چرا که به باور وی، سازمان سنجش هر ساله میزانی کمتر از ظرفیت پذیرش این دانشگاه، متقاضی ورود به ایشان معرفی می‌کند و برای نمونه، امسال هم که دانشگاه تهران ظرفیت پذیرش دکترایش را 1088 اعلام کرده بود، سازمان سنجش، 932 نفر را برای مصاحبه به این دانشگاه معرفی کرده و این موضوع سبب شده که ایشان تکمیل ظرفیت از راه‌های دیگر را در دستور کار قرار دهند.

در حالی که وزیر علوم پیشتر به دعوت پانزده هزار نفر برای مصاحبه اشاره کرده، حالا از یک سو رئیس سازمان سنجش از پذیرش 10 درصد از داوطلبان دکترای کشور در دانشگاه تهران خبر می‌دهد و از سوی دیگر، معاون آموزشی این دانشگاه، ظرفیت اعلام شده توسط این دانشگاه را 1088 نفر اعلام می‌کند؛ با یک حساب سر انگشتی، اگر ده درصد دعوت شدگان مصاحبه، حسب درصد پذیرفته شدگان نهایی، به دانشگاه تهران دعوت می‌شدند، این دانشگاه می‌بایست با دعوت از 1500 متقاضی ورود به دکترا مواجه می‌بود اما معاون این دانشگاه از 932 دعوت شده سخن می‌گوید! به نظر شما سازمان سنجش قادر به توزیع متناسب متقاضیان نیست یا معاون دانشگاه تهران تمامی حقیقت را نگفته است؟ آیا یافتن پاسخ این سوال برای وزیر علوم هم دشوار است؟!
اینجاست که جا دارد مسئولان سازمان سنجش به اعداد و ارقامی که توسط وی مطرح شده، پاسخ دهند، اما از سوی دیگر، هنوز برایمان قابل درک نیست که چگونه این مشکل تنها در دانشگاه تهران دیده  شده و هیچ دانشگاه دیگری از بی سواد بودن متقاضیان گلایه نداشته و شمار معرفی شدگان سازمان سنجش را کمتر از ظرفیت درخواستی ذکر نکرده است و یا اینکه متقاضیان ورود به دکترای دانشگاه تهران، فارغ التحصیلان کدام دانشگاه‌ها هستند که حتی با نمره ممتاز در آزمون کتبی، گاه از مصاحبه علمی صفر دریافت می‌کنند؟

به این ترتیب در شرایطی که سازمان سنجش خرسند از رفع نقص پذیرش دکترا با سهم بندی 50-5 در آزمون کتبی و مصاحبه دانشگاه در سال آتی است، ایراد بزرگتری مطرح می‌شود که به نظر بیشتر به سهم خواهی دانشگاه‌های بزرگ شباهت دارد، تا جایی که مدیران دانشگاه تهران منتخبان آزمون کتبی را بی‌سواد می‌دانند و بر این باورند که با تغییر سهم بندی، باید آزمون تخصصی‌تر برگزار شود و البته سازمان سنجش هم از پیشنهادشان استقبال کرده و فراموش می‌کند که ابهامات مطرح شده را پاسخ بگوید.

اکنون دقت کنید که به تازگی رئیس سازمان سنجش با رد سخنان برخی از رؤسای دانشگاه‌ها در خصوص ورود دانشجویان ضعیف به دوره دکترا، گفته است: «مستثنی شدن دانشگاه‌های بزرگ از تغییرات آزمون دکترا قابل اجرا نیست. ۷۵ درصد ظرفیت دکتری دانشگاه‌ها از طریق همین دانشگاه‌های بر‌تر تکمیل می‌شود به گونه‌ای که ۱۰ درصد ورودی‌های آزمون دکترا در دانشگاه تهران پذیرفته می‌شوند».

آیا این سخنان خدایی بی پایه مطرح شده یا مدیران دانشگاه تهران، به رغم همه شایبه‌هایی که درباره کارکردشان در کنکور اخیر مطرح است، پیشنهاد داده‌اند که از تغییرات آزمون بعدی مستثنی شوند؟!
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۱۴۶
انتشار یافته: ۱۵۱
ناشناس
|
Denmark
|
۲۲:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۴
ديگه هر کس نسبت به اينکه چرا دانشجويان دانشگاه های خارجی را برای ادامه تحصيل انتخاب می کنند انتقاد کند، خيلي بی انصاف است. يکی نيست بگه آخه آقايون، کشور که فقط برای شما نيست، همه حق زندگی دارند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۵
وقتی ظرفیت دانشگاه تهران و شریف رو صد هزار نفر کردن (اندازه ظرفیت همه متقاضیان دکترا) اون وقت همه چیز درست میشه و همه راضی میشن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۵
آقا همه دنیا دارن با مصاحبه دانشجوی دکترا میگیرن و بدون آزمون
اونوقت ما که مقداری آزمون بر خلاف همه دنیا گذاشتیم باز هم ناراضی هستیم
اصلا نکنه مردم میخوان مصاحبه رو بردارن و همش رو بکنن آزمون
در این صورت دکترای ما در خارج شاید اندازه یک لیسانس هم بی ارزش بشه
حسن
| Canada |
۰۴:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۵
سلام
متاسفانه باید گفت فرار مغزها شدت گرفته و اشک آدم در میاد اینهمه ایرانی تحصیل کرده می بینه اینجا تو کشور غریب دارن با چه زحمتی درس می خونن
من خودم سر پیری به دلیل عشق به تحصیل مرخصی گرفتم اومدم کانادا-مونترال به لطف خدا بورس هم از دانشگاه مقصد گرفتم (در ضمن من چون شاغل بودم و زن و بچه موجود- در کنکور دکتری ایران قبول نشدم، ولی رزومه کاری و پژوهشی خوبی داشتم) ولی اینقدر که من دانشجوی نخبه از دانشگاه های تاپ ایران اینجا می بینم تو هیچ دانشگاه ایران ندیدم.
دانشگاه مک گیل و کنکوردیا و پلی تکنیک مونترال و ... حداقل نزدیک 2500 دانشجوی تحصیلات تکمیلی ایرانی دارند
تا اینجای کار خیلی هم خوب است نکته منفی اینست که به غیر از خودم و یک دانشجوی دکتری دیگه تا بحال کس دیگه ای رو ندیدم که بخواد برگرده به ایران و همه به دنبال اخذ مجوز اقامت و ... هستند اینجاست که اشک آدم در می اید و بحال آینده ایران غصه می خورم که اینهمه استعداد رو مفت به خاطر سالی 20000 هزار دلار فاند که اینها به دانشجو می دهند - تازه به خیلی هاشون هم نمی دهند- از دست می دیم وبعد بجای ارز دادن به این دانشجوها، پورشه و مازراتی وارد می کنیم تا مبادا به مستضعفین ظلم بشه و چه تجارت پر سودی که رضای خلق و خالق را در این شب های مصیبت عاشورای حسینی به دنبال خواهد داشت.
نکته مهم اینه که شاید اینجا ورود به دانشگاه و مقطع دکتری ساده تر باشد ولی واقعا خروج یقینا سخت تر از ایران هست.
دانشجوی مهندسی و لیسانس اینجا کارهایی رو انجام میده که به من بصورت محرمانه در صنایع وزارت دفاع ایران نشون دادند-
واقعا باید در دانشگاه های ایران رو گل گرفت و بجای پورشه و مازراتی از کشورهای پیشرفته
فلسفه علم و علم آموزی رو وارد کنیم بعد در دانشگاه رو باز کنیم
من دو ماه هست که با یه عده از صنعت اینجا جلسات مشترک داریم هنوز نفهمیدم طرف لیسانس داره ، فوق داره دکتری داره - تو امتحان جامع دکتری از ممتحین هستند- همه به اسم کوچیک صدا زده میشند کسی دنبال خودنمایی و اسم و رسم نیست و فقط ازت یه چیز می خوان نتیجه درست، ناشی از زحمت خودت، صداقت در ارائه نتایج، عدم تقلب .
حرفهام خیلی پراکنده به نظر میرسه ولی یه نتیجه داره:
- اینهمه آدم برای کسب مدرک میان دکتری، یا تضمین شغلی و یا عشق به علم
- امیدوارم مورد آخر باشد.
طور به خدا یه جور اینهمه ایرانی فراری تحصیلکرده رو با وطن آشتی بدید، یا شرایط تحصیل رو تو ایران جوری فراهم کنید که اینهمه از کشور خارج نشند.
با دلار 1000 تومان دانشجوهای زیادی رو دیدم که دو سال یا سه سال است که به ایران نیامدند با دلار 3000 تومان خودتان حساب کنید
به امید لطف سیدالشهدا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۵
وای بر کسانی که با رانت آشنایی وارد دانشگاه می شوند و جای دانشجویان مستحق را می گیرند مگر در عمل و مطابق تجربه مصاحبه جز امکانی برای اعمال نظر است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۵
در تایید دوستی که نوشته اند ممکن است ارزش دکتری ما به اندازه لیسانس خارج شود باید بگویم متاسفانه این امر بزودی محقق می شود. به عنوان یک دانشگاهی که با دانشجویان ارتباط دارم شاهد قبولی دانشجویان فوق لیسانسی هستم که بسیار بنیه علمی ضعیفی دارند. و همین امر در مقطع دکتری هم در حال انجام شدن است. در حالی که قبلا برای گرفتن دانشجوی دکتری هر گروه آموزشی می بایستی حداقل یک عضو هیات علمی با درجه دانشیاری داشت الان این شرط را برداشته اند و هدف هم فقط این است که مدرکی حتی در سطح دکتری به افراد دهند. کیفیت مهم نیست.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۵
چند سئوال:

1- چرا تابناك و امثالهم در اين موارد فقط نظر وزير محترم علوم و رئيس سازمان سنجش را منعكس ميكنند ؟؟

2- فكر نميكنيد مناسب باشد نظر برخي اساتيد دانشگاه و افراد مدخل در اين امر را هم جويا شويد مناسب باشد ؟؟

3- تا به حال فكر كرديد چرا در اين كشور كنكور كارشناسي كه يكي از بهترين و عادلانه ترين آزمونهاست در حال تعطيلي و كنكور دكتري كه يكي از غير دقيق ترين آزمون هاست اين قدر بزرگ شده است ؟؟

4- آيا ميدانيد نفر اول كنكور دكتري امسال در رشته مهندسي مكانيك در تمامي دروس درصد هاي كمتر از 40 % داشته است ؟ آخرين نفرات را خودتان قضاوت نمائيد.

5- مطالب فوق در جهت نفي كامل آزمون سازمان سنجش نيست بلكه تذكر اين نكته است كه مطلق نگري ها گاهي ما را از واقعيت ها دور ميكند.

6- راستي ميدانيد فعاليت موسسات كنكور (كه اين فعاليت ها يكي از ادله حذف كنكور بود ) امروزه بطور خنده داري متمركز بر آزمون دكتري شده است ؟؟

7- من به عنوان كسي كه حدود 13 سال گذشته در موضوع پذيرش دكتري درگير مستقيم بوده ام ضمن تاييد برخي مزاياي شيوه جديد اساسا حذف نقش استاد و دانشگاه در انتخاب دانشجوي دكتري را بشدت مضر دانسته و تغيير ضرائب آزمون را هم راه حل مشكل نميدانم.

8- جناب دكتر خدائي عزيز اگر ميخواهند راه حلي ارائه كنند بهتر است به راه حل روزهاي اولي كه اين آزمون طراحي ميشد برگردند.

9- بهترين راه حل برگزاري ازمون تخصصي حرفه اي توسط سازمان سنجش و ارائه نمرات آنان (بدون رتبه بندي داوطلبان) وسپس باز گذاشتن دست دانشگاه ها و اساتيد در انتخاب بهترين هاست. البته نظارت جدي مراجع مختلف نيز ميتواند اعمال نظر فردي و بي عدالتي ها را تا حد زيادي كاهش دهد.

10 - اگه گوش شنوائي باشه همين موارد فوق كافيه .
کارشناس مطلع
| Germany |
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۵
عمده ترین مشکل، "سازمان سنجش" است که هم همه کاری انجام می دهد و هم سنجش. گزینش می کند! مواد آزمون را به دلخواه تغییر می دهد! کد رشته ها را به تناسب راحتی اجرا عوض می کند! حرف وزارت علوم و مصوبات شورای عالی برنامه ریزی را گوش نمی کند! کسب و کار کلا س های کنکور را رونق می دهد! و همه اینها را به اتکای نامه نیم بند آخر دوره دکتر توفیقی (وزیر اسبق علوم) اعمال می کند، آنهم غیر قانونی. معلوم نیست سازمان بازرسی و مجلس و وزارت علوم چرا اقدامی نمی کنند.
و اما دو راهکار ساده:
1- سازمان سنجش فقط بسنجد و آنهم سالی چند بار (با ابزار IT شدنی است. برود از ETS هم یاد بگیرد).
2- دانشگاه ها موظف به ارسال اسامی پذیرفته شدگان با ذکر جزئیات به وزارت علوم باشند و وزارت گزارش عملکرد را به عموم اطلاع دهد.
وحید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۵
کشورهای دیگه اگه بدون ازمونه:
1) اساتیدش عادلانه دانشجو جذب میکنن
2) رابطه بازی و سفارش در کمترین حده ممکنه
3) چیزی به نام وجدان و عدالت هنوز بین دانشگاهیانش وجود داره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
به نظر من که باید آزمون دکتری به طور کامل بر اساس نظر استاد مربوطه صورت گیرد. زیرا هم تجربه ی کافی برای تفکیک نخبگان را دارد(بر خلاف کنکور که در هیچ مقطعی نمی تواند ملاک مناسبی باشد.) و هم اینکه همانطور که در تمامی دنیا عرف می باشد هر استاد با توجه به زمینه کاری خود و کارهایی که داوطلب در آن زمینه انجام داده باید شخصی را انتخاب کند که بتواند کارهای پژوهشی او را ادامه دهد و حتی با هم پروژه های صنعتی را نیز انجام دهند.
وحید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۴
کفش هایم کو؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۴
با سلام
من خودم دانشجوی دکترای دانشگاه تهران هستم. به نظرم نقد شما کاملا غیر منصفانه است. در مورد ورود دانشجویان بدون کنکور اولا شرایط دارد و دوما یه عالمه مرحله و گزینش علمی دارد. به نظرم مشکل کار را واقعا باید در برگزاری کنکور دانست. مگر الان در دانشگاه‌های خارج از کشور نحوه گزینش برای دانشجویان دکترا چگونه است.
باتشکر
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۲:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۵
age to ro ham rad mikardand nemigofti kamelan gheire monsefane
azize dele baradar!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۵
دوست عزیز
من هم دانشجوی دکترای برق دانشگاه تهران هستم
تا زمانی که 95 درصد متقاضیهای در آزمون دکتری قبول نمیشن، علاوه بر این 99 درصدشون دانشگاه تهران قبول نمیشن، سعی میکنن که آزمون رو زیر سوال ببرن
حرف شما کاملا درسته، اومدیم نحوه پذیرشمون رو با تمام دنیا عوض کرده ایم و تازه انتظار داریم بیشتر هم عوضش کنیم تا حد امتحان کامل!
به نظر من این یک کار پوپولیستی از طرف دولت هست برای راضی کردن داوطلبها که چون ناخالصانه بوده، داوطلبها بدتر شاکی هم شده اند (علاوه بر این که غلط هم بوده)
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۵
اگر 100 درصد رو هم اختصاص به آزمون بدهند و نمره مصاحبه رو حذف کنند، باز هم کسانی که قبول نمی شوند میگن تقلب شده!!! این ذات ما ایرانی هاست!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۵
بله همه جای دنیا پذیرش دانشجو با مصاحبه است، البته مثل اینجا نه زدو بند دارند نه پارتی بازی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۴
مدرک گرایی شاخص کشورهای جهان سوم است.. انتقاد من به مدیران سازمان سنجش است. مدیرانی که از مدیریت فقط نام آن را به یدک می کشند. مدیرانی که در راس سیستم اموزشی یک کشور قرار دارند، سیستمی که جلودار پیشرفت یک کشور است اما متاسفانه با تصمیمات .... خود نه این سیستم دانشگاهی نه سیستم علمی کشور بلکه جهت و سوی مملکت را به سقوط حتمی هدایت می کنند. کاش این مدیران به اسم به سوالات زیر در خلوت وجدان خود پاسخ دهند:
1- آخر در کدام کشور پیشرفته دنیا چنین روش گزینشی جهت دکترا اتخاز می شود؟
2- پایین آوردن سطح علمی کارشناسی و حتی ارشد با همین تصمیم غلط کافی نبود که کمر به شکستن دکتری این مرز و بوم دارید؟
3- به خاطر خدا که شده برای یک بار بررسی کنید که چرا دانشگاه های کشور به خصوص دانشگاه هایی که از نظر علمی در سطح بهتری هستند مخالف اجرای طرح شما هستند
4-آیا در بین شما تصمیم گیران کسی که دکتر واقعی باشد(نه صرفا مدرک دکتری داشته باشد) وجود دارد که این روش گزینش را تحسین کند؟
در پایان ملتمسانه خواهش می کنم جهت رضای خدا هم که دست از سر دکتری بردارید بگذارید هنوز هم علم این کشور کورسویی از امیدداشته باشد
میثم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۴
دلم برای عدالت تنگ شده...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۵
بعضی وقت‏ها عدالت در پذیرش دانشجوی دکتری یعنی اینکه استاد با مصاحبه دانشجویش را انتخاب کند!
چرا(!)؛ برای اینکه دوره‏ی دکتری با پژوهش (نه فقط درس خواندن) تعریف می‎شود؛ و بدون تعارف این آزمون هیچ ربطی به توانایی پژوهشی دانشجو ندارد. بنظر شما سازمان سنجش می‏تواند آزمون را طوری برگزار کند که توانایی پژوهشی دانشجو (توانایی توی آزمایشگاه کار درست و حسابی کردن و ... ) را درست بسنجد؟ آیا آزمون فعلی می‏تواند قریحه‏ی آزمایشگری یک داوطلب را بسنجد؟ آیا برای هر سئوال آزمون فعلی (وقتی تصویب شد) چقدر وقت گذاشته می‏شود که در راستای پژوهش محوری باشد نه حفظ محوری.
....................................
ناشناس
|
United States of America
|
۲۲:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۴
اساتید دانشگاه تهران دیگه اون منش استادی و پرستیژ ندارند و خیلی دانشجو رو تخریب میکنن چون فکر میکنن هر کسی نمیتونه بدون ...! اونجا استاد بشه!
ناشناس 12
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۴
چی بگم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
داغم را تازه کردی!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۴
تابناک دیر و ناقص متوجه موضوع شدید. خیلی دیر خیلی دیر... ما جرا از سال اولی شروع شد که یک شبه تصمیم گرفته شد آزمون سراسری برگزار شود. خدمت دوستان عرض کنم که دو سال پیش ما حسابی خودمان رو واسه کنکور دکتری به همان شیوه سابق (یعنی هر دانشگاهی واسه خودش آزمون داشت) آمده کرده بودیم که یک شبه تصمیم گرفتند آزمون سراسری شود تا عدالت جاری گردد.... منابعی که اعلام شد غیر از منابعی بود که هر ساله به صورت روتین از آنها به صورت تخصصی سوال طرح می شود. یا بهتر بگم کاملا غیر تخصصی. از منابع که بگذریم زحمت یکسال بنده و امسال بنده هیچ شد... آخه این کجا عدالت بود که زحمت چندین ماهه ما رو به هدر دادند. حداقل می بایست یکسال قبل منابع رو اعلام می کردند تا ما تکلیف خودمون رو بدونیم. اخه این چه کنکور دکترای تخصصی بود که منابعش دو ماه قبل آزمون اعلام شد؟؟؟ البته 15 روز بعد اعلام منابع ازمون دوباره منابع در پی اعتراض دانشگاه ها تغییر پیدا کرد. این شرح مختصری از ظلم وزارت علوم به امثال بنده بود در کنکور سال 91. خلاصه با هر زحمتی که بود ما به مصاحبه تکمیل ظرفیت کنکور دعوت شدیم. جالبه که بدونید نتایج نهایی تکمیل ظرفیت یک ماه قبل از آزمون دکتری سال پیش آمد. بهتر بگم داوطلبان تکمیل ظرفیت آزمون دوسال پیش نتایج آنها یک ماه قبل از آزمون دکتری پارسال آمد... به نظر شما این بلاتکلیفی نیست؟ این طرز برنامه ریزی برای مقطع دکتری است؟ تمامی این اتفاقات هم که الان افتاده از قبل خدا می دونه برای ما روشن بود. در طی این چندین سالی که دانشجو بودم هیچ گاه این همه بی برنامه گی را ندیدم.... نمیشه یک شبه تصمیم گرفت. برنامه ریزی نیازه عزیزان برنامه ریزیی....
دانشگاه تهرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۴
من به عنوان فردی که چندین سال است در دانشگاه تهران می باشم این حق را به دانشگاه می دهم زیرا به دلیل غیر تخصصی برگزار شدن آزمون متاسفانه همواره شاهدیم در این 2سال که آزمون نیمه متمرکز شده افراد عملا فاد معلومات کافی و صرفا بر اساس اطلاعات حفظی می ایند و اینگونه هم عدالت در حق علم و نیز دانشجو اجرا نمی شود حال شیوه سابق شاید در حق برخی دانشجویان اجحافی می شد
ناشناس
|
Hong Kong
|
۲۳:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۴
بعد میگویید چرا فرار مفزها را داریم!!
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟