فرهاد توحيدي درباره اساسنامه جديد خانه سينما كه امروز از سوي جواد شمقدري رئيس سازمان سينمايي به هيات مديره اين خانه ابلاغ شده است، به تغييرات غيرقانوني و بدون اطلاع هيات 7 نفره نويسنده اساسنامه و با مهر كپي شده، اشاره و از تلاش و حسن نيت محمود احمدينژاد براي بازگشايي خانه سينما قدرداني كرد.
به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد توحیدی رئیس هیات مدیره خانه سینما نشستي اضطراري با اهالي مطبوعات تشكيل داد كه موضوع اين نشست دیدار اخير محمود احمدی نژاد رئیس جمهوري كشورمان با اهالي سينما درباه خانه سينما بود.
در ابتدای این جلسه فرهاد توحیدی درباره این دیدار توضیح داد: پس از دیدار روز پنجشنبه سیزدهم تیرماه تفاهم کردیم تا روز یکشنبه (16 تیرماه) جواد شمقدري رئیس سازمان سینمایی متن تفاهم نامه این جلسه را ابلاغ کند و بر همین اساس ما در هیات مدیره توافق کردیم که تا ابلاغ این صورت جلسه هیچ گفتگویی انجام ندهیم اما با مصاحبه های متعدد شمقدری در چند روز اخير و مسئله نامه اي که وجود داشت فکر کردیم که بهتر است این جلسه را امروز برگزار کنیم.
از صبر و پيگيري احمدي نژاد قدرداني مي كنيم
توحیدی ادامه داد: من در آغاز این جلسه جا دارد از محمود احمدی نژاد رئیس جمهور تشکر و قدردانی کنم که با صبر و حوصله برای ما وقت گذاشتند البته باید تاکید کنم که دعوت از طرف دفتر ریاست جمهوری صورت گرفته بود و نه هیچ شخص دیگری. من از طرف هیات مدیره خانه سینما و اعضای این خانه از رئیس جمهوری تشکر می کنم.
هدف نهايي ما رفع مشكل خانه سينما است
رئیس هیات مدیره خانه سینما درباره تفاهم نامه انجام شده در جلسه با رئيس جمهوري عنوان کرد: تفاهم هايي که انجام شد به عقیده من گامی رو به جلو است و ما از این موضوع استقبال می کنیم. هدف اصلی و نهایی رفع مشکل خانه سینماست که به گمان ما زیاد طول کشیده بود. از بهمن ماه تا امروز زمان زیادی تلف شد.
بازگشايي خانه سينما در دولت دهم را به فال نيك مي گيريم
وی افزود: در هر صورت ما در پایان روزهای کاری دولت دهم هستیم و بازگشايي رسمي خانه سينما در همين دولت را به فال نیک می گیریم.
تفاهم با رئيس جمهوري با نامه امروز شمقدري تطابق كامل ندارد
توحیدی ادامه داد: مساله مهمي كه بايد به آن اشاره كنم اين است كه نامه اي كه امروز از سوي رئيس سازمان سينمايي منتشر شد، روح کلی اش با تفاهمي که در روز 13 تیر در دفتر رئیس جمهور انجام شد و امروز یک نسخه از آن تقدیم شما می شود، كمی متفاوت است و متاسفانه اصل توافقات انعکاس درستی پیدا نکرده است.
از حسن نيت رئيس جمهوري سوءاستفاده مي كنند
وی تاکید کرد: در نامه اي كه امروز از سوي سازمان سينمايي منتشر شده است، شمقدری مکرر از واژه قانون استفاده کرده اما بهتر بود فقط در حد استفاده زبادی، از واژه قانون بهره نمی برد بلکه در مقام عمل نیز به آن توجه می کرد. متاسفانه از حسن نیت رئیس جمهوری در این ارتباط سوءاستفاده شده است.
رئیس هیات مدیره خانه سینما بیان کرد: امیدواریم انشاءالله این سوءاستفاده سهوی باشد و تعمدی در آن صورت نگرفته است.
اساسنامه اي با مهر كپي
توحیدی افزود: در گام اول تفاهم این نکته را تاکید می کند که سازمان سینمایی نسخه اساسنامه اصلاحی را به خانه سینما ابلاغ کند ولي اساسنامه ای که امروز به دفتر وکیل خانه سینما رسیده است متاسفانه همان اساسنامه اصلاحی با امضای هیات 7 نفره بازنویسی نیست و مهر آن کپی است.
اساسنامه با آنچه هيات 7 نفره نوشت تفاوت دارد
وی ادامه داد: مفاد اساسنامه نسبت به آنچه که هیات 7 نفره تصویب و امضا کرده اند تغییر پیدا کرده است. این اساسنامه را ما باید به مجمع عمومی ببریم و به تصویب مجمع برسانیم اما این نسخه متاسفانه در بسیاری از بندها تفاوت اساسی با نسخه امضا شده هیات 7 نفره دارد و حتی خارج از چارچوب های مورد توافق مشاور حقوقی خانه سینما و سازمان سینمایی است.
رئیس هیات مدیره خانه سینما تاکید کرد: در سایر بندهای نامه شمقدری هم تکالیفی خارج از روح قوانین جاری کشور آمده است که طبیعتا پاسخ حقوقی به آنها در اولین فرصت داده خواهد شد. این پاسخ حقوقی از طرف وکیل خانه سینما (خندان) در دست تهیه است و به دفتر سازمان ارسال می شود.
توحیدی با اشاره به مصاحبه های شمقدری عنوان کرد: متاسفانه مصاحبه های پی در پی شمقدری تناقض تازه ای با مفاد نامه وی ایجاد کرده است که قابل اشاره است و باید حل شود و این موضوع ارتباطی با جوهر مذاکرات پنجشنبه 13 تیرماه ما با رئیس جمهوری ندارد.
تعيين ضرب الاجل 10 روزه خارج از قوانين است
وی افزود: از آنجا که در نامه شمقدری بر طی فرایند قانونی تاکید شده است و اصناف عضو خانه سینما موظف شدند مجامع عمومی خود را قبل از مجمع عمومی خانه سینما تشکیل بدهند، تعیین ضرب الاجل 10 روزه خارج از قوانین رایج کشوری است. مجامع عمومی موسسات و تشکل ها حداقل می بایست 15 روز قبل از برگزاری از طریق جراید به آگاهی اعضا برسد.
توحیدی توضیح داد: در مورد اصنافی هم که هم عضو خانه سینما و هم به تعبیر سازمان سینمایی ثبت قانون شده اند و ثبت قانون را به شکلی انجام داده اند که انجمن و کانون مربوطه دو پاره نشدند، ما بارها اعلام کردیم با این اصناف مشکلی نداریم.
وی افزود: درباره دو تشکل کانون فیلمنامه نویسان و دستیاران فیلمبردار نیز تاکید ما بر یکپارپه شدن صنف از طریق مجمع عمومی است که تشریفات قانونی رعایت شده باشد. برخی از اصناف تازه تاسیس که در دوران تعطیلی خانه سینما تشکیل و در ارشاد به ثبت رسیده اند اما عضو خانه سینما نیستند درباره آنها توافق ما بر این است پیشنهاد عضویتشان در مجمع عمومی آینده خانه سینما بررسی شود، مانند مدیران آموزشگاههای سینمایی و جلوه های ویژه بصری.
فقط تشكل هاي عضو خانه سينما مي توانند در مجمع عمومي شركت كنند
رئیس هیات مدیره خانه سینما در ادامه درباره ثبت صنوف عنوان کرد: طبیعی است هر تشکل سينمايي اول باید در خانه سینما عضویت و بعد به عنوان عضو مجمع عمومی در مجامع شرکت کند.
توحیدی با اشاره به یکی دیگر از تناقض در نامه شمقدری درباره تعداد صنوف گفت: وی بحث از 14 صنف قانونی می کند که برخی از آنها باید ابتدا روند عضویت در خانه سینما را طی می کردند.
وی همچنین درباره صنف اتحادیه تهیه کنندگان تاکید کرد: تفاهم درباره تشکل تهیه کنندگان به خود صنف واگذار شده بود. وقتی شمقدری از واگذاری مجمعی صحبت می کند که باید در 5 روز تشکیل و تهیه کنندگان را یکپارچه کند قطعا خودشان بهتر می دانند حل موضوعی که از 4 سال قبل تا به امروز لاینحل مانده منطقا ظرف 5 روز قابل حل نیست.
قانوني كردن اتحاديه تهيه كنندگان با دستور پادگاني
رئیس هیات مدیره خانه سینما افزود: ظاهرا این گزاره به این دلیل مطرح می شود تا بعد با یک دستور پادگانی مشروعیت پیدا کند و چنین تشکلی قانونی شده (اتحادیه تهیه کنندگان) و عضو خانه سینما محسوب شود. ما علاقه مندیم مسئله تهیه کنندگان سینمای ایران در شرایط مسالمت آمیز حل و فصل شود و این تشکل بسیار مهم پس از سالها یکپارچگی خود را دوباره به دست آورد.
توحیدی تاکید کرد: در هر صورت ما پاسخ های لازم حقوقی را از طریق خندان مشاور حقوقی خانه سینما به دفتر ریاست سازمان ارسال می کنیم تا در یک فضای منطقی و از طریق اتکا به قوانین جاری کشور بتوانیم به برگزاری مجامع عمومی توصیه شده دست پیدا کنیم و به تکالیف خود عمل کنیم.
وی در ارتباط با متنی که عباس بابويهی در کنار امضای خود در صورت جلسه روز 13 تيرماه با اين مضمون (انا لله و انا الیه راجعون) نوشته است، توضیح داد: وی فرد شوخ طبعی است و در پایان این تفاهم که باید امضا می شد به نظر خودشان انگار همه چیز از دست رفته است و به همین دلیل این عبارت را نوشت.
تعطيلي خانه سينما براي همه ضرر است
رئیس هیات مدیره خانه سینما ادامه داد: از نظر ما برد و باختی مطر ح نیست. تعطیلی خانه سینما برای همه ضرر و زیان به بار مي آورد و گره ای که با انگشت باز می شد گویا قرار است با دندان باز شود.
شمقدري رفوزه شده است
توحیدی همچنین درباره تاریخ برگزاری مجمع عمومی عنوان کرد: شمقدری در بندی در نامه اخير عمل به مفاد مدنظرش را نماد آزمون پس دادن مطرح کرده است كه اگر اينگونه باشد باید بگویم وی در گام اول رفوزه شده است.
اساسنامه اي تغيير يافته و بدون امضاي نويسندگان آن
وی ادامه داد: اساسنامه ای که از سوي سازمان سينمايي براي بررسي در مجمع عمومی ارائه شده است اساسنامه اصلاح شده هیات 7 نفره نیست و بندهای مهمی از آن تغییر پیدا کرده و مورد تایید نماینده خانه سینما نیست. این نسخه فاقد امضاي 7 نفره است.
رئیس هیات مدیره خانه سینما درباره تشکیل هیات 3 نفره ناظر طبق توافق در جلسه با رئیس جمهور گفت: ما به حضور این سه نفر احترام می گذاریم و فکر می کنیم باید به تفاهمات پایبند باشیم و نمی توانیم بگوییم چه کسانی باید ناظر باشند ما با این موضوع مشکل نداریم نظارت مفهومش روشن است و دخالت نیست.
گزارش تناقض ها را به دفتر رئيس جمهور مي دهيم
توحیدی همچنین درباره ارسال گزارشی به دفتر رئیس جمهوری توضیح داد: ما قطعا گزارشی در ارتباط با این تناقض ها برای دفتر احمدی نژاد نیز ارسال خواهیم کرد. تفاهمات بین ما روشن بود و باید خودمان مسائل را پیگیری کنیم. فکر می کنم بیش از اندازه وقت رئیس جمهور را گرفته ایم و به حسن نیت وی واقف هستیم.
وی درباره تشکیل کارگروه فرهنگی در دولت یازدهم توسط رئیس جمهور منتخب گفت: در جریان هستیم که بحث هایی در این کارگروه مطرح شده است. دوستانی نیز حضور داشتند ولی ما از جرئیات آن با خبر نیستیم ولي درباره کلیات خانه سینما در این جلسات صحبت شده است. قطعا دوستان سینماگر کمک می کنند تا برنامه واقع بینانه مطرح شود.
نام نيك احمدي نژاد در مساله خانه سينما حك مي شود
رئیس هیات مدیره خانه سینما درباره بازگشایی این خانه در دولت دهم عنوان کرد: هیچ شخصی بیشتر از ما دلش نمی خواهد که این خانه در دولت دهم بازگشایی شود. ما معتقدیم رئیس جمهوری یک اقدام قابل توجه درباره کانون وکلا انجام داده است و نام نیکی در این ارتباط برای خود بجا گذاشته است. امیدواریم نام نیک وی در بازگشایی خانه سینما نیز حک شود.
توحیدی افزود: متاسفانه اشتباه تعطیلی خانه سینما در دولت دهم انجام شد و به پای وی نیز نوشته شد. امیدوارم هر چه زودتر بازگشايي رخ دهد و خانه سینما بتواند در دولت یازدهم با هیات مدیره جدید مسائل و مشکلات سینما را حل کند.
وی در ادامه بیان کرد: امروز سینما با مسائل عمده تری رویروست. به گمان من آنچه در مطالبات سینمای ایران است به تشکیل سازمان نظام سینمایی بر می گردد و کوچک شدن دولت در بخش سینمایی بسیار مهم است. اهمیت دادن به بخش خصوصی و اهتمام دولت به فراهم کردن زیرساخت ها و تامین امنیت شغلی برای اعضای اصناف سینمایی امر مهمی است که باید به آن توجه شود و این موضوع ها از طریق استقرار سازمان نظام سینمایی امکانپذیر است ما باید به کمک دوستان و تمام سینماگران ایرانی از دولت بخواهیم که این امر را محقق کند.
رئیس هیات مدیره خانه سینما تاکید کرد: سینما باید از این دعواهای خانوادگی و بیهوده و تفرقه هایی که خارج از اصناف سینمایی به آنها تحمیل می شود خارج شود تا بتوانیم جایگاه سینمای ایران را در فضای بین المللی تثبیت کنیم.
توحیدی گفت: سبک زندگی ایرانی باید از طریق فیلم های سینمای ایران در سراسر جهان نمایش داده شود و با اکران فیلم های ایرانی اقتصاد سینمای ایران با بین الملل گره بخورد.
بنا به انتقام نداريم ولي رفتاري كه ضد خانه سينما عمل كردند فراموش نمي كنيم
رئیس هیات مدیره خانه سینما تاکید کرد: بنا به انتقام گیری نداريم. اگر کسانی بر ضد صنف و خانه سینما رفتار کرده باشند نظر من این است که باید بخشیده شوند اما کارشان فراموش نشود اگر مورد خاصی باشد قطعا شورای صیانت خانه سینما پیگیری می کند.
توحیدی در پایان در ارتباط با سئوالی درباره عقب نشینی شمقدری گفت: تلقی من این است که شمقدری گروگان تصمیم گیری دیگران شد؛ نه اینکه خودش در این موضوع دخیل نباشد اما او در بن بستی افتاد که این تفاهم باعث نجات وی از این بن بست هم شده است. پیشنهاد من این است که دوباره بن بست تازه ای ایجاد نکنند. ما با همه قوا آماده مذاکره هستیم تا با رفع موارد موجود و اشکال در نامه شمقدری به سمت برگزاری مجمع عمومی برویم. جا دارد از مسعود جعفری جوزانی که نقش بسیار سازنده ای در حل و فصل موضوعات پیش آمده داشت، تشکر کنم.