جواد مختار زاده در گفت‌وگو با «تابناک» مطرح کرد:

فروشندگان و صادر‌کنندگان فرش، زیر‌‌پوش می‌فروشند!

در حالی که فرش‌های چینی در بازارهای جهانی و حتی بازار داخلی ایران با برندهایی نظیر «کاشان» به فروش می‌رسد، اکنون هنر‌ / صنعت فرش ایران، روزهای بدی ‌را می‌گذراند و فعالان این حوزه، ناامید از کسب و کار خود، تغییر شغل را راه گریز از این وضعیت می‌دانند.
کد خبر: ۳۳۲۹۶۵
|
۲۹ تير ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۷ 20 July 2013
|
11476 بازدید
|
فروشندگان و صادر کنندگان فرش، زیر پوش میفروشند!در حالی که فرش‌های چینی در بازارهای جهانی و حتی بازار داخلی ایران با برندهایی نظیر «کاشان» به فروش می‌رسد، اکنون هنر‌ / صنعت فرش ایران، روزهای بدی ‌را می‌گذراند و فعالان این حوزه، ناامید از کسب و کار خود، تغییر شغل را راه گریز از این وضعیت می‌دانند.

به گزارش «تابناک»، هنر / صنعت فرش ایران، شاید تنها نمونه‌ای از صنعتی باشد که از قرن‌های گذشته به عنوان یک هنر / صنعت جهانی، یکه‌تاز بازارهای جهانی بوده و آوازه آن تقریبا در همه نقاط جهان پیچیده است؛ صنعتی که اکنون زیر بار مسائل و مصائب اقتصادی به دست فراموشی سپرده شده و به تدریج به سمت نابودی به پیش می‌رود.

این در حالی است که در غیاب فرش ایران در بازارهای جهانی، اکنون فرش‌های چینی با برندهایی چون «کاشان» و مانند آن در سطح جهانی جولان می‌دهند.

از سوی دیگر، مشکلات فرش کشور هم در اصل تولید و هم در حوزه بازاریابی است. پیش از این مجتبی فیض اللهی، مدیر بازاریابی مرکز ملی فرش ایران اعلام کرده بود که مشکل اصلی فرش ایران، بازاریابی است و از دولت جدید این خواسته می‌رود که بودجه لازم برای معرفی فرش ایران را در بازارهای جهانی تخصیص دهد.

همچنین علیرضا قادری، از فعالان حوزه فرش ‌پیش از این اعلام کرده بود که مشکل اصلی فرش در بحث بازاریابی و فروش است.

اما همه این‌ها به یک سو؛ محمد جواد مختار‌زاده (قیاس آل رسول) از اعضای هیأت رئیسه اتحادیه صادرات فرش دستباف، از رویکردی متفاوت به موضوع فرش نگاه می‌کند.

وی در گفت‌و‌گو با تابناک، با اشاره به موضوعات و مسائل حوزه فرش بر این باور است که هم‌اکنون وضعیت در حوزه فرش بسیار خراب است و تولید و صادرات فرش دستباف ایرانی به مرز بحران رسیده است.

مختار‌زاده در‌باره این بحران به چند نکته اشاره می‌کند، از جمله جوایز صادراتی و تشویقی صادرکنندگان و می‌گوید: در جایی که نخست قرار بود در سال ۸۸، 5 درصد تشویقی به صادرکنندگان داده شود، معاون اول رئیس جمهور، آقای رحیمی اعلام کرد، هر کس جلوی صادرات را بگیرد، معاند است‌ و باید ۱۰ درصد به صادرکنندگان تشویقی داده شود.

وی ادامه داد: اکنون نه تنها ۱۰ درصد داده نشده، بلکه‌‌ همان 5 درصد هم داده نمی‌شود و تنها ۳ درصد به صادرکنندگان پرداخت می‌شود. این در حالی است که روز به روز وضعیت صادرات بد‌تر می‌شود و هیچ حساب و کتابی هم در میان نیست.

مختار‌زاده درباره تولید فرش دستباف به موضوع دیگری اشاره می‌کند و آن پرداخت یارانه‌هاست. وی می‌گوید: با ورود یارانه‌ها به اقتصاد کشور، کارگران از کار دست کشیده‌اند. هم‌اکنون قالی ریز اصلا بافته نمی‌شود و دلیل آن هم مشخص است. کارگر قالیبافی که به همراه خانواده خود، ماهیانه ۴۵۰ هزار تومان می‌گیرد و نه پول آب و برق و گاز دارد و نه خرجی زیاد، این یارانه برایش زیاد هم هست و دیگر کار نمی‌کند!

مختار‌زاده می‌گوید: اکنون در بازار عباس آباد برخی از فروشندگان فرش دستباف، کسب و کار قبلی را‌‌ رها کرده‌اند و به جای آن مشغول فروش زیرپوش و مانند آن هستند. عمده خرابی کار‌ها ناشی از بی‌سیاستی دولت در هشت سال گذشته بوده است.

مختار‌زاده در خصوص این که مشکل بازاریابی و معرفی فرش ایران در بازارهای جهانی چگونه در حال حل شدن است، گفت: هم‌اکنون تلاش بسیاری از سوی صادرکنندگان انجام می‌گیرد که بازار فرش ایرانی را در سطح جهانی حتی در کشورهای آفریقایی رونق دهیم. اما تاجر باید اطمینان داشته باشد که وقتی می‌خواهد صادرات کند، وضع چگونه است.

وی ادامه داد: مشکلات بسیاری بر سر راه صادرکنندگان وجود دارد، مثلا گمرک می‌گوید باید ارز صادرات را یا از طریق دولت به داخل منتقل کنید و یا بگویید که چگونه به داخل می‌آورید. ما مخالف شفافیت و حساب و کتاب دقیق نیستیم، ولی متأسفانه هیچ حساب و کتاب دقیقی نیست.

وی درباره آمار صادرات فرش دستباف کشور گفت: چیزی نزدیک بیش از ۴۰۰ میلیون دلار صادرات فرش داشته‌ایم، که بخش مهمی از آن برگشتی است. آقایان بدون توجه به این میزان برگشتی، همواره می‌گویند آمار صادرات رو به بهبود است، ولی واقعیت آن است که صادرات فرش ایرانی نه تنها خوب نشده، بلکه به شدت وخیم‌تر و خراب‌تر هم شده است.

گفتنی است، در رابطه با حل معضلات هنر / صنعت فرش ایران، یکی از خواسته‌های مهم فعالان این حوزه، ایجاد سازمانی مستقل در خصوص آن است و از دو سال پیش درخواست تبدیل مرکز ملی فرش ایران به سازمان ملی فرش ایران، همواره مورد بحث و جدل بوده است.

مجتبی فیض اللهی پیش از این گفته بود که امید است سازمان مستقلی برای فرش دستباف ایجاد شود که تمامی برنامه‌ها و کار‌ها در آن انجام شود و وابسته به جایی نباشد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲۲
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
کار رو باید داد دست جوونهایی که فرزندان شاغلان در حوزه فرشند. این کار رو بکنند همه چی حل میشه. حضور مستقیم و فیزیکی از سیستم بازاریابی دنیا حذف شده است. تنها راه ایجاد سایتهای فروش آنلاین فرش مارکدار ایرانی است که کار جوون هاست.
یک بنده خداوند
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
در دنیای اقتصاد قرن 21 ام جایی برای محصولاتی مانند فرش که در آن عده ای از زنان زحمتکش و مظلوم روستایی چشمانشان رو کنار دارهای قالی ، قالی های نفیس ابریشمین، از دست بدهند تا عده ای معدود بتوانند همان فرش را به قیمت نجومی درخارج از کشور بفروشند و یک هزارم سهم فروش به آن زن بینوا نرسد، وجود ندارد. اقتصاد و محصولات اقتصادی می مانند که مبتنی برا ارزش های انسانی، عدالت و اخلاق باشند. مگر آنکه همان مواد خام مثل نفت را بفروشیم که دنیا به دلیل احتیاج مجبور است از کشورهای نفت خیز بخرد.
پاسخ ها
جلال زاده
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
مادر من سالها پشت دار قالی چشمانش رو در اثر ریزنقشی قالی و ریه هاش رو در اثر استنشاق هوای پر از گرد و خاک و پرز از دست داده. خود من سالها قبل یا بعد از رفتن به مدرسه پشت دار قالی بوده ام. ولی با این حال زیاد موافق صحبت شما نیستم. اینکه احساس میکنی که این مبتنی برا ارزش های انسانی، عدالت و اخلاق نیست، اتفاقا مشکل ما هم همینه. کم کاری دولت همین جا معلوم میشه.قراره میلیونها دلار ارز از این طریق وارد کشور بشه. قراره از برند ایرانی مثل ناموس وطن دفاع بشه قبل از اینکه فرش های بی کیفیت چینی بخواد آبروی فرش ایرانی رو ببره. آخه با کدوم دلخوشی؟ بیمه زنان قالی باف؟ آخه مادر من که از استاد دانشکده هنر شما استاد تر است- از طریق تجربه- مدرک فنی و حرفه ای از کجا بیاورد که بخواهد بیمه شود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
هر دم از این باغ بری می رسد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
متاسفانه مشکل فرش نه تنها در حوزه تولید و تجارت بیداد می کند بلکه در حوزه آموزش دانشگاهی نیز با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کند. متاسفانه فضای دانشگاهی به گونه ای می باشد که دانش آموختگان فرش چندان کارایی لازم را ندارند و این ناشی از ماهیت دانشجویان وارد شده به این رشته و اساتید ناآشنا به این رشته می باشد! دانشکده های هنر با کمترین اساتید ممکن می چرخند و گروه های فرش هم بنا به دلایلی حاضر به استفاده از نیروهای لایق در این رشته نمی باشند.
در کل جامعه فرش ایران در یک وضعیت نابسمان شدیدی به سر می برد که می رود این هنر صتاعی را چندان به زمین بکوبد که دیگر نای بیدار شدن نداشته باشد!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
آقای مختار زاده . یعنی پرداخت یارانه ها عامل کم شدن فروش فرش ایرانی است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
اگرخودراازباتلاق چين دورنكنيم درآيندنه چندان دوربانابودي وازبين رفتن كامل بيشترصنايع خودمواجه خواهيم شدكه درآن هنگام اين ماخواهيم بودكه دستانمان رابسوي آنهابراي ياري دراز خواهيم كرد كه اميدوارم چنين چيزي رانبينيم
سید امیرحسین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
ببینید خانواده ای که به زعم این آقا با 450 هزار تومان یارانه امورش می گردد حتماً کمتر از این مقدار گیرش می آمده که حاضر شده اصلاً از خیر بافندگی بگذرد.
مادر بیچاره من انقدر قالی بافت تا آرتروز گردن و ضعف دید و هزار بیماری دیگر گرفت و مجبور شد قالی بافی را کنار بگذارد اما دلالان جلو چشم خودمات قالی را می خریدند و به خریدار بعدی بالاتر می فروختند.
جوادمحسنی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
کشورهایی هستند که بیشتر از درآمد ما از محل فروش سرمایه های حیاتی و استراتژیکمان مثل نفت، درآمد حاصل از فروش گل دارند یا درآمد فروش بازیکن فوتبال یا صادرات خدمات فنی. اونوقت ما...
حقيقي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
امروزه ديگر بايستي كار را و توليد را به صورت علمي انجام داد. متوليان امر بايستي بگويند كه در اين زمينه در صنعت فرش چكار كرده اند؟!!! در اين دو سال اخير فرش ايراني در داخل 3 تا 4 برابر گران شده كه با توجه به اين موضوع كه بسياري از نهاده هاي توليد فرش داخلي است و به دلار ربطي ندارد، معلوم نيست چرا اين اتفاق افتاده است؟!!!!!!!!!! متوليان امر پاسخ دهند.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟