لحظه به لحظه با سخنرانی رئیس جمهور؛

من مدیر برای پروژه انتخاب نکردم؛ من مدیران ارشد ستادی معرفی کردم

اگر اوضاع کنونی کشور نبود و یا اگر دو فرد از همه نظر مشابه هم بودند، حتما جوان‌تر را انتخاب می‌کردم؛ وزرا در دهه سنی ۵۰ هستند و این دهه پختگی است آنچه برای من تعیین کننده بود عشق به خدمت توان مدیریت دانش تجربه انضباط مالی و تجربه کار حقوقی بود. من مدیر برای پروژه انتخاب نکردم من مدیران ارشد ستادی را به مجلس معرفی کردم؛ همه ما می‌دانیم فرماندهان کهنه‌کار اطاق فرماندهی جنگ را اداره می‌کنند و افسران جوان میدان نبرد را.
کد خبر: ۳۳۸۵۴۷
|
۲۴ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۸:۲۴ 15 August 2013
|
17407 بازدید
|
۲
زنگنه از قسم خلاف خوردن تا افتخار مدیریتی کشورسخنرانی حجت الاسلام حسن روحانی رییس جمهور در پایان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در صحن علنی مجلس آغاز شد.

به گزارش «تابناک»، دکتر روحانی اظهار داشت: به مردم بزرگوار ایران در درون و خارج که در این چهار روز از طریق رسانه‌ها موضوع را دنبال کردند، خسته نباشید عرض می‌کنم.

وی افزود: از همه رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی تشکر می‌کنم باب اطلاع رسانی کامل و بهنگام.

دکتر روحانی ادامه داد: از وزرای پیشنهادی سپاسگزاری می‌کنم که به عهد خود وفا کردند و در کمال حوصله و صبوری و رعایت ادب و اخلاق و اعتدال به نقد‌ها و سؤالات و مخالفت‌ها حتی مخالفت‌هایی که لحنش تند بود، پاسخ منطقی و مناسب ‌دادند.

وی گفت: برخی از لحن‌ها ممکن بود که بهتر باشد؛ اما در مجموع همه سخنان نمایندگان محترم در چهارچوب آیین نامه بوده است.

رئیس جمهور گفت: گرچه برخی رسانه‌ها نسبت به نوع سؤالات و انتقادات و لحن منتقدانه‌ای داشتند و حتی گاهی از اصلاح اعتراف‌گیری استفاده کردند، و‌لی به نظرم همه سخنان و نقد‌ها حق نمایندگان بوده، آن‌ها باید بدانند به چه کسی با چه دیدگاهی رأی می‌دهند. رأی آن‌ها حقوقی قانونی و سیاسی است. من مدیر برای پروژه انتخاب نکردم من مدیران ارشد ستادی معرفی کردم.

وی گفت: امیدوارم این خدمتگزار و همه اعضای کابیه آینده مستظهر به حمایت مجلس در طول خدمت‌گزاری باشند و همواره پشتیبانی مجلس برای دولت پیش رو به عنوان یک هدیه بزرگ برای استحکام دولت خواهد بود.

وی ادامه داد: همه باید تحمل‌ها را بالا ببریم؛ هم نمایندگان مجلس و هم اعضای دولت.

دکتر روحانی بیان داشت:‌ گاهی برخی نقد‌ها سنگین بود اما همه انتقادات را به رسمیت می‌شناسیم.

رئیس قوه مجریه بیان داشت:‌ هیچ کس چه رئیس جمهور چه دیگران نمی‌تواند نظر شخصی خود را به جای اسلام یا انقلاب بنشاند.

وی افزود: بنا بر قانون اساسی اصل بر تفکیک قواست؛ اما تفکیک قوا نسبی است توزیع و کنترل قدرت و مسئولیت مشترک مبنای اساطی در قانون اساسی ماست، به خصوص دو قوه مقننه و مجریه. وزیران از دو طریق رأی اعتماد ملت را می‌گیرند؛ رئیس جمهور که منتخب مردم است و از طریق نمایندگان مجلس که آنان نیز منتخب مردم هستند. و وزرا در برابر هر دو مسئول هستند. همه وزیران باید پشتیبانی رئیس جمهور و نمایندگان مجلس را به خوبی احساس کنند.

دکتر روحانی اضافه کرد: کابینه‌ای که معرفی شدند، یک منظومه یکپارچه منسجم و واحد هستند، همه بخش‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی با یکدیگر هماهنگ انتخاب شند تا در کنار یکدیگر معنادار و مؤثر بتوانند خدمتگزار مردم باشند.

وی اظهار داشت: پیری، جوانی و میانسالی برای من فرع بر ضرورت‌های مهم بود، شرایط کشور به گونه‌ای است که نمی‌توانستیم آزمون و خطا را یک بار دیگر تجربه کنیم و فرصتهای حساس را از دست بدهیم.

رئیس قوه مجریه بیان داشت: ‌با حمایت مجلس و سایر ارکان نظام فرصت را برای خدمت به مردم بزرگ ایران در این شرایط دشوار مغتنم می‌شمارم.

وی افزود: در عرصه سیاست داخلی مردم خواستار رعایت حقوق شهروندی اقلیت‌ها و همه خرده فرهنگ‌ها آرامش و عقلانیت در رفتارهای سیاست حفظ آرامش شهروندان و حفظ حریم خصوصی همه مردم و حاکم شدن فضای امید و نشاط در جامعه هستند.

رئیس‌جمهور گفت: در سیاست خارجی مردم به دنبال تکریم این ملت هستند، حرمت و اقتداری که در شأن این ملت بزرگ با فرهنگ و تمدن چندهزار ساله هستند.

وی ادامه داد: در عرصه سیاست خارجی با تحریم‌های ظالمانه، ‌چالش‌های منطقه‌ای و تنش ‌های حاد سیاسی در خاورمیانه که در اینجا لازم می‌دانم به ملت بزرگ مصر تسلیت بگویم و در برابر بی‌رحمی‌هایی که در این روز‌ها به مردم بزرگوار مصر شد، با آنان اظهار همدردی کنم و به نظامیان مصر تذکر دهم که ملت بزرگ مصر ملتی بزرگ و آزادی‌خواه است، او را سرکوب نکنید.
 
‌دکتر روحانی گفت: راه مردم راه دموکراسی و اسلام است، همه جهانیان باید به خواست مردم مصر احترام بگذارند و ما نیز با مردم مصر در این شرایط اظهار‌ همدردی می‌کنیم.

رئیس جمهور گفت: با صراحت خدمت نمایندگان محترم و ملت عزیز عرض می‌کنم که تک تک اعضای کابینه را متناسب با اندازه و شدت چالش‌های پیش رو و انتظار مردم و نخبگان و شرایط وزارتخانه‌های مربوطه برگزیده‌ام و انتخاب کرده‌ام، ‌این را هم می‌گویم که موفقیت دولت و انجام تعهدات در برابر مردم نیازمند اراده ملی است؛ یعنی همه قوا با هدایت و حمایت مقام معظم رهبری مدظله‌ العالی باید به یاری دولت بشتابند.

وی ادامه داد: همکاری مجلس و دولت نخستین گام و پیشانی این عزم و اراده ملی است، مردم خواست خود را می‌دانند، ‌برنامه‌ها و وعده‌های دولت تدبیر و امید را نیز شنیده‌اند؛ در این چهار روز هم سخنان نمایندگان موافق و مخالف را که ضرورت تضارب آرا و آزادی نقد است دنبال کرده‌اند، قطعا برای آن‌ها مهم است که میزان همسویی دولت و مجلس را با رأی خویش بسنجند.

توزیع و کنترل قدرت و مسئولیت مشترک مبنای اصلی در قانون اساسی ماست به خصوص دو قوه مقننه و مجریه. به همین دلیل وزیران از دو طریق رأی اعتماد ملت را در واقع می‌گیرند. از یک طریق رئیس جمهور که منتخب مردم است و از طریق دیگر نمایندگان مجلس شورای اسلامی که آنان نیز منتخب مردم هستند و وزیران در برابر هر دو مسئول خواهند بود. هم در برابر رئیس جمهور و هم در برابر نمایندگان مجلس شورای اسلامی.

در واقع همه وزیران باید پشتیبانی رئیس جمهور و نمایندگان مجلس را به خوبی احساس کنند و این پشتیبانی دوگانه است که وزرا را با قدرت بیشتر برای اجرای مسئولیت سنگین به ویژه در مقطع فعلی آماده می‌کند.

برخی از بحث‌ها و بگومگو‌ها هم در گذشته بازگشت آن به این بوده که در فهم و تفسیر قانون اساسی گاهی اختلاف نظر بوده است؛ اما در عین حال به اعتقاد من بیان قانون اساسی ما کاملا روشن است و هیأت وزیران در واقع منتخب رئیس جمهور و مورد اعتماد مجلس شورای اسلامی و نمایندگان محترم خواهند بود.

کابینه‌ای که به محضر شما معرفی شدند، یک منظومه یکپارچه، منسجم و واحد هستند.
رئیس جمهور گفت: همه بخش‌های اقتصادی این کابینه، فرهنگی و اجتماعی و سیاسی آن با یکدیگر هماهنگ انتخاب شده‌اند تا در کنار هم معنادار، موثر و کارآمد بتوانند خدمتگزار مردم باشند.

دولت مدیریت کل نگر، جامع نگر، آینده نگر و پویا را در کنار هم قرار داده تا انسجام مدیریت فراهم شود و از بخشی‌نگری که همیشه آفت در نظام مدیریت کشور بوده اجتناب شود.

دستیابی به چنین مدیریتی نیازمند نگاه استراتژیک و انتخاب همکارانی متناسب با همین نگاه بوده است. باید افرادی را برمی‌گزیدم که وقتی در بخش خود تصمیم می‌گیرند همه جوانب و لوازم و زمینه‌ها و آثار فرابخشی را نیز مدنظر قرار دهند.

وی افزود: لازمه این کار انتخاب وزیرانی بود که از دانش، تخصص و تجربه بالا برای مدیریت در شرایط پیچیده کنونی کشور برخوردار باشند.

پیری، جوانی و میان سالی برای من فرع بر این ضرورت‌های مهم بود. به علاوه، شرایط کشور به گونه‌ای است که نمی‌توانستیم آزمون و خطا را یکبار دیگر تجربه کنیم و فرصت‌های بسیار حساس را در این مقطع از دست بدهیم.

من در حقیقت به ملت برای پاسخ گفتن به مطالبات آنان و برنامه‌هایی که در طول فعالیت انتخاباتی تبیین کردم متعهدم.

روحانی گفت: این دولت برای پاسخگویی به‌‌ همان مطالبات و پیشبرد‌‌ همان برنامه‌ها و در چهارچوب گفتمان اعتدال که برآمده از آرای ملت است معرفی شده است.

کابینه فردی است که با پشتوانه بیش از ۳ دهه خدمت و مسئولیت و تجربه در سطوح مختلف نظام و رأی قاطع و معنادار مردم در مسئولیت ریاست جمهوری قرار گرفته است.

بدیهی است که کابینه باید متناسب با دیدگاه‌ها، برنامه‌ها و تعهدات آن به ملت ایران باشد. با عنایت مجلس شورای اسلامی و سایر ارکان نظام فرصت را برای خدمت به مردم بزرگ ایران در این شرایط دشوار مغتنم می‌شمارم.

اما مطالبات مردم در این شرایط فعلی در عرصه اقتصادی کاهش تورم، ثبات و آرامش در فضای کسب و کار، رونق اقتصادی، که منجر به افزایش سطح اشتغال و بهبود معیشت مردم است تا بتوانند زندگی آرام‌تر و راحت تری پیش رو داشته باشند.

رئیس‌جمهور ادامه داد: در عرصه سیاست داخلی مردم خواستار رعایت حقوق شهروندی، حقوق همه اقلیت‌ها و همه خرده فرهنگ‌ها در این کشور، آرامش و عقلانیت در رفتارهای سیاسی، حفظ آزادی‌های مشروع و قانونی شهروندان، احزاب و گروه‌ها، و حفظ حریم خصوصی آحاد مردم و حاکم شدن فضای نشاط، امید و اعتماد در جامعه هستم.

در عرصه سیاست خارجی، مردم به دنبال منزلت بیشتر ایران و ایرانیان در سراسر جهان و تکریم این ملت هستند. حرکت و اقتداری که درشان این ملت بزرگ با فرهنگ بزرگ و تمدن چند هزار ساله هستند، مردم مایل هستند که زیست بهتر همه ایرانیان را شاهد باشند و نام ایران مترادف با ایستادگی در حقوق و منافع ملی و همراه با صلح و دوستی و همزیستی و احترام متقابل باشد.

وی افزود: در حوزه اجتماع، مردم خواستار فضایی فرهنگی‌تر، سرشار از محبت و دوستی، توجه به اخلاق و ادب و کرامت انسانی، چهره رحمانی اسلام، اخلاق محمدی (ص) و اعتدال علوی جهت ساماندهی فرهنگ عمومی، جامعه‌ای که در ان علم و فناوری و اخلاق تضمین کننده آینده بهتر بر مبنای قدرت ملی باشد.

جامعه‌ای که از گسترش آسیب‌های اجتماعی فاصله بگیرد و دغدغه مردم و مسئولان را پاسخ دهد و سرمایه اجتماعی در این جامعه رو به افزایش باشد. دولت یازدهم در چه شرایطی آغاز به کار می‌کند؟

پاسخگویی به مطالبات مردم بدون توجه به وضعیتی که جامعه و نظام و کشور در آن وجود دارد دور از واقع گرایی و ناممکن است. وضع فعلی کشور در همه زمینه‌ها دشورا و پیچیده است.

در عرصه اقتصاد، تورم بالا، نرخ سرمایه گذاری پایین، رکود بنگاه‌های تولیدی، نقدیندگی بالا و دیگر مسائل اقتصادی مواجه هستیم که خلاصه آن را در سخنان و مباحثی که در هفته‌های گذشته در بخش‌هایی که قابل بازگویی عمومی بود، کم و بیش برای مردم تشریح کرده‌ام و در آینده نیز توضیح خواهم داد.

در عرصه سیاست خارجی با تحریم‌های ظالمانه، چالش‌های منطقه‌ای و تنش‌های حاد سیاسی در خاورمیانه که در اینجا لازم می‌دانم به ملت بزرگ مصر تسلیت بگویم و در برابر بی‌رحمی‌هایی که در این روز‌ها به مردم بزرگوار مصر شد با آنان اظهار همدردی کنم.

به نظامیان مصر تذکر دهم که ملت بزرگ مصر ملتی بزرگ و آزادی خواه است، او را سرکوب نکنید. راه مردم راه دمکراسی و اسلام است و همه جهانیان باید به خواست مردم مصر احترام بگذارند.

و ما نیز با مردم مصر در این شرایط اظهار همدردی می‌کنیم؛ امروز منطقه ما با تهدید قدرت‌های خارجی مواجه است

همچنین در عرصه فرهنگ و اجتماع با آسیب‌های اجتماعی و برخی شکاف‌ها مواجه هستیم؛ هرگونه قضاوتی درباره کابینه پیشنهادی باید بر مبنای لحاظ کردن توانایی وزرا برای پاسخگویی به مطالبات مردم و عبور از شرایط دشوار کنونی کشور صورت گیرد.

من با صراحت خدمت نمایندگان محترم و ملت عزیز عرض می‌کنم که تک تک اعضای کابینه را متناسب با اندازه و شدت چالش‌های پیش رو و انتظار مردم و نخبگان و شرایط وزارت خانه‌های مربوطه برگزیده‌ام.

این را هم می‌گویم که موفقیت دولت و انجام تعهدات در برابر مردم نیازمند اراده ملی است. روحانی ادامه داد: یعنی همه قوا با هدایت و حمایت مقام معظم رهبری ـ مدظله العالی ـ باید به یاری دولت بشتابند.

دولت نیز خود را موظف می‌داند با برنامه‌ریزی منسجم سخت کوشی، پایبندی به قانون در اولویت قرار دادن منافع ملی و عملکرد فراجناحی و استواری بر مشی اعتدال تمام تلاش خویش را برای گذر از شرایط فعلی و حل مشکلات و دستیابی به آینده‌ای بهتر به کار گیرد.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: همکاری مجلس و دولت نخستین گام و پیشانی این عزم و اراده ملی است. برنامه‌ها و وعده‌های دولت تدبیر و امید را مردم شنیده‌اند؛ در این چهار روز هم سخنان نمایندگان موافق و مخالف را که ضرورت تضارب آرا و آزادی نقل است دنبال کردند.

قطعا برای آن‌ها مهم است که میزان همسویی دولت و مجلس را با رأی خویش بسنجند. به صراحت در خدمت شما عرضه می‌دارم که یکایک وزرای پیشنهادی بر اساس ضرورت‌های پیش گفته مشورت نخبگان و مطالعه ظرفیت‌های کشور برگزیده‌ام.

نگاه من در انتخاب همکاران، نگاهی حرفه‌ای و تخصصی بوده است؛ به دنبال هیچ مصلحت بیرونی و سهم دهی به هیچ جناح و هیچ حزب و هیچ شخصیتی نبودم.

حدس و گمان درباره سهم دادن به گروه‌ها، جناح‌ها و حتی شخصیت‌های سیاسی بدانید از واقعیت دور است و اگر کسی چنین تصوری داشته باشد جزو‌‌ همان ظن و گمانی است که قرآن می‌گوید «ان بعض ظن اثم».

وزیران این کابینه هم هیچ کدام حرص و ولعی برای وزارت نداشتند. من از تک تک آن‌ها دعوت کردم و چه بسا برخی از آنان با اصرار من زیر بار مسئولیت وزارت رفتند.

روحانی افزود: کابینه، کابینه فراجناحی است اما فراجناحی بودن به معنای نداشتن گرایش سیاسی نیست.

اعظای کابینه چهره‌های شناخته شده هستند که در مراحل مختلف انقلاب در دولت‌های مختلف و یا مسئولیت‌های دیگر حضور موثر داشتند. بدیهی است که این افراد تفکرات مشخص سیاسی و یا حتی متفاوت با هم داشته باشند. مهم آن است که در کار دولت و دعوت افراد به همکاری، فراجناحی عمل کنند.

من با اصطلاحات مشکلی ندارم ولی وزیر باید کل ملت را ببیند نه منافع یک جناح؛ روحانی ادامه داد: وفادار به خواست ملت باشند و هماهنگ با برنامه‌های رئیس جمهور.

همکاران من در دولت از نسل انقلاب، متدین، متخصص، و پاکدست هستند؛ همه آن‌ها را به این نیت انتخاب کردم که انشاءالله از رأی اعتماد شما برخوردار شوند و مرا در عمل به تعهدی که با خدا و مردم بستم کمک کنند.

لازم می‌دانم به این نکته اشاره کنم چند سال پیش حوادث تلخی رخ داد.

رئیس جمهور اضافه کرد: عده‌ای اردوکشی خیابانی ‌و عده‌ای دیگر کهریزک درست کردند. همه می‌دانیم کارهای بسیار ناپسندی صورت گرفت.

اما همه باید تلاش کنیم آتش‌ها با تدبیر خاموش شود، ما به دستگاه قضایی اعتماد داریم. عده‌ای احضار شدند عده‌ای متهم بودند، عده‌ای محکوم شدند که همه آن‌ها مشخص است.

اما پس از چهار سال باز هم باید از کوچه‌های باریک دنبال اهدافی بگردیم که منافع ‌آن برای کشور نامشخص است؟ خود می‌گوید من نبوده‌ام و نیستم. دیگری اصرار دارد که بگوید تو بوده‌ای؛ دستگاه‌های قضایی و امنیتی می‌گویند نبوده است. آن یکی می‌گوید باید ثابت کنی که نبوده‌ای.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: من می‌پرسم ‌آیا این به نفع کشور است؟ یادمان نرود یک بار مسأله‌ای را پیگیری و دنبال می‌کنیم به خاطر منافع و امنیت ملی و گاهی برای منافع جناحی و حزبی. این دو با هم متفاوت است. اما آنچه مهم است اینکه همه باید تلاش کنیم جلو تکرار تخلفات را بگیریم و نگذاریم دیگر تکرار شود.

همه باید توجه داشته باشیم که آنچه ‌فتنه‌ها را خاموش و از تکرار آن جلوگیری می‌کند، همین حماسه حضور مردم در انتخابات است. بازگشت اعتماد همه مردم به صندوق آرا، اصلاح شیوه‌ها در اجرا و نظارت، توازن در رسانه‌های خبری و صداوسیما، عقلانیت و اعتدال و بالاخره جایگزینی فضای اعتماد و نشاط به جای فضای تردید و اختلاف.

آنچه ما به دست آورده باشیم، بسیار ارزشمند است؛ باید آنچه به دست آمده است به خوبی حراست شود و به خوبی حفاظت شود.

خدمت شما نمایندگان محترم عرض می‌کنم افرادی را که برای همکاری دعوت مرا پذیرفتند، نیت و انگیزه‌ای جز خدمت صادقانه به مردم و نظام ندارند و عمل به تعهدات دینی و ملی خود را وظیفه می‌دانند؛ متواضعانه پذیرفتند که این خادم ملت را همسو با تقدیر الهی و رأی و امید مردم یاری کنند.

همه آنان وفادار و پایبند به آرمان‌های انقلاب، اندیشه‌های امام، قانون اساسی و ولایت فقیه هستند. من به دستگاه امنیتی کشورم اعتماد دارم.

آن‌ها هم به خود من و هم به نمایندگان ویژه من اطمینان داده‌اند که هیچ یک از وزیران پیشنهادی نه فقط از نظر امنیتی، بلکه از نظر اخلاقی و مالی هم هیچ مسأله قابل ذکری ندارند.

البته می‌دانید من نیز به دلیل مسئولیت‌هایی که در بالا‌ترین سطوح کشور در حوزه امنیت ملی داشتم حتی به این استعلام‌ها هم بسنده نکردم و فرا‌تر از روال معمول همه دولت‌های گذشته مشورت و رایزنی را نسبت به همه وزیران در بالا‌ترین سطح دنبال کردم.

روحانی ادامه داد: بنده پس از اطمینان کامل وزرا را به مجلس معرفی کردنم. من خواهش می‌کنم افرادی اگر از بیرون مجلس با اهدافی خاص مسائلی را دنبال می‌کنند به آن‌ها توجه نکنیم؛ به مصالح ملی و شرایط کشور در این مقطع حساس توجه کنیم.

این همکاران گرامی منشور اخلاقی دولت که مبنای آن اعتدال است را نیز از جان و دل قبول کردند و همگی بر اجرای آن همدل و متقف القول هستند؛ وزیران من شناخته شده هستند. من با برخی از آنان در سال‌های جنگ و جهاد و زیر بمباران‌های دشمن هم‌رزم بودم. و با برخی دیگر در مسئولیت‌های دیگر همکار بودم، قدر عزیزان به ویژه جانبازان آن‌ها، خانواده‌های شهدای آن‌ها را قدردان باشیم. همچنین قدردان تعهد‌ها و تخصص‌ها و تجربه سال‌های طولانی.

به این نکته هم اشاره کنم در بحث متوسط سنی کابینه نسبت به برخی گاهی تعبیرهای نازیبایی هم به کار رفت. روحانی ادامه داد: جوانگرایی را می‌پسندم؛ ولی در مدیریت‌های کلان تجربه تعهد و دانش و آمادگی برای ایثار و فداکاری را مقدم بر مسأله سن می‌دانم.

اگر شرایط فعلی کشور نبود و یا اگر دو فرد از همه نظر مشابه هم بودند حتما جوان‌تر را انتخاب می‌کردم؛ وزرا در دهه سنی ۵۰ هستند و این دهه پختگی است آنچه برای من تعیین کننده بود، عشق به خدمت توان مدیریت دانش تجربه انضباط مالی و تجربه کار حقوقی بود.

من مدیر برای پروژه انتخاب نکردم من مدیران ارشد ستادی را به مجلس معرفی کردم؛ همه ما می‌دانیم فرماندهان کهنه‌کار اطاق فرماندهی جنگ را اداره می‌کنند و افسران جوان میدان نبرد را.

البته به همه وزیران توصیه کرده‌ام در رده‌های بعدی از متخصصین جوان استفاده و بهره‌برداری کنند. در بحث بانوان قومیت‌ها و اقلیت‌ها نیز باید اشاره کنم اولا کابینه بزرگ‌تر از هیأت وزیران است بی‌تردید بانوان محترم در کابینه حضور خواهند داشت؛ ثانیا از وزرا خواستم از بانوان شایسته در مدیریت‌ها و معاونت‌ها بهره‌گیری کنند.

از اقلیت‌های قومی دینی و مذهبی نیز در سطوخح مختلف مدیریتی ملی و محلی و حتی مسئولیت‌های در نهاد ریاست جمهوری دعوت به همکاری خواهد شد.
در اینجا سخن را طولانی نکنم؛ یک بار نام وزیران را با جمله‌ای اشاره کنم و نسبت به چند وزیر کمی با تفصیل سخن بگویم و بحثم را به اتمام ببرم و بر خستگی چهار روزه شما نیفزاییم.
 
روحانی افزود: خسته‌تر از آن حدی هستید که من فکر می‌کردم. البته من تجربه کار شما را دارم و می‌دانم که نشستن در این صندلی‌ها و گوش کردن به مباحث مختلف، چهار روز صبح و بعد از ظهر آسان نیست.

برای وزارت اقتصاد، آقای طیب نیا معرفی شده با توجه به ابعاد ملی و تجربه کافی ایشان و هماهنگی ایشان در تیم اقتصادی دولت؛ برای وزارت ارتباطات، آقای واعظی معرفی شده که تخصص دانشگاهی‌اش در همین زمینه است. سابقه مدیریت در بخش مخابرات دارد و در شرایط فعلی توانایی بین‌المللی کافی دارد.

برای وزارت اطلاعات، دکتر علوی به محضر شما معرفی شده که آشنایی من با ایشان در مجلس شورای اسلامی است؛ ایشان در دوره مجلس به عنوان رئیس کمیسیون داخلی مجلس بودند. و در مجلس خبرگان عضو کمیسیون سیاسی اجتماعی و همچنین دارای قدرت مدیریت کافی است.

آشنایی به بحث اطلاعات دارد و توان هماهنگی و همچنین مورد وثوق بنده و همه آنهایی است که در این امر مهم باید بر این مسئولیت وثوق کنند و برای وزارت بهداشت، با اصرار آقای دکتر هاشمی را دعوت کردیم به این کار، ایشان مسئولیت‌های بسیار سنگینی به عهده داشتند و خدمات بسیاری به کشور در امر پزشکی و به خصوص چشم پزشکی داشتند و دارند سابقه طولانی جهادی و جبهه دارند و جمعه پزشکی اعتماد وسیعی به ایشان دارند.
 
در وزارت دادگستری آقای پورمحمدی، من خوشحال شدم از پذیرش ایشان نه به دلیل توانمندی ایشان برای این وزارت که هماهنگی سه قوه را فراهم کند، بلکه در زمینه تامین عدالت و مبارزه با فساد مطمئن بودم کمک خوبی برای دولت خواهد بود. روحانی ادامه داد: وزارت دفاع، آقای دهقان معرفی شدند که سابقه من با ایشان مربوط به دفاع مقدس است و سابقه ارزشمندی در جنگ و جبهه دارد. وی نگاه استراتژریکی به این بخش دارد.

برای وزارت صنعت، مهندس نعمت‌زاده به حق فردی شایسته و جزو افراد کم نظیر در بخش صنعت هستند و می‌توانند در این بخش حتما نشاط جدیدی را به وجود آورند و فعالیت نه تنها بخش صنعت بلکه معهدن و تجارت را به عهده می‌گیرند و انشاءالله شاهد شکوفایی این وزارت خواهیم بود.
 
در فرهنگ و ارشاد اسلامی آقای جنتی مدنظر قرار گرفتند که از فعالان در انقلاب بودند و مسئولیت‌های فراوان داشتند و به فرهنگ اسلامی و ایرانی آشنایی دارند.

برای وزارت کشور، رحمانی فضلی دیگر نیازی به معرفی بیشتر نیست و شما آشنایی کامل دارید. ایشان هم سابقه مدیریت استانی دارند و هم در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی بودند و هم با فرهنگ آشنا هستند و من می‌خواستم ایشان با دید اقتصادی به استان‌ها در شرایط فعلی توجه کنند. ایشان با اقوام مختلف ایرانی آشنایی دارد و به کردی و آذری سخن می‌گوید و البته فارسی‌اش هم خوب است.
 
روحانی ادامه داد: آقای مهندس چیت چیان معرف حضور هستند و در مجلس خدمتشان بودیم که هم دارای تخصص و هم تجارب بسیاری هستند و ابتکاراتی در انرژی‌های نوین دارند و توجه ویژه به مسأله آب در شرایط فعلی کشور دارند.

وزارت خارجه، بهترین مسئولی که می‌توانست این مسئولیت را به عهده بگیرد انتخاب شد، من سال‌های دراز، با ظریف آشنایی دارم. از دوران دفاع مقدس و قطعنامه ۵۹۸ و سپس در مسئولیت‌های مختلف که بودند، مهارت ایشان در مذاکرات بین‌المللی را دیدم و آشنایی ایشان به مسائل مختلف جهانی و همچنین اطاعت ایشان از خط رهبری را در مقاطع مختلف دیدم.
 
برای جهاد کشاورزی، آقای حجتی انتخاب شد. البته ایشان متواضعانه از‌‌ همان روز اول افراد دیگری معرفی کرده و گفتند این‌ها بپذیرند و من به آن‌ها به عنوان مشاور کمک می‌کنم. روحانی گفت: در جمع بندی با خود آن عزیزان که ایشان معرفی کرده بود و متخصصین و بخش جهاد سابق، همه اتفاق نظر داشتند که حجتی مسئولیت را بپذیرد.

رأی آموزش و پرورش شخصیتی اجرایی، علمی و برنامه ریز یعنی نجفی مدنظر قرار گرفت؛ وی دارای نظرات راهبردی نسبت به مسأله آموزش و پرورش است و دارای محبوبیت بالایی در میان فرهنگیان است. درک عمیقی از آموزش و پرورش و همچنین از مسائل عمومی کشور دارند.
 
دغدغه فرهنگیان را به خوبی می‌داند و می‌داند که معلم دل خسته نمی‌تواند آینده سازان بانشاطی را تحویل جامعه دهد و فرزندان این مرز و بوم در سایه مدیریت این وزیر دانشمند برجسته من مطمئن هستم که می‌توانند نشاط علمی و اخلاقی و فرهنگی بهتری را پیدا کنند.

روحانی ادامه داد: ایشان تجربه سیاست گذاری و برنامه ریزی کلان کشور را داشته است. کاملا متعهد ب انقلاب و نظام و رهبر معظم انقلاب هستند؛ نیاز به تاکید مجدد ندارد. همه وزیران شرط اولیه آن‌ها تعهد و تخصص و قانونگرایی و اطاعت از ولایت امر بوده است.
 
روحانی گفت: در زمینه وزارت علوم، دغدغه خود من این بود که ضمن اینکه در دانشگاه‌های ما فضای علمی و فرهنگی بانشاط‌تری را شاهد باشیم و مطالبات بحقی که دانشجویان دارند مدنظر قرار دهیم، فردی باشد که مورد احترام دانشگاهیان باشد؛ دارای سوابق علمی و مدیریتی باشد و کاملا معتدل باشد و فضای آرام دانشگاه را در شرایط حساس فعلی کشور مدنظر قرار دهد؛ ایشان شخصیتی معتدل است.
 
من در‌‌ همان سال‌های دهه ۷۰ که مسائلی در دانشگاه‌ها بود و من در شورای عالی امنیت ملی مسئولیت داشتم، ایشان جزو افراد معتدلی بود که‌‌ همان زمان ما او را به عنوان شخصیت معتدل شناختیم.

درست است که تفکر اصلاح طلبانه دراد اما در اجرا مستقل و فراجناحی عمل کرده و چارچوب‌های نظام و دستورات ولی فقیه را همواره مدنظر قرار داده است؛ قبلا هم به صراحت گفتم که با اصولگرا و اصلاح طلب بودن کسی مشکلی ندارم و هر دو باید در دولت آینده اعتدال‌گرا باشند و ایشان اینچنین خواهد بود.
 
برای وزارت کار و تعاون لازم بود فردی انتخاب شد که هم اقتصاددان باشد و هم جامعه‌شناس باشد و هم مسائل کارگری را بخوبی بشناسد و هم خود فقر را با گوشت و پوست خود لمس کرده باشد و هم سال‌ها امنیت ملی را پاس داشته باشد و پیوند اقتصاد و سیاست و مسائل اجتماعی را به خوبی درک کند که دکتر ربیعی دارای این ویژگی هست.
 
اینجا وزارتخانه‌ای است که هم مسائل اقتصادی و هم اجتماعی و هم کارگری مطرح است و بنابراین ما هرگز در این زمینه مصالح کشور را به دور نداشتیم و مدنظر داشتیم و با توجه به ویژگی‌های این وزارتخانه و شناختم از ایشان برای این مسئولیت انتخاب شده است.
بنابراین ما هرگز در این زمینه مصالح کشور را به دور نداشتیم و مدنظر داشتیم و با توجه به ویژگی‌های این وزارتخانه و شناختم از ایشان برای این مسئولیت انتخاب شده و می‌تواند وزارتخانه را به خوبی اداره کند.
 
آقای آخوندی برای وزارت راه و مسکن و شهرسازی انتخاب شده است. روحانی اضافه کرد: آخوندی دارای هم دانش مهندسی است و هم دارای دانش اقتصادی و توسعه اجتماعی است و می‌تواند حضور ایشان با توجه به مسئله آنچه که به عنوان کل کشور ما مدنظر قرار می‌دهیم در بحث آمایش سرزمینی مدنظر قرار دهد.

روحانی اضافه کرد: مساله تمرکزگرایی و پایتحت سالاری که باید فاصله گرفته شود، مدنظر ایشان است؛ راه و شهرسازی مأموریت استراتژیک در تأمین زیرساخت‌های کشور دارد، وی با انجمن‌های حرفه‌ای و تحصصی هماهنگ است و آن‌ها از این انتخاب استقبال کردند. ایشان جهادگری است که سابقه جهاد و رزمندگی دارد و جزو سنگرسازان بی‌سنگر بوده است.
 
این شهامت را داشت که در سال‌های حساس در حضور مقام معظم رهبری بگوید که در انتخابات نه تنها تقلبی نشده بلکه در انتخابات ایران امکان تقلب هم نیست. به ایشان تبریک می‌گوییم به خاطر بیان اعتقاد خود؛ وی جزو افرادی است که به نظام و امر ولایت فقیه ملتزم خواهد شد.  
 
نسبت به وزارت نفت، من در اینجا عرض می‌کنم که وزارت نفت از یک حساسیت بسیار بالایی برخوردار است. امروز شرایط کشورمان این است که منابع مالی ما یا به یک تعبیر رسا‌تر، زندگی امروز مردم با این وزارتخانه اتصال دارد؛ شرایط سیاسی و بین‌المللی ما هم نسبت به این وزارتخانه بسیار حساس است.
 
روحانی همچنین اظهار داشت: دشمن توطئه تحریم خود را بر سر این وزارتخانه گسترش داده است. جایگاه وزارت نفت، جایگاه یگانه‌ای است و نگاه ما باید به این وزارتخانه نگاه یگانه باشد. تنها بحث انرژی داخل کشور نیست. بحث سیاست خارجی ما و اقتصاد ما به این وزارتخانه وابسته است. ما نیاز به یک مرد باتجربه کهنه کار در این زمینه داشتیم.

در این مورد بسیار وسواس به خرج داده و مشورت کردم. حتی دو نفر را برای این وزارتخانه برگزیدم که خودشان اصرار کردند و گفتند، در شرایط فعلی بهترین گزینه، «مهندس زنگنه» است. با همه متخصصان و دوستان که بررسی کردیم، وی شایسته‌ترین فرد برای این سمت بود و نیاز ندارد توضیح دهم.

شما دوره مسئولیت ایشان را در نفت با دوره‌های دیگر مقایسه کرده و ببینید در دوره خود به این صنعت چه نشاطی داد. شما پارس جنوبی دوره ایشان را با امروز مقایسه کنید؛ بقیه چیز‌ها را نمی‌خواهد. وقتی ایشان رفت از وزارتخانه، پارس جنوبی تا الان چقدر پیشرفت داشته است؟
 
البته می‌دانم شرایطمان در این سال‌ها بسیار سخت بوده اما در عین حال کار ایشان بسیار ارزشمند بوده است. رئیس جمهور ادامه داد: من به صراحت به ملت ایران عرض می‌کنم به عنوان منتخب شما فرد بهتری را برای این وزارتخانه نمی‌شناسم و این وزارتخانه حساس است که اگر بخواهد حتی دو هفته با سرپرست اداره شود.
 
بنده به عنوان امین نمایندگان و ملت عرض می‌کنم که برای من بسیار سخت و برای منافع ملی کشور مضر خواهد بود، آقای زنگنه شخصیتی هست که ما در جبهه جنگ با ایشان آشنا شدیم. ایشان جهادگری است که در میدان‌های رزم و در وزارتخانه‌های مختلف کنارش بودم.
 
من خدمتتان عرض می‌کنم پرونده ایشان را در بخش‌های مختلف دنبال کردم. فردی پاکدست است و مسأله‌ای اگر به نام «کرسنت» مطرح است، در این زمینه مؤلف محترم همین جاست!

اولین کسی که به قرارداد کرسنت اشکال کرد، بنده به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی بودم و بعد هم در جریان امور مراحلش هستم؛ مهندس زنگنه فردی است متخصص، پاکدست و مفید.
در شرایط فعلی بهترین برای اداره کردن این وزارتخانه بسیار مهم و استراتژیک شرایط فعلی است.
 
برای ورزش و جوانان آقای سلطانی فر انتخاب شد که سابقه مدیریت طولانی در مسئولیت‌های مختلف دارد. در استانداری‌های مختلف که مسئولیت داشته به عنوان رئیس شورای ورزشی فعال بوده است.
 
سلطانی‌فرد کسی است که مدتی به عنوان جانشین مسئول ورزش بوده و معاونت ورزش را برعهده داشته و امروز فرد شایسته‌ای است که این مسئولیت را به عهده بگیرد. این وزارتخانه از لحاظ غرور ملی برایمان بسیار مهم است.

از لحاظ دیپلماسی که دیپلماسی ورزش برایمان مهم است، اهمیت دارد؛ از نظر ورزش همگانی نیز برایمان مهم است. او کسی است که در بخش ساختاری و سیاستگذاری وزارتخانه آشناست. با چند جلسه صحبت با ایشان در بحث ورزش، واقعا کاملا به زوایای این کار مسلط است و به خوبی می‌تواند مسئولیت را به عهده بگیرد.
 
در پایان محضر شما نمایندگان عرض می‌کنم که من در پیشگاه شما نمایندگان و خداوند بزرگ خود را موظف می‌دانستم و می‌دانم که آنچه می‌دانستم را نسبت به کابینه و تک تک وزرا با صداقت و صراحت و قبول مسئولیت در روز قیامت اعلام کنم. هرچه گفتم یک شهادت شرعی بوده و به تمام الزامات این شهادت شرعی متعهد هستم.
 
خداوندا تو خود شاهد باش که من جز حقیقت و راستی نگفتم و نخواهم گفت. خدایا تو خود شاهد باش آنچه گفتم برای ارتقای آگاهی کسانی بود که در معرض مسئولیت داوری مهمی قرار دارند. تو شاهد باش که تمام تلاشم را به کار بسته‌ام تا بهترین افراد را برای کابینه با بالا‌ترین درجه کارآمدی و تجربه به نمایندگان ملت معرفی کنم.
 
در انتخاب این همکاران دقت و مشورت و همچنین رسیدگی و ارزیابی کامل انجام دادم تا شایستگی، توانایی و تعهد آن‌ها برای مسئولیت‌ها روشن باشد؛ حتی یک روز در جریان معرفی این وزیران و یا حتی یک ساعت وقت تلف نکردم.
 
من به دلیل حساسیت شرایط کشور و به دلیل تاکید مقام معظم رهبری که فرمودند هرچه سریع‌تر دولت را معرفی کن، پس از تحلیف در اولین فرصت ممکن دولت را معرفی کردم و امروز خوشحالم به نقطه‌ای رسیدیم که با رأی شما نمایندگان حماسه سیاسی انشاءالله کامل خواهد شد.

بیست و چهار خرداد مردم حماسه سیاسی آفریدند و ۲۴ مرداد هم شما نمایندگان مردم آن را تکمیل کنید. نمایندگان محترم، این شمایید و این خدای حاضر و ناظر بر اعمال همه ما؛ این شمائید و چشم منتظر ملت بزرگوار ایران که نگاه آن‌ها امروز به آرای شماست. این شمائید و این طمع دشمنان که همیشه خواسته‌اند بین دولت و مجلس فاصله باشد که هرگز آن‌ها خوشحال نباشند و نخواهند بود.

رأی امشب شما به همه اعضای کابینه، بعضی‌ها نوشته‌اند و گفته‌اند که فلانی خوشحال می‌شود که اگر چند وزیرش رأی نیاورند. من به صراحت اعلام می‌کنم من خوشحال می‌شوم همه وزرایم رأی بیاورند. بی‌گمان با رأی شما به همه وزرا، کار دولت و خدمت به مردم در همه بخش‌ها و وزارتخانه‌ها سریع‌تر آغاز می‌شود که این خواست و انتظار مردم است.

انشاءالله با رأی شما لبخند بر لبنان ملت ما و هم شادی رهبر انقلاب را در پی خواهد داشت. انشاءالله شادی ملت امروز تکمیل خواهد شد. شما که همیشه لطف داشتید پس «الکرام، بالاتمام». پس به همه رأی بدهید.
 
خط قرمز من و شما با همه وزرا، امانداری در بیت‌المال است و رعایت منویات رهبری؛ صیانت از حقوق ملت ایران و پاسداری از اخلاق و احکام نورانی اسلام است. هر کس رعایت کند خدمتش مشکور خواهد بود و هر کس خدای ناکرده از این خط قرمز عبور کند، جایی در حلقه خدمتگزاران دولت نخواهد داشت.
 
بارال‌ها ما تنها به تو دل بستیم؛ تعدادمان کم و دشمنانمان در دنیا بسیار است. تدبیر ما به تقدیر توست و امیدمان به رحمت بی‌کران تو و ما خود را وامدار تو می‌دانیم.

والسلام علیکم و رحمت‌الله و برکاته


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵۹
انتشار یافته: ۲
آذر علوی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۴
احسنت و خسته نباشی ودرود بر رئیس جمهور محبوب که با درایت ومنطق صحبت میکنند.
ناشناس
|
China
|
۱۹:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۴
rohani mochakerim
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟