به گزارش ایسنا، در بروزرسانی جدید این فهرست به کاهش جدی جمعیت «اکاپی»ها اشاره شده است. «اکاپی» با نام علمی «Okapia Johnstoni» یکی از سمبلهای طبیعی در «جمهوری دموکراتیک کنگو» است. این جانور وابستگی و نزدیکی بسیاری به زرافهها دارد و منحصر به جنگلهای بارانی کنگو است. «اکاپی»ها در حال حاضر تنها یک گام تا رسیدن به وضعیت بالاترین خطر انقراض فاصله دارند. از بین رفتن زیستگاهها، شکار و همچنین حضور شورشیان در این منطقه، فعالیت شکارچیان فیلها و معدنکاری غیرقانونی از جمله عواملی هستند که شانس بقای اکاپیها را کاهش دادهاند.
بنابر فهرست جدید در حال حاضر حدود 200 گونه پرنده به شدت در معرض خطر هستند. پرنده «بال سفید دمکرکی» با نام علمی «Sarothrura ayresi» که یک پرنده کوچک مرموز است که در «اتیوپی»، «زیمبابوه» و آفریقای جنوبی زندگی میکند و جزو آخرین گونههایی است که به این فهرست اضافه میشوند.
نابودی و فرسایش زیستگاه این پرنده نظیر خشک شدن تالابها، تغییرات کاربردی زمینها برای کشاورزی، آب دزدی، چراندن بیش از حد دامها در مراتع و قطع پوشش نباتی تالابها این پرنده را به این مرز خطرناک کشیده است.
اگرچه جمعیت جهانی «لاکپشتهای چرمی» با نام علمی «Dermochelys coriacea» که بزرگترین جمعیت لاکپشتها هستند از وضعیت به شدت در معرض خطر به وضعیت آسیبپذیر بهبود یافته اما این گونه همچنان با خطرات بسیاری در گونههای زیرمجموعه خود روبروست.
لاک پشتهای چرمی یک گونه واحد و در سراسر جهان دارای هفت زیرمجموعه جغرافیایی و زیستی هستند. جمعیت لاکپشتهای چرمی بومی شمال غرب اقیانوس اطلس به لطف برنامههای حفاظتی با موفقیت رو به افزایش است اما در مقابل جمعیت لاکپشتهای بومی شرق اقیانوس آرام در سواحل آمریکایی این اقیانوس و همچنین زیرگونه بومی غرب اقیانوس آرام در زیستگاههای مالزی، اندونزی، پاپوآ گینه نو و جزایر سلیمان هر دو به دلیل برداشت بیش از اندازه از تخم آنها و گیر افتادن در دام صیادان به شدت رو به کاهش است.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت، با انتشار فهرست قرمز IUCN خبرهای خوشی نیز از ارزیابی برخی گونهها به گوش میرسد. برای مثال دو گونه از مرغابیهای دریایی با نامهای علمی «Thalassarche melanophrys» و «Phoebastria nigripes» که جزو گونههای به شدت در معرض تهدید بودند اکنون کمتر در معرض خطر انقراض هستند.
همچنین روباه ایسلندی با نام علمی «Urocyon littoralis» نیز که تا پیش از این در گروه گونههای به شدت در معرض خطر بوده اکنون وضعیت آن بهبود یافته و در فهرست گونههای نزدیک به تهدید جای گرفته است.
«جین اسمارت»، مدیر جهانی گروه حفاظت از تنوع زیستی IUCN میگوید: بروزرسانی جدید IUCN حاوی برخی موفقیتهای حفاظتی زیستمحیطی است که باید برای تلاشهای آینده از آنها الگو بگیریم.