سرویس با بینندگان مطلب زیر توسط یکی از کاربران تابناک و از طریق ایمیل اختصاصی با بیینندگان ( karbar@tabnak. ir ) برای سایت ارسال شده است. تابناک بر حسب کارکرد رسانه ای خود، تلاش خود را برای پاسخگویی سازمان و مسئولان مرتبط با این درخواست به عمل آورد که نتیجه این پیگیری ها در قالب گزارش زیر برای اطلاع مخاطب محترم منتشر می گردد.
طرح مشکل :
با سلام
از شما خواهشمندم پیگیری کنید. این که قرار شده امسال تاثیر قطعی داشته باشه ، به خدا ظلمه. چرا ؟چون قرار بود فقط تاثیر مثبت داشته باشد. الان اگر یک نفر بخاطر مشکلاتی نتوانسته باشد امتحان نهایی را خوب دهد ، حالا تمام امیدش بر باد می رود. یک سال هم درس بخواند که کنکور را حتی 100 درصد بزند ، بخاطر تأثیر 75 درصد ، میشه 75 درصد و اگر مثلا درسی را 10 گرفته باشد ، می شود12 و نیم درصد. 75+12.5 = 87.5 درصد
این برای کسی است که 100 درصد زده باشد. پس می بینیم که یک شب امتحان رو به یک سال کنکور ترجیه دادند
از شما می خواهم این را از مسئولین سنجش بپرسید:
1- تقلب سر جلسه امتحان نهایی به طور گسترده رخ می دهد و خیلی ها با همین تقلب به نمرات بالا می رسند. نمونه اش را در حوزه امتحانی شاهد امام مشهد ، دیدم.
2- با توجه به اینکه امکان جبران نمرات امتحان نهایی وجود ندارد ، اگر گاهی دانش آموزی در موقع امتحان نهایی با مشکل یا بیماری مواجه شد و نتوانست نمرات خوبی بگیرد تکلیفش چیست؟ یعنی یک شب به یک سال درس خواندن مقدم است؟
آیا باید آینده اش به خاطر همین اشتباه یا مشکل تباه شود ؟
جوابیه:
بسمه تعالی
برادر گرامی جناب آقای محمدجواد بربریان
مدیر مسئول محترم پایگاه اطلاع رسانی تابناک
با سلام،
احتراماً، عطف به شماره نامه 837/ت مورخ 23/9/92 در خصوص نحوه اعمال سوابق تحصیلی در آزمون سراسری سال 1393 ، به شرح ذیل پاسخ مقتضی جهت اطلاع رسانی لازم ارسال می گردد مقرر دارید وفق مقررات انجام پذیرد.
1- براساس ماده 5 قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب 10/6/92 مجلس شورای اسلامی ، پذیرش دانشجو در دانشگاهها براساس «سابقه تحصیلی» یا« سابقه تحصیلی و آزمون (عمومی – اختصاصی)» صورت می گیرد . همچنین براساس تبصره 4 ماده فوق تأثیر سابقه تحصیلی سالانه بصورت تدریجی و صعودی است و پس از 5 سال حداقل 85 درصد ظرفیت پذیرش دانشجو در خصوص میزان تأثیر هر یک از عوامل سابقه تحصیلی ، آزمون عمومی و اختصاصی تصمیم گیری می نماید.
2- موضوع اعمال سوابق تحصیلی در اولین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در تاریخ 6/9/92 مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر گردید سوابق تحصیلی مرتبط ، موجود و تراز شده (سال سوم متوسطه دیپلم) دانش آموزانی که طی سال های 84 تا 92 دیپلم خود را در رشته های ریاضی ، فیزیک ، علوم تجربی ، علوم انسانی و علوم معارف اسلامی براساس امتحان نهایی و کشوری اخذ نموده اند، با توجه به تبصره 5 ماده 5 قانون مذکور تا 25 درصد تأثیر قطعی داشته باشد.
3- کلیه ضوابطی که در گزینش آزمون سراسری صورت می پذیرد از قبیل اعمال سهمیه ایثارگران ، سهمیه مناطق، گزینش بومی ، نحوه اعمال سوابق تحصیلی و غیره مصوب مراجع ذیصلاح از جمله شورای عالی انقلاب فرهنگی ، مجلس شورای اسلامی و شورای سنجش پذیرش دانشجو بوده و سازمان سنجش آموزش کشور موظف به اطلاع رسانی به داوطلبان بوده و باید قانون و مصوبه فوق را اجرا نماید.
4- اعمال سوابق تحصیلی به صورت درس به درس نمی باشد بلکه برای داوطلبانی که در آزمون سراسری سال 93 مشمول سابقه تحصیلی هستند، در هر یک از زیر گروه های گروه آزمایشی که در آن شرکت می نمایند ، یک نمره کل براساس تراز نمرات دروس مؤثر در سابقه تحصیلی محاسبه می شود که به عنوان نمره کل سابقه تحصیلی در آن زیر گروه شناخته می شود و یک نمره کل از تراز نمرات خام دروس آزمون سراسری محاسبه می شود. سپس برآیند این دو نمره کل ، نمره کل نهایی داوطلب را تشکیل می دهد.
5- با توجه به بند الف ماده 1 قانو مذکور از آنجا که نتایج امتحانات آموزش و پرورش در سال های مختلف مورد استفاده داوطلبان قرار می گیرد ، وزارت آموزش و پرورش موظف است ضمن استانداردسازی امتحانات پیش بینی لازم از نظر سختی یا دشواری و پوششش سؤالات امتحانی را مطابق اصول سنجش و اندازه گیری به عمل آورد.
در پایان خاطر نشان می سازد که با توجه به ارتباط بخشی از موارد مطرح شده با وزارت آموزش و پرورش ، لازم است از مرکز مذکور نیز استعلام به عمل آید.
مهدی ناصری
مدیر کل دفتر ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل