کمپین اینترنتی فعالان محیط زیست برای حذف حیوانات از سیرک که در مدتی کوتاه توانسته موافقان زیادی جلب کرده و توجه ها را به خود معطوف کند، آنقدر نگاهها را تغییر داده که هنوز خودش به ثمر ننشسته، شاهد اثرات مثبت جانبی آن هستیم.
به گزارش «تابناک»، پس از آنکه فعالان محیط زیست کلان شهر تبریز از ورود سیرکی به شهرشان آگاه شدند که در آن حیوان آزاری جریان داشت، تصمیم گرفتند تحصن کرده و خواستار اخراج این سیرک از شهرشان شوند.
ژیلا پورایرانی، مؤسس پناهگاه حیوانات پردیس که از جمله معترضان حیوانات آزاری این سیرک در تبریز بود، در این باره به خبرنگار «تابناک» گفت: وقتی شنیدیم دو روز است سیرکی با داشتن برخی گونههای جانوری در محدوده پارک ائل گولی مستقر شده و نمایش برپا کرده، سری زدیم به آنجا و چنان صحنههای دلخراشی دیدیم که انتظار دیدنش را نداشتیم.
این فعال حقوق حیوانات افزود: در این سیرک که به تازگی از کرمانشاه آمده، خرسی با شرایط اسفناک نگهداری میشود که هیچ دندانی در دهان ندارد و حتی نمیتواند کاهو را بجود. جالب اینکه مسئول سیرک میگوید، دندانهای حیوان به دلیل پیری ریخته و زیر بار نمیرود که دندانهای خرس را کشیدهاند تا رامش کنند. جدای این خرس، شیری دارند که دندانهای نیشش کشیده شده و دیگر دندانهایش را هم با اره بریدهاند و زجری که حیوان کشیده را هنوز میتوان در صورتش دید.
پورایرانی در ادامه به اوضاع بد نگهداری چند میمون در این مجموعه اشاره کرد و گفت: مسئول سیرک وقتی اعتراض ما را دید و سرمایهگذار سیرک ت که از تاجران شهر است ـ هم متوجه واکنش ما شد، اول تلاش داشتند با ما مقابله کنند، ولی وقتی با یگان حفاظت سازمان محیط زیست تماس گرفتیم و ایشان را در جریان امر قرار دادیم، اوضاع تغییر کرد و مدعی شدند که مجوز فعالیت از سازمان دارند و با دشواری موفق شدهاند مجوزشان را تمدید کنند.
موسس پناهگاه حیوانات پردیس افزود: اوضاع به قدری ناراحت کننده بود که یکی از کارکنان سیرک تلاش کرد تا سریع کف قفس فلزی خرس را که پشت خودرو وانت بود و پساب و فضولات حیوان در آن جمع شده بود، با شلنگ آب تمیز کند، چراکه پیش از حضور ما تا این اندازه هم برایشان مهم نبود.
وی افزود: با پیگیری از طریق محیط زیست استان متوجه شدیم که این سیرک هیچ گونه مجوزی برای فعالیت در استان نگرفته و اجازه فعالیت ندارند. ما هم اعتراض خود را کتبی در اختیار محیط زیست استان گذاردیم و ایشان نیز روز گذشته مسئولان سیرک را فراخواندند که البته ایشان به روی خود نیاورده و مراجعه نکردند!
پورایرانی با تأکید بر اینکه در همان روز تحصن محیط زیست به ایشان دستور توقف فعالیت داد، گفت: دیدن شیری که علاوه بر ابتلا به نوعی قارچ، آثار جراحات بسیاری بر چهره داشت و رنجی که به این حیوانات تحمیل میشد، به قدری زجر آور بود که نمیشد حضور این سیرک در شهر را تحمل کرد. به همین دلیل روز گذشته، بار دیگر جلو سیرک جمع شدیم و بر خواسته خود تأکید کردیم.
این فعال حقوق حیوانات افزود: سرانجام با کمک مسئولان محیط زیست استان ـ که جا دارد از ایشان تقدیر و تشکر کنیم ـ امروز مهلت ۲۴ ساعتهای به مسئولان این سیرک ابلاغ شد تا در این زمان از شهر تبریز و استان بیرون روند. البته امیدواریم ممنوعیت بهکارگیری حیوانات در سیرک هر چه زودتر اجرایی شود تا به کل شاهد چنین صحنههای دردناکی در هیچ یک از شهرهای کشورمان نباشیم.