تیر خلاص به شعار شایسته‌سالاری در فرهنگ؛

یک آقازاده در راس معتبرترین بنیاد سینمایی خاورمیانه؟!

سینمای ایران نیاز به آرامش دارد، بنابراین با صدور حکم برای آقازاده‌هایی که نسبتی با هنر هفتم این مملکت ندارد، سینماگران را از تحقق شعارهای دولت در این عرصه ناامیدتر نکنید. چشم انتظار رد این خبر توسط وزیر فرهنگ و ارشاد و یا معاون سینمایی‌اش نشسته‌ایم.
کد خبر: ۴۷۴۸۸۴
|
۲۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۰:۳۲ 12 February 2015
|
55427 بازدید
|
با رفتن محمدرضا جعفری جلوه از بنیاد سینمایی فارابی به رسانه ملی، گمانه‌زنی‌‎ها درباره مدیرعامل جدید این بنیاد رو به فزونی نهاد و حال سخن از انتصاب یک آقازاده با سوابق بسیار محدود برای معتبرترین بنیاد سینمایی خاورمیانه به میان آمده تا نگرانی اهالی سینما نسبت به سرنوشت این مجموعه بیش از پیش شود اما آیا چنین بی‌تدبیری در دولت تدبیر رقم خواهد خورد؟

به گزارش «تابناک»؛ اندکی در این اسامی تامل کنید: «سیدمحمد بهشتی (۱۳۶۲-۱۳۷۳)، محمدحسین حقیقی (۱۳۷۳-۱۳۷۴)، محمد رجبی (۱۳۷۴-۱۳۷۶)، محمدحسن پزشک (۱۳۷۶-۱۳۷۸)، عبدالحمید محبی (۱۳۷۸-۱۳۸۰)، محمدمهدی عسگرپور (۱۳۸۰-۱۳۸۱)، علیرضا رضاداد (۱۳۸۱-۱۳۸۶)، مجید شاه‌حسینی (۱۳۸۶-۱۳۸۸)، سیداحمد میرعلایی (۱۳۸۸-1392)، محمدرضا جعفری جلوه (1392 - 1393)»؛ اینها مدیران بنیاد سینمایی فارابی از ابتدا تاکنون بوده‌اند.

این بنیاد علی‌رغم همه نقدهایی که به برخی از تصمیمات مدیریت‌های پیشینش وارد است و این مجموعه را بسیار ضعیف و فاقد کارآمدی مورد انتظار ساخته، بازوی اصلی معاونت سینمایی پیشین و سازمان سینمایی کنونی است و یکی از دلایلی که جعفری جلوه و ایوبی نتوانستند در بلندمدت همکاری داشته باشند، عدم فرمانبرداری دست راست سینما از مغز سینما بود که اجازه اصلاح و تغییر ساختار این مجموعه را نمی‌داد؛ مجموعه‌ای که ساختاری قدیمی و ناکارآمد دارد اما همچنان مهم‌ترین بخش حامی تولید داخلی سینمای ایران تلقی می‌شود.

یک آقازاده در راس معتبرترین بنیاد سینمایی خاورمیانه؟!

اگرچه این نقش نیز با قدرت گرفتن بخش خصوصی در دو دهه اخیر، کمرنگ‌تر از هر زمان شده اما واقعیت آن است که کمتر تهیه کننده‌ای را می‌توان یافت که چک بانکی نزد بنیاد سینمایی فارابی نداشته باشد و طلب‌های این مجموعه از سینماگران که به واسطه وضعیت نه چندان مناسب اقتصادی‌شان هیچ‌گاه تسویه نشده، سر به فلک می‌زند. این بنیاد عملاً باعث ادامه حیات بسیاری از سینماگران شده و این ادامه حیات به مدیرانی بازمی‌گردد که تدبیر کرده‌اند و سینماگران را حفظ نموده‌اند.

البته عدم به روزرسانی نیروی انسانی و اکتفا به سرمایه‌های انسانی ـ که جذب‌ گروهی‌شان در‌‌ همان دهه ۶۰ نیز محل تأمل است ـ این بنیاد را به یکی از مجموعه‌های بزرگ تحت نظر سازمان سینمایی بدل کرده که مطابق با آمار‌ در دسترس، حدود ۷۰ درصد پرسنلش تحصیلات معادل دیپلم و زیردیپلم دارند و طبیعتاً در سینمای امروز دنیا که تخصص حرف اول را می‌زند، این نیروی انسانی یا باید به سطح آموزش عالی برسد و یا بازنشسته شود که گزینه نخست به شدت زمانبر و دور از دسترس خواهد بود و «تابناک» نیز پیش از این بر لزوم این اصلاحات تاکید کرده بود.

اما این اصلاحات باید توسط چه شخصی صورت پذیرد و اساساً بنیاد سینمایی فارابی قرار است توسط چه مدیری در سال‌های پیش رو اداره شود؟ ظاهراً قرار بر این بوده تا رمضانعلی حیدری خلیلی مشاور ارشد سازمان سینمایی که سوابق بلندمدت مدیریت در حوزه سینما داشته و آنچنان چهره مرضی الطرفینی محسوب می‌شود که از سال 83 تا 88 ناظر مالی سازمان سینمایی در خانه سینما بوده، در مقام سرپرست بنیاد این تغییرات را اجرایی نماید و سپس مدیرعامل تازه بنیاد انتخاب و منصوب شود.

با این حال در شرایطی دوران گذار فارابی طی می‌شود، انتشار اخباری در خصوص قصد مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد برای انتخاب یک آقازاده به عنوان مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی بسیار تکان دهنده بود. علیرضا تابش برادر محمدرضا تابش نماینده مجلس شورای اسلامی، پدر مرحومش معلم بازنشسته در اردكان بود و دایی‌اش رئیس جمهور اسبق ایران. او در همان زمان ریاست جمهوری دایی‌اش و در دوران وزارت عطاءالله مهاجرانی بدون هیچ رزومه جدی مدیرکل مديركل حوزه رياست و مدير روابط عمومي وزارت ارشاد شد و در دوره احمد مسجد جامعی نیز در این سمت ماند و جزو معدود مسئولان وزارت ارشاد بود که در این دوره هشت ساله جابجا نشد.

یک آقازاده در راس معتبرترین بنیاد سینمایی خاورمیانه؟!

او در دولت نهم به كتابخانه ملي رفت و در دوران اشعري مسيوليت هايي در كتابخانه ملي و مركز اسناد داشت، مدير موزه يادمان رياست جمهوري و مشاور رييس موزه ملي قرآن كريم و مشاور رييس كميسيون فرهنكي شورا، عضو هيات امناي انجمن سينماي جوان از ديكر سوابق اوست. او در دوره نجفی به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری رفت و هفدهم شهریور 1392 به عنوان به عنوان مشاور و مدیر کل حوزه ریاست این سازمان منصوب شده بود اما در دوره سلطانی‌فر استعفاء دا که با مخالفت سلطاني فر روبرو شد، و كار خود در اين سازمان را ادامه داد.

بحث آمدن تابش به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از هفته‌ها پیش و با رفتن حسین طاهری مطرح شد و از تابش به عنوان گزینه مدیرکلی مرکز هنرهای نمایش سخن به میان آمد اما در نهایت سکان مدیریت تئاتر به مهدی شفیعی سپرده شد و تابش مسئولیتی در معاونت هنری نگرفت. در روزهای اخیر اما ظاهراً از ایوبی خواسته شده یا خودش این تصمیم را گرفته تا تابش را برای بنیاد فارابی در نظر بگیرد و این جوان جانشین بزرگانی شود که از آنها نامبرده شد.

در واقع تابش سابقه سینمایی جدی ندارد اما با این حال ظاهراً انتصابش بسیار جدی است، به شکلی که دو خبرگزاری به صراحت این موضوع را مطرح کرده‌اند و مسئولان سازمان سینمایی نیز بنای تکذیب این خبر را ندارند. این خبر بسیار نگران کننده است، چرا که انتخاب چنین اشخاصی که سابقهجدی و شناخت و درک عمیقی نسبت به حوزه سینما ندارد، تیر خلاص به شعار شایسته سالاری دولت تدبیر و امید در حوزه فرهنگ است.

اگر چنین حکمی در دولت تدبیر و امید صادر شود، باید به عنوان یکی از بی‌تدبیری‌های بزرگ مجموعه فرهنگی دولت یازدهم مورد توجه قرار گیرد و قطعاً منتقدانی که نسبت به عملکرد چهره‌های پیشین از بهشتی گرفته تا جعفری جلوه نقد داشتند، چنین اشتباه فاحشی را تحمل نخواهند کرد. سینمای ایران نیاز به آرامش دارد، بنابراین با صدور حکم برای آقازاده‌هایی که نسبتی با هنر هفتم این مملکت ندارند، سینماگران را از تحقق شعارهای دولت در این عرصه ناامیدتر نکنید. چشم انتظار رد این خبر توسط وزیر فرهنگ و ارشاد و یا معاون سینمایی‌اش نشسته‌ایم.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۰
در انتظار بررسی: ۵۲
انتشار یافته: ۳۸
ایرانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۵۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
نون به هم قرض میدند

تا بتوانند .....
پاسخ ها
سجاد
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۴
صحبت نون قرض دادن نیست .
صحبت عدم وجود اعتماد در فضای کشوره!
به غیر خودی ها اعتماد نمیشه ،
به جوونها اعتماد نمیشه ،
به کسی که رسماً دوست ما نیست به عنوان دشمن نگاه میکنیم ،
نمیدونم . . . شاید باید جامعه شناسها بررسی کنن ببینن ریشه ی این بی اعتمادی در کجاست؟
آیا تاثیر سیاست بر زندگی ماست؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
تابناک جان ! شما ظاهرا هنوز معنی و مفهوم اصلی تدبیر و امید متوجه نشدی !
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۳۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
تا باد چنین بادا(متاسفانه)....!!!!!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۲۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
خيلي راحت داريد به يه نفر كه فرصت دفاع نداره توهين ميكنين
جنابِ به اصطلاح خبرگزاري
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۴
چشم انتظار رد این خبر توسط وزیر فرهنگ و ارشاد و یا معاون سینمایی‌اش نشسته‌ایم.
کامل بخون بعد نظر بده!
علی ج
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۳۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
همین که اصلاح طلبه کافیه.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۵۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
مچــــــــــــــــــــکریــــــــــــــــــــــــــم !!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۵۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
اگر در طی سالهای گذشته کسی از فارابی دلخور است برمی گردد به مدیران عامل که سلیقه ای کار کرده اند، اینکه نیروهایش دیپلم و زیر دیپلم هستند ربطی ندارد این نیروها در حال حاضر تجربه ای دارند که در سایر موسسات تابعه سازمان سینمایی نمی توان مثل آنها را یافت، قضاوت عادلانه کنید، همانطور که گفتید وامهای داده شده تسویه نشده است این به این معنی است که تهیه کنندگان محترم تعهد ندارند ربطی به کارکنان ندارد. اگر سرمایه بازنگردد مقصر اصلی تهیه کنندگان هستند. لطفا منصفانه درباره فارابی بنویسید.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۱۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
حالا اقای جلوه و دیگران خیلی سینماشناس بودن الان تو رسانه مثلا ملی دارن چه هنری خلق میکنن
پاسخ ها
ناشناس
| Indonesia |
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۴
ببخشید یعنی کار در زمینه تلویزیون اصلا مهم نیست حالا شما از برآیند کارشون راضی نیستید فرق می کند با اینکه یک نفر تمام دوران خدمتی خودش را به خاطر داییشان مناصب بگیرد و شما هم حمایت کنید تنها به خاطر هم قبیلگی سیاسی
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۲۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۴
مشاالله آقا زاده ها چه هیکلی دارند!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۳۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۴
اسم این آقازاده چیست؟
پاسخ ها
ناشناس
| United States |
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۴
آقازاده ی شماره 29 :)
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟