عادل آذر در گفتگوی ویژه خبری:

بانک‎ها طبق قانون تا 45 برابر حقوق وام می‌دادند/ 6 ماه فرآیند قضایی 397 نفر طول می‌کشد

چه کسی متخلف است را دادیار مشخص می‌کند و در حال حاضر این روند 9 ماه طول می‌کشد ولی سعی داریم تا 6 ماه آینده بررسی پرونده 397 نفر مورد اشاره در گزارش دیوان محاسبات فرآیند قضایی خود را طی کند و تعیین تکلیف شود.
کد خبر: ۶۲۸۲۴۸
|
۱۲ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۱ 03 October 2016
|
6292 بازدید
|
به گزارش «تابناک اقتصادی» رئیس دیوان محاسبات کشور، یکشنبه شب میهمان برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو بود تا به سؤالات پیرامون گزارش دیوان محاسبات درباره حقوق‌های نامتعارف توضیح دهد.

دکتر عادل آذر صبح یکشنبه در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی حضور داشت و گزارش دیوان محاسبات را برای نمایندگان قرائت کرد. گزارشی که بعضاً برای مردم دارای ابهامات و سؤالاتی بود. رئیس دیوان محاسبات با حضور در گفتگوی ویژه خبری به سوالاتی در این باره پاسخ داد.

وی درباره فرآیند رسیدگی به حقوق های نامتعارف با بیان اینکه دیوان محاسبات تیم های تخصصی حسابرسی مستمر مستقر در دستگاه ها را دارد، افزود: پس از رسانه ای شدن حقوق های نامتعارف، کمیته ای در مجلس شورای اسلامی متشکل از کمیسیون اصل 90 قانون اساسی، دیوان محاسبات کشور، سازمان بازرسی کل کشور با مدیریت رئیس مجلس تشکیل شد و این موضوع به طور جدی با محوریت دیوان محاسبات در حوزه بررسی های میدانی، فنی و حقوقی حسابرسی و اجرا شد.

وی ادامه داد: در این بررسی گروه های ویژه ای مستقر و از سال 1388 تا پایان سال 1394 در مجموع حدود 4 هزار دستگاه دولتی مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری و خارج از این قانون در قالب 100 هزار مدیر از مدیران پایه به بالا که شامل مدیران کل به بالا و مقامات سیاسی و لشکری، نظامی، انتظامی، امنیتی، مؤسسات و نهادهای زیر نظر مقام معظم رهبری و ستاد کل، وزارت اطلاعات، فیش های حقوقی و پاداش هایشان و وام های پرداختی به آنان به طور ویژه بررسی شدند. آذر افزود: نتیجه این شد که از صد هزار نفر، 397 نفر حقوق نامتعارف یعنی حقوق بالای 20 میلیون تومان گرفتند. وی گفت: مجموع حقوق های بیشتر از 20 میلیون تومان، حدود 23 میلیارد و 400 میلیون تومان است.
رئیس دیوان محاسبات با اشاره به اینکه وام بالای 80 میلیون تومان با سود تا 5 درصد به عنوان وام نامتعارف، تعریف شده است، افزود: از صد هزار مدیر، 104 نفر وام بالای 80 میلیون تومان دریافت کردند . آذر اضافه کرد: مجموع این وام های بالای 80 میلیون حدود 24 میلیارد تومان است که در کوتاهترین زمان به خزانه برمی گردد.

وی در بخشی از صحبت های خود، مشخص نبودن مرز حقوق متعارف و نامتعارف را علت تأخیر در اعلام گزارش دیوان محاسبات بیان و اضافه کرد: مصوبه 11 مرداد امسال در شورای حقوق و دستمزد برای مقامات مانند وزراء، نمایندگان مجلس و رؤسای سه قوه و معاون اول تا 10 میلیون تومان و دیگر مقامات و مدیران خارج از این تعریف تا 20 میلیون تومان سقف حقوق در نظر گرفته شد.

عادل آذر همچنین یادآور شد که مبنای حقوق 20 میلیون تومانی، مصوبه 1395 شورای حقوق و دستمزد می‌باشد. براساس این گزارش، در بخشی از گزارش دیوان محاسبات آمده است که، از حدود 93 هزار و 460 نفر مقامات و مدیران کشور در سال 1394 که تعداد 13 هزار و 873 نفر آن‌ها از جمله مقامات و رده‌های بالای مدیریتی بودند صرفاً تعداد 397 نفر معادل 0.4 درصد دارای دریافتی ماهانه بیش از 200 میلیون ریال بوده‌اند. بر این اساس در پاسخ به این سؤال که چه برخوردی از لحاظ قضایی با این افراد خواهد شد؟ پاسخ داد که دیوان محاسبات پیگیر است تا مازاد 20 میلیون تومان در اولین فرصت به بیت‌المال برگردد. ولی  تخلف باید محرز شود و مورد بررسی قرار گیرد و سپس رای صادر شود، و از این لحاظ در صلاحیت رئیس دیوان محاسبات نیست و پرونده هر فرد را باید حسابرس تعیین کند و وقتی رای محرز شد سپس به دادسرا ارسال می‌شود. همچنین عادل آذر اضافه کرد که افرادی  در این بررسی با دریافتی کم‌تر از 20 میلیون تومان هم وجود داشته‌اند و  تخلف تشخیص داده شده است. عادل آذر افزود: حدود 14 هزار میلیارد تومان از موارد تخلف در دوره گذشته، دیوان محاسبات کل کشور رای داده و به خزانه برگشته است. وی افزود: از 397 مدیر متخلف،  90 مورد مربوط به بانک ها ، بیمه ها و صندوق ها هستند. عادل آذر با اشاره به اینکه مجموع پاداش های نامتعارف حدود 23 میلیارد و 400 میلیون تومان برای 397 مدیر بود، افزود: برای یکسال یکی از معاونان وزیر امور اقتصادی و دارایی حدود  260 میلیون تومان پاداش دریافت کرد.

وی در پاسخ به اینکه چرا حقوق های نامتعارف پرداخت شد گفت: خلاءهای قانونی و اختیارات موسع مجامع و شرکت ها، بانک ها و بیمه ها موجب این حقوق های نامتعارف شد.

وی همچنین گفت اینکه چه کسی متخلف است را دادیار مشخص می‌کند و در حال حاضر این روند 9 ماه طول می‌کشد ولی سعی داریم تا 6 ماه آینده بررسی پرونده 397 نفر مورد اشاره در گزارش دیوان محاسبات فرآیند قضایی خود را طی کند و تعیین تکلیف شود.

وی ادامه داد: در چند سال اخیر 50 مورد رای انفصال از خدمت صادر شده است اما این بار رسانه ای شد و البته سقف حقوق های نامتعارف هم افزایش یافت. رئیس دیوان محاسبات کل کشور گفت: قانون هنوز این خلاء را دارد که نمی توان هویت فردی را که بر اساس رای دیوان محاسبات محکوم شده است افشاء و رسانه ای کرد که باید قانون را اصلاح و این خلاء را پر کنیم. آذر افزود: اکنون ملاک رسیدگی در دیوان محاسبات و رسیدگی های معمول نسبت به بیت المال، قانون بازرسی است یعنی بر مبنای قانون انجام می شود. وی گفت:‌ بند"ه" ماده 50 قانون برنامه پنجم توسعه یکی از مسئله سازترین بندهایی بود که اختیارات بسیار وسیعی را به شرکت ها، بانک ها و بیمه ها داده است.
آذر افزود: البته این بند باید در شورای حقوق و دستمزد تصویب و با اعضای رئیس جمهور ابلاغ می شد.

وی گفت: اکنون ملاک پرداخت پاداش این است که معدل ماهانه حقوق مستمر، پاداش، مزایا، اضافه کار، ‌فوق العاده، سایر و نظایر آن نباید بیش از 20 میلیون تومان در سال باشد. رئیس دیوان محاسبات کل کشور گفت: 23 میلیارد و 400 میلیون تومان حقوق نامتعارف که برخی مدیران دریافت کردند حداکثر تا پایان آبان امسال برمی گردد.

رئیس دیوان محاسبات در بخشی دیگر از گفتگو، در پاسخ به سؤالی در مورد اینکه با چه ملاکی وام‌هایی با مبالغ بالا و با سودهای بسیار پایین از 5 تا صفر درصد داده شده است؟ پاسخ دادند که آقایان خودشان باید بیایند و جواب دهند. ولی می‌توانم بگویم که قوانینی برای این کار وجود دارد، برای مثال در بانک‌ها می‌گویند هر چقدر دریافتی حقوق ماهیانه کارمند باشد می‌توان تا 45 برابر آن وام دریافت کند. مثلاً اگر فردی 10 میلیون تومان ماهانه دریافتی داشته باشد می‌توان تا 450 میلیون تومان وام پرداخت کرد. که البته این قوانین قبلاً بوده است و در حال حاضر بانک‌ها این قوانین را ندارند. وی افزود: در مورد وام ها هم باید بررسی شود و وام بالای 80 میلیون تومان هم باید ابلاغ شود که برگردانند.

وی همچنین در پاسخ به این موضوع که تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، به گزارش قرائت شده اعتراض‌هایی دارند، پاسخ داد که این گزارش بر اساس چارچوب‌های قانونی تهیه و آماده شده است و همه افراد باید به قوانین احترام بگذارند و پایبند باشند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱۵
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۲
اقای نوبخت بدهی دولت به بازنشستگان را کی پرداخت می کنید.اگر از دولت وام می گرفتیم فورا سودش را حساب می کردید از حقوقمان کسر می کردید . شما هم بازنشسته شوید حتما ساله صبر می کنید؟
سید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۲
همونطور که این همه فساد پیگیری میشه و به نتیجه میرسه،این هم مثل همه اونها ماست مالی میشه تا از ذهن ها دور بشه. فقط مردم کشور با این فسادها ... روز به روز بدبین تر به.......
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۲
ترکشهاش باز خورد به جماعت کارمندان رده پایین.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۲
لطفا به شرکت ... بروید و حقوق های بالای 50 میلیون تومان مدیران این شرکت را به خزانه برگردانید.
حمید موریان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۲
ریاست محترم دیوان محاسبات
با عرض ادب و احترام
شما که بازه زمانی گزارشتان 1388 تا 1394 بوده است چگونه ملاک ومبنای مقایسه را سقف تعیین شده (20 میلیون تومان)در ابلاغیه شورای حقوق و دستمزد که در 11 مرداد 1395 صادر گردیده است قرار داده اید؟
آیا مصوبه شورای حقوق ودستمزد که سال 95 و همگام با افشای حقوقهای نجومی صادر گردیده ومبنا را 20 میلیون تومان تعیین کرده است جنبه قانونی دارد یا قانون مدیریت خدمات کشوری که مصوبه مجلس وتایید شده توسط شورای محترم نگهبان بوده سقف حقوق و مزایا را هفت برابر حداقل حقوق که در حال حاضر برابر63 میلیون ریال تعیین کرده واز سال 1388 به مرحله اجرا درآمده است؟
بنده تعجب میکنم با احترامی که برای نمایندگان محترم مجلس قائل هستم چگونه اجازه میدهند قانونی را که برای تدوین و تصویب آن زحمات زیادی را متحمل و وقتهای زیادی نیز صرف کرده اند ، توسط عده ای ودر جهت زدن مهر تایید به تخلفات صورت گرفته و انحراف افکار عمومی به این شکل ودر روز روشن دور زده شود؟
در نهایت بنده بنابر بضاعت اطلاعات و سواد خود این سئوال را کرده ام و کاربران محترم را به قضاوت در این مورد دعوت مینمایم.
امیری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۲
در دیزی باز بود حیای ... کجا رفته؟ واقعا اینها چطور به خودشون این اجازه رو دادن اینهمه پول از حق مردم بردارن.چه کسی بهشون اینهمه جرات و گستاخی داده.؟واقعا یا پشتشون خیلی گرم بوده. یا خودشون انسانهای گستاخی بودن و یا کشور را هرکی هرکی میدونستن. جالبه که حقوق واقعیشون هم خیلی بالاتراز حتی مدیرهای بعضی سازمانهاست. کاش مسئولین فقط بفکر برگردوندن اصل پول نباشن و سود و جریمشون هم بکنن .چطور ماکه دوملیون از بانکشون وام میگیربم یه ماه قسطمون دیر میشه سود وجریمه و حتی توهین میشنویم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۲
واقعا چقدر مبلغ دریافتی ها و پاداش ها و وام ها دقیق دقیق حساب شده... با این همه خوشبختی محاله!!! دریافتی مدیر عامل وقت بانک صادرات شده 62 میلیون و 233 هزار و 300 تومان.!!!!!!! فقط اون 300 تومان این وسط چی میگه؟؟!!!! نمیدونم!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۲
باور بفرمایید به بازی گرفتند مردم بدبخت رو. اینها همه فیلمه.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۲
مزایای یک کارمند رده پایین بانک رو قطع کردید همه بر میگردونید؟
مگه کارمندا چقدر حقوق می گیرند. وام با سود بستید تا خرخره هر چی حقوق می گیرند پای قسطهاشون میره. بابا اصلا مزایا برنگردونید. حقوق درست بهشون بدید میرن از بیرون وام می گیرند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۲
من با 20 سال سابقه و فوق لیسانس به والله 2900 می گیرم . همش پای قسطها میره 900 برام میمونه . اول از همه هم یارانه های بانکی ها رو قطع کردند. اگه همسرم نبود نمی تونستم از پس خرج بربیام
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۲
خوش به حالت
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات