گزارش «تابناک» از احتمال حضور دولتمردان یازدهم در کابینه بعدی؛ - 2

چرا احتمال حضور «آخوندی» در دولت دوازدهم پایین است؟! + جدول

حسن روحانی در 13 مرداد ماه 1392، «عباس آخوندی» را به همراه 17 نفر دیگر از کابینه دولت تدبیر و امید برای گرفتن رای اعتماد از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به بهارستان نشینان معرفی کرد. بدون شک با وجود دیدگاه ها و مواضع «عباس آخوندی»، وی را می توان نه تنها جزو جنجالی ترین وزرا؛ بلکه در زمره حاشیه سازترین چهره های دولت تدبیر و امید دانست.
کد خبر: ۷۰۰۲۸۳
|
۲۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۱ 11 June 2017
|
21619 بازدید
|
۱

به دنبال پیروزی «حجت الاسلام حسن روحانی» در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و گمانه زنی ها مبنی بر حضور و عدم حضور برخی از دولتمردان یازدهم در کابینه دوازدهم، سایت «تابناک» بر آن شد تا با بررسی برخی از شاخص ها و معیارهایی که توسط برخی از تحلیلگران و کارشناسان عرصه سیاسی و مدیریتی ارائه شده بود، وضعیت حضور «عباس آخوندی» را در دولت آینده ارزیابی کند. این روند در مورد سایر اعضای کابینه و دولتمردان ادامه خواهد داشت و آنها نیز مورد ارزیابی و تحلیل قرار خواهند گرفت.

به گزارش «تابناک»، عباس آخوندی توسط حسن روحانی برای تصدی وزارت راه و شهرسازی 13 مردادماه به مجلس معرفی شد و توانست ۱۵۹ رای موافق، ۱۰۷ رای مخالف و ۱۸ رای ممتنع از مجموع ۲۸۴ رای ماخوذه را به‌دست آورد که در مجموع ۵۶ درصد آرا را به خود اختصاص داد.

***آخوندی باجناق حجت الاسلام ناطق نوری

«عباس احمد آخوندی» در سال ۱۳۳۶ در شهر نجف اشرف متولد شده است. او فرزند «آیت‌الله علی احمدآخوندی» و نوه دختری «علامه عبدالحسین امینی» از مراجع فقید نجف و صاحب اثر معروف الغدیر است. آخوندی و حجت الاسلام والمسلمين «علی اکبر ناطق نوری»، هر دو دامادهای «آيت الله رسولی محلّاتی» هستند.

آخوندی تحصیلات ابتدایی را در مدرسه علوی ایرانیان در زادگاه خود گذراند و چندی بعد به همراه خانواده به ایران نقل مکان کرد. همچنین تحصیلات متوسطه را در قم و تهران به اتمام رساند و پس از سپری کردن این دوران، در سال 1356 وارد دانشکده فنی تهران شد.

وی مدرک کارشناسی ارشد مهندسی راه و ساختمان خود را از دانشگاه تهران دریافت کرد و پس از آن به انگلستان رفت و در کالج رویال هالووی لندن، در رشته اقتصاد سیاسی به ادامه تحصیل پرداخت و موفق شد مدرک دکترای خود را دریافت کند.

آخوندی مرداد سال 1361 به عنوان معاون سیاسی وزیر وقت کشور (آیت‌الله ناطق نوری) انتخاب شد و در دولت دوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی نیز به عنوان وزیر مسکن و شهرسازی فعالیت کرده است.

وی همچنین در جهاد سازندگی مسئولیت امور استان‌ها را بر عهده داشت و پس از شروع جنگ تحمیلی مسئولیت پشتیبانی جبهه‌های جنگ را نیز برعهده گرفت.

آخوندی در سال 1376 نماینده ویژه رییس جمهور وقت برای اجرای طرح احداث سالن بزرگ همایش‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران بوده است، علاوه بر مسئولیت‌های سیاسی و اجرایی که در عرصه‌های مختلف به عهده داشته است. وی در دانشکده مطالعات جهان علاوه بر عضویت در هیات علمی، در گروه بریتانیا نیز تدریس می‌کند.

«عضویت در شورای رقابت، قائم مقامی صدا و سیما، وزیر مسکن و شهرسازی دولت سازندگی، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، معاون سیاسی و اجتماعی وزارت کشور، دبیری شورای امنیت کشور، ریاست شورای تامین ویژه غرب کشور، ریاست ستاد مبارزه با مواد مخدر» را می توان به عنوان مهمترین فعالیت های اجرایی آخوندی برشمرد.

***تنها وزیر کابینه تدبیرو امید که 2 بار استیضاح شد

آخوندی به دلیل عملکرد ضعیفش در دولت روحانی به عنوان وزیر راه و شهرسازی، دو بار از سوی مجلس نهم و دهم استیضاح شد.

او اگر چه خود را از موافقان طرح مسکن مهر در روز رای اعتماد نمایندگان مجلس نشان داد ولی در سخنانی با اشاره به این‌که با مسکن مهر از همان روز اول مخالف بوده است، گفت: «من عقلم می‌رسد که در ابتدای مسئولیت وزارت راه و شهرسازی به‌جای این‌که با مسکن مهر مخالفت کنم بروم 2 هزار، 5 هزار مسکن مهر افتتاح کنم، اما چون این سرمایه‌گذاری کاملاً غیراقتصادی و به‌ضرر منافع ملی ایران است، روز اول با آن مخالفت کردم و هنوز هم با آن مخالف هستم.»

*** از گرفتن عکس یادگاری با هواپیماهای برجام تا مزخرف خواندن مسکن مهر

او گاهی این طرح را پوپولیستی دانست و زمانی هم مزخرف. گاهی مسکن مهر بی متقاضی را مسجد ضرار نامید و گاهی هم بزرگترین طرح مسکن‌سازی کشور را خبط عجیب توصیف کرد.

از سوی دیگر در حالی که برخی خرید هواپیماهای نو برای کشور را جزو کارنامه موفق آخوندی می دانند، باید اشاره کرد که تمام توافقات خرید هواپیما از سوی جمهوری اسلامی ایران، توسط «محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه کشورمان و در راستای اجرای موفق برجام صورت گرفته است. برخی کارشناسان حوزه راه و حمل و نقل بر این باورند که «عباس آخوندی» تنها با هواپیماهای خریداری شده عکس یادگاری گرفته و تقریبا تمام کارهای آن در جای دیگری صورت گرفته است.

برخی موضوعات مربوط به استیضاح آخوندی که توسط برخی از نمایندگان مطرح شده، شامل موضوعاتی نظیر: عدم شفافیت در خرید هواپیما و بدون اطلاع مجلس، بکارگیری نیروهای بازنشسته در پست‌های کلیدی وزارتخانه، حوادث متعدد مرگبار ریلی ـ جاده‌ای و هوایی در کشور و بلاتکلیف ماندن متقاضیان مسکن مهر و عمل نکردن به شعار مسکن اجتماعی است که ناظر بر عملکرد ناموفق او در حوزه وزارت راه و شهرسازی است.

***حاشیه سازی و هزینه تراشی آخوندی برای روحانی در انتخابات

بدون شک «عباس آخوندی» را می توان نه تنها جزو جنجالی ترین وزرا؛ بلکه در زمره حاشیه سازترین چهره های دولت تدبیر و امید دانست. نمونه این حاشیه سازی را می توان به ارائه یادداشتی در زمان انتخابات 96 اشاره کرد. آخوندی با تشبیه ۲ نامزد جناح اصولگرا به "ترامپ یاوه‌گو"، بعید ندانست که نامزدهایی با مدل ترامپی رییس‌جمهور کشور شوند.

در حادثه ایستگاه هفت خوان دامغان-سمنان به یکباره عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، طی اظهاری نظری عجیب، موج جدیدی از انتقادات نسبت به عملکرد سه ساله خود را به راه انداخت.

***اظهارات حاشیه ساز آخوندی در مقابل حوادث ریلی و...

آخوندی در سخنانی گفت: همه خانواده‌ها، چه آنهایی که کشته شده‌اند و چه آنهایی که مجروح هستند، زیرپوشش بیمه قرار دارند و از این جهت نگرانی خاصی وجود ندارد.

این اظهارنظر نپخته و نابجای وزیر کافی بود تا داغ کشته و مجروح شدن مسافران، دو چندان گردد و این بار همگان خواستار خداحافظی آخوندی از صندلی وزارتش شوند.انتقادات دیگر صرفا محصور به اصولگرایان نبود و این بار اصلاح طلبان و بسیاری از حامیان دولت نیز، عباس آخوندی را شایسته چنین منصبی ندانستند و همصدایی در لزوم استیضاح آخوندی، بیش از هر زمان دیگری به گوش می رسید.

آخوندی همچنین در واپسین روزهای سال 95 در بازدید از فرودگاه مهرآباد ودر پاسخ به سوال مسافری که از قیمت بالای پارکینگ های فرودگاه انتقاد کرده بود گفت: «قیمت خیلی هم خوب هست و باید از شما بیشتر هم بگیرند، با تاکسی بیاید و بروید»

البته اینها تنها حاشیه های وزیر پیشنهادی نبود بلکه او در حاشیه جلسه هیئت دولت در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران مبنی بر مرجوعی بودن ایرباسهای جدید ایران ایر پاسخ تندی داد و میکروفون خبرنگار را پرت کرد.

آنطور که خبرگزاری ها نوشتند، ماجرا از این قرار بود که پس از حضور عباس آخوندی وزیر پرحاشیه‌ راه و شهرسازی، خبرنگاری نظر وی را درباره مرجوعی‌بودن هوایپمای جدید (کلمبیایی بودن هواپیمای خریداری شده) جویا شد که وزیر دولت روحانی، میکروفن خبرنگار باشگاه خبرنگاران را با عصبانیت گرفته و به سوی دیگری پرت کرده و می‌گوید، شماها خبرنگار نیستید؛ شماها بی‌..... هستید.

باشگاه خبرنگاران نوشت، وزیر راه پس از قطع دوربین نسبت به این سوال خبرنگار واکنش دیگری نشان داد و به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: خبرنگار باید یک جُو عقل داشته باشد!

وزیر راه بعد از این سخنان میکروفن خبرنگار را گرفته و قصد پرت کردن آن را داشت و با لحن فریادگونه گفت: شما حرفه ای نیستید و از خبرنگاری سر در نمیارید برید بابا!

از سوی دیگر، برخی تحلیلگران سیاسی بر این باورند به دلیل اینکه احتمال حضور «عباس آخوندی »در دولت دوازدهم بسیار ضعیف است، از ناحیه اطرافیانش سعی می شود تا او را از گزینه های اصلاح طلبان برای شهرداری تهران معرفی کنند.

در همین راستا «تابناک» به دنبال پیروزی حجت الاسلام روحانی در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و گمانه زنی ها مبنی بر حضور و عدم حضور برخی از دولتمردان یازدهم در کابینه دوازدهم بر آن شد تا با بررسی شاخص ها و معیارهایی از جمله « نزدیکی و دوری به رئیس جمهور، محبوبیت در افکار عمومی یا عدم محبوبیت، اجماع در بین گروه های سیاسی و مجلس و ارتباط با نهادهای غیردولتی، سن و سال قابل قبول برای کارهای اجرایی، دستاورد درخشان قابل اتکا در دولت یازدهم، تعامل مطلوب با رسانه های گروهی و قدرت اقناع افکار عمومی، میزان همسویی با برنامه های دولت دوازدهم، تجربیات و سوابق مرتبط با حوزه تخصصی و نحوه ورود به کابینه، میزان استقلال رای وزیر نسبت به لابی های قدرتمند تحمیل تخصصی نیرو(عزل و نصب ها)، کارآمدی یا ناکارآمدی، حاشیه ها و دردسرهای وزیر برای دولت» که توسط برخی از تحلیلگران و کارشناسان عرصه سیاسی و مدیریتی ارائه شده بود، وضعیت حضور «عباس آخوندی» را در دولت آینده ارزیابی کند.

چرا احتمال حضور «آخوندی» در دولت دوازدهم پایین است؟! + جدول

با توجه به نمرات کسب شده از سوی «عباس آخوندی»، او در حوزه هایی که مربوط به عملکردش در وزارت راه و شهرسازی می شود نمره متوسط و یا ضعیف گرفته است و در بخش هایی مثل نزدیکی به رئیس جمهور، همسویی با برنامه های دولت و ... نمره خوب کسب کرده است. 

توجه به مجموع نمرات آخوندی که شامل 4 نمره خوب، 4 نمره ضعیف و 3 نمره متوسط می شود، بیانگر این است که باید عملکرد او را متوسط یا متوسط رو به ضعیف به دلیل کسب نمرات ضعیف در حوزه عملکردی بر شمرد. با این اوصاف و با توجه به اینکه وعده های روحانی در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم نیازمند وزیران قوی و با عملکرد مطلوب مدیریتی است، به نظر می رسد در ارزیابی عملکرد آخوندی می توان به این نتیجه رسید که او احتمالا در دولت دوازدهم جایی نداشته باشد.

البته یک احتمال وجود دارد که اگر وزارت راه و شهرسازی تا فاصله معرفی کابینه با لایحه ای که دولت به مجلس ارائه خواهد کرد، جداسازی شود، موضوع ماندن آخوندی در کابینه قوت بگیرد. این در حالی است که از «علی عبدالعلی زاده» به عنوان یکی از گزینه های جدی برای وزارت راه و شهرسازی در دولت دوازدهم یاد می شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۶۳
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۳/۲۱
آقای روحانی این آقا از اون وزیرایی هست که برای فعالتر کردن و پویاتر کردن دولت باید از ادامه فعالیتش جلوگیری کرد.
ازما گفتن و .....
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟