روز جمعه قیمت نفت، افزایش نسبتا خوبی یافت و حتی توانست به ۵۲.۰۲ دلار هم برسد. این بیشترین سطح قیمت نفت در دو ماه گذشته است. می توان گفت که در این هفته قیمت نفت بیشترین رشد هفتگی در یک سال گذشته را تجربه کرده است. دلیل افزایش قیمت نفت در روز های اخیر امیدواری تجار به ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا در بازار نفت بوده است.
به گزارش
تابناک اقتصادی به نقل از رویترز، امروز قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته، ۴۴ سنت افزایش یافت و این نفت در بازار بشکهای ۵۱.۹۳ دلار معامله شد، این در حالی ست که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۳۰ سنت افزایش، بشکهای ۴۹.۳۴ دلار صورت گرفت.
قیمت هر دو شاخص نفتی در هفته گذشته حدود ۸ درصد رشد داشته است که می توان گفت بیشترین رشد هفتگی در یک سال گذشته بوده است.
اشلی کلتی، تحلیلگر نفت گفت است که "نشانه های مثبت هفته جاری به دلیل کاهش موجودی بنزین بوده است که به خاطر قرار داشتن در فصل مسافرت ها بوده است."
اداره اطلاعات انرژی آمریکا در روز چهارشنبه اعلام کرد که ذخایر نفت خام ایالات متحده در هفته گذشته کاهش یافته است. همچنین، این سازمان کاهش تولیدات و واردات پالایشگاه ها را، در حالی که ذخایر بنزین کاهش یافته است، دلیل اصلی کاهش ذخایر نفتی آمریکا دانسته.
در هفته منتهی به ۲۱ جولای موجودی نفت آمریکا ۷.۲ میلیون بشکه کاهش یافته است و این رقم بسیار بیشتر از انتظار تحلیلگران برای کاهش ۲.۶ میلیون بشکه ای این محصول است.
کاهش موجودی نفت آمریکا موجب امیدواری بیشتر تجار به ایجاد تعادل در بازار نفت شده است. عربستان سعودی روز دوشنبه اعلام کرد که صادرات نفت این کشور در ماه آگوست به ۶.۶ میلیون بشکه در روز محدود می شود. این رقم تقریبا یک میلیون بشکه کمتر از تولید نفت عربستان در ماه آگوست سال گذشته است.
با این حال به نظر تحلیل گران قیمت نفت بیشتر از این تغییر چشمگیری نخواهد داشت چرا که افزایش قیمت های اخیر، موجب تشویق به تولید بیشتر، به خصوص افزایش تولید شیل آمریکا خواهد شد.
در تحقیقی که روز چهارشنبه ING نتایج آن را منتشر کرده است آمده: "در هفته پیش رو توجه بیشتری به فعالیت های حفاری در آمریکا خواهد شد، به خصوص بعد از اظهار نظر برخی از بازیگران اصلی این صنعت مبنی بر کند بودن سرعت افزایش دکل های نفتی در آمریکا.”
صادرات سوخت ایالات متحده در حال ثبت رکورد دیگری در سال ۲۰۱۷ است و این امر اهمیت بازار خارجی سوخت را برای چشم انداز رشد آتی و حاشیه سود پالایشگاه های نفتی در ایالات متحده آمریکا افزایش می دهد.
هم اکنون تحلیل گران چشم انتظار اعلام گزارشی از تعداد دکل های نفتی فعال در آمریکا هستند که در آخر وقت روز جمعه اعلام می شود.
در همین حال، Statoil نروژ روز پنج شنبه اعلام کرده است که با امید به افزایش قیمت نفت در سال جاری، انتظار داشته که میزان تولید نفتش در سال جاری ۵ درصد افزایش یابد، اما با توجه به وضع موجود، این شرکت هزینه های اکتشافی خود را کاهش داده است.
در تاریخ ۲۵ می سازمان کشور های صادر کننده نفت (اوپک) و ۱۱ کشور دیگر توافق کردند تا قرارداد کاهش تولید نفت را که در ابتدا ۶ ماهه بود، برای ۹ ماه دیگر تمدید کنند، و تا ماه مارس ۲۰۱۸، تولید جهانی نفت را روزانه ۱.۸ میلیون بشکه نفت کاهش دهند. اما با این حال قیمت هردو شاخص نفتی برنت و وست تگزاس اینترمدیت از آن تاریخ به بعد سقوط بیشتری داشته است.
پیشتر تحلیلگران گفته بودند که افزایش مستمر تولید نفت توسط آمریکا و همچنین افزایش تولید کشور هایی که از توافق کاهش تولید نفت معاف شده اند، یعنی لیبی و نیجریه، موجب شده است که تلاش اوپک برای تعادل میان عرضه و تقاضا و در پی آن افزایش قیمت نفت، با شکست روبه رو باشد. اما در چند روز گذشته شاهد رشد نسبتا خوبی در قیمت نفت هستیم و این امید هست که رفته رفته تلاش اوپک به ثمر بنشیند، البته اگر افزایش تولید های ناگهانی آمریکا و برخی از تولید کنندگان دیگر، همه چیز را خراب نکند.