افزایش قیمت اقلام اساسی در چند ماه اخیر موجب شده تا شاهد رکود در بازار کالاهایی چون میوه و سبزی باشیم که این امر کاهش قدرت خرید مردم را نیز به دنبال داشته است.
به گزارش میزان، در حالی که قیمت اقلام خوراکی در ماههای اخیر با افزایش روبرو بوده است که این بین قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته و مسئولین توجهی به فراز و نشیب قیمتها در بازار نداشتهاند.تا جایی که بانک مرکزی در گزارشهای هفتگی خود خبر از روند صعودی قیمت اقلام اساسی از گرانی مرغ، گوشت قرمز، تخم مرغ، روغن و... داده است.
این در حالی است که در سطح بازار با وجود افزایش قیمت بی رویه کالاهای اساسی شاهد کسادی بازار از میوه و سبزی گرفته تا گوشت و مرغ هستیم و به گفته خرده فروشان سطح شهر مشتریان ما نسبت به ماه و روزهای اخیر به شدت کاهش داشته و مردم به قیمت گرفتن از کالاها بسنده میکنند.
قیمت میوه ثابت مانددر این رابطه مهاجران رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و ترهبار در خصوص تغییر قیمت میوههای تابستانی گفت: قیمتها تغییری نداشته و فقط گیلاس تکدانه به دلیل اتمام فصل با ۲ هزار تومان افزایش قیمت به فروش میرسد.
وی در ادامه افزود: به علت نبود مشتری برای بازار میوه و سبزی، تغییراتی در چند ماه اخیر شاهد نبایم و قیمتها ثبات داشته است.
صعود قیمت مرغ و تخم مرغ در بازاربه علاوه یوسفخانی رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی در خصوص علت افزایش بیرویه قیمت مرغ تصریح کرد: با وجود بالا بودن قیمت نهادهها و گرمای شدید هوا شاهد افزایش قیمت مرغ در سطح شهر هستیم تا جایی که گرمای هوا بر روند پرورش مرغهای گوشتی تاثیرگذار بوده و این امر موجبات افزایش قیمت این محصول تا سقف 9 هزار تومان را فراهم کرده است.
وی در ادامه افزود: قیمت تخممرغ نیز در ماههای اخیر با افزایش قیمت روبرو بوده و از 10 هزار تا 11 هزار تومان به 13 تا 15 هزار تومان رسیده است که علت این امر نیز کمبود مرغ تخمگذار است.
رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی یادآور شد: با توجه به شیوع بیماری مرغ تخمگذار در سال گذشته پرورش دهندگان تمایل چندانی به مرغ تخمگذار ندارند و ریسک خطر بیماری مجدد را نمیکنند با این حال باید انتظار افزایش قمیت این محصول را داشت.
وی در خصوص زمان کاهش قیمت تخممرغ در بازار گفت: زمان کاهش قیمت تخممرغ به بعد از شهریور ماه موکول میشود تا هم گرمای هوا کاهش و هم مرغهای تخمگذار بیشتری پرورش و تخممرغ به بازار عرضه شود.
کمبود دام عامل گرانی گوشت قرمزاین در حالی است که ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در خصوص تغییرات قیمت گوشت قرمز پس از عرضه گوشت وارداتی برای تنظیم بازار گفت: از روز یکشنبه هفته جاری توزیع گوشت وارداتی برای مهار قیمت گوشت قرمز در میادین میوه و تره بار و فروشگاه های زنجیره ای صورت گرفت که بنا بر مصوبه هر شقه آن کیلویی 33 هزار تومان و هر کیلو ران گوسفندی 43 هزار تومان قیمت گذاری شده است.
ملکی عنوان کرد: با توجه به واردات گوشت از کشورهای آسیانه میانه و استرالیا و بازخورد مثبت آن طی 3 روز گذشته، انتظار داریم قیمت گوشت قرمز در هفته آینده کاهش یابد.وی با اشاره به اینکه قیمت گوشت داخلی در مقایسه با گوشت وارداتی متفاوت است، گفت: شقه گوسفندی هر کیلو 44 هزار تومان و هر کیلو ران گوسفندی 50 تا 52 هزار تومان قیمت گذاری شده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی دلیل افزایش قیمت گوشت را تولید کم در داخل کشور دانست و گفت: متاسفانه میزان تولید در داخل کشور با میزان تقاضا همخوانی ندارد که این عدم تناسب باعث افزایش قیمت گوشت می شود. در کنار کمبود تولید شاهد ذبح بره ماده مزید بر علت برای کاهش تولید شده است.
ملکی بیان کرد: با توجه به ایام پیش رو همچون اعیاد قربان و غدیر، بازگشت حجاج و ایام محرم نیاز به دام سبک افزایش چشمگیری می یابد به طوری که تنها در عید قربان به 50 تا 60 هزار راس دام زنده نیاز است.
ثبات قیمت در بازار اقلام اساسیطاهری رئیس اتحادیه بنکداران در خصوص قیمت اقلام اساسی در بازار گفت: ثبات قیمت در اقلام حبوبات، چای، روغن، برنج و کاهش نرخ محصولاتی نظیر قند و شکر را در بازار شاهد هستیم.وی افزود: با وجود اعمال سیاست های جدید، کاهش قدرت خرید خانوارها پیشرو خواهد بود که این امر سکوت، آرامش و رکود بر بازار اقلام اساسی حاکم کرده است.
براساس این گزارش، نبود برنامه صحیح در جهت کنترل و تنظیم بازار موجب شده تا در یک سال شاهد افزایش عرضه بسیار و در برخی اوقات شاهد کاهش عرضه و افزایش بیرویه قیمتها باشیم که این موضوع باعث نارضایتی و کاهش قدرت خرید مصرف کننده میشود.