معاون وزیر راه و شهرسازی:

کاهش معاملات مسکن به معنای بازگشت به رکود نیست

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: کاهش معاملات مسکن در یک ماه نسبت به ماه قبل، نشان دهنده بازگشت به دوره رکود نیست و باید حجم معاملات را نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن سنجید.
کد خبر: ۷۳۹۲۶۶
|
۲۵ مهر ۱۳۹۶ - ۰۱:۳۴ 17 October 2017
|
5083 بازدید
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: کاهش معاملات مسکن در یک ماه نسبت به ماه قبل، نشان دهنده بازگشت به دوره رکود نیست و باید حجم معاملات را نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن سنجید.

به گزارش مهر، حامد مظاهریان با بیان اینکه بازار مسکن همچنان روند رو به بهبودی را در پیش دارد، گفت: کاهش حجم معاملات یک ماه نسبت به ماه قبل از آن، نشانه بازگشت به دوره رکود نیست؛ گزارش ماهانه تحولات بازار مسکن در شهریورماه سال جاری حاکی از کاهش حجم معاملات نسبت به مردادماه امسال است. به این صورت که در شهریورماه امسال تعداد معاملات آپارتمان های مسکونی در شهر تهران به بیش از ۱۵ هزار و ۵۰۰ واحد رسید که نسبت به مردادماه معادل ۱۳.۶ درصد کاهش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: اگرچه حجم معاملات در شهریورماه نسبت به مردادماه کاهش داشته اما نکته مهم آن است که معیار اصلی برای تعیین وضعیت بازار مسکن مقایسه نقطه به نقطه حجم معاملات است. به این معنا که برای دست یافتن به این موضوع که آیا بازار مسکن در مسیر رونق به سر می برد یا رکود؛ بنابراین باید به جای مقایسه تعداد معاملات مسکن در یک ماه نسبت به ماه قبل از آن، حجم معاملات واحدهای مسکونی (مثلا) در شهریورماه امسال نسبت به شهریورماه سال گذشته سنجیده شود.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی به مقایسه نقطه به نقطه معاملات شهریورماه اشاره کرد و گفت: این مقایسه نشان می دهد که حجم آپارتمان های مسکونی معامله شده در پایتخت معادل ۹.۲ درصد در ماه پایانی فصل تابستان نسبت به شهریور ماه سال گذشته رشد داشته است. از سوی دیگر یکی از پایه های اصلی برای ردیابی روند بازار مسکن، سنجش دوره های ۶ ماهه سال جاری و سال گذشته است. در این بخش نیز شاهد رشد ۲.۸ درصدی حجم معاملات مسکن و ۶.۲ درصدی قیمت مسکن در نیمه نخست سال جاری نسبت به دوره مشابه سال گذشته هستیم.

مظاهریان تاکید کرد: بنابراین دو مقایسه ای که امکان خطای آماری در آنها کمتر از گزارش ماهانه است نشان دهنده وضعیت پیش رونق در بازار مسکن است. ضمن آنکه مجموعه عوامل بیرونی و درونی اثرگذار بر روند بازار مسکن شاهدی بر شکل گیری رونق تدریجی در بازار مسکن تا پایان سال جاری است.

وی درعین حال به روند قیمتی مسکن تا پایان سال جاری اشاره و اظهار کرد: در حوزه قیمتی نیز پیش بینی رشد ملایم قیمت ها در محدوده نرخ تورم عمومی کشور می شود. به این ترتیب رشد ملایم قیمت ها بدون جهش، امکان فعالیت های سفته بازانه از بازار رخت می بندد و خریداران واقعی فرصت پیدا می کنند با استفاده از اهرم تسهیلاتی، قدرت خرید خود را افزایش و به راحتی در بازار مسکن حضور پیدا کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟