وزیر امور خارجه آمریکا با تأکید بر لزوم بازگشت حکومت غیرنظامی به عرصه سیاسی زیمبابوه، خواستار برگزاری انتخاباتی آزاد و عادلانه در این کشور شد!
به گزارش مهر به نقل از فاکس نیوز، «رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه آمریکا با تأکید بر لزوم بازگشت حکومت غیرنظامی به عرصه سیاسی زیمبابوه، گفت که در پی ظهور نشانه هایی دال بر برکناری «رابرت موگابه» از قدرت، لازم است که این کشور آفریقایی انتخاباتی آزاد و عادلانه برگزار نماید.
تیلرسون روز جمعه در گردهمایی وزرای خارجه و دیپلماتهای کشورهای آفریقایی در محل وزارت امور خارجه آمریکا گفت: «ما باید برای بازگشت یک حکومت غیرنظامی به آن کشور [زیمبابوه] که مطابق با قانون اساسی باشد، با یکدیگر همکاری کنیم».
وی در ادامه افزود: «کشور زیمبابوه از فرصت قرار گرفتن در مسیری جدید برخوردار گشته است: مسیری که باید شامل [برگزاری] انتخابات دموکراتیک و احترام به حقوق بشر باشد. در نهایت این مردم زیمبابوه هستند که باید دولت خود را انتخاب نمایند».
گفتنی است که سفارت آمریکا در حراره روز پنج شنبه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که مقامات واشنگتن از اقدامات انجام شده توسط ارتش زیمبابوه «عمیقاً نگران هستند».
در این بیانیه آمده است: «ما از رهبران نظامی زیمبابوه می خواهیم که خویشتنداری به خرج داده؛ به حاکمیت قانون احترام بگذارند، از حقوق حقه تمامی شهروندان حمایت کنند و کشور را هرچه سریعتر به وضعیت عادی بازگردانند».
سه شنبه گذشته گزارشها حاکی از آن بود که چندین تانک و تعدادی از واحدهای پیاده ارتش زیمبابوه به سوی هراره پایتخت این کشور حرکت کردهاند. همزمان، ژنرال کنستانتینو چیونگا، رئیس ستاد ارتش اعلام کرد که نیروهای دفاعی نگران پاکسازی طرفداران امرسون منانگاگوا، معاون برکنار شده رئیس جمهوری و طرد آنان از حزب حاکم «زانو پی اف» هستند.
روز چهارشنبه، واحدهای نظامی در مراکز حساس پایتخت مستقر شدند و گزارش شد که رابرت موگابه، رئیس جمهوری ٩٣ ساله که سی و هفت سال بر این کشور حکومت کرده است، تحت بازداشت خانگی است. فرماندهان ارتش نیز در یک نشست خبری اعلام کردند که هدف آنان «طرد جنایتکارانی» است که اطراف رئیس جمهوری را گرفته اند.
ظاهراً برکناری معاون رئیس جمهوری نتیجه تلاش گریس موگابه، همسر ٥٢ ساله رئیس جمهوری برای تقویت موقعیت سیاسی خود و آماده کردن زمینه جانشینی همسرش بوده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.