کدام اساتید دانشگاه، حوادث اخیر کشور را پیش‌بینی کرده بودند؟

آنچه اکنون توسط مقامات و رسانه‌ها گفته می‌شود، نسخه‌های بعد از بروز حادثه است، ولی سوابق قابل توجهی نیز در خصوص پیش‌بینی این حوادث وجود دارد. از افرادی که پیش‌بینی‌های آنها کلی‌تر است تا اساتید دانشگاهی که نه تنها بازه زمانی امکان بروز اعتراضات بلکه نوع و ماهیت آن را نیز با دقتی قابل تأمل پیش‌بینی کرده‌اند.
کد خبر: ۷۶۰۵۷۲
|
۱۱ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۵ 01 January 2018
|
102345 بازدید
|

احتمالا کمتر کسی یک هفته پیش از این، وضعیت امروز کشور را پیش‌بینی می‌کرد. در حالی که اهمیت عوامل اقتصادی و معیشتی در بروز این حوادث، تنها نقطه‌ای است که امروز همگان بر سر آن اشتراک نظر دارند، هستند برخی از اساتید دانشگاه که از چند سال پیش این حوادث را با دقتی قابل تأمل پیش‌بینی کرده‌اند.

به گزارش «تابناک»؛ چند روز پس از بروز اعتراضات و ناآرامی در شهرهای مختلف که در مواردی به اغتشاش و آسیب رساندن به امنیت عمومی نیز منجر شده، تجویز نسخه‌های مختلف شروع شده است.

حسین شریعتمداری در روزنامه کیهان، راهکار مسأله را در «یک یا حیدرِ بسیج» دیده است، 715 چهره اغلب دانشگاهی در نامه‌ای که خبرگزاری فارس منتشر کرده، از «صدای اعتراض به تنگی معیشت و فساد اقتصادی و نادیده گرفته شدن حقوق ملت توسط برخی متخلفان دولتی و خصوصی» سخن گفته و چهارده مخاطب خود در دولت، قوه قضائیه، مجلس، ائمه جمعه و سپاه پاسداران را دعوت کرده‌اند که «بدون حائل میان مردم حاضر شوید و مطالبات آنان را بشنوید».

رئیس‌جمهور روحانی نیز با اشاره به این که «نقد مردم فقط به اقتصاد نیست، مردم راجع به فساد و شفافیت حرف دارند و می گویند، مسائل باید شفاف باشد.» خواسته مردم را این گونه توصیف کرده است که «مردم می‌خواهند در بخش قانون‌گذاری، اجرایی، قضایی و دیگر بخش‌های کشور، مسائل به وضوح برای آنها تبیین شود تا بتوانند قضاوت دقیقی داشته باشند» و هشدار داده است، این که در رسانه همه نقدهای مردم را به دستگاه اجرایی برگردانیم، بی‌دقتی است.

آنچه تاکنون گفته شد، نسخه‌های بعد از بروز حادثه است، ولی سوابق قابل توجهی نیز در خصوص پیش‌بینی این حوادث وجود دارد. از افرادی که پیش‌بینی‌های آنها کلی‌تر است تا اساتید دانشگاهی، که نه تنها بازه زمانی امکان بروز اعتراضات بلکه نوع و ماهیت آن را نیز با دقتی قابل تأمل پیش‌بینی کرده‌اند. در ادامه دو مورد از این پیش‌بینی‌ها برای درک بهتر مسأله و یافتن راهی برای رفع مشکلاتی که سبب این اعتراضات شده است، مرور خواهد شد.

کوچک‌زاده در اینستاگرام و تلگرام سند منتشر می‌کند؛

مهدی کوچک‌زاده، نماینده سابق تهران در مجلس که پس از ناکامی در انتخابات مجلس دهم به دانشگاه برگشته است، روز یکشنبه با انتشار بخشی از نطق مخالفت خود در مجلس نهم با وزارت دادگستری مصطفی پورمحمدی در سال 1392، به «ریشه‌یابی علل تشدید نارضایتی مردم و بروز آن در قالب جنبش‌های سبز و بنفش و غیره» پرداخته است.

در یک دقیقه ویدئوی منتشره در اینستاگرام، کوچک‌زاده بخشی از نطقش را آورده است که در آن می‌گوید: «مردم رودربایستی ندارند و دیدید که نداشتند. خدا هم با کسی رودربایستی ندارد، مگر خدا با من و شما و با این اسم جمهوری اسلامی قوم و خویشی دارد. من و شما هستیم که باید معین کنیم این جمهوری اسلامی است یا اسلامی نیست. این هم در رفتار ماست. آقای پورمحمدی در راستای تحقق این خواست رهبری یعنی جلوگیری از اشرافی‌گری مدیران که ادامه این چنینی و افسارگسیخته آن موجب شکل‌گیری جریان‌های افراطی و در نهایت صدمه به جمهوری اسلامی خواهد شد، چه کردید یا خدای نخواسته همراه این موج اشرافی‌گری شده‌اید؟ اسناد و مدارک موجود خلاف این را ثابت می کند.»

کوچک‌زاده در این نطق هجده دقیقه‌ای که فایل کامل آن را در کانال تلگرامش منتشر کرده، اشرافی‌گری مدیران را سبب بروز رفتارهای اعتراضی افراطی دانسته و از جمله گفته است که «بنده در دولت احمدي ن‍ژاد به وزارت پورمحمدي رأی ندادم. ايشان طي سال هاي پس از جنگ قائم مقام وزير اطلاعات و سه سال در دولت اول احمدي نژاد به عنوان وزير كشور و 5 سال اخير هم رئيس سازمان بازرسي كل كشور بودند. رأي منفي من به وي حاصل ارزيابي منفي از عملكرد ايشان بوده است كه البته بايد بگويم كه برخي ضعف ها از زيرمجموعه آقاي پورمحمدي بوده است، چرا كه شخص ايشان فردي مومن هستند. جناب آقاي پورمحمدي شما روزي كه قايم مقام اطلاعات كشور بوديد گسترده ترين فعاليت هاي اقتصادي در آن دوران شكل گرفت. آقاي پورمحمدي شما قائم مقام حفاظت اطلاعات بوديد. آقاي ربيعي از وزراي پيشنهادي دولت آقاي روحاني در مورد آن دوران مي گويد: در اين دوران مديران با رويكردي جديد وارد ميدان شدند. آن زمان براي خريد ميوه ساعت 10 صبح به ميدان تره بار رفته بودم كه ديدم وزيري با لباس ورزشي و گرم كن با سه خودروي بيت المال و وسايل تنيس براي خريد آمده است. شما براي جلوگيري از اين اقدامات چه كرديد؟ خطاب من به آيت الله آملي لاريجاني، كسي كه ايشان را معرفي كرده هم هست. من مي گويم كسي كه در دوران اوج گيري اشرافي گري بي توجه بوده است و در دوره وزارت كشور و سازمان بازرسي هم اين بي توجهي ادامه داشته، نمي تواند وزير خوبي براي كابينه ضد افراط باشد.»


محسن رنانی و نامه‌ای که باید بازخوانی شود

استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان که پیش‌بینی‌های تیره و تار از آینده اقتصاد ایران در صورت نپذیرفتن اصلاحات جدی در شیوه اداره کشور موضوع اصلی هشدارهای وی در چند سال اخیر بوده است، پیش‌بینی قابل تأملی در خصوص خطیر بودن شرایط اقتصادی کشور در سالهای 95 و 96 و احتمال بروز اعتراضاتی دارد که رهبری‌پذیر و و مدیریت‌بردار نیست.

وی در زمستان 1393 در گفت وگو با روزنامه شرق هشدار داده بود، « ٤٥هزارمیلیاردتومان یارانه نقدی، ٨٠هزارمیلیاردتومان حقوق و دستمزد کارمندان و ٢٥هزارمیلیاردتومان کمک برای تأمین کسری حقوق بازنشستگان در طرف تعهدات دولت و ۷۰هزارمیلیاردتومان درآمد نفتی و ٨٠هزارمیلیاردتومان درآمد مالیاتی در طرف درآمدها نشان می‌دهد دولت در سال آینده با درآمدهای حاصل از نفت و مالیات تنها می‌تواند دستمزدها و یارانه‌ها را پرداخت کند و این به مفهوم آن است که دولت از سال٩٤ تبدیل می‌شود به صندوق پرداخت حقوق و دستمزد یا به بیان ساده‌تر سال از آینده عصر پایان راهبری توسعه ملی توسط دولت آغاز خواهد شد.»

نگرانی رنانی سال بعد و در آستانه انتخابات مجلس، در قالب نامه‌ای با عنوان « آینده ایران در دستانی لرزان» خطاب به اعضای شورای نگهبان تکرار شد. صرف‌نظر از همه مخالفت‌هایی که می‌توان با عقاید سیاسی و پیش‌بینی‌های سیاسی مطرح شده در نظرات رنانی داشت، توجه به جوهره اصلی این نامه ضروری است. در بخشی از این نامه مفصل و طولانی که به تبعات عدم اطمینان در اقتصاد ایران پرداخته شده است می‌خوانیم:

«آقایان محترم، اگر با در انداختن یک انتخابات پر نشاط و فراگیر، شرایط عبور کشور از بی‌ثباتی و ترس و نگرانی مداوم را مهیا نکنید به دلایلی که گفتم یعنی تداوم شرایط «عدم اطمینان» اقتصاد ایران در سال ۱۳۹۵ همچنان در رکود می‌ماند و آنگاه در سال ۹۶ نیز به علت آن که سال انتخابات ریاست جمهوری است و آینده سیاسی کشور در ابهام است، فعالان اقتصادی همچنان منتظر می‌مانند تا تکلیف روشن شود و بنابراین اقتصاد همچنان در رکود خواهد ماند. اما این دو سال برای ما بسیار خطیر خواهد بود. یعنی با تداوم رکود نه تنها دو میلیون نفری که تازه به بازار کار وارد می‌شوند به تعداد بیکاران ما افزوده خواهد شد بلکه با تداوم رکود ما شاهد امواج ورشکستگی و تعطیلی بنگاههایی خواهیم بود که چند سال است به امید گشایشی در اقتصاد ایران، و علی‌رغم زیان ده بودن، خود را سرپا نگه‌داشته اند. اگر چنین امری رخ دهد، نظام بیمه و تامین اجتماعی ما که هم اکنون با کسری گسترده منابع روبه روست و در پایان هر ما برای تامین وجوه لازم برای پرداخت مستمری بازنشستگان مجبور به فروش بخشی از دارایی های خویش است  وارد مرحله بحران خواهد شد چرا که نه تنها نمی‌تواند از بیکاران جدید حمایت کند بلکه در تامین حقوق چندین میلیون بازنشسته کنونی نیز به بن بست بر می‌خورد. این را بیفزایم که تشدید فشاری که بواسطه بر خانواده ها خواهد رفت و آنان را از تامین نیاز هشت تا ده میلیون بیکاری که سربار زندگی آنها هستند عاجز خواهد کرد، در کنار یازده میلیون‌ حاشیه نشینی که سهم‌شان از این کشور جز فقر و بیکاری و آوارگی نبوده است، شرایطی را به‌وجود خواهد آورد که یک جرقه، یک حادثه، یک مرگ ناگهانی، یک اعتراض پیش‌بینی نشده، یک انفجار، یک اعتراض، یک تحصن، یک سخن نابه‌جا و یک حرکت نامعقول می‌تواند امواجی از بحران اجتماعی نظیر اعتراضات فقرا و حاشیه‌نشینان و پابرهنگان را برانگیزاند.

 اگر ما با شورش پابرهنگان روبه رو شویم دو راه داریم. یا سکوت کنیم و شاهد درهم ریزی باشیم یا دست به سرکوب خشونت‌بار بزنیم. تفاوت اعتراضات گروههای نخبگان مانند روشنفکران و دانشگاهیان و حتی شورش‌های مدنی که طبقه متوسط شهری در آنها مشارکت دارد با شورش‌ پابرهنگان این است که دو مورد اولی رهبری پذیر است. یعنی آنان نوعی سازمان غیررسمی مدنی دارند و افرادی را به عنوان رهبری خود می‌پذیرند. پس با درخواست رهبرانشان به خانه باز می‌گردند یا وارد یک فرایند گفت و گو و تعامل و مصالحه می‌شوند . اما وقتی فقرا و حاشیه نشینان و پابرهنگان که وضعیتشان محصول ناکارایی مدیریتی ما در چهار دهه گذشته است اعتراض و شورش می‌کنند، رهبری پذیر و مدیریت‌بردار نیستند. آنان وقتی شورش خود را آغاز کردند یا تا دستیابی به نتیجه ادامه می‌دهند یا وارد فرایندی خسارت بار می‌شوند. یعنی فرایند گفت‌و‌گویی شکل نمی‌گیرد. اگر پلیس آنان را بزند آنان نیز سنگ و چوب برمی‌دارند و اگر به آنان شلیک شود آنان نیز سلاح های سرد و گرم بیرون می‌آورند. جمهوری اسلامی یک بار در اوایل دهه هفتاد شمسی در اسلام شهر، اراک، قزوین و مشهد با شورش محدود پابرهنگان رو‌به‌رو شده است و می‌داند چقدر خسارتبار است. خسارتهای فیزیکی و اقتصادی هر یک از این شورش های محدود (نظیر شکستن و آتش زدن اماکن دولتی و عمومی) بسیار فراتر از خسارتهای کل اعتراضات مدنی سال ۸۸ بود.

یادمان نرود که در سال ۱۳۷۸ فقط دانشجویان شورش کردند و چند روز بخش‌هایی از تهران از کنترل خارج شده بود و کل تهران ملتهب بود. با این حال دانشجویان رهبری پذیر و مذاکره پذیر بودند و در نهایت هم همین مذاکرات ماجرا را ختم کرد. در اعتراضات پس از انتخابات ۸۸ نیز طبقه متوسط شهری اعتراض کردند که چند ماه کل کشور در التهاب و بحران بود. با این حال آن اعتراضات نیز هم رهبری پذیر بود و هم کنترل شده و خسارتی متناسب با وسعتی که داشت، نداشت. اما اگر میلیون ها بیکار، حاشیه نشین و فقیر دست به اعتراض بزنند و شورش پابرهنگان شکل بگیرد آنان دیگر آنان نه مذاکره پذیرند و نه رهبری پذیر. آنان هدف روشنی نخواهند داشت آنان فقط وضع موجود را نمی‌خواهند و تا در‌هم ریزی وضع موجود به شورش خویش ادامه می‌دهند.

آقایان این را من نمی‌گویم، بلکه اقتصاددان ارشد دولت نهم و دهم ـ که با ایده های او و اجرای هدفمندی یارانه ها اقتصاد کشور وارد دوره ای از بی ثباتی و بی تعادلی گسترده و پر هزینه شد ـ اکنون در تحقیقی به این نتیجه رسیده است که تعداد فقیران کشور در فاصله سالهای ۸۲ تا ۹۲ دو برابر شده است. آری شما اکنون با لشکری از بیکاران و فقیران و حاشینه نشینان روبه رو هستید.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۸۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
خداکنه هیچ وقت تلگرام و اینستاگرام رو وصلش نکنند

تلگرام و اینستاگرام تا حالا تو ایران باعث:::

1. از هم پاشیدگی خانواده ها
2. طلاق ( خیلی از طلاقها مسببش همین دو نرم افزارند)
3. شکل گیری دوستیهایی که خانواده ها اکثرا بی اطلاعند و گاها به مرگ هم کشیده شده(حوادث روزنامه ها بخونید...)
4. سواستفاده دشمنان و ترویج خشونت و ...
5. تصاویر غیر اخلاقی و فیلمهای انچنانی که باعث شده سن بلوغ به زیر سن عرفی برسه
6. سو استفاده های مالی که کم نیستند، از جمله اکثرا پسر با اسم دختر و برعکس دنبال کارت شارژ و...
7. خارجی بودن این نرم افزارها و عدم امکان رصد اطلاعات اون
8. اعتیادددددد ببینید نظرات رو، کل ملت معتاد اینها شدن
9. کار و کاسبی و درس و فعالیت رو تعطیل کردن، بخدا یکی از دلایل عدم بهره وری و رشد اقتصادی و رکود همین برنامه ها هستند
10. اسیبهای جسمی و روحی و... عینکی زیاد شده از بس چشم گذاشتن رو این نرم افزارهای و همینطور دیسک گردن و کمر و... و کم تحرکی و چاقی

خدایی بدون منظور گفتم این 10 مورد رو و نه اصلاح طلبم و نه اصولگرا و خودمم معترضم به شرایط اتقصادی ولی متنفر از اعتشاش و تخریب اموال عمومی و تظاهرات بی نتیجه که دشمن سو استفاده کنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
دوست عزیز نمی دانم شما از طرف کدام قشر حرف می زنید. بخشی از حرف های شما درست است... ولی اینهایی که گفتید مربوط به فرهنگ درست استفاده از شبکه های اجتماعی است، نمی توان با این این استدلالهای سطحی مزایای شبکه های اجتماعی را رد کرد. ساده ترینش این است : ارتباط کم هزینه با اعضای خانواده ای که در شهرهای دور از هم زندگی می کنند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
میخوای تلفن و اینترنت را هم قطع کنن
بریم تو غار زندگی کنیم!
چطوره؟؟؟
علي
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
تو ميگي علت اين مشكلات تلگرام و اينستاگرامه، من ميگم اينترنته، شايد هم كامپيوتر باشه، نه اصلا برق و اديسونه !
آخه آدم عاقل اينكه از چاقو براي آشپزي، جراحي يا آدم كشي استفاده بشه به آدمش بستگي داره نه خود ابزار !
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
زاغفر حامی دولت: بودجه 97 دعوت به شورش است

پس عاملان را محاکمه منید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
از هم پاشیدگی خانواده ها مربوط به تربیت غلط و عدم آشنایی به اصول زندگی مشترک است گردن تلگرام نیندازید .
م
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
آفرین
حجت
| United States of America |
۱۵:۲۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
راست میگه منفی چرا؟
من یه دختر خاله داشتم سرطان داشت. تلگرامشو که پاک کرد سرطانش خوب شد.
یه پسر داییم داشتم که وقتی تو اینستا اکانت زد سر کار برقش گرفت و مرد.
ندونسته منفی ندین.
حدیث داریم که هرکه از اینستا و تلگرام استفاده کند ملائک بر او تف می کنند.
0004
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
حالا تو یا خونوادت بی فرهنگ بازی در اوردن دلیل نمیشه که جمع ببندیو از طرف همه صحبت کنی که باید فیلتر بشه
جنبه ی استفاده داشته باش تا به این چیزا دچار نشی برادر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
حجت- خان- عالي بود !!! پوكوندي طرفو !!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۲
طرف بلد نبود برقصه ميگفت زمينش كجه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۲
مردم جنبه ی تکنولوژی رو ندارن

ولی راهش بستن این نرم افزارا نیست یعنی دیگه امکانشو ندارن که ببندن

حقشونه بذار خودشونو نابود کنن تو تکنولوژی های که خوی انسانیشونو نابود کرده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
درود بر آقاي رناني
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
تعداد فقیر از 92 تا الان هم چند برابر شد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
ناشناس 15:24 ایشان که نگفتند دیگر فقیر اضافه نمیشود، اتفاقا اگر مطلب را کامل بخونید میبینید که گفتند 2 میلیون جویای کار دیگر + تمام کسانی که به دلیل ورشکستگی بنگاه های اقتصادی بیکار میشوند هم به این جمع اضافه خواهند شد.

واقعیت این است که یک جماعتی کشور ما را انداختند در یک سراشیبی تند و حالا که سرعت خیلی زیاد شده و از کنترل خارج، یک بدبختی را میخواهند مسئول معرفی کنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۲
آقا این عدم ثبات در اقتصاد ملی و رکود عجیب چندین ساله باعث شده من افرادی رو می شناسم که پول دار فامیل بودن البته از راه حلال و نه میلیاردر وامی و اختلاصی و الان تبدیل به قشر متوسط معمولی شدن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
لازم نیست آدم علامه دهر و استاد دانشگاه باشد تا بتواند این رویدادها را پیش بینی کند. قانون ازلی و ابدی گیتی این سات که "هر عملی را عکس العملی است" و در جامعه ای که بابک ها و خاوری ها و خیلی ازما بهتران دیگر شکل گرفته اند و خدایی می کنند و در سوی دیگر ملتی قرار دارد که با هزاران امید و آرزو انقلاب کرد تا خواسته هزاران ساله خود، عدالت را محقق کند و اکنون کارش به اینجا کشیده است، طبیعی است که روزی آتشفشانی از خشم فوران خواهد کرد.
مجید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
افرادی تا این حد فهیم و دانشمند داریم اما ازشون استفاده نمیکنیم
این بزرگترین مشکل کشور ماست
افسوس
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۰۸:۱۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۲
همه با هم به کوچک زاده رای می دهیم! ایشان خیلی دانشمند و مفسر هستند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۲
کی کوچگ زاده رو میگی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۲
وقتی فقط دنبال تعهد باشند بهتر از این نمی شود
یک کم ایمانش مانده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
درود عالی بود این طور اشخاص باید مسئول کشور باشند نه پسر خاله وپسر دایی فلان کس عالی بود تفسیرشان
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
وقتی اساتید و دلسوزان کشور با عدد و رقم آمار می دهند توسط برخی از مسئولین به سیاه نمایی متهم می شوند و اینم نتیجه اش ( بحث این جناح و اون جناح نیست). جدا از اینکه این اتفاقات چطوری جمع شود و یا احیانا تعبیر به فتنه و دخالتهای بیگانه و ... شود باید واقعیت اقتصاد و مدیریت کشور و فضای ناسالم حاکم بر آنرا پذیرفت و گرنه با پاک کردن صورت مساله نه تنها مشکل حل نخواهد شد بلکه مشکلات روی هم تلنبار شده و جایی سرباز خواهد کرد که کنترلش از دست همه خارجه. ضمن اینکه بر اساس شواهد تاریخی 50ساله حرکتهای اجتماعی ایران که حدود متوسط ده ساله، به انتهای دهه جدید نزدیک میشیم ( سالهای 42، 57، 68، 78، 88، و بعدی احتمالا 98 تا 1400خواهد بود)
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
مقاله آقای رنانی بسیار عالی بود . احتمالاً مسئولین محترم حتی زحمت خواندن آن را هم به خود نداده اند و فرموده اند توطئه دشمن است . آن حرف بیجا هم که زده شد و جرقه را زد ، خدا را شکر از خودی ها بود نه از بیخودی هایی مثل ما .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
ملت ایران را نمیتوان فریب داد ملت ایران فهیم است وهوشیار مگر ابراهیم رئیسی با ان وعده های پوچ سه برابرکردن یارانه ها وادعای ایجاد 5میلیون شغل وتبلیغات آنچنانی صدا وسیمای نتوانست . روحانی بداند این آخرین فرصا برای تحقق وعده های 5سال پیش است وبازنشستگان دیگر نای نفس کشیدن درزیر فشاراقتصادی لجام گسیخته نداترند وبجای حرف زدن وعده دادن عمل نماید 5سال شعاردادن وعده دادن کافی است اکنون موقع عمل کردن به وعده هاست
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۶:۱۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
عجب همون وعده ها رو روحانی هم داد دید اوضاع خرابه. مشکل وقتیه که قالیباف که 4درصدی ها و اختلاف طبقاتی رو فریاد زد بهش انگ زدین و حالا هم باید نتیجه ش رو ببینین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۴
ناشناس 16:11 خود آقای قالیباف هم جزو همون 4 درصدی ها هستن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
بله درست است وقتي براي اقشاري از مردم كفگير به ته ديگ ميرسد و قشر متوسط روز به روز ضعيفتر ميشود و مي بينند كه مسئولان كار ملموسي در جهت رفع مشكلات جامعه نميكنند و يا سر خود را زير برف كرده اند!، چاره اي جز طغيان نمي بينند. اين فقط مختص ايران نيست بلكه براي همه جوامع نيز صدق ميكند.
چاره كار سركوب نيست و موقتي است چون دفعه بعد با حرص بيشتري طغيان ميكنند، بايد و بايد مسئولان به خود آيند و مشكلات جامعه را هر چه زودتر حل كنند.
كشور ايران منابع و ثروت بسياري دارد كه متاسفانه مديريت آن ضعيف است و مردم سوال دارند كه بخش اعظم درآمدهاي مملكت در كجا خرج ميشود كه آنان نفعي از آن نمي برند؟
سروش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
شهید باقری برای طرحی عملیات خود شخصا به داخل خاک دشمن می رفت، حالا این مدیران بدون محافظ و ژست و تکبر تا سرکوچه هم نمی روند.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟