بودجه‌ پارک‌های وابسته به دانشگاه‌های کشور سردرگم است

کد خبر: ۷۹۸۶۷۹
|
۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۰ 13 May 2018
|
1769 بازدید

رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان گفت: مشکل پارک‌هایی که در ذیل دانشگاه قرار دارند، این است که ردیف بودجه مستقلی ندارند و دانشگاه می‌تواند در بودجه این نوع پارک‌ها دخل و تصرف داشته باشد.

به گزارش دانشجو، یقینا یکی از راه‌های ممکن جهت ایجاد همکاری میان دولت، دانشگاه و صنعت که توسط دیگر کشورهای توسعه یافته به صورت جدی ترغیب شده و مورد بهره‌برداری قرار گرفته، تاسیس پارک‌ها و مراکز رشد علم و فناوری است. به همین منظور در ایران نیز مدتی است که از سوی وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مربوطه فعالیت‌های گسترده‌ای جهت ورود دانشگاه و دانشگاهیان در این همکاری سه جانبه از طریق توسعه پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد صورت گرفته است.

در واقع پارک علم و فناوری سازمانی است که به وسیله متخصصان حرفه‌ای اداره می‌شود و هدف اصلی آن افزایش ثروت جامعه از طریق تشویق و ارتقاء فرهنگ نوآوری و افزایش توان رقابت در میان شرکت‌ها و مؤسساتی است که متکی بر علم و دانش در محیط پارک فعالیت می‌کنند.

پارک‌های علم و فناوری در سراسر دنیا با هدف کلی توسعه فناوری و کسب و کارهای دانش محور تشکیل شده‌اند و با توجه به وضعیت محیطی و سیاستگذاری‌های کلان در سطح داخلی و خارجی پارک، چشم‌اندازها و مأموریت‌های متفاوتی را دنبال می‌کنند. این پارکها دارای مکانیسم‌های زیرساختی مهمی هستند که باعث انتقال یافته‌های تحقیقات دانشگاهی و تولید دانش مضاعف شده، در نهایت عامل تسریع رشد اقتصادی در سطح ملی و منطقه ای می‌شوند. این مهم به صورت گسترده‌ای در کشورهای مختلف دنیا به عنوان یک اصل به رسمیت شناخته شده است. در بسیاری از موارد، پارک‌های فناوری موجب ایجاد شغل، رشد درآمد و درگیر شدن در صنایع دارای رشد می‌شوند. از طرفی، پارک‌های فناوری و مراکز رشد برای تجزیه و تحلیل در سطح ملی یا محلی در زنجیره ارزش کارآفرینی، لینکهای مهمی به شمار می‌آید.

در حال حاضر 43 پارک‌ علم و فناوری در تمامی استان‌های کشور راه‌اندازی شده است و استان زنجان به عنوان آخرین استانی بود که حدود یکسال پیش پارک علم و فناوری در آن راه‌اندازی شد.

در همین رابطه، دکتر داود مرادخانی، رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان و دکترای مهندسی مواد از دانشگاه صنعتی شریف به دو نوع پارک استانی و دانشگاهی در کشور اشاره کرد و افزود: به طور کلی در ایران در سه استان سمنان، کرمان و زنجان دو نوع پارک استانی و وابسته به دانشگاه وجود دارد و مشکل پارک‌هایی که در ذیل دانشگاه قرار دارند، این است که ردیف بودجه مستقلی ندارند و دانشگاه می‌تواند در بودجه این نوع پارک‌ها دخل و تصرف داشته باشد.

وی در ادامه تصریح کرد: یکی از اهداف راه‌اندازی پارک‌های مستقل استانی این است که بتوانند با هم‌افزایی و تمرکز با تمام دانشگاه‌ها، دستگاه‌های اجرایی، شرکت‌های استان و غیره زمینه آموزش، پرورش و بکارگیری خلاقیت و استعداد جوانان استان را فراهم کنند. متاسفانه قبل از راه‌اندازی پارک استانی زنجان، هیچ مرکز حمایت از ایده‌ها و استعدادهای جوانان در این استان وجود نداشت.

رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان، گفت: خوشبختانه استعدادهای بسیار زیادی در حوزه کشاورزی، الکترونیکی، مواد معدنی، صنایع دستی و غیره در استان زنجان وجود دارد و ما توانستیم با راه‌اندازی پارکی جامع برای تمامی رشته‌ها، استعدادهای برتر استانی را شناسایی و از آن‌ها حمایت کنیم. در واقع ما در پارک علم و فناوری زنجان به دنبال سود و ارزش افزوده هستیم. این اتفاق جز با شناسایی و تربیت جوانان نخبه کشور صورت نمی‌گیرد.

دکتر مرادخانی تاکید کرد: حدود یک سال از تاسیس پارک علم و فناوری استان زنجان می‌گذرد و در حال حاضر این پارک با تاکید بر ماموریت کلان (تبدیل به ثروت، فرآیند تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی و ایجاد شبکه فناوری بین صنعت و دانشگاه و همچنین ارتقاء آن‌ها) و ماموریت بخش عمومی (تقویت و باور کردن بنیه دانش در زمینه کارآفرینی، توسعه و ترویج فرهنگ آن از طریق آموزش‌های تخصصی، کانون‌های تفکر و توسعه هسته‌های نوآور) توانسته در این مدت فعالیت، 32 شرکت را در درون خود مستقر کند که البته مرکز رشد این پارک نیز به زودی راه‌اندازی می‌شود.

این دانش‌آموخته دانشگاه صنعتی شریف، ارائه آموزش‌های کارآفرینی و کسب و کار را یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های پارک علم و فناوری استان زنجان دانست و گفت: معتقد هستیم دانش آموختگان و دانشجویان ما باید آموزش‌های لازم در جهت کارآفرینی، کسب و کار و کار تیمی را ببینند. به همین منظور، ما با حضور در دانشگاه‌ها و سایر سازمان‌ها آموزش‌های کوتاه مدتی در طول 6 هفته ارائه می‌دهیم که اولین دوره این آموزش‌ها در دانشگاه آزاد ارائه شد و دور بعدی آن تیر ماه امسال در دانشگاه زنجان خواهد بود.

رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان یادآور شد: صنایع دستی،‌ تیم‌های نرم‌افزاری،‌ نانو، معدن و غیره... از جمله مهم‌ترین فعالیت شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری استان زنجان است که خوشبختانه این شرکت‌ها توانسته‌اند برای 570 نفر اشتغال ایجاد کنند.

وی هزینه اعتباری پارک علم و فناوری استان زنجان را 700 میلیون و هزینه‌های عمرانی این پارک را یک و نیم میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: ایجاد و راه‌اندازی کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها،‌ تهیه فضاهای محیطی مناسب، ایجاد تشکیلات مستقل و غیره... از مهم‌ترین دغدغه‌های پارک علم و فناوری استان زنجان است که البته برای رفع کمبود فضاهای محیطی و امکانات آزمایشگاهی، تفاهم‌نامه‌ای را با دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای به منظور استفاده از کارگاه‌ها و زیرساخت‌های این دانشگاه منعقد کرده‌ایم.

دکتر مرادخانی در پایان به مهم‌ترین محصولات پارک علم و فناوری استان زنجان اشاره کرد و گفت: تولید بزرگ‌ترین مخزن بتن پلیمری کشور، تولید جوهر پرینتر و انعقاد قرارداد با شرکت کانادایی با 48 میلیون دلار سرمایه‌گذاری مشترک در این زمینه، تولید جوهر امنیتی، تولید رنگدانه آبی در زمینه نانو،‌ تولید نانو پوشاک و غیره... از مهم‌ترین محصولات پارک علم و فناوری استان زنجان در طول یک سال فعالیت خود است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟