ایران پس از اینکه برخی از بیمهگران هندی به دلیل تهدید تحریمهای آمریکا فراهم کردن خدماتشان را متوقف کردند، بیمه محمولههای نفتی را برای مشتریانش در هند عرضه کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، اکثر پالایشگاهها در آسیا که بزرگترین بازار ایران برای فروش نفت است، در پی تحریمهای جدید آمریکا به دلیل نگرانی از قطع دسترسی به سیستم مالی این کشور، میزان خریدشان از ایران را به تدریج کاهش میدهند.
تهران به دلیل تهدید تحریمها که بر فعالیت کشتیها و بیمه برای حمل و نقل تاثیر گذاشته است، اخیرا محمولههای نفت به مقصد هند را که توسط نفتکشهای شرکت ملی نفتکش ایران حمل شدند، بیمه کرد.
شرکت "ایندین اویل" که بزرگترین پالایشگاه و شرکت بهارات پترولیوم که دومین پالایشگاه بزرگ هند است، خرید نفت ایران را که با نفتکشهای شرکت ملی نفتکش حمل شده و محموله آن تحت پوشش بیمه ایرانی قرار دارد را آغاز کردهاند.
به گفته یک منبع آگاه صنعتی، "ایندین اویل" که قصد داشت در سال مالی ۲۰۱۹-۲۰۱۸ حداکثر ۱۸۰ هزار بشکه در روز نفت از ایران خریداری کند، پس از اینکه شرکت بیمه "یونایتد ایندیا" حاضر به ارائه پوشش بیمه برای محموله نفت ایرانی نشد، هفته گذشته نفت را در نفتکش غول پیکر دون خریداری کرد.
این شرکت درصدد است محمولههای اوت را با شرایط مشابه از تهران خریداری کند و ایران مسئول تحویل محموله به بنادر هند خواهد بود.
یک منبع آگاه در شرکت بیمه "یونایتد ایندیا" تایید کرد که این شرکت ارائه پوشش بیمه برای محمولههای ایرانی را متوقف کرده است.
شرکتهای بیمه دولتی تنها به بیمه اتکایی از شرکت جنرال اینشورنس (GIC) متکی هستند و این شرکت به نوبه خود برای پوشش ریسک، به شرکتهایی در اروپا و آمریکا متکی است.
شرکتهای بیمه اتکایی اروپایی و آمریکایی بازار جهانی را در اختیار دارند و به شدت مراقب هستند تا تحریمها را زیرپا نگذارند.
یک منبع آگاه در GIC گفت: در حال حاضر وضعیت بسیار دشوار است. شرکتهای بیمه اتکایی اروپایی و آمریکایی هیچ پوششی برای فعالیتهای مربوط به ایران فراهم نمیکنند.
یک منبع دیگر نیز اظهار کرد شرکت بیمه ایران بیمه برای محمولههای نفت فراهم میکند در حالی که شرکت ملی نفتکش بیمه مسئولیت شخص ثالث و پوشش آلودگی از گروه بین المللی P&I Club را فراهم میکند.
نگرانی نسبت به از دست دادن پوشش بیمه باعث شد شرکت هندوستان پترولیوم خرید نفت از ایران را در اوایل ماه میلادی جاری لغو کند.
آمریکا در ماه مه از توافق هستهای سال ۲۰۱۵ با ایران خارج شد و اعلام کرد تحریمها علیه تهران را بازخواهد گرداند. برخی از این تحریمها در ششم اوت و سایر تحریمها به خصوص تحریمهای نفتی در چهارم نوامبر به اجرا گذاشته خواهند شد.
بیژن زنگنه، وزیر نفت پنج ماه پیش ابراز امیدواری کرده بود ایران در سال مالی جاری که از آوریل آغاز شد، بیش از ۵۰۰ هزار بشکه در روز نفت به هند بفروشد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.