به گزارش «تابناک»؛ چند روزی است مرگ غم انگیز زهرا برقی، فرزند سه ساله یک زوج تهرانی، با بازخوردهای زیادی همراه شده و احساسات شهروندان مطلع از این رویداد را جریحه دار کرده است؛ مرگی غم انگیز که از سوی مسئولان وزارت بهداشت و درمان نیز پیگیریهای جدی آن آغاز شده و در پی عدم پذیرش این کودک بدحال در یکی از بیمارستان های تهران به وقوع پیوست.
این دختر سه ساله که دهم شهریور ماه به علت بیماری از سوی خانوادهاش به یکی از بیمارستانهای تهران منتقل شده بود، با وجود دستور پزشک معالج مبنی بر بستری کردن کودک، از سوی بیمارستان پذیرش نشد و در کمتر از 24 ساعت بعد فوت کرد.
در همین رابطه، صبح دیروز علیرضا عسکری، مدیرکل دفتر نظارت و اعتبار بخشی امور درمان وزارت بهداشت، توضیحاتی در اختیار رسانه ها قرار داد که به خوبی همه آنچه در این چند روز در فضای عمومی جامعه منتشر شد و حکایتی تلخ از بی مسئولیتی کادر درمان یکی از بیمارستان های تهران بود را اثبات می کند.
علیرضا عسکری با اشاره به انتشار خبری در برخی رسانهها در رابطه با فوت زهرای سه ساله گفت: دختر بچه سه سالهای به نام زهرا ساعت 23:45 روز دهم شهریور ماه با نشانه های تب، اسهال و استفراغ و بیحالی که ضرورت به بستری در بخش اورژانس داشت، به یکی از بیمارستانهای تأمین اجتماعی شهر تهران مراجعه میکند. پزشک متخصص اطفال حاضر در بیمارستان برای وی تقاضای آزمایش خون و ادرار کرده و جواب آزمایشات، عفونت را نشان میدهد. سپس در دفترچه تأمین اجتماعی بیمار دستور بستری در بخش اطفال و با تشخیص اسهال و استفراغ و افزایش گلبولهای سفید صادر میشود. پس از مراجعه پدر این کودک به بخش در حالی که بیمار در آغوش پدر کاملاً بیحال بوده است، به دلیل نبود تخت خالی به پدر گفته شده باید صبر کند. در این زمان به دلیل آشفتگی پدر بیمار، مداخله انتظامات صورت میگیرد و والدین بیمار به همراه بیمار بیمارستان را ترک میکنند.
عسکری ادامه داد: این خانواده ساعت شش صبح با علامت تشنج کودک به اورژانس بیمارستان امام خمینی(ره) مراجعه میکند که بلافاصله بیمار اینتوبه شده و در اتاق احیا که از امکانات مناسب برخوردار بوده با تشخیص احتمالی آنسفالیت و سپسیس، بستری میشود. در اینجا ویزیت فوق تخصص برای کودک انجام شده و به دلیل نیاز به خدمات فوق تخصصی کودکان در ساعت 16 بعدازظهر طی هماهنگیهای انجام شده، همراه با تیم مراقبتی به مرکز طبی کودکان اعزام و در ساعت 17:20 وارد بخش مراقبتهای ویژه کودکان میشود. متأسفانه با وجود اقدامات درمانی انجام شده توسط کادر درمانی، دو ساعت بعد کودک به دلیل وخامت حال فوت میشود.
مدیرکل دفتر نظارت و اعتبار بخشی امور درمان وزارت بهداشت همچنین گفت: پس از انتشار این خبر، تیم نظارت وزارت بهداشت در بیمارستانهای مختلفی که بیمار در آن بوده است، حضور یافته و تمام فرآیندها و رخدادها را مورد بررسی قرار دادهاند که این اقدامات تا حصول نتیجه و اصلاح فرآیندها و مداخلات لازم و احقاق حقوق قانونی ادامه خواهد داشت.
مروری بر توضیحات مدیر کل نظارت وزارت بهداشت و درمان کشور در مورد این رخداد دو موضوع را به خوبی نشان می دهد؛ نخست اینکه تخلف از سوی کادر درمانی بیمارستان تأمین اجتماعی رخ داده و دیگر آنکه وی در سخن های خود تلاش کرده است تا حدود زیادی جانب همکاران خود را داشته باشد.
این را می توان از گفت و گوی پدر زهرای سه ساله با روزنامه «ایران» برداشت کرد که بخش هایی از سخنانش با گفته های مقام مسئول در وزارت بهداشت متفاوت است.
حبیبالله برقی پدر زهرا در این باره به «ایران» گفت: بعد از آنکه دکتر بیمارستان زهرا را معاینه کرد، گفت مشکل خاصی نیست اما بعد از اصرارهای من از او آزمایش خون گرفتند و همان پزشک پس از دیدن آزمایش ها از من خواست تا دخترم را در اسرع وقت بستری کنم.
وی افزود: بعد از آن به بخش پذیرش رفتم و قصد داشتم تا مراحل بستری کردن دخترم را انجام دهم که متصدی پذیرش قاطعانه گفت: جایی برای بستری بیمار شما ندارم. حتی به آن متصدی گفتم که دخترم را در بغل میگیرم تا در هنگام انجام کارهای پزشکی لازم، شاید تخت هم خالی شود اما متصدی با صدایی بلندتر گفت که اصلاً جا نداریم.
برقی ادامه داد: وقتی من اعتراض کردم متصدی یکباره از داخل اتاق پذیرش بیرون آمد و با ضربهای من را به عقب هل داد، مأمور انتظامی مستقر در بیمارستان هم دقایقی بعد وارد ماجرا شد و با بیان اینکه حق با متصدی پذیرش است و اگر از بیمارستان بیرون نروم با تنظیم صورتجلسه مرا به کلانتری میفرستد، من را به بیرون بیمارستان فرستادند. اما من که دختر بیحالم را در آغوش گرفته بودم دوباره پیش پزشک معالج برگشتم و قضیه را شرح دادم اما این بار او عنوان کرد که مشکل زهرا خیلی هم حاد نیست و میتوانم فردا صبح برای بستری شدنش اقدام کنم.
پدر این کودک فوت شده افزود: حرف او قدری آرامم کرد و به این نیت که صبح دخترم را دوباره به بیمارستان میآورم به سمت خانه حرکت کردم. پدر این دختربچه تصریح کرد: بعد از دقایقی حال وخیم دخترم باعث شد تا او را به بیمارستان امام خمینی ببرم و در آنجا بود که زهرا به کما رفت و چند ساعت بعد هم در بیمارستان تخصصی کودکان از دنیا رفت.
حبیبالله برقی در رابطه با این مسأله که مسیر شکایت به کجا رسیده، خاطرنشان کرد: روز سهشنبه پیرو شکایتی که از بیمارستان تأمین اجتماعی کرده بودم به بیمارستان دعوت شدم که کمیسیونی با حضور چند پزشک، بنده و پزشک معالج دخترم برگزار شد. من ماجرا را کامل شرح دادم. پس از آن از پزشک هم سؤالاتی شد که ایشان ابتدا ماجرا را تأیید کرد ولی در ادامه گفت که مراجعه دوم من را به خاطر نمیآورد که اعضای کمیسیون پس از بررسی تصاویر ثبت شده از سوی دوربینهای بیمارستان، مراجعه دوم من به پزشک را تأیید کردند.
پدر زهرا گفت: در بیمارستان به من گفتند که پزشک معالج دخترم تا تصمیم نهایی از کار در بیمارستان معلق شده است که البته صحت و سقم آن را نمیدانم. من شکایت دیگری هم در دادسرای جرایم پزشکی تنظیم کردهام که در انتظار پاسخ پزشکی قانونی در خصوص علت مرگ دخترم هستم.
برپایه این اطلاعات، قصور اولین پزشک معالج را در مرحله اول مشکل اصلی را تشخیص نداده و در گام دوم نیز با مشورت دروغین پدر زهرا را از نگرانی و تلاش برای بستری کردن فرزند بازمی دارد، قطعی است و نمی توان آن را منکر شد.
از سویی نیز برخورد زشت و ناپسند کادر درمان و به ویژه انتظامات بیمارستان تأمین اجتماعی را باید به مشکل بزرگی که ایجاد شد، اضافه کرد و از مقام های نظارتی خواست این مسأله را با هدف برخورد با افراد خاطی و نیز پیشگیری از بروز به صورت جدی ادامه دهند.