نمک نشناسی کره‌ای‌ها در حق ایرانیان

کد خبر: ۸۳۴۳۹۷
|
۲۵ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۰ 16 September 2018
|
31694 بازدید
|

درحالی که فروش کالاهای کره ای در بازار ایران بدون هیچ مشکلی ادامه دارد، اخبار رسیده از کره جنوبی حکایت از آن دارد که برخی بانک های این کشور ایرانی ها را تحت فشار قرار داده اند تا حساب های بانکی خود را ببندند.

به گزارش روزنامه خراسان، فشارهایی که البته تا حد تحقیر هم رفته است و بانک های کره ای به مشتریان ایرانی خود اعلام کرده اند اگر تا 12 اکتبر (22 مهر) حساب خود را نبندند، خود بانک درباره این حساب ها تصمیم خواهد گرفت. به عنوان نمونه بانک «ایویهانا» که ظاهرا اصلی ترین بانک کره ای است که خارجی ها با آن کار می کنند، در نامه ای به مشتریان ایرانی خود نوشته است: «براساس فرمان بازگشت تحریم های آمریکا علیه ایران، مرحله دوم تحریم شامل ممنوعیت معاملات مالی با ایران به زودی آغاز می شود و بانک پس از نظرخواهی از مشاوران حقوقی آمریکایی، به این نتیجه رسیده است که با هرگونه ارتباط با مشتریان ایرانی در معرض تحریم ثانویه قرار خواهد گرفت.» رفتاری که یادآور رفتارها ونمک نشناسی های سابق این کشور علیه ایرانی هاست.

برندهایی که بوی تحقیر می دهند

هنوز اتفاقات المپیک زمستانی سال گذشته و رفتار تحقیرآمیز سامسونگ با ملی پوشان ایرانی، در خاطره مردم ایران مانده است. با این حال ظاهرا این رفتار کره ای ها، کوچک ترین تاثیری در این که مردم ایران، کالای کره ای بخرند یا نه، نداشته و کماکان بخش اعظمی از لوازم خانگی ایرانی ها را برندهای کره ای تشکیل می دهند، برندهایی که بوی تحقیر ایرانی ها را می دهد. برندهایی که بیش از دو دهه است دربازار ایران جا خوش کرده و براساس آمارها گردش مالی بسیار زیادی را به خود اختصاص داده اند. سال گذشته موسسه تحقیقات بازار «G.F.K» در گزارش خود از بازار موبایل ایران نوشت که برندهای کره ای «سامسونگ» و «ال.جی» به ترتیب 51 و 13 درصد بازار ایران را به خود اختصاص داده اند. یعنی 64 درصد بازار موبایل ایران به تنهایی در قبضه این دو برند کره ای است. به لحاظ ارزشی نیز براساس گزارش سال گذشته ایسنا به نقل از شهروند، 45 درصد ارزش بازار ایران را «سامسونگ» درو می کند؛ یعنی ایرانی ها چیزی حدود سه میلیارد دلار در سال از کره گوشی می خرند و این کشور هم خاطر جمع از بازار پر رونق برندهای خود، هر بلایی که بتواند بر سر ایرانی ها می آورد. بماند که براساس آمارها در بازار کالاهای الکترونیکی نظیر تلویزیون هم «سامسونگ» و «ال.جی» 73 درصد بازار را قبضه کرده اند.تاسف بار تر این که سه سال قبل تابناک نوشته بود که شرکت سامسونگ بخشی از درآمد چند هزار میلیارد تومانی خود را« وارد ساخت و ساز در تهران می کند» ، مسئله ای که «باعث تخریب میراث فرهنگی تهران می شود».

احتکار، پرده جدید از جنایت اقتصادی کره جنوبی علیه مردم ایران

جنایت اقتصادی کره ای ها در حق مردم ایران به همین جا ختم نمی شود. سه هفته پیش «محمد امامی» معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری تهران از احتکار لوازم خانگی توسط دو برند معروف کره ای در انبارهای خود در این استان خبرداد. جالب این جاست که براساس گزارش ایسنا سال گذشته محمدرضا دیانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی گفته بود که «65درصد از مجموع بازار لوازم خانگی ایران در دست خارجی‌هاست که 55 درصد این سهم را تنها دو برند کره‌ای از جمله سامسونگ در اختیار دارد.» به بیان دیگر حدود یک سوم بازار لوازم خانگی ایران ایران را همین برندهای کره ای دراختیار دارند که ظاهرا به راحتی هرزمان بخواهند کالاهای خود را احتکار هم می کنند تا با شرایط جدید به مردم ایران عرضه کنند، مردم هم البته به اثبات عبارت «از ماست که برماست» فارغ از هر گونه توجه به رفتاری که این برندها می کنند، بازهم مشتری شان هستند!

کره، در خط مقدم اجرای تحریم ها

کره جنوبی در دوره قبلی تحریم های آمریکا یعنی از سال 2012 به بعد جزو اولین کشورهایی بود که خرید نفت از ایران را متوقف کرد. این کشور بهانه های متعددی برای تبعیت از قوانین و تحریم های یک جانبه آمریکا دارد و همان بهانه ها باعث شده تا آن ها در ماه های گذشته بازهم شروع به کاهش خرید نفت و میعانات گازی از ایران کنند.

کره جنوبی سومین کشور وارد کننده نفت و میعانات از ایران است و 53 درصد میعانات گازی کره جنوبی از ایران تامین می شود. این کشور حتی در برهه ای از فروش برخی کالاها ‌ به ایران خودداری می کرد اما نه تنها نفت ایران را نمی خرید بلکه بازار کالاهای مصرفی اش در ایران را دست نخورده در اختیار داشت. سال گذشته نیز ایران و کره جنوبی قراردادی مبنی بر فاینانس هشت میلیارد یورویی امضا کردند، قراردادی که کره ای ها هرگز اجرا نکردند. روز گذشته تسنیم به نقل از رویترز گزارش داد که آمارهای اولیه گمرکی نشان می دهد، میزان خرید نفت کره جنوبی از ایران در ماه اوت با ۸۵ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۲۳۲ هزار و ۷۲۳ تن رسیده است.

شرایط ایرانی ها در کره جنوبی

اکنون دانشجویان ایرانی و به صورت کلی ایرانی های مقیم کره جنوبی می گویند براساس فشارهای رسمی دولت کره باید حساب های بانکی شان را ببندند. سفارت کشورمان در سئول نیز چندی قبل اعلام کرد: «متاسفانه مسئولان دولتی و بانکی کره ای به بهانه تحریم های آمریکا از ارائه هرگونه پاسخ مستدل و قانع کننده ای خودداری و بررسی مجدد و حل و فصل موضوع را به آینده موکول می کنند.» هرچند هفته پیش سفارت کشورمان در اطلاعیه اعلام کرده بود که مسئولان بانک «ووری» کره آمادگی خود را برای ارائه تمام خدمات بانکی به شهروندان ایرانی مقیم این کشور در تمامی شعب بانک مذکور اعلام کرده اند اما ظاهرا بازهم نگرانی گرفتار شدن در قوانین مربوط به پول شویی و مسئله تحریم گریبان ایرانی ها و حساب های آن ها در کره را می گیرد.

در هرحال این که یک بانک اصلی در کره جنوبی اطلاعیه علنی بدهد و خواستار بستن حساب های مشتریان خود شود، مسئله ای است که باید توسط وزارت خارجه پیگیری شود تا به دیگر بانک های این کشور و کشورهای دیگر سرایت نکند. این درحالی است که بسیاری از خدمات شهری و اینترنتی ایرانی ها به این حساب های بانکی متصل است و در صورت انسداد این حساب ها ابعاد آن در زندگی روزمره ایرانی ها به طور مشخص احساس خواهد شد، به خصوص برای دانشجویان.

حتی براساس گزارشی که بی بی سی منتشر کرد این شرایط شامل دانشجویانی که با بورسیه دولت کره به این کشور رفته اند نیز می شود و آن ها حتی نمی توانند حساب بانکی باز کنند! ایرانی ها حتی برای تبدیل دلار به «وون» (واحد پول کره جنوبی) هم مشکل دارند. یکی از خبرنگاران ایرانی الاصل در گفت و گویی با شبکه بی بی سی گفت که «این شرایط فقط مخصوص امروز نیست و ایرانی ها حتی از سه سال قبل (زمانی که برجام تصویب و اجراشد) هم برای تهیه بیمه سلامت و بیمه خودروهای خود مشکلات جدی داشتند و حتی در این مدت اگر بانک های کره ای حساب بانکی باز می کردند کارت بانکی به ایرانی ها نمی دادند». تحقیر از این بالاتر؟ با این حال تنها می توان پرسید که آیا وزارت خارجه که قرار بود معاونت اقتصادی اش را فعال کند به این موارد رسیدگی خواهد کرد؟ بالاتر و قدرتمند تر از آن، آیا روزی خواهد رسید که در مقابل این تحقیرها ، نمک نشناسی ها و گربه رقصانی کره ای ها برای آمریکایی ها، مردم ایران هم برندهای کره ای را تحریم کنند؟

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۱
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۱۷۶
ناشناس
|
United States of America
|
۰۸:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
چراتمام كشورها اعم از غربي ،شرقي،وحتي كشورهاي اسلامي وهمسايه وكشورهايي كه دراين سالها ازكمكهاي بي دريغ ايران بهره برده اند باماسرناسازگاري دارند؟ يعني همه دنيا بد وماخوبيم؟
پاسخ ها
عاصی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
یعنی این مطلب ساده رو هنوز نفهمیدی
ali
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
ناشناس عزیز ،فارغ از بحث فسادهای داخلی ، باید عرض کنم که در تمام طول تاریخ ،ظلم ستیزان تحت فشار بودند ... و سید ظلم ستیزان عالم سید و مولایمان حضرت اباعبدالله الحسین نمونه عظما
فقط چیزی که دلمونو میسوزونه ظلم و فساد داخلیست که انشالله هر چه زودتر مسئولین پاک دست با کمک مردم ریشه این ظلم ها و فسادها را واقعا برچینند.
حسین
| United States of America |
۲۳:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
ظلم ستیز خخخخخخخخخخخخخ شب محرمی نخندون مارو تو مظلوم تر از مردم
ایران سراغ داری من قسم میخورم نه تو کشوری رو سراغ داری که رو دریای نفت وگاز ومعدن مختلف باشه ولی مردمش حتی نتونن یه کیلو میوه بخرن امام حسین به کمرم بزنه اگه دروغ بگم من امسال بعداز عید نتونستم میه بخرم واسه خونه میوه رو کفتم من باب مثال
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۶
ناشناس 1423 ، متاسفانه چیزی به نام مسوول وجود ندارد. ما تنها هستیم
ناشناس
|
Canada
|
۰۹:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
همه ما رو له کنن اما جلوی امریکا کوتاه نیاییم
دریای خزر رو بدیم به روس ها
از چینی اشغال بخریم
اما جلوی امریکا کوتاه نمی اییم
مردم ما هر روز گشنه تر بشن ذلیل تر بشن اما جلوی امریکا کوتاه نمی اییم
حتی عراق مارو له کنه مهم نیست
تازه ابادانی سوریه عراق مونده
فلسطین هزینه هاش جداست
وای خداااااااااااا
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۶
از طرق خودت حرف بزن سگ امریکا می ارزه به روسیه
ممد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۹
اونایی که بجای ما مردم ایران تصمیم میگیرن و هزینه تصمیمات اشتباهشون رو ما مردم مظلوم ایران میدیم توی کاخها راحت هستندو دیگه مطمئنم به ریشمون میخندن
حسین گرجی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
ما ایرانی ها متاسفانه حاضر نیستیم تفاوت فرهنگی خود را با دیگران بپذیریم
عکس العمل کره ای ها را در مقابل تحریمهای آمریکا که قطعا می تواند گریبانگیرشان شود نمک نشناسی تعبیر می کنیم و می گوییم (کیهان)جان کری گفته من هم به فکر خروج از برجام در موعد مناسب بودم

یک بار برای همیشه باید بپذیریم که کل کشورهای دنیا مناسبات مثبت و منفی شان را با ما بر اساس منافع روزشان تنظیم می کنند حتی گروه های مبارز فلسطینی...عراق... و ما هم باید بیش از هر چیز و البته در چارچوب اعتقادات و مرامی که برای خود قائلیم بجز منافع ملی مان به فکر چیز دیگری نباشیم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
خوب ما هم سال هاست تولید تلویزیون داریم..مثلا برند صنام...انصافا خوب کار میکنه..مانیتور مادیران...
یخچال داخلی مثل ارج
پلو پز پارس خزر
چرخ خیاطیهای کاچیران
و...و...
بهتر نیست بریم سراغ برندهای داخلی؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
نه
ناشناس
| United States of America |
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
شما تو باغ نیستی خیلی از اینها که اصلا عملا دیگه خودشون یا وارد کننده شده اند یا به تاریخ پیوستند! در ثانی اکثر برندهای بظاهر ایرانی فقط منتاژ قطعات همین کره ای ها و در بدتیرین حالت چینی ها هستند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
مادیران که همون ال جی ودیگر برندها رو مونتاژ میکنه،پارس خزر هم کپی محصولات ناسیونال و هیتاچی هست،واقعیت اینه که هیچی نداریم...حتی توان تولید دستمال و پوشک رو هم نداریم چه برسه به اینا که فرمودین!
ناشناس
| Germany |
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
استاد! اونها هم فقط مونتاژه!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
این مطلب شما نشان از بی اطلاعی شماست ...
تمام این برند ها که نام برده اید منتاژ داخل است نه تولید یعنی قطعات وارده شده اینجا اسمبل میشود. خبر ندارید هنوز دسته بیل و نک خودکار وارد میکنیم...
اسماعیل
| United States of America |
۲۱:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
دوست عزیز کارخانه ارج مدتهاست که بسته و به تاریخ پیوسته. البته زمانی افتخار ایران بود.
حسینی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۶
من فکرمی کردم شبکه های اجتماعی اطلاعات عمومی مردم راافزایش می دهد.حالا می بینم که بعضی هافرق مونتاژباتولیدرانمی دانند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۷
مجید جان تمام برندهای تولید تلویزیون که گفتی به نوعی تمام قطعاتشان حتی قالب پلاستیک پشت تلوزیون هم از کره وارد می کنند ماد ایران تحت لایسنس ال جی و برندهای دیگر هم تحت لایسنس سامسونگ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
هیچکس جز خود ما مسئول بدبختی و یا خوشبختی ما نیست
از ماست که بر ماست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
مجلس باید یه قانون دو فوریتی تصویب میکرد که هر شرکت یا بانکی که در تحریمهای امریکا همکاری کند دیگر تحت هیچ شرایطی حق بازگشت به بازار ایران را ندارد مثل پژو.رنو .توتال .هیوندایی.الجی و.... بازار ایران برای بعضی از این شرکتها کم نیست سودش
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
من طرفدار رابطه با آمریکا هستم اما موافق این طرح هم هستم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
ممنونیم از شما که گذاشتین ازتون جنس بخریم ایشااله بعد از تحریم میاین دیگه نه؟
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۵:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۳۱
ههه فکر کردی !! نون کاسبای تحریم به این زودی ها اجر نمیشه. وگرنه کاری نمیکردن تا برجام پاره بشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
اقدام متقابل، این خواسته به حق ما هست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
روحانی مچکریم
پاسخ ها
حسینی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۶
بعضی هاهمیشه دنبال تسویه حساب های جناحی خودشان هستند.قضیه وابستگی هامربوط به این دولت یاآن رئیس جمهورنیست.بلاهتی است که دامن کل مسئولین راگرفته است
ناشناس
|
Turkey
|
۰۹:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
بعنوان یک ایرانی از خرید کالای کره ای امتناع میکنم هموطنان بیایید مشارکت خودمان را به دنیا نشان دهیم ما به کره بیشتر محتاجیم یا کره به ما بیایید فروشگاههای که بزن و کره ای می فروشند را تحریم کنیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
ما به کره نیازمندیم
ناشناس
| United States of America |
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
ما به کره
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟