صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد: آینده میلیونها کودک که در کشورهای جنگزده زندگی میکنند در معرض خطر است.
به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، یونیسف در گزارشی اعلام کرد: با تداوم جنگ در کشورهای جنگزده، نقض حقوق کودکان توسط طرفهای درگیر و شکست سران جهان در بازخواست از عاملان این جنایتها، آینده میلیونها کودک در معرض خطر قرار گرفته است.
«مانوئل فونتاین» مدیر برنامههای اضطراری یونیسف گفت: کودکانی که در مناطق جنگی سراسر جهان زندگی میکنند طی ۱۲ ماه گذشته با بیشترین میزان خشونت روبرو بودهاند و جهان در پایان دادن به این درگیریها ناموفق بوده است.
کودکانی که در این کشورها زندگی میکنند تحت حملات مستقیم قرار میگیرند، به عنوان سپر انسانی مورد سوء استفاده قرار میگیرند، کشته و دچار نقص عضو میشوند. تجاوز، ازدواج اجباری و آدم ربایی تاکتیکهای معمول در درگیریهایی است که در سوریه، یمن، جمهوری کنگو، نیجریه، سودان جنوبی و میانمار به وقوع پیوسته است.
در طول سال ۲۰۱۸:
در افغانستان خشونت و خونریزی پدیده روزمرهای به حساب میآید که در سه ماه نخست سال ۲۰۱۸ حدود ۵۰۰۰ کودک کشته یا دچار نقص عضو شدهاند که برابر با آمار منتشر شده در کل سال ۲۰۱۷ است. همچنین کودکان ۸۹ درصد از قربانیان غیرنظامی ناشی از مواد انفجاری باقیمانده از جنگ را شامل میشوند.
در کامرون نیز درگیریها در مناطق جنوب غرب و شمال غرب این کشور افزایش شدیدی داشته و اغلب مدارس، دانشآموزان و معلمان هدف این حملات و درگیریها قرار میگیرند. در ماه نوامبر، بیش از ۸۰ نفر از جمله تعداد قابل توجهی کودک از مدرسه ربوده شدند. تا به امروز، ۹۳ روستا به دلیل این درگیریها به طور کامل از بین رفته یا دچار خسارتهای شدیدی شدهاند.
در جمهوری آفریقای مرکزی درگیری و جنگ بخشهای بسیاری از این کشور را دربرگرفته و دو سوم از کودکان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
در جمهوری دمکراتیک کنگو درگیریهای فزاینده میان نیروهای امنیتی و گروههای مسلح در مناطق مختلفی از این کشور تاثیر فاجعهباری بر کودکان گذاشته است. همچنین خشونت و درگیری در شرق این کشور موجب شده مقابله با شیوع بیماری ابولا متوقف شود. علاوه بر این، حدود ۴.۲ میلیون کودک در معرض سوء تغذیه شدید هستند.
در عراق نیز با وجود اینکه درگیریها تا حدود زیادی فروکش کرده در ماه نوامبر چهار کودک که سوار بر کامیونی بودند در مسیر رفتن به مدرسه مورد حمله قرار گرفته و کشته شدهاند. همچنین کودکان و خانوادههای آنان که محل زندگیشان پیش از این درگیر جنگ بوده به خانههای خود بازگشتهاند هرچند وجود مواد انفجاری باقیمانده از جنگ آنان را تهدید میکند. هزاران خانواده همچنان آواره هستند و اکنون سرمای زمستان و وقوع سیلاب آنان را تهدید میکند.
در چاد نیز تداوم درگیریها، آوارگی و حمله به مدارس، معلمان و دیگر مراکز آموزشی موجب شده تحصیل ۳.۵ میلیون کودک در معرض تهدید قرار گیرد. امروز در شمال شرق نیجریه، منطقه دریاچه چاد، شمال کامرون و منطقه «دیفا» نیجر حداقل ۱۰۴۱ مدرسه به دلیل خشونت، ترس از وقوع حمله و ناآرامیها تعطیل شده یا کارکرد خود را از دست دادهاند که آینده حدود ۴۴۵ هزار کودک را تحت تاثیر قرار داده است.
همچنین طی درگیریهای اخیر در مناطق مرزی بین مالی، بورکینافاسو و نیجر حدود ۱۴۷۸ مدرسه تعطیل شدهاند.
در میانمار نیز سازمان ملل گزارشهایی از ادامه نقض حقوق مردم روهینگیا دریافت میکند. همچنین محدودیتهای گستردهای در دسترسی به خدمات آموزشی و بهداشتی وجود دارد.
در شمال شرق نیجریه نیز گروههای مسلح، دختران را مورد هدف خود قرار داده، به آنان تعرض کرده، آنان را به ازدواج با سربازان مجبور ساخته یا از آنان به عنوان بمبهای انسانی سوء استفاده میکنند.
در فلسطین نیز در سال ۲۰۱۸ بیش از ۵۰ کودک کشته شده و صدها نفر مجروح شدهاند و بسیاری از مردم به نقض حقوق زندگی در غزه معترض هستند.
در سودان جنوبی نیز تداوم درگیریها و ناآرامیها موجب شده ۶.۱ میلیون نفر دچار گرسنگی مفرط شوند. حتی با شروع فصل بارش بیش از ۴۳ درصد از جمعیت این کشور از ناامنی غذایی رنج میبرند.
در سومالی بیش از ۱۸۰۰ کودک در ۹ ماه نخست سال ۲۰۱۸ به عنوان نیروی نظامی به کار گرفته شده و ۱۲۷۸ کودک ربوده شدهاند.
در سوریه در فاصله ماههای ژانویه تا سپتامبر، سازمان ملل کشته شدن ۸۷۰ کودک را تایید کرده است. این رقم از سال ۲۰۱۱ و شروع درگیریها در این کشور بالاترین آمار از کشته شدن کودکان سوری در ۹ ماه نخست هر سال بوده است.
در شرق اوکراین نیز بیش از چهار سال درگیری خسارتهای فاجعهباری را بر سیستم آموزشی این کشور به جا گذاشته و به تخریب و خسارت دیدن صدها مدرسه منجر شده و ۷۰۰ هزار کودک را مجبور ساخته تا در فضاهای آموزشی نامطلوب تحصیل کنند.
در یمن نیز کشته شدن و نقص عضو ۱۴۲۷ کودک توسط سازمان ملل تایید شده است. مدارس و بیمارستانهای این کشور مرتبا تحت حمله قرار گرفته یا به منظور اهداف نظامی مورد استفاده قرار میگیرند که حق کودکان برای ادامه تحصیل و دسترسی به خدمات اموزشی را نقض کرده است.
به نوشته روزنامه ایندیپندنت، مدیر برنامههای اضطراری یونیسف گفت: ۲۰۱۹ سیامین سالگرد کنوانسیون حقوق کودک و هفتادمین سالگرد کنوانسیون ژنو است. هرچند امروز تعداد کشور بیشتری نسبت به سه دهه گذشته درگیر جنگهای داخلی و بین المللی هستند. کودکانی که در مناطق جنگی زندگی میکنند از جمله افرادی هستند که حقوق آنان تضمین نمیشود. حمله به کودکان باید پایان گیرد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.