فتاوای آیت الله العظمی تبریزی (قدس سره) د رمورد احکام شیر دادن

فتاوای آیت الله العظمی تبریزی (قدس سره) د رمورد احکام شیر دادن
کد خبر: ۸۶۸۳۸۳
|
۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۲۳:۴۴ 09 January 2019
|
3424 بازدید

فتاوای آیت الله العظمی تبریزی (قدس سره)


احکام شیردادن
سؤال1681 ـ آیـا دو سـال تـمام شیر خوردن بچه ، از حقوق اوست که مادر نتواند بی بهانه و دلیلی از آن سرپیچی کند ؟

پاسخ:بسمه تعالی بـنـابر مشهور حد اقل شیر دادن بیست و یک ماه است ، و مادرسزاوارتر است به شیر دادن تبرعا یا اجرتی که دیگران حاضرند بگیرند ، واللّه العالم .

سؤال1682 ـ آیا زنی می تواند فرزند برادر یا خواهر خود را شیر بدهد یانه ؟

پاسخ:بسمه تعالی مانعی ندارد ، واللّه العالم .

سؤال1683 ـ در خصوص شیر دادن به طفل دیگران در چه صورت زن شیر ده بر طفل محرم می شود ؟

پاسخ:بسمه تعالی چـنـانـچه از ان شیر گوشت روئیده موجب حرمت می شود و اگراحتمال انبات لحم را می دهند احتیاط کنند .

واللّه العالم .

سؤال1684 ـ طـفـلـی را بـه فرزندی قبول می کند و برای او شناسنامه تهیه می نماید در این صورت آیا طفل او حساب می شود ؟

پاسخ:بسمه تعالی احکام رضاع در صورت حصول شرائط مذکوره در رساله مترتب می شود ولی هیچیک از احکام ارث و نـفـقه و ولایت ...مترتب نمی شود و شناسنامه بطور مطلق گرفتن جایز نیست باید در شناسنامه فرزند خواندگی قید شود که در نسب خللی وارد نشود ، واللّه العالم .

سؤال1685 ـ اگر زنی پانزده مرتبه بچه ای را شیر بدهد ـ ولی در هر روزیک مرتبه ـ و در بین این پانزده مرتبه شیر زن دیگر را نخورده آولی غذا کاملا نخورده ـ آیا این زن شیر ده ـ مادر رضاعی می شود یا نه ؟

پاسخ:بسمه تعالی پانزده مرتبه شیر دادن با وجود سائر شائط موجب تحقق رضاع شرعی است ، واللّه العالم .

سؤال1686 ـ بـانوی نوه دختری خود را چند ماه شیر داده است ، در این صورت ایا داماد این بانو با دختر او ( یعنی پدر و مادر طفل شیر خوار ) با هم ، نامحرم می شوند ؟

پاسخ:بسمه تعالی در فرض مزبور داماد و همسر وی ( یعنی پدر و مادر طفل ) بریکدیگر حرام ، و باید از هم جدا شوند ، واللّه العالم

سؤال1687 ـ آیا خود این بانوی شیر دهنده ( که مادر بزرگ طفل شیرخوار حساب می شود ) با شوهرش ( که پدر بزرگ طفل است ) نامحرم می شود ؟

پاسخ:بسمه تعالی مادر بزرگ طفل به سبب شیر دادن ، بر پدر بزرگ حرام نمی شود ،واللّه العالم .

سؤال1688 ـ کسی با دختری ازدواج می کند ، سپس با زنی دیگرازدواج می کند .آن گاه معلوم می شود که مادر همسر اول همسر دوم را سه ماه شیر داده است و شرایط شیر دادن هم تکمیل است .به این شـکل ، آن دو زن خواهر رضاعی همدیگرند .اینک این وصلت چه حکمی دارد ؟و آن دو فرزندهم داشته باشند ، تکلیف چیست ؟

پاسخ:بسمه تعالی در صـورتی که محرز شود که مادر زوجه اول زوجه ثانیه را باشرایط رضاع محرم شیر داده نکاح با زوجـه ثـانـیه باطل است وفرزند او هر چند که از وطی به شبهه متولد شده ، ولی با فرزندی که از نکاح شرعی متولد شده فرقی در حکم ندارد ، واللّه العالم .

سؤال1689 ـ غـیـر از مـادر بزرگ که نمی تواند نوه خود را شیر دهد ،همچنین زن پدر که نمی تواند نوه شـوهر خود را شیر بدهد ،طبق نقلی که هست : (( لا ینکح اءب المرتضع فی اولاد صاحب اللبن )) شخص دیگری هم هست که شیر دادن او به مقدارمعتبر ایجاد مشکل کند یا نه ؟

پاسخ:بسمه تعالی حـکـم از اولاد (( صـاحب اللبن )) و (( اب مرتضع )) تجاوز نمی کندخواه اولاد صاحب اللبن مادر مرتضع باشد یا نباشد .در موردجد مرتضع احتیاط در ترک نکاح است ، واللّه العالم

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟