برد روسیه و عربستان در بازار چین از تحریم‌های ایران

روسیه در دسامبر بزرگترین صادرکننده نفت به چین بود و در سال ۲۰۱۸ برای سومین سال متوالی این جایگاه برتری را حفظ کرد.
کد خبر: ۸۷۳۲۸۰
|
۰۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۳:۵۴ 26 January 2019
|
3000 بازدید

روسیه در دسامبر بزرگترین صادرکننده نفت به چین بود و در سال ۲۰۱۸ برای سومین سال متوالی این جایگاه برتری را حفظ کرد.

به گزارش ایسنا، آمار اداره کل گمرک چین نشان داد واردات نفت چین از روسیه در دسامبر به ۷.۰۴ میلیون تن یا ۱.۶۵۸ میلیون بشکه در روز رسید که ۴۰ درصد در مقایسه با ۵.۰۳ میلیون تن در مدت مشابه سال ۲۰۱۷ رشد داشت.

برای کل سال واردات نفت از روسیه به ۷۱.۴۹ میلیون تن یا ۱.۴۳ میلیون بشکه در روز رسید که ۱۹.۷ درصد در مقایسه با ۵۹.۷ میلیون تن در سال ۲۰۱۷ افزایش داشت.

تقاضا برای نفت روسیه با رشد تولید پالایشگاه‌های خصوصی چین که گریدهای روسی مانند اسپو مناسب آنها است، تقویت شد و از سوی دیگر ابهامات ژئوپلیتیکی که چین را ناچار کرد واردات کمتری از کشورهایی مانند ایران و ونزوئلا داشته باشد، به نفع صادرات نفت روسیه تمام شد.

غول نفتی روس‌نفت روسیه نیز با امضای قراردادهای تأمین بلندمدت با شرکت‌های نفتی دولتی مانند "چم چاینا" و "پتروچاینا"، به رونق بازار "اسپو" پرداخت.

عربستان سعودی در دسامبر ۶.۹۷ میلیون تن یا ۱.۶۴ میلیون بشکه در روز به چین نفت صادر کرد که ۴۸ درصد در مقایسه با ۴.۷۱ میلیون تن در دسامبر سال ۲۰۱۷ رشد داشت.

این کشور صادرات نفت به چین در سال ۲۰۱۸ را به میزان ۸.۷ درصد افزایش داد و به ۵۶.۷۳ میلیون تن یا ۱.۱۳۵ میلیون بشکه در روز رساند.

به این ترتیب فاصله روسیه با عربستان سعودی در تأمین نفت چین تقریباً دو برابر شد و به ۲۹۵ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۱۸ در مقایسه با ۱۵۰ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۱۷ رسید.

صادرات نفت آمریکا به چین که از جنگ تجاری میان دو کشور آسیب دیده است، در دسامبر به صفر رسید اما برای کل سال ۲۰۱۸ به میزان ۲۴.۸ درصد رشد نشان داد و به طور میانگین ۲۴۵ هزار و ۶۱۶ بشکه در روز بود.

شرکت بازرگانی نفت یونی‌پک قصد دارد واردات نفت از چین را تا مارس از سر بگیرد.

صادرات ونزوئلا به چین ۲۴ درصد در سال ۲۰۱۸ سقوط کرد و به ۱۶.۶۳ میلیون تن یا ۳۳۲ هزار و ۶۰۰ بشکه در روز رسید. تولید این کشور عضو اوپک به‌دنبال عدم سرمایه‌گذاری لازم، سوءمدیریت و فرار کارکنان در سال ۲۰۱۸ به پایین‌ترین میزان در هفت دهه اخیر سقوط کرد.

واردات نفت ایران در دسامبر ۲.۱۴ میلیون تن یا ۵۰۳ هزار و ۸۹۶ بشکه در روز رسید که ۱۲ درصد در مقایسه با دسامبر سال ۲۰۱۷ کمتر بود.

بر اساس گزارش رویترز، میزان واردات از ایران در کل سال ۲۰۱۸ به میزان ۲۰ درصد در مقایسه با سال ۲۰۱۸ افت داشت و به ۲۹.۲۷۴ میلیون تن یا ۵۸۵ هزار و ۴۷۵ بشکه در روز رسید. این کاهش ناشی از بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه ایران بود با این حال چین یکی از هشت کشوری است که از تحریم‌های نفتی آمریکا معافیت گرفته است و می‌تواند به مدت ۱۸۰ روز تا ماه مه به میزان ۳۶۰ هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟